Vouwwagenclub.info

(Openbaar)De vouwwagen => vouwwagenmerken informatie => 3-dog => Topic gestart door: Eric65 op augustus 19, 2012, 10:29:36 pm

Titel: Gezocht : 3dog ervaringen!
Bericht door: Eric65 op augustus 19, 2012, 10:29:36 pm
Geachte forumleden,

Zijn er leden die eigenaar zijn van een 3dog? En hun ervaringen willen delen op dit forum.

Zo af en toe lees ik ergens hier op dit klapforum weleens wat over 3dog maar hier zijn nog weinig publicaties.........

Ik ben op zoek naar wat gebruikers info over deze klapkar. Het geheel lijkt me zeer degelijk. De wagenbak vind ik mooi, zeker de looks van de Offroad versie. De basistent lijkt mij zeer eenvoudig uit te klappen, voorkeur gaat uit naar de traildog.
De extra aan te schaffen voortent vind ik qua uiterlijk niet mooi (hoog en erg hoekig). Lijkt mij ook een flink pakket om mee te nemen. Zelf wil ik dan ergens een (vario) luifel aan laten meten. De keuken lijkt me wel handig. Snel te gebruiken.

Ik zie de info hopelijk hier wel verschijnen,

Eric
Titel: Re: Gezocht : 3dog ervaringen!
Bericht door: spikehome op augustus 20, 2012, 07:30:01 am
Het uiterlijk was voor ons ook de reden waarom de 3dog niks werd.

Verstuurd van mijn GT-I9100 met Tapatalk
Titel: Re: Gezocht : 3dog ervaringen!
Bericht door: Eric65 op augustus 20, 2012, 11:01:05 pm
Het uiterlijk van de basistent vind ik nog wel oké. De basistent is wel zeer snel uit te klappen en een keuken die onderweg makkelijk toegankelijk is. De voortent doet me denken aan een ouderwetse caravan voortent. Voor ons veel te groot en met teveel stangen. Ik zou er dan een modern luifel (goed af te spannen en stormbestendig) aan willen hebben en niet zo'n half ding, keukenluifel, (op de traildog) die ze aanbieden . Ik heb al uitgevonden dat een luifel is gewoon op maat te bestellen bij diverse zeil en/of tent makers.
Ook een drempel vinden wij de instap/uitstap (klim) hoogte van het bed. Zou hier dus graag wat reacties van 3dog eigenaren zien.

Groet,
Eric
Titel: Re: Gezocht : 3dog ervaringen!
Bericht door: papajur op augustus 20, 2012, 11:50:50 pm
Ik heb geen ervaring met een 3-dog vw.

Wat wel een voordeel kan zijn is dat hij leverbaar is met een 1000kg-as(offraod zelf 1500kg meen ik)
Nooit geen last meer van overbelading :>

Maar de vw moet dan wel gekentend worden :(
Titel: Re: Gezocht : 3dog ervaringen!
Bericht door: boom op maart 16, 2014, 08:55:52 am
ervaringen met 3Dog

wij waren direct weg van de 3Dog, maar bij het bestuderen, keuze maken tot aanschaf bleek de 3Dog enkele verrassingen te hebben.

Waarom wordt er zo'n forse meerprijs gevraagd voor een geremde versie. Dan het reserve wiel, dat is een optie, maar wel weer een dure; €260,- Nogmaals naar de dealer, de 3Dog ziet er qua afwerking goed uit. Maar.. bedenk wel, dat het kleinste model, de ScoutDog wel heel erg klein is, daar zet je geen tafel en 2 stoelen neer.

Bij de dealer stond een opgestelde TrailDog met luifel;...een prachtige opstelling, maar de prijs valt erg tegen.

Bij de 3Dog is alles een optie! Alles! Dus met een TrailDog voor €8950,- heb je eigenlijk niks...
geremde €750,- extra + reserve wiel €290,- + luivel €750,- en afleverkosten €299,-. (oja, een complete voortent kost u min €2800,-)


Toch maar even een update:

We gaan serieus, toch een 3Dog aanschaffen.

Inmiddels hard bezig een 'eigen keuken' te maken, even kijken of het hier kan gaan delen.

Enkele opties kopen wij er niet of nooit bij.

De XL-luifel blijkt dus tegen te vallen in de praktijk. -dus wij laten er 1 op maat maken €400,-
For the time being, bouwen wij onze tarp om en zetten er een zware rits op.
De keukenunit maken we zelf van aluminium. (leuk projectje)
Reservewiel kost in een ned webwinkel €60,-
Datzelfde geldt voor een fietsendrager.

Dus.. de moeite waard om op zoek te gaan naar leuke alternatieven. Mocht de zilverschuit dan toch nog binnenvaren.. dan kun je altijd nog 3Dog opties aanschaffen.
Titel: Re: Gezocht : 3dog ervaringen!
Bericht door: marcvane op april 04, 2014, 03:46:32 pm
boom,

doe jezelf een plezier en koop die 3dog niet bij De Wit in Schijndel. Wij hebben daar het showmodel van de Traildog gekocht afgelopen jaar en ik heb nog nooit zo'n puinhoop meegemaakt bij een aflevering. Als ik mijn Trigano Vendome al niet verkocht had dan had ik het hele ding terug gebracht en bij een andere dealer een nieuwe gekocht (helaas was de levertijd toen dusdanig dat ik voor de vakantie er geen meer kon krijgen). Het showmodel stond kompleet in de showroom toen wij hem kochten en hij zou kompleet afgeleverd worden met alle originele accessoires. Nou dat hebben we geweten : Toen we na aflevering met de handleiding erbij de inventaris gingen checken misten we een groot deel van de tentstokken (die wel gewoon in de showroom opgesteld stonden en er volgens de inventarislijst bij hoorden), we misten een deel van de afspanlijnen, de haringen, het onderzeil, etc. etc. Nadat ik de hele waslijst van dingen die ze vergeten waren opgestuurd had zouden ze snel de hele zaak naleveren. Tja de eerste keren stuurden ze de verkeerde dingen op of nog leuker dingen die ik niet eens gevraagd had. Toen ze de tentstokken voor het uitzetten van de luifels opstuurden waren het tweedehandse die geroest waren met de zand er onder nog in (en ik kan je garanderen dat we die stokken allemaal gechecked hebben in de showroom en dat die er dus als nieuw uitzagen). Om een lang verhaal kort te maken het duurde maanden en stapels emails en telefoontjes voordat ik eindelijk de 3Dog kompleet had.
Het leuke is dat ze je ook nog even leuk voor zitten liegen als je specifiek vraagt of de wagen die wij kochten een EU typegoedkeuring heeft omdat ik hem op 1000KG en kenteken wou laten zetten : Ja meneer die krijgt U erbij. Bij aflevering : oops, ja, ik kan hem even niet vinden, we sturen hem na. Na 3 weken en 2 telefoontjes sturen ze me de handleiding van de aanhangwagen op ........ maar geen typegoedkeuring. Navraag bij de fabrikant leert dat deze wagenbak nooit een EU typegoedkeuring gehad heeft en hem ook nooit zal krijgen omdat hij een te oud bouwjaar heeft .... Vervolgens ben ik driekwart jaar met de fabrikant in Hamburg bezig geweest om het papierwerk in orde te krijgen zodat onze bureaucraten bij de RDW me eindelijk een kenteken voor 1000KG af wilden geven en toen heb ik nog geluk gehad dat ik toevallig in een overgangsregeling viel anders had ik nog geen kenteken gehad.
Als ik alle uren moet tellen die de incompetentie van De Wit me gekost hebben dan krijg ik zeker de helft van het aankoopbedrag nog terug ...

In het kort : Doe jezelf een plezier en koop hem of rechtstreeks in Hamburg, of bij Bravo (alhoewel ik geen ervaring met Bravo heb kunnen ze nooit slechter zijn als DeWit)

Als je nog een uitgebreid verslag wil van de vouwwagen zelf (die overigens met een paar kanttekeningen goed bevalt) dan wil ik er best een maken.
Titel: Re: Gezocht : 3dog ervaringen!
Bericht door: Jos Montana op april 04, 2014, 08:21:29 pm
Goede waarschuwing, maar vanwaar eigenlijk de typegoedkeuring en kenteken? Enkel vanwege het gewicht?


Titel: Re: Gezocht : 3dog ervaringen!
Bericht door: marcvane op april 04, 2014, 08:42:43 pm
Yup, als je een EU typegoedkeuring hebt (die van de 3Dog zou dan voor 1000kg zijn omdat hij in Duitsland gewoon als 1000kg verkocht word) dan kun je hem in Nederland heel eenvoudig bij de RDW op kenteken krijgen op 1000kg, zonder EU type goedkeuring is het een drama om de verzwaring erdoor te krijgen.
De 3Dog is een vouwwagen die je beter niet kunt kopen zonder kenteken. Toen ik van 4 weken zomervakantie terugkwam heb ik hem even op de weegbrug gezet (met volle vakantie uitrusting maar met alleen restjes aan proviand die over waren) en ik kwam op 845Kg. Dat was wel incl. disselkist en reserveband, premium bed en de grote voortent en onze nieuwste aanwinst een stapelbed van Discobed van 30Kg maar zonder fietsen (en wij hebben niet de zware keuken van de 3dog). Ik wist toen we vertrokken al dat we te zwaar beladen waren maar omdat hij gebouwd is voor 1000Kg gokte ik erop niet aangehouden te worden.
Veel vouwwagens in Nederland zouden trouwens eigenlijk op kenteken moeten rijden want de meeste komen bij wegen boven de 750kg (zeker als als ze fietsen meenemen). Bij onze Vendome had ik de Imperiaal erbij gekocht met 4 fietsendragers en ik heb ze maar 1 keer kunnen gebruiken (ik zat over de 750kg en dat wagentje was al overbeladen met de toegestane 650kg).
Titel: Re: Gezocht : 3dog ervaringen!
Bericht door: Frankie op april 04, 2014, 09:00:48 pm
Veel vouwwagens in Nederland zouden trouwens eigenlijk op kenteken moeten rijden want de meeste komen bij wegen boven de 750kg (zeker als als ze fietsen meenemen).
Volgens mij verwar je het feitelijke gewicht met de maximum toelaatbare massa. Alleen de laatste is bepalend voor de noodzaak van een kenteken.
Het is niet zo, dat als je je niet gekentekende vouwwagen tot meer dan 750 kg belaadt, je opeens een kenteken nodig hebt. Andersom is het wel zo, dat je voor een lege aanhanger van 100 kg (als die bestaat) met een maximum toelaatbare massa van 751 kg wel een kenteken nodig hebt.

Ga je met je fietsen op je klapper over de 750 kg heen, dan krijg je een boete wegens overbelading. Niet vanwege het ontbreken van een geel kenteken.
Titel: Re: Gezocht : 3dog ervaringen!
Bericht door: marcvane op april 04, 2014, 09:33:34 pm
Klopt Frankie, maar de enige manier om legaal met boven de 750kg totaal gewicht te mogen rijden is door een vouwwagen op kenteken te kopen (en inderdaad dan moet op dat kenteken natuurlijk een hoog genoeg max. Toegestane massa staan). De geremde 3dog heeft een technisch max van 1000 kg maar omdat hij in Nederland zonder kenteken verkocht word is de toegestane max 750 kg. Ik heb hem dus op kenteken laten zetten om gebruik te kunnen maken van de 1000 kg technische max (wat dus nu ook zijn toegestane max is). Aangezien men richting het zuiden nog wel eens controles uit wil voeren wil ik het risico niet lopen dat ik straks een hoop bij mijn vrouw op schoot moet leggen in de auto ;-)
Hij ligt trouwens als een blok op de weg, 140 in Frankrijk is geen enkel probleem en je ziet hem in korte bochten niet eens hellen. Ten opzichte van onze Vendome uit 2008 een verschil van dag en nacht qua wegligging.
Titel: Re: Gezocht : 3dog ervaringen!
Bericht door: Frankie op april 04, 2014, 10:04:36 pm
Hij ligt trouwens als een blok op de weg, 140 in Frankrijk is geen enkel probleem
140 is voor geen enkele aanhanger met schokbrekers en een toereikend zwaar trekkend voertuig een probleem. :)













Totdat je plotseling moet uitwijken.
 :(
Titel: Re: Gezocht : 3dog ervaringen!
Bericht door: marcvane op april 04, 2014, 11:08:33 pm
Dat geld overigens ook voor elke auto zonder aanhangwagen  :Z I:
Titel: Re: Gezocht : 3dog ervaringen!
Bericht door: boom op mei 16, 2014, 05:57:33 pm
Ik was een tijdje - offline - dus had bovenstaande 'ervaringen' nog niet gelezen.

Dank daarvoor.

We hebben de 3Dog in bestelling en hadden gehoopt dat we de TrailDog afgelopen week konden ophalen. #NOT

Levertijd lijkt een serieuze bottleneck te zijn voor 3Dog.

(nog even wachten dus)
Titel: Re: Gezocht : 3dog ervaringen!
Bericht door: Jos Montana op mei 16, 2014, 07:27:20 pm
Oei, succes en sterkte met wachten...


Titel: Re: Gezocht : 3dog ervaringen!
Bericht door: Richard op mei 16, 2014, 07:34:53 pm
Heb de 3DOG bij Bravo in Ommen zelf mogen opzetten. Staat idd binnen 1 minuut, zonder luifel of extra voortent. Mooi bed en veel laadruimte.
Is mooi afgewerkt en ziet er ook mooi uit. Alleen die prijs en die optie's is een grote minpunt.
Stoere bak die achter een stoere auto niet misstaat. Deze staat bij mij boven aan het lijstje voor over een paar jaar. Tenzij  ik hen zo kan inruilen tegen de Roadmaster.
Iemand interesse in een RM Family's uit 2007?  :#
Titel: Re: Gezocht : 3dog ervaringen!
Bericht door: boom op mei 18, 2014, 01:22:25 pm
Voor die 'stoere' Offroad (Black) uitvoering van de TrailDog moet je wel wat centjes meenemen. (kaal = €13.630,-)


Tip: op de 'duitse' marktplaats - eBay.de - je kun ook al diverse 3Dog vinden.
Titel: Re: Gezocht : 3dog ervaringen!
Bericht door: boom op juni 25, 2014, 03:18:10 pm
Onze 3Dog is reeds afgeleverd! Helemaal blij en top.

Gelijk afgelopen weekend getest.

Het lukt mij niet om hier foto's te plaatsen dus via een omweg.

Kijk maar even hier: http://www.gerritneuteboom.nl/ik2.html (http://www.gerritneuteboom.nl/ik2.html) (website is tijdelijk offline - binnenkort zal een nieuwe foto's maken en plaatsen)

Omdat we geen luifel of voortent hebben gekocht; ging de zoektocht verder naar een eigen ontwerp luifel.
Doordat de levering van de 3Dog ruim een maand later was dan gepland, zaten alle naaiateliers vol en konden voor 5 juli geen luifel meer maken.

Gelukkig was Atomatent in Uden bereid om onze bestaande Tarp te voorzien van een rits. En zie daar ... toch een zonneluifel.
Titel: Re: Gezocht : 3dog ervaringen!
Bericht door: ponymaster op juni 25, 2014, 07:34:36 pm
Mooie wagen hoor!

Deze 3Dog staat bovenaan ons lijstje om onze 6 jaar oude Aart Kok Tundra op te volgen. Snelle klapper en oerdegelijke kwaliteit deze 3Dog.
Het is jammer dat die opties zo duur zijn. Met de gewenste opties zit je al snel op de 14.000 euro. Dat is een smak geld voor een vouwwagen.

Heb je voor een premium bed gekozen, of heb je dat ook zelf gedaan?

In ieder geval heel veel plezier met jullie fantastische 3Dog!
Titel: Re: Gezocht : 3dog ervaringen!
Bericht door: boom op augustus 12, 2014, 08:53:18 am
premium bed zelf ingebouwd : kosten 200 euro :-)

update:

vakantie voorbij; 4 wkn weggeweest.

+opzetten
+leefruimte
+slaapcomfort (180x220)
+in warme gebieden, kun je s nachts alle ramen open rollen, het muskietengaas is ideaal!
+de tenttrailer ligt als een blok achter de auto
+bagageruimte
+inklappen (snel)

-blauwe hoes op de wagen ritsen gaat wat moeizaam


We gaan toch sparen voor een keukentje die aan de deur komt te hangen;
we hebben inmiddels een paar fabrieken van tenttrailers gevonden, die zoiets maken: 
dingo-tec, storm tenttrailers

Mocht jij nog een andere 'bermkeuken' aanbieder kennen, dan hoor ik het graag.

komende 3mnd gaan we hier en daar nog een weekend kamperen;
ik sta 20 en 21 september op Camping de Paasheuvel te Vierhouten bij de Tentenshow van de firma Atomatent:
zij hebben van een tarp een luifel gemaakt voor de 3Dog. Atomatent gaat ook een vario luifel maken voor onze 3Dog.
meer informatie: zie http://www.atomatent.nl (http://www.atomatent.nl)

Daarnaast is er een heuse roedel groep aangemaakt op facebook:

Heb je een 3Dog; wil je informatie uitwisselen met anders 3Dog gebruikers: wordt dan lid.
www.facebook.com/groups/3DogRoedelNederland (http://www.facebook.com/groups/3DogRoedelNederland)

24-27 oktober 2014
3DOG camping Roedel Nederland Autumn Meeting

meldt je aan via facebook of stuur mij een bericht
Titel: Re: Gezocht : 3dog ervaringen!
Bericht door: marcvane op augustus 28, 2014, 07:35:26 pm
Hallo Boom,

gefeliciteerd met de aankoop, goede keus  :J

Toevallig ben ik zelf ook voor de vakantie bij Atoma geweest voor een varioluifel voor onze traildog. Ik heb zelf wel de voortent maar soms lijkt me een varioluifel handiger (vooral bij veel zon en als je niet het hele frame op wil zetten). We hebben toen wat gebrainstormd met de techneut van het tweetal (de verkoper was er helaas niet) en ik wou er later nog op terug komen. Helaas moet je je vouwwagen erheen brengen en een tijdje daar laten staan zodat ze alles op maat kunnen maken en daar had ik voor de vakantie geen tijd meer voor.

Zet jij je nieuwe vario luifel op tijdens het kampeerweekend in september? Dan kom ik namelijk zeker even kijken (en als het een beetje weer is dan neem ik die van mij ook mee en dan kunnen we kijken welke kleur mooier is ...  :#).
Titel: Re: Gezocht : 3dog ervaringen!
Bericht door: boom op mei 31, 2015, 02:27:51 pm
UPDATE 2015

We zijn er bijna weer klaar voor: in de mei vakantie nog even weggeweest en verder niet, omdat het weer wat tegenviel.
Ik moest ook helaas het kampeerweekendje met de vouwwagenclub annuleren, maar ik begreep dat Bravo een demo heeft gegeven.

Veranderingen:

nieuw: Keuken en watertank 40ltr zijn afgelopen winter ingebouwd.
nieuw: XXL luifel aangeschaft (origineel 3Dog)

+ Ik heb zelf de aansluiting voor de gasleiding naar voren getrokken;
+ Zelf een heuse ruimteverdeler genaaid (3Dog prijs €380 euro; eigen ontwerp €100,-)

komende week nog 2 kleine aanpassingen maken en dan hup naar Frankrijk.

volgende project staat al klaar voor komende winter: (XXL luifel verlengen -vario idee-)

NB: zonnepanelen idee en plan; gaan voorlopig de ijskast in.

Titel: Re: Gezocht : 3dog ervaringen!
Bericht door: ponymaster op oktober 06, 2015, 08:31:01 pm
Inmiddels hebben wij onze Tundra verkocht (was stiekem alweer 8 jaar oud) en nu zijn we op zoek naar een opvolger.
Dat het een 3Dog wordt staat voor 99% vast. We zijn er alleen nog niet helemaal uit of het een nieuwe wordt, een demo model, of een mooie gebruikte.

Ik heb al diverse Duitse sites bekeken waar veel gebruikte 3Dogs te vinden zijn, maar daar zit nog niet echt iets tussen wat me aanspreekt. Mezelf kennende zal het denk ik wel een nieuwe worden met in ieder geval de volgende opties:

Traildog geremd (liefst tot 1000kg)
Keuken met watervoorziening
Keukenhoekje met luifel
Premium bed
Reserve wiel met houder
(Roestvrijstalen tentframe)

Als we er een aanschaffen dan zal het in ieder geval niet bij De Wit zijn, gezien de berichten van marcvane die ik hier in dit topic gelezen heb. Ik ben overigens afgelopen zaterdag wel even bij De Wit geweest om de 3Dog eens goed te bekijken en kwam inderdaad vreemde dingen bij de showmodellen tegen. Zo lag er op de Traildog die uitgevoerd was met een premiumbed een standaard matras. Mijn vriendin viel op dat het matras veel te klein was.

Is Bravo vouwwagenwereld een aanrader, of is 3Dog zelf in Hamburg misschien een optie?
Daarnaast ben ik benieuwd of er nog wat korting op zo'n aanschafbedrag zit? Toen wij onze Tundra kochten, kregen we toch zo'n 600 euro korting op opties. Ik vind 600 euro overigens niet veel op een Traildog met de genoemde opties.

Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen of tips.
 
Titel: Re: Gezocht : 3dog ervaringen!
Bericht door: kiekkiek op oktober 09, 2015, 05:48:28 am

Is Bravo vouwwagenwereld een aanrader, of is 3Dog zelf in Hamburg misschien een optie?
Daarnaast ben ik benieuwd of er nog wat korting op zo'n aanschafbedrag zit? Toen wij onze Tundra kochten, kregen we toch zo'n 600 euro korting op opties. Ik vind 600 euro overigens niet veel op een Traildog met de genoemde opties.

Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen of tips.

Vorige week een 3Dog besteld bij Bravo. Tot nu toe zeer tevreden over deze zaak.

Op welke Duitse website zie je tweedehands 3Dog wagens? Ik heb er geen kunnen vinden.
Titel: Re: Gezocht : 3dog ervaringen!
Bericht door: ponymaster op oktober 09, 2015, 09:26:47 am
Vorige week een 3Dog besteld bij Bravo. Tot nu toe zeer tevreden over deze zaak.

Op welke Duitse website zie je tweedehands 3Dog wagens? Ik heb er geen kunnen vinden.

O.a. hier:

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/wohnmobil/ (http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/wohnmobil/)

ebay-kleinanzeigen.de (http://ebay-kleinanzeigen.de)

In ieder geval fijn je positieve ervaring te lezen over Bravo.
Mag ik vragen welk model het is geworden en voor welke opties je hebt gekozen?
Titel: Re: Gezocht : 3dog ervaringen!
Bericht door: kiekkiek op oktober 09, 2015, 03:41:59 pm
Scoutdog, geremd, keukenerker met luifel, kookmodule zonder water, ruimte verdeler, premium bed en een disselslot. Tot 31-10 bieden ze 5% herfstkorting.
Titel: Re: Gezocht : 3dog ervaringen!
Bericht door: ponymaster op oktober 13, 2015, 08:49:26 am
Bedankt voor je info kiekkiek.
Alvast heel veel plezier met jullie mooie Scoutdog!
Titel: Re: Gezocht : 3dog ervaringen!
Bericht door: neutje41 op december 24, 2015, 11:11:29 am
Scoutdog, geremd, keukenerker met luifel, kookmodule zonder water, ruimte verdeler, premium bed en een disselslot. Tot 31-10 bieden ze 5% herfstkorting.

Top! Enne, op facebook hebben alle 3Dog een eigen pagina voor tips en tricks.

BTW: ik heb een nieuw profiel moeten aanmaken (maar Boom en Neutje41 zijn dezelfde)
Titel: Re: Gezocht : 3dog ervaringen!
Bericht door: Aagjem op augustus 20, 2016, 08:30:06 pm
Wij overwegen ook een 3 dog te kopen . We zijn erg benieuwd of de keuken bevalt ? Wij willen veel gaan trekken en dan lijkt zo'n keukentje wel praktisch .


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
Titel: Re: Gezocht : 3dog ervaringen!
Bericht door: Klien op oktober 26, 2016, 11:51:46 pm
Eén keer weggeweest met een 3Dog en je wilt niet meer anders!
Wat een klapkar. Wij hebben de Scout met keukenerker. Geen behoefte aan een voortent omdat we met twee zijn. Komen de jongens wel langs en het is slecht weer dan ritsen we de extra zijwand, gemaakt door Atomatent, aan. Fluitje van een cent.
We hebben ons eigen keukentje in gebruik. Staat op een lade die we zo de kar in en uit kunnen rollen.
Koelkast staan daarnaast.
Alle weertypes meegemaakt, regen, storm, zon......het in en uitklappen blijft een feestje.
Titel: Re: Gezocht : 3dog ervaringen!
Bericht door: Paros op januari 22, 2017, 10:12:51 pm
premium bed zelf ingebouwd : kosten 200 euro :-)

update:

vakantie voorbij; 4 wkn weggeweest.

+opzetten
+leefruimte
+slaapcomfort (180x220)
+in warme gebieden, kun je s nachts alle ramen open rollen, het muskietengaas is ideaal!
+de tenttrailer ligt als een blok achter de auto
+bagageruimte
+inklappen (snel)

-blauwe hoes op de wagen ritsen gaat wat moeizaam


We gaan toch sparen voor een keukentje die aan de deur komt te hangen;
we hebben inmiddels een paar fabrieken van tenttrailers gevonden, die zoiets maken: 
dingo-tec, storm tenttrailers

Mocht jij nog een andere 'bermkeuken' aanbieder kennen, dan hoor ik het graag.

komende 3mnd gaan we hier en daar nog een weekend kamperen;
ik sta 20 en 21 september op Camping de Paasheuvel te Vierhouten bij de Tentenshow van de firma Atomatent:
zij hebben van een tarp een luifel gemaakt voor de 3Dog. Atomatent gaat ook een vario luifel maken voor onze 3Dog.
meer informatie: zie http://www.atomatent.nl (http://www.atomatent.nl)

Daarnaast is er een heuse roedel groep aangemaakt op facebook:

Heb je een 3Dog; wil je informatie uitwisselen met anders 3Dog gebruikers: wordt dan lid.
www.facebook.com/groups/3DogRoedelNederland (http://www.facebook.com/groups/3DogRoedelNederland)

24-27 oktober 2014
3DOG camping Roedel Nederland Autumn Meeting

meldt je aan via facebook of stuur mij een bericht

Wij wilden na 10 jaar De Waard iets meer comfort en wat meer kunnen trekken. We wilden het robuuste De Waardgevoel niet kwijt, daardoor is het de 3dog scout is het geworden, we zijn er heel erg tevreden over.

De keuken is erg mooi, erg klein en erg duur: 2800€.

Ik heb nu een 2e hands jamet bermkeuken gekocht voor 75€, en er een kraantje ingebouwd met een dompelpompje en omvormer. Nu 3 gaspitten ipv 2, een wasbak waar je wat mee kan en alle spullen kan je nu wel kwijt. Er zitten standaard twee wieltjes aan, je schuift m zo de 3 dog in en je kan m plaatsen waar je wilt, ipv verplicht je deur open te moeten houden. Totaal nog geen 200€ !

https://vimeo.com/200584714 (https://vimeo.com/200584714)



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal