Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: 1 2 »   Omlaag

Auteur Topic: Frankrijk  (gelezen 15824 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

KenJo

  • Klap gek
  • *****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 2.346
Frankrijk
« Gepost op: oktober 31, 2013, 09:38:06 am »



Introductie

Met 75 miljoen toeristen per jaar is Frankrijk de populairste vakantiebestemming in de wereld. In de top tien van meest populaire vakanties bij Belgen en Nederlanders prijkt Frankrijk al sinds mensenheugenis eenzaam aan de top. En dat is ook logisch want wat u ook zoekt in een vakantie Frankrijk kan het bieden!
Hieronder kunt u zeer algemene informatie vinden over de reis en het verblijf in Frankrijk.


Verkeer

De wegen in Frankrijk zijn over het algemeen van zeer goede kwaliteit, waarbij met name de autoroutes (tolwegen) niet onder doen aan de befaamde Duitse snelwegen. Helaas kent ook Frankrijk files op de grote wegen rond de grote steden en de wegen richting het zuiden. De kans op files is op de volgende wegen het grootst:

  • Rondweg Parijs (Boulevard Périphérique)
  • A6 Parijs - Lyon, bij Chalon sur Saône en Villefranche-sur-Saône
  • A7 Lyon - Orange, bij Vienne, Valence, Montélimar en Orange
  • A8 Marseille - Ventimiglia, bij Aix-en-Provence, Nice en Menton
  • A9 Montpellier ? Perpignan
  • A10 Parijs - Bordeaux, bij tolstation St. Arnoult, Orléans, Tours en bij Bordeaux
  • A31 Nancy - Luxemburg, tussen Metz en Thionville
  • A54 bij Salon de Provence
  • A61 Bordeaux - Narbonne, bij Narbonne
  • A71 Orléans - Clermont-Ferrand, bij Clermont-Ferrand
  • A75 bij Pézenas
  • A63/N10 Bordeaux - Spaanse grens, bij Bordeaux en bij de Spaanse grens

Maar ook op de N-wegen (route National) kan het erg druk zijn. Met name op de volgende wegen kunt u in het zomerseizoen in een file belanden:

  • N11 bij La Rochelle
  • N20/A20 bij Foix en bij Uzerche
  • N136 ringweg Rennes
  • N165 tussen Vannes en La Roche-Bernard

In Frankrijk kent men een landelijke zender voor file informatie. De frequentie staat op borden langs de snelwegen aangegeven en is vrijwel in het hele land FM 107.7 Mhz. Alleen de snelwegen vlak onder Luxemburg (A4) en in de Provence (A51) en de snelwegen in de Alpen vallen buiten het bereik van 'Radio Autoroute'. Voor verkeersinformatie in de Alpen stemt u af op 101.8 FM, 102.8 FM of 103.9 FM. Op de halve uren is de verkeersinformatie ook in het Engels.

In Frankrijk zijn er over het algemeen langs elke snelweg wel parkeerplaatsen te vinden. Alleen sommige kortere snelwegen of snelwegen langs steden beschikken hier niet over. Er bestaan twee soorten parkeerplaatsen: de ?aires de repos? (rustplaatsen), op ongeveer elke 20 km, en de ?aires de service? (serviceplaatsen), op ongeveer elke 60 km. De kwaliteit van de rustplaatsen is zeer wisselend, dus als u een goede en nette rustplaats gevonden hebt onthoudt deze dan! De betere rustplaatsen vindt u vaak bij benzinetankstations, maar deze zijn ook gelijk erg druk en vaak moet je betalen voor het gebruik. Een nieuw fenomeen zijn de automatische wc's die zichzelf na gebruik reinigen.

De weg naar het Zuiden
Wie met de auto naar Zuid-Frankrijk reist heeft 2 mogelijkheden om dit te doen. Via de autosnelweg (péages) of via de omleidingroutes die aangegeven zijn d.m.v. (oude) groene en (nieuwe) gele borden met daarop naast de plaatsnaam 'Bis' of 'Itinéraire Bis'. Een 'Bis' route volgen heeft voor en nadelen. De benzine is goedkoper, u hoeft geen tol te betalen maar de gemiddelde snelheid zal lager zijn. Naast veel meer verkeerslichten zullen zeker in het hoog siezoen ook deze 'Bis' wegen vol zijn en is het in zowat iedere dorps- of stadskern file rijden. Ook moet je erekning houden met controles van de politiediensten. Daarnaast is de bewegwijzering niet altijd optimaal en bovendien zijn er hier en daar ook werkzaamheden waarbij u moet omrijden. 
'Bis' staat trouwens voor Bison Futé. Meer informatie is te vinden op: www.bison-fute.equipement.gouv.fr.

Wanneer u de snelweg verlaat komt u op de landelijke wegen, de zogenaamde RN- en D-wegen. Deze letters staan respectievelijk voor 'route national' (rijksweg) en 'départementale' (departementale weg). De kwaliteit van de RN-wegen is over het algemeen goed, die van de D-wegen is sterk afhankelijk van het onderhoud van het departement en zullen dus slecht kunnen zijn.

Al jaren werkt de Franse overheid aan een grote omnummeringsoperatie van veel RN-wegen. Zo'n kleine 20.000 kilometer RN-wegen krijgen een nieuw nummer omdat ze 'departementaal' worden. Men probeert de nieuwe nummers zoveel mogelijk op de oude te laten lijken. Zo wordt bijvoorbeeld de N4 de D1004. In Frankrijk wordt ook nog steeds gewerkt aan de omnummering van de afritten van een aantal autosnelwegen. Het kan dus zijn dat u afwijkende weg- en afritnummers tegenkomt.

Tol en Tolpoortjes
Bij het gebruik van de tolwegen in Frankrijk moet u over het algemeen een kaartje uit een automaat halen en bij het verlaten of eindigen van het stuk tolweg dat kaartje in een andere automaat doen. Boven deze tolpoortjes zijn symbolen weeggegeven om de automobilist duidelijk te maken welke tolpoort hij kan nemen. Helaas zijn deze symbolen niet altijd even duidelijk dus hierbij de uitleg:
  Dit loket is bedoeld voor de zware voertuigen zoals vrachtwagens
 Dit loket is bedoeld voor bestuurders met een abonnement op de ticketservice.
  Dit loket is niet geopend.
 Dit loket is bedoeld voor alle bestuurders zonder abonnement, die contant of met credit card willen betalen. met een gewone Nederlandse pinpas kunt u hier niet betalen.
 Bij dit loket kunt u alleen met een credit card Visa, Mastercard, CB, Cofinoga betalen
 Bij dit loket kunt u met bepaalde soorten pinpassen betalen. Met een gewone Nederlandse pinpas kunt u hier niet betalen.
 Bij dit loket kunt u contant betalen.


**** Kijk ook eens voor meer informatie in de topic over de Franse tolwegen: http://www.vouwwagenclub.info/forum/index.php?topic=13353.0


Verkeersregels

De verkeersregels in frankrijk verschillen weinig van de regels in nederland. Voordat u naar Frankrijk vertrekt is het altijd raadzaam bijvoorbeeld de website van de ANWB te bezoeken voor een overzicht van de belangrijkste verkeersregels. Een paar opvallende verschillen en belangrijke regels zijn:

Alcoholtester
Het is verplicht een alcoholtester in de auto aanwezig te hebben, maar de handhaving is uitgesteld. Let er wel op dat er altijd 1 tester in de auto aanwezig moet zijn, dus na gebruik van een tester moet er nog een nieuwe aanwezig zijn. Dat betekend dus eigenlijk dat u er twee moet hebben!
Daarnaast moet er het "NF"-logo op staan en moet de tester het keurmerk NF20702 te hebben.

Antiradarapparatuur
Het meenemen en/of gebruiken in de auto van anti-radarapparatuur is, ook voor buitenlanders, verboden.

Brandstof en tanken
  • LPG is goed verkrijgbaar maar er is een verloopnippel nodig (italië-nippel).
  • Gewone Euro 95 is langs de snelweg nauwelijks meer te verkrijgen en vervangen door E10 (bevat 10% bijmenging van bio-ethanol). Wilt u weten of uw auto op E10 kan rijden? Raadpleeg dan de website www.carburant.e10.fr.
  • Langs autoroutes zijn de meeste tankstations 24 uur per dag open. Sommige stations langs 'routes nationales' zijn ook dag en nacht open, maar veel pompstations sluiten om 21.00 uur. In de praktijk blijken Nederlandse bankpassen en creditcards niet geaccepteerd te worden bij tankstations die 24 uur geopend zijn. Creditcards en de meeste bankpassen met Maestro-logo worden tijdens gewone openingstijden wel geaccepteerd.
  • Let op: als u bij een onbemand tankstation betaalt met uw pas of creditcard, wordt er in eerste instantie naast het bedrag voor de getankte brandstof, als waarborg vaak ook een standaardbedrag van uw rekening afgeschreven dat kan variëren van ? 100-150. Na een aantal dagen wordt het afgeschreven bedrag verrekend met het bedrag waarvoor u hebt getankt en wordt het restant op uw rekening teruggestort. Houd er rekening mee dat het enige dagen tot wel twee weken kan duren voor het restant wordt teruggestort.

Maximumsnelheid
Voor auto's met of zonder aanhangwagen/ caravan met een totaal maximum gewicht van 3500 kilo gelden de volgende snelheidsregels:
  • Binnen de bebouwde kom 50 km/u
  • buiten de bouwde kom op tweebaanswegen 90 km/u
  • snelwegen met gescheiden rijbanen en 4 of meer rijstroken 110 km/u (100 bij regen).
  • autosnelwegen 130 km/u (110 bij regen).

Veiligheidsvest
Een veiligheidsvest voor de bestuurder is verplicht en deze moet op een makkelijk bereikbare plaats bewaard worden. Dat mag niet de kofferbak zijn!


Rond reizen

Frankrijk is het meest populair als het gaat om kampeervakanties en is voor zowel korte als lange vakanties goed te bereiken.  Doordat je niet gebonden bent aan een hotel of appartement, kun je grote delen van Frankrijk bewonderen door met een vouwwagen of tent door een of meer streken te trekken. En in Frankrijk zijn campings in alle soorten en maten te vinden en vaak zijn de eigenaren van de kleinere campings erg behulpzaam en zelfs ná sluitingstijd nog wel bereid je aan een plekje te helpen.

Een overzicht van alle regio's met een korte omschrijving van wat u kunt verwachten.

Nord Pas-de-Calais: de meest noordelijk regio van Frankrijk met talloze monumenten ter herinnering aan de 1E W.O. Een verscheidenheid aan statige chateaus en gotische kathedralen.
Picardy: Chantilly en Compi?gne zijn de trekpleisters van deze regio
Champagne-Ardenne: Een prachtig bebost en heuvelachtige regio waar je naar toe gaat voor de champagne driehoek: Epernay ? Reims ? Châlons-sur-Marne, truffels  en .... ham.
Lorraine: Door de wisselende bezetters Frankrijk en Duitsland is de Lorraine bezaaid met fortificaties maar ook met schilderachtige dorpjes en kilometers wijngaarden.
Elzas: "Route du Vin" eigenlijk zegt dat al genoeg. De Elzas is net als de Lorraine een grensgebied en dat is duidelijk te zien
Normandië: Normandië kennen we natuurlijk allemaal van de 2e W.O. Maar Normandië is ook bekend om zijn appelcider, Mont-st-Michel, kalkrotsen aan de kust bij Étretat en de tuin van Monet.
Bretagne: De kilometers lange kustlijn met haar stranden, uitzichten én het roze graniet. Parc Régional d'Armorique. Cr?pes, cider maken en Keltische muziek zijn op elk dorpsfeest te vinden.
Loire: Langs de Loire zijn talloze chateaus te vinden met als krenten in de pap Chambord en Chenonceaux. Maar vergeet ook de surfkust van de Vendeé niet en uiteraard Le Mans!
Bourgogne: het hart van Frankrijk waar eigenlijk alles uit alle regio's samenkomt: wijn, lekker eten, gezelligheid en romantiek en een schitterende natuur: Dijon mosterd, Châblis, de Morvan en......
France Comté: Meren, bossen en kastelen op de top van een berg meer natuur en romantiek kan je haast niet vinden. Maar sla ook de archeologische opgravingen en thema parken niet over!
Poitou Charentes: Je gaat naar de Poitou Charentes voor de zandstranden en het moerasgebied van Poitou. Maar uiteraard ook voor de verdedigingsforten aan de kust en ...... Cognac!
Limousin: Glooiende heuvels met meertjes en dichte bossen. Pittoreske dorpjes en rust. Heel veel rust want de Limousin is dun bevolkt
Auvergne: Het gebied van de vulkanen en alles wat met vulkanen te maken heeft: bossen, meren en warm water bronnen.
Rhone-Alpes: De Franse Alpen hebben de grootste diversiteit aan flora en fauna in Frankrijk en door de enorme reliëfverschillen een ideale plek om de schoonheid van de natuur te ontdekken.
De Provence: Gezellige marktjes met vaten vol olijven, geitenkaas, opgravingen van romeinse nederzettingen en uitzicht over eindeloze paarse lavendelvelden.
Languedoc-Roussillion/ Pyreneeën : Als je niet naar de Languedoc gaat voor een strandvakantie dan moet je naar Carcassonne gaan of een van de vele natuurparken of grotten bezoeken.
Aquitanië: Spectaculaire grotten, een heerlijke kust, Romeinse bouwwerken en verdedigingswerken uit de 100-jarige oorlog. Préhistoparc is de moeite van een bezoekje waard.

Op de site van het Frans Bureau voor Toerisme zijn heel veel folders te downloaden of te bestellen: http://nl.rendezvousenfrance.com/

Een lijst van alle departementen in welke regio's (.pdf bestand)kunt u hier downloaden: https://app.box.com/s/8m4g2e8xtbuxja34iu6pwc4vyn0selyd


Overnachten

Langs de Franse snelwegen zijn verschillen hotels die dichtbij de snelweg liggen waarbij je bij de meesten ook na sluitingstijd met een creditcard toegang kunt krijgen tot een kamer. Vaak zijn de hotels op een Z.I. (zone Industrial) of Z.C. (Zone Commercial) gelegen. Formule1 hotels hebben al een kamer voor ongeveer 30 euro per nacht. Dan heb je wel een douche en w.c op de gang en die zijn dus voor algemeen gebruik. Meer luxe kan je vinden bij Ibis hotels of Campanille die vaak dichtbij een Formule1 hotel te vinden.

www.accorhotels.com met o.a. Ibis, Novotel, F1, Mercure
http://www.louvrehotels.com met o.a. Campanille, Kyriad, Tulip Inn, Golden Tulip
http://www.hotel-bb.com
www.logis-de-france.fr

Net als campings zijn een chambres D'hotes is een algemeen begrip in Frankrijk en kan je dus in vrijwel elk dorp wel een overnachtingsplaatsje vinden. De kwaliteit is over het algemeen (zeer) goed en er zijn dus ook verschillende reisgidsen te verkrijgen waarin u een chambres d'hotes kunt vinden.

Ook campings in Frankrijk zijn er in alle soorten en maten te vinden. De luxe sterren campings beschikken over vele faciliteiten waaronder zwembaden, winkels, restaurants, midgetgolf en kinderclubs. En vaak zijn er ook sportieve mogelijkheden zoals; tennis, kanoën, bergbeklimmen of bungeejumpen. Frankrijk is een veelzijdig land dat haar gasten veel te bieden heeft.
Naast de sterrencampings zijn er ongeveer 2000 campings ruraux (plattelandscampings) die zijn onderverdeeld in camping a la ferme en Aire Naturelle.

  • Campings ? la ferme (kamperen bij de boer) mag niet over meer dan 6 staanplaatsen aanbieden en niet meer dan 20 personen ontvangen. De oppervlakte van de staanplaatsen moet 300m2 zijn. Het comfort is afhankelijk van de camping-eigenaar.
  • Camping Municipal: gemeente camping
  • Camping Naturiste: naturistencamping
  • Aire naturelle de camping (natuurcampings) mag over 7 tot 25 staanplaatsen beschikken en niet meer dan 100 personen ontvangen. Elke plaats moet een oppervlakte van 400m2 hebben.

De campings kunnen horen bij een organisatie of keten als Fédéraation Francaise de Camping et Caravaning, Gîtes de France, Camping Castels, Bienvenue ? la Ferme of Accueil-Paysan. De Franse campings zijn volgens een nationaal systeem ingedeeld in 5 sterrenklassen die staan voor de aangeboden faciliteiten op de camping.
Campings met het keurmerk "Qualité" ontvangen regelmatig een onafhankelijke keuring waarbij gel;et wordt op ongeveer 500 punten. Zie: www.campingqualite.com.

Roken
Roken in een horeca gelegenheid is verboden.

Andere feitjes en weetjes
Wil je wel eens weten waarom Fransen zo met hun handen zwaaien als ze praten.
Of waarom ze nooit op tijd kunnen zijn en waarom ze altijd zo laat eten.
Deze site geeft u hier de antwoorden als je naar www.franceguide.com/nl surft en op specials klikt kunt u bovendien direct testen of u ook wellicht wat Franse trekjes heeft.


Keuken
Frankrijk staat bekend om zijn klassieke keuken waarin de gerechten een zeer hoge kwaliteit hebben. In de Elzas is de keuken rijk en overvloedig met Duits-aandoende gerechten als Chouchroute (zuurkool met aardappel en verschillende soorten vlees). In Bretagne is de keuken sterk gericht op de zee en zijn tarwe cr?pes en boekweit taarten een beroemdheid. In de Bourgogne kan je niet verblijven zonder een keer escargots of Boeuf Bourguignon gegeten te hebben. In de omgeving van Lyon vindt je Andouillette de Lyon (worst van varkensvlees gemarineerd in witte wijn) en Rosette de Lyon (droge worst). En men komt van heinde en verre naar de Savoy voor de kaas en aardappel gerechten waarbij iedereen natuurlijk de fondue en raclette wel kent. Maar zo kent elke streek in Frankrijk zo zijn eigen specialiteiten.
Kaas is in alle soorten en maten te verkrijgen en elke streek kent wel zijn eigen specialiteit met uiteraard de meest bekende als camembert, brie, Emmentaler en Roquefort. En bij kaas hoort ?. wijn. Dus kent ook elke streek wel een eigen wijn. Vraag dus gerust eens om een streekwijn met een bijbehorend kaasplankje.


Gezondheid

Apotheek
De Franse apothekers verkopen niet alleen medicijnen, maar hebben een medische opleiding genoten waardoor ze zelf ook recepten kunnen en mogen uitschrijven. De apotheek geldt als voor selectie voor het gebruik van de huisarts.
Medische recepten uit Nederland worden niet geaccepteerd, dus neem zelf voldoende medicijnen mee. Sommige medicijnen worden alleen op recept ('ordonnance') geleverd. In Frankrijk worden medicijnen als pijnstillers en hoestdrank alleen door de apotheek verkocht.

Drinkwater
Over het algemeen is het kraanwater in heel Frankrijk van goede kwaliteit en kan het veilig worden gedronken. Bij twijfel of wanneer u het opschrift ?Eau non potable' ('Geen drinkwater') tegenkomt, moet u water uit flessen gebruiken. Fleswater wordt vaak per 6-pack verkocht en is te koop bij elke supermarkt vanaf ongeveer 1,- euro per pak.
Vroeger was het drinkwater in Zuid-Frankrijk van mindere kwaliteit maar dat is anno 2013 absoluut niet meer zo.

Teken
Net als in Nederland is het aan te raden om bij een wandeling in de natuur bedekkende kleding te dragen en een insectenwerend middel op de onbedekte huid te smeren. In bosrijke gebieden rond Metz, Nancy, Straatsburg en Mulhouse komt ook tekenencefalitis voor. Encefalitis is een hersenontsteking die wordt veroorzaakt door een virus, dat kan worden overgebracht door teken. Van april tot november zijn de teken het actiefst en is het risico om deze ziekte op te lopen het grootst. DEET is een effectief insectenwerend middel tegen teken.



Bronnen:
« Laatst bewerkt op: april 08, 2015, 11:46:47 am door KenJo »
Gelogd
klapband, klapdeur, klaplopen, klapmuts, klaproos, klapschaats, klapwiek, klapzoen, klapstuk, klapstoel, achterklap, handjeklap

we klappen wat af!

KenJo

  • Klap gek
  • *****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 2.346
Re: Frankrijk
« Reactie #1 Gepost op: oktober 31, 2013, 09:42:17 am »

Voor verdere informatie

Weer of géén weer:
http://www.bestemminginbeeld.nl/autovakanties/Frankrijk/weersverwachting
http://www.camping-frankrijk.nl/weersverwachting.asp?PlaatsID=4531
http://meteo.france2.fr/france-j3pm.html
http://www.meteox.com/

Algemene informatie:
http://campings-frankrijk.startkabel.nl/
http://www.eurotravelguide.org/Departementen/Departementen-Frankrijk.html
http://www.hurktoilet.nl/
http://www.lqs.nl/includes/sitelinks.htm (Les Quatre Saisons)
http://www.frankrijkvakantieland.nl
http://plusfrance.com/

Departementale of Regionale informatie (filmpjes):
Lorraine: http://www.dailymotion.com/Tourisme-Lorraine
Morbihan: http://www.dailymotion.com/Morbihan-Tourisme
Normandië: http://www.dailymotion.com/video/x2y5wed_la-haute-normandie-agriculture-tourisme-et-industrie_travel

Camping zoeken:
http://www.acsi.nl/
http://campingfuehrer.adac.de/
http://www.allecampingsinfrankrijk.nl/
http://www.camping-frankrijk.nl/
http://www.camping-frankrijk.nl ? Camping aire naturelle
http://www.camping-frankrijk.nl -  Camping a la ferme
http://www.camping-Frankrijk.nl - Naturisten campings
http://www.camping-Frankrijk.nl - Municipal campings
http://www.campingfrance.com
http://www.campinglinks (met gps coordinaten)
http://www.camping-streetview.com
http://www.campingqualite.com
http://www.flowercampings.com/nl/
http://www.frankrijk-campinggids.nl
http://www.rustiekecampings.com
http://www.campingo.com/camping-peche-france.htm
http://www.wificampings.nl/frankrijk
http://www.petitfute.com/p1-france/c1166-hebergement/c1047-camping-hotellerie-de-plein-air/
http://www.camping-municipal.org/ Municipal campings zoeken

Overnachten:
http://www.chambres-hotes.org/
http://www.gites-de-france.com/
http://www.logishotels.com/en.html
http://www.charmelogies.com/
http://www.petite-france.com/
http://www.petitfute.com/p1-france/c1166-hebergement/

autoroutes
http://www.autoroutes.fr/
http://www.sanef.com/Preparez-votre-voyage/Itineraires-et-services/Les-aires
http://www.autoroutes.fr/specific/formats/index.jsp

Al het andere:
http://www.prix-carburants.gouv.fr/index.php (waar kan je goedkoop tanken in Frankrijk)
www.flitspaleninfrankrijk.nl
http://www.Provence-toerisme.com/wandenlingen.asp
http://www.petitfute.com/
« Laatst bewerkt op: augustus 26, 2015, 07:51:36 pm door KenJo »
Gelogd
klapband, klapdeur, klaplopen, klapmuts, klaproos, klapschaats, klapwiek, klapzoen, klapstuk, klapstoel, achterklap, handjeklap

we klappen wat af!

Klavertjes

  • Global modderklaptor
  • Klap gek
  • *****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Vrouw
  • Berichten: 2.781
  • Merk Vouwwagen: Opus Camper all-road 2022
  • Opus Camper all-road 2022
Re: Frankrijk
« Reactie #2 Gepost op: oktober 31, 2013, 10:00:02 am »

WW WW WW Dank, dank, dank voor deze geweldige update en herschrijven van de landeninfo Frankrijk, KenJo!

Helemaal super dit!
Gelogd
Geluk ontstaat als wat je denkt, wat je zegt en wat je doet in harmonie zijn
(geleend van Mahatma Ghandi)

Bonny

  • Global modderklaptor
  • Klap gek
  • *****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Vrouw
  • Berichten: 1.717
  • Merk Vouwwagen: Holtkamper
Re: Frankrijk
« Reactie #3 Gepost op: oktober 31, 2013, 11:26:18 am »

Wauw wat cool ,!!!!
Ziet er heel mooi uit

Dankjewel !!!
Gelogd
Alles wat we zijn is het resultaat van wat we hebben gedacht.

Frankie

  • Klap gek
  • *****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 3.995
  • Merk Vouwwagen: Aart Kok Livingstone game drive XXL bed
Re: Frankrijk
« Reactie #4 Gepost op: oktober 31, 2013, 11:41:05 am »

Mooi hoor!!!
Als ik ff mag nitpicken mis ik nog één dingetje en dat is de preciese regelgeving rondom de Flitsmelding in de routeplanner. Eerder werd gezegd dat dat verboden was, maar dat is later weer bijgesteld middels de melding van 'zones dangereux' die wel toegestaan is.
« Laatst bewerkt op: oktober 31, 2013, 03:45:23 pm door Frankie »
Gelogd

KenJo

  • Klap gek
  • *****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 2.346
Re: Frankrijk
« Reactie #5 Gepost op: oktober 31, 2013, 08:13:17 pm »

Mooi hoor!!!
Als ik ff mag nitpicken mis ik nog één dingetje en dat is de preciese regelgeving rondom de Flitsmelding in de routeplanner. Eerder werd gezegd dat dat verboden was, maar dat is later weer bijgesteld middels de melding van 'zones dangereux' die wel toegestaan is.
Scherp opgemerkt! Helaas kon ik daar geen overtuigende informatie over vinden en om dus geen foutieve informatie te plaatsen heb ik het maar helemaal weggelaten. Mocht je 100% zeker zijn van jouw info dan ontvang ik die info graag en zal ik het netjes vermelden.
Gelogd
klapband, klapdeur, klaplopen, klapmuts, klaproos, klapschaats, klapwiek, klapzoen, klapstuk, klapstoel, achterklap, handjeklap

we klappen wat af!

RonnieSN

  • Gast
Re: Frankrijk
« Reactie #6 Gepost op: januari 20, 2014, 09:26:06 pm »

Dank voor het uitgebreide verslag van toch wel een van mijn favoriete vakantielanden. Heb weer wat nuttige informatie gekregen. :) W:
Gelogd

wezenveld

  • Gast
Re: Frankrijk
« Reactie #7 Gepost op: januari 21, 2014, 12:24:22 pm »

 Ziet er prachtig uit!! Compliment!

Mag deze er ook bij:  http://www.camping-municipal.org

Gelogd

KenJo

  • Klap gek
  • *****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 2.346
Re: Frankrijk
« Reactie #8 Gepost op: februari 09, 2014, 08:48:36 am »

Ziet er prachtig uit!! Compliment!
Mag deze er ook bij:  http://www.camping-municipal.org

excuses voor de late reactie, maar je was er tussendoor geglipt  :?  hij staat er nu tussen hoor, dank je wel
Gelogd
klapband, klapdeur, klaplopen, klapmuts, klaproos, klapschaats, klapwiek, klapzoen, klapstuk, klapstoel, achterklap, handjeklap

we klappen wat af!

RonvanTilburg

  • Gast
Re: Frankrijk
« Reactie #9 Gepost op: februari 11, 2014, 08:22:16 pm »

Voor de degene die geen creditcard willen.
Bij steeds meer parkeergarages, parkeerautomaten en tolwegen kunt u ook betalen met uw bankpas zonder de pincode in te toetsen. Met uw Rabo WereldPas (en Rabo EuroPas) kan dat vanaf 1 juli 2013. Of u van deze mogelijkheid gebruik kan maken, hangt af van de parkeer- of tolwegbeheerder. De maximale bedragen per betaling zijn € 50 bij het parkeren en € 100 voor tolwegen. U geeft uw instemming voor de betaling zonder pincode door uw bankpas in de betaalautomaat te stoppen en – als daarom gevraagd wordt – de betaling te bevestigen. Deze nieuwe betaalmogelijkheid is vergelijkbaar met het betalen zonder pincode zoals dat voor creditcards al langer bestaat bij parkeren en tolwegen.
Gelogd

mgoudapp

  • Klapperraar
  • **
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 27
  • Merk Vouwwagen: Holtkamper Cocoon XL met base kitchen
Re: Frankrijk
« Reactie #10 Gepost op: juli 29, 2014, 08:16:58 pm »

Hallo ... Volgende week gaan wij naar Frankrijk met een fiets op het dak. Kan ik door Het reguliere poortje of dien ik een ander poortje te kiezen. Alvast bedankt
Gelogd

Frankie

  • Klap gek
  • *****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 3.995
  • Merk Vouwwagen: Aart Kok Livingstone game drive XXL bed
Re: Frankrijk
« Reactie #11 Gepost op: juli 29, 2014, 09:10:27 pm »

Hallo ... Volgende week gaan wij naar Frankrijk met een fiets op het dak. Kan ik door Het reguliere poortje of dien ik een ander poortje te kiezen.
Met een fiets op het dak kun je niet door de poortjes die bedoeld zijn  voor voertuigen van minder dan 2 meter. Er zit in zo'n poortje (vergelijkbaar met sommige hoogte-checks in parkeergarages) een kettinggordijntje met een hoogte van 25cm dat aan een stalen balk op pakweg 2m25 hangt. Je kunt wel  door alle andere poortjes zonder hoogtebeperking.
Gelogd

Eli

  • Gast
Re: Frankrijk
« Reactie #12 Gepost op: juli 31, 2014, 07:55:14 am »

En soms tref je ook een parkeerplaats bij een tankstation met zo'n hoogte beperking. Dan kom je daar en denkt geen moment aan die fietsen op het dak... We hebben het een paar jaar terug vlak voor ons zien gebeuren: vier fietsen en de imperiaal volledig ontzet! Dat is geen fijn begin van de vakantie.
Gelogd

kph

  • Gast
Re: Frankrijk
« Reactie #13 Gepost op: juli 31, 2014, 09:19:10 am »

Vraagje: Wat als je fietsen op je vouwwagen hebt gemonteerd, wordt je dan (door de hoogte oid?) gezien als caravan en moet je dan extra tol betalen?
Gelogd

Blackraven

  • Klap prof
  • ****
  • Offline Offline
  • Berichten: 450
  • HK Flyer Expedition 1998
Re: Frankrijk
« Reactie #14 Gepost op: juli 31, 2014, 04:52:36 pm »

Nee, fietsen en dakkoffers tellen niet mee voor de hoogte.
Wel even opletten voor welke klasse je wordt aangeslagen bij de automatische poortjes, aangezien je door de automatische meetapparatuur waarschijnlijk wel als boven de 2m wordt aangezien.
Gelogd
Pagina's: 1 2 »   Omhoog
 

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal