Vouwwagenclub.info

(Openbaar)Kamperen => Koken op de camping => Cobb => Topic gestart door: Swede op mei 21, 2012, 02:06:13 pm

Titel: Cobb
Bericht door: Swede op mei 21, 2012, 02:06:13 pm
Hallo, het laatste onderwerp over de Cobb dateert al van 2 jaar terug. Tegenwoordig is het skottel skottel skottel.. :)
Maar goed, wij doen graag anders dan de rest, dus we hebben een Cobb Premier aangeschaft met de nodige extra platen (behalve de wok). Zijn er meer tevreden gebruikers van de Cobb op dit forum?

Titel: Re: Cobb
Bericht door: Jootje1710 op mei 21, 2012, 03:18:06 pm
Hoi,
Wij twijfelen nog tussen de Cobb en de skottel, dus ik ga dit topic zeker volgen.
Groetjes, Jolande
Titel: Re: Cobb
Bericht door: Swede op mei 21, 2012, 03:56:17 pm
voor ons was de minimale ruimte en de keus om niet op gas te koken (dat hebben we al in de vouwwagen keuken) de reden om voor de Cobb te kiezen. Vindt overigens van beide dat ze erg aan de prijs zijn maar een leuke stickeraktie bij de Intratuin scheelde ons 25% en zo was hij daar voordeliger dan bij diverse internet winkels.
kwam wel op dit forum een goede link tegen met diverse recepten voor zowel koken als roken.
Ondanks dat deze Cobb ook op briketten werkt, verwacht ik niet dat er een echte bbq smaak aan zal zitten (hoop het stiekum wel).
Titel: Re: Cobb
Bericht door: Mieke op mei 21, 2012, 06:45:55 pm
Wij hebben ze beide, van hebberigheid gesproken :# We gingen van een safari chef naar een grote cadac Eazi chef. Die laatste heb ik nog niet echt getest maar het principe blijft gelijk.

De pro's en contra's in mijn ogen:
Bij de cob heb je wel de echte bbq smaak, zeker als je voor de cocos brikketen gaat, dat mis ik bij het skottel gedoe. Met de cobb gebruik ik ook vaak rookpellets in verschillende geuren. Geeft toch een extra smaakje.
De cobb mag je in sommige Franse streken (bv Drôme en Ardeche), in het warmste seizoen niet gebruiken. Dus dan komt de skottel boven.
Ik gebruik de skottel ook als het snel, snel moet gaan. De cobb is er bij mij als ik tijd heb, rustig om het gemakje kokerellen.
De cobb is kleiner en compacter om mee te nemen. Dat heeft dan ook wel tot gevolg dat het kookoppervlak wat kleiner is dan de grote broer skottel.
De cobb is super en voordelig in brandstof (8 ? 9 briketjes) als je grote stukken vlees (bout, volledige kip) wil klaarmaken. Met de skottel kost 11/2u koken aardig wat aan gas.
Titel: Re: Cobb
Bericht door: Swede op mei 21, 2012, 06:51:33 pm
Wij hebben ze beide, van hebberigheid gesproken :#

vanwege de hebberigheid heb ik nu mijn barbecook rookoventje op marktplaats staan :)
Kan wel alles hebben maar niet alles houden :)

nogmaals @Mieke, leuke link vond ik in een eerder bericht van jou;
http://www.kokenopdecamping.nl/web/cobb/grill-recepten (http://www.kokenopdecamping.nl/web/cobb/grill-recepten)
http://www.kokenopdecamping.nl/web/cobb/rook-recepten (http://www.kokenopdecamping.nl/web/cobb/rook-recepten)
Titel: Re: Cobb
Bericht door: C5CCV op mei 21, 2012, 07:22:16 pm
Na jaren de skottel gebruikt te hebben waarvan soms de vlam steeds uitwaaide en omdat we geen gas meer mee willen nemen hebben we nu een Cobb premier aangeschaft, incl. de wok, rooster en de bakplaat voor o.a. de pizza's.


Na het eerste gebruik bekroop me het gevoel dat we voor ? 250,- de miskoop van het jaar hadden gedaan. Echter 2e dag pizza er op; nog nooit zo'n lekkere pizza gehad. Vers gevangen forel er op, super! Gemarineerde kip, ook lekker. Barbecueen gaat ook prima, 1 steen voor 4 personen en dan 2 uur vooruit kunnen.


Ik ben er uiteindelijk toch blij mee. Of we het zonder gas en met 1inductiepitje kunnen doen zal de toekomst uitwijzen. Hoeven we niet meer met het gas te slepen.
Titel: Re: Cobb
Bericht door: retteketed op mei 21, 2012, 07:38:23 pm
ook ik ben sinds vorig jaar aan de cobb.
gebruik normale briketten, maar ook de cocos (van de lidl zijn goedkoop en goed en zijn snel op themperatuur)

we hebben ook juist voor de cobb gekozen om in frankrijk toch te kunnen bbq-en.
want door zijn onbekendheid, weet men niet dat het op kooltjes of brikekten brand.
en onder de luifel ziet het niet ofdat het een bbq is.

er zijn verschillende bereidingsvormen, maar je moet echt de tijd nemen (slow-cooken)
grillen van vlees en groente, aardappels bakken en poffen.
pizza maken, brood bakken, zelf een appeltaart.


vele gerechten en tips via:
http://www.cobb.nl/forum/forum.aspx (http://www.cobb.nl/forum/forum.aspx)
http://www.kokenopdecamping.nl/web/cobb/grill-recepten (http://www.kokenopdecamping.nl/web/cobb/grill-recepten)
http://www.rookovens-online.nl/ (http://www.rookovens-online.nl/)

succes
een hele kip, met een blikje bier erin voor heerlijke aroma, hmhmh
en van de week nog 2 forellen gerookt.
Titel: Re: Cobb
Bericht door: Mieke op mei 21, 2012, 09:43:23 pm
want door zijn onbekendheid, weet men niet dat het op kooltjes of brikekten brand.
en onder de luifel ziet het niet ofdat het een bbq is.

Ik weet niet of ik dit hier ooit al gescherven heb maar toen we in 2009 in de Drôme stonden dachten onze Nederlandse buren dat we een miniwasmachine bij hadden  :H Toen we vertelde dat het een bbq was stonden ze perplex.
Toch gebruik ik hem niet meer waar het niet mag. Je kan nooit weten, moest er toch ergens brand ontstaan wil ik zeker niet de oorzaak zijn
Titel: Re: Cobb
Bericht door: Swede op mei 27, 2012, 11:17:44 am
broodjes bakken lukt uitstekend (zullen we allemaal weten) maar wat dacht je van bapao, naan, pita, croissantjes en diverse andere heerlijkheden.
Vond vamorgen deze website: http://www.jannekes.nl/brood/index.htm (http://www.jannekes.nl/brood/index.htm) en heb net genoten van zelf gebakken knoflooknaan!  :>
 
Titel: Re: Cobb
Bericht door: Swede op juni 12, 2012, 05:14:25 pm
en nog wat linkjes voor recepten op de Cobb;
http://www.mijncobb.nl/recepten/overzicht/ (http://www.mijncobb.nl/recepten/overzicht/)
let bij het pizzarecept op de link hierboven er wel op dat je bloem (no 405) nodig hebt. Dan krijg je een echt goede pizza.

http://homepage.virgin.net/l.carter/cobbrecipes.htm#lobster (http://homepage.virgin.net/l.carter/cobbrecipes.htm#lobster)
Titel: Re: Cobb
Bericht door: bert m op juni 12, 2012, 07:27:07 pm
Wij hebben zowel een Skottel als een Cobb.
Skottel is braden in een soortement van wok. Je kunt e.e.a op een andere plaats leggen op de schotel (waardoor je de intensiteit van warmte kunt 'instellen') maar ect bbq-en is het nooit. Perfect voor éénpansgerechten.
Cobb is een 'slow-cooking' bbq icm een soort van oven. Snel gaat het niet maar is wel vele malen lekkerder. Til zo min mogelijk de deksel op want dan verliest hij zijn warmte. Kokos briketten werken het beste omdat die meer warmte afgeven.
Beiden zijn beperkt in de gebruiksfunctie en zeker niet all-round. Het is maar net wat je prevaleert.
Titel: Cobb
Bericht door: Dammetje op juni 16, 2012, 07:36:16 pm
Ik heb de cobb nu zo'n 7 jaar en ga nooit zonder op vakantie.
Ik gebruik een soort van cobblestone maar dan van de makro. Of ik gebruik ecobrasa.  Van beide heb ik een behoorlijke voorraad aangezien het minder goed verkrijgbaar is. Ecobrasa is op internetnog wel te koop en zwker moeite waard. Ik zie overal mensen met zo'n scottel. Je ziet het van een ander, koopt er ook een en komt tot conclusie dat het toch niet zo handig is. Wat een poetswerk,zeker als je gaat grillen.
Ik heb voor het echte grilwerk er ook sinds kort een son of hibachi bij.
Titel: Re: Cobb
Bericht door: Swede op augustus 08, 2012, 11:00:09 am
wat heb ik genoten van die Cobb op de vakantie!
1 keer een diepvries pizza (schaam schaam) er op geprobeerd te leggen, wat een ellende was dat. onderkant zwaar verbrand en het deeg nog vloeibaar?? Denk dat ik op dat moment meer oog voor mijn  bier had....
Titel: Re: Cobb
Bericht door: C5CCV op augustus 08, 2012, 11:25:04 am
Vreemd, die diepvriespizza gaat nu net het beste (mits je hem op die 'speciale' plaat legt en de deksel er op houd);
Verse pizza's kregen we niet voor elkaar, de bodem wilde gewoon niet gaar worden; en als we hem langer lieten liggen dan was de onderkant van de bodem inmiddels te hard, maar nog steeds niet gaar.

Overigens temper ik mijn eerder getoonde enthousiasme voor de Cobb nu wel een beetje; we kregen hem op vakantie steeds niet heet genoeg. Met name met de wokpan hadden we het probleem dat de steen na een tijdje nog maar voor de helft brandde, terwijl deze steeds volledig brandde als we de pan er op zette.
 
Titel: Re: Cobb
Bericht door: Blackraven op augustus 14, 2012, 07:47:26 pm
Vandaag een cobb pro gekocht en gelijk getest uiteraard  :J
Ik moet zeggen dat het een beetje een dubbel gevoel is...
Aan de ene kant doet het ding wat hij zou moeten doen, dus hij mag volgend jaar mee op vakantie.
Maar al tijdens het gebruik zag ik dat de coating van de bakplaat loslaat door de aanraking van het handvatje wat erbij zit.
Tijdens het afwassen van de bakplaat werd het nog erger, de deksel is licht over de bakplaat heengeschoven en onmiddelijk allemaal diepe krassen in de coating.
Ik heb wel meer pannen met een anti-aanbak coating, maar die laten meestal pas na een paar maanden en flink wat aanvallen met metalen bestek hun coating los.
Titel: Re: Cobb
Bericht door: Mieke op augustus 14, 2012, 07:57:15 pm
@Blackraven: als de bliksem terug naar de winkel waar je de cobb kocht want dit is niet normaal. Ik heb de Cobb nu al jaaaaren en ik ben pas aan mijn tweede bakplaat.
Titel: Re: Cobb
Bericht door: retteketed op augustus 14, 2012, 08:00:37 pm
Vreemd, die diepvriespizza gaat nu net het beste (mits je hem op die 'speciale' plaat legt en de deksel er op houd);
Verse pizza's kregen we niet voor elkaar, de bodem wilde gewoon niet gaar worden; en als we hem langer lieten liggen dan was de onderkant van de bodem inmiddels te hard, maar nog steeds niet gaar.

Overigens temper ik mijn eerder getoonde enthousiasme voor de Cobb nu wel een beetje; we kregen hem op vakantie steeds niet heet genoeg. Met name met de wokpan hadden we het probleem dat de steen na een tijdje nog maar voor de helft brandde, terwijl deze steeds volledig brandde als we de pan er op zette.

wij hebben de cobb goed gebruikt.
Pizza's bakken ging prima op een stone van de action (cocos)
diepvries-pizza bakken op 6 briketkooltjes ging heel goed,
een heuse apeltaart gebakken 2x, de 1e was de bodem verbrand, vervolgens de 2e x, ging het goed. (op restwarmte van actionblok na het grillen van vlees)
ook mosselen koken op 4 briketten gaat goed (duurd wat langer)

nee, heb zeker geen spijt van de cobb....
Titel: Re: Cobb
Bericht door: L4a op augustus 14, 2012, 08:50:16 pm
De foto's van hierboven zien er goed uit!  :J

Wij hebben sinds juni ook de Cobb met als (tot nu toe) enige accesoire de grillplaat. Inmiddels hier thuis de Cobb een paar keer aangehad en wij moeten zeggen:  WW Hij is compact, kan gewoon op tafel staan, verbruikt lekker weinig brandstof, het aansteken is bijna niet te mislukken en het schoonmaken is prima te doen (wel met Dasty van de Lidl natuurlijk)

Dan hebben we het alleen nog maar over 'gewoon' bbq'en. Alle andere gerechten die je erop kunt maken zijn bij ons nog niet aan de orde geweest, maar tijdens onze vakantie vanaf volgende week zeker het proberen waard! Mijn vriend denkt dat het bakken als in een oven nooit gaat lukken, maar de voorgschotelde foto's zien er veel belovend uit!


Titel: Re: Re: Cobb
Bericht door: Blackraven op augustus 15, 2012, 09:08:00 am
@Blackraven: als de bliksem terug naar de winkel waar je de cobb kocht want dit is niet normaal. Ik heb de Cobb nu al jaaaaren en ik ben pas aan mijn tweede bakplaat.

Vandaag contact gehad met de importeur en zij geven inderdaad aan dat dit niet normaal is, maar helaas heel soms voorkomt. Ze sturen me een nieuwe bakplaat, dus nu ben ik er helemaal blij mee!

Verstuurd van mijn HTC Vision met Tapatalk
Titel: Re: Cobb
Bericht door: Swede op augustus 15, 2012, 10:47:58 am
"lekkere" fotoos hoor. Heb vorige week de verhoger en het kippenrek (meer dan 2 metalen pootjes zijn het niet) aangeschaft in een opruiming bij een tuincentrum. Het handige vind ik nog steeds dat alles in die opbergtas past. Stop ook steeds meer groentepakketjes in de ring.
Het roken vind ik nog wel even proberen, met name het moment waarop ik de houtsnippers erop gooi moet ik nog iets beter timen. Soms is het erg "door-rookt" en dat is niet tot vreugde van onze kinderen :)
Titel: Cobb
Bericht door: Dammetje op februari 07, 2013, 08:26:35 am
Pizza bakken doe je het best op het roostertje. Hij maakt dan geen direct contact met een bakplaat en wordt veel minder snel zwart. Probeer eens de pizzas uit het koelschap van de Lidl. Passen precies en zijn erg lekker vind ik zelf.


Sent from my iPad using Tapatalk HD
Titel: Re: Cobb
Bericht door: dennismaus op april 07, 2013, 11:07:32 am
Hallo cobb gebruikers, ik wil ook een cobb aan gaan schaffen maar vraag me af of ik de wok schaal erbij moet nemen. We heeft de wok en wie gebruikt deze ook actief?
Titel: Re: Cobb
Bericht door: retteketed op april 07, 2013, 02:32:46 pm
de wok op de cobb, is geen echte wok.
immers het vuur moet heel hoog staan om te wokken, het wordt meer smoren.

ik gebruik de wok voor het "stomen van mosselen", maken van stoofvlees, smoren van roerbak-groente.
maken van sauzen tbv pasta's waar de pasta mooi in ondergedompeld kan worden.

waarschijnlijk meer maar kan ik zo niet op komen...

Titel: Re: Cobb
Bericht door: C5CCV op april 07, 2013, 02:56:56 pm
Wij hebben ook de wok aangeschaft, maar je kunt er niet al te veel mee. Maar zonder is ook lastig.
Titel: Re: Cobb
Bericht door: Mieke op april 07, 2013, 07:22:23 pm
Ik heb geen wok en ik mis hem ook niet.
Titel: Re: Cobb
Bericht door: Jofiena op april 07, 2013, 09:20:50 pm
Wij hebben zowel de skottel als de Cobb.
De Cobb hebben we pas, omdat wij die compacter is dat dan skottel. (De auto is kleiner geworden en de skottel neem wel veel ruimte in + nog een grote groene gasfles)

De skottel hebben we al een paar jaar veel plezier van.
De Cobb is nieuw voor ons. Hebben hem nog niet uitgeprobeerd.
Hebben inmiddels wel de wok erbij gekocht. Verder moeten we nog even kijken hoe of wat.
Als het weer wat beter wordt moeten we hem denk ik eerst maar eens in de tuin gaan uitproberen.
Wij hebben dus zelf echt nog geen ervaring ermee. Ben echt benieuwd.

Ik lees dat jullie die blokken bij de action halen. (dat hoorde wij ook toen we hem kochten, op de caravan en kampeerbeurs in Utrecht) Maar op dit moment hebben ze die hier nog niet bij de action.
Zijn ze bij jullie al wel te koop dan???

Zie hier al wel wat handige tips voor recepten dank jullie wel daarvoor.
Ben benieuwd hoe wij hem in de praktijk gaan vinden de demo was echt goed. En we hadden er ook al eerder naar gekeken.
Titel: Re: Cobb
Bericht door: Swede op april 07, 2013, 09:34:46 pm
ik heb Cobb vorig jaar "uitgedaagd" voor een recept voor Pulled Pork. Onder bbq fanaten is dit een bekend recept, kost je een dagje maar dan heb je wel wat. Truck is om het gedurende een zeer lange tijd de temperatuur gestaag op te laten lopen in de kern van het vlees. Nou, dat is ze gelukt bij Cobb in 7,5 uur; ze stuurden mij in augustus deze link;
Pulled Pork 7,5 hours on Cobb Barbecue BBQ (http://www.youtube.com/watch?v=2I0yFlnF18Q#ws)
Titel: Re: Cobb
Bericht door: retteketed op april 07, 2013, 09:53:49 pm
da's knap om te "slow-cooken".
wat heb je als brandstof gebruikt, om zo lang te laten garen?

vandaag nog een kip op een bierblik met marokaanse kruiden.....2uur en heerlijk gaar......
Titel: Re: Cobb
Bericht door: de Coxies op april 07, 2013, 10:13:35 pm
vandaag nog een kip op een bierblik met marokaanse kruiden.....2uur en heerlijk gaar......

Past de deksel er dan nog op, of gebruik je dan de dekselverhoger?
Titel: Re: Cobb
Bericht door: C5CCV op april 07, 2013, 10:36:09 pm
..............als het weer wat beter wordt moeten we hem denk ik eerst maar eens in de tuin gaan uitproberen........Ik lees dat jullie die blokken bij de action halen. (dat hoorde wij ook toen we hem kochten, op de caravan en kampeerbeurs in Utrecht) Maar op dit moment hebben ze die hier nog niet bij de action.
Zijn ze bij jullie al wel te koop dan???..............


Ik zou hem in ieder geval vooraf uitproberen; de rust bewaren is erg belangerijk, het duurt enige tijd voordat de temperatuur goed is. Op tijd aansteken dus. Wij halen de blokken ook bij de Action, maar dit jaar heb ik ze nog niet gezien. Vorig jaar hadden ze 2 types waarvan de goedkoopste de fijnste was. De andere heeft een beetje een chemisch luchtje/bijsmaak.
Titel: Re: Cobb
Bericht door: nikkel1964 op april 07, 2013, 11:19:39 pm

Ik zou hem in ieder geval vooraf uitproberen; de rust bewaren is erg belangerijk, het duurt enige tijd voordat de temperatuur goed is. Op tijd aansteken dus. Wij halen de blokken ook bij de Action, maar dit jaar heb ik ze nog niet gezien. Vorig jaar hadden ze 2 types waarvan de goedkoopste de fijnste was. De andere heeft een beetje een chemisch luchtje/bijsmaak.

Arrrccchhhhh, nog een Cobb'er er bij met Pinksteren.... Jullie krijgen de overhand ondertussen!!  :P
Titel: Re: Cobb
Bericht door: dennismaus op april 08, 2013, 07:56:18 am
Dank voor alle antwoorden.

Voor ons staat wel vast dat de wok niet aangeschaft gaat worden. We hebben ook ons normaal kookstel nog mee en dus is de wok niet echt nodig.
Titel: Re: Cobb
Bericht door: retteketed op april 08, 2013, 08:50:09 am
Past de deksel er dan nog op, of gebruik je dan de dekselverhoger?

ja, een dekselverhoger is wel nodig, anders past ie niet.
Titel: Re: Cobb
Bericht door: Mieke op april 08, 2013, 03:11:56 pm
Past de deksel er dan nog op, of gebruik je dan de dekselverhoger?
Goedkoop alternatief voor een dekselverhoger is een spring(bak)vorm. Ben  alleen de diameter even kwijt ::)
Titel: Re: Cobb
Bericht door: Swede op april 08, 2013, 03:56:19 pm
@retteketed, voor dat slow coocken kan je gewoon briketjes gebruiken. Denk dat er totaal maar iets van 15 nodig waren.
Het gaat echter wel een stuk beter als het buiten een aangename temperatuur is, anders moet je flink bijstoken tussendoor om de juiste temperatuur te houden.
Titel: Re: Cobb
Bericht door: Jofiena op april 09, 2013, 09:29:22 pm

Ik zou hem in ieder geval vooraf uitproberen; de rust bewaren is erg belangerijk, het duurt enige tijd voordat de temperatuur goed is. Op tijd aansteken dus. Wij halen de blokken ook bij de Action, maar dit jaar heb ik ze nog niet gezien. Vorig jaar hadden ze 2 types waarvan de goedkoopste de fijnste was. De andere heeft een beetje een chemisch luchtje/bijsmaak.

dank je wel voor je antwoord!
We gaan hem inderdaad vooraf uitproberen. Wij hebben als wel van die stones (ronde blokken in huis) in de aanbieding bij de mazzelshop meegenomen toen we in Leeuwarden waren.
Maar ik begrijp dat die van de action ook wel goed zijn en een stuk goedkoper. Ga dus de komende tijd regelmatig kijken erna als ik bij de action ben of ze er al weer zijn.
Dank je wel ook voor je tip over dat chemisch luchtje/bijsmaak, zal daar zeker op letten.
Titel: Cobb
Bericht door: Dammetje op mei 07, 2013, 09:46:17 pm
Dit is mijn laatste creatie van 2 dagen terug.
Gerookte eigen gevangen bot. Voor sommigen niet direct de lekkerste platvis, maar indien gerookt met brikketjes ( geen coblestone want dat is voor roken veel te heet) een heerlijk vissie!




Sent from my iPad using Tapatalk HD
Titel: Re: Cobb
Bericht door: Kien op mei 17, 2013, 02:53:10 pm
Ik zit te denken aan een kleine elektrische grill/oven voor op de camping, domme vraag misschien, is de Cobb een beter alternatief?

Hoe is hij schoon te maken?

Groet W
Titel: Re: Cobb
Bericht door: retteketed op mei 17, 2013, 04:06:26 pm
Ik zit te denken aan een kleine elektrische grill/oven voor op de camping, domme vraag misschien, is de Cobb een beter alternatief?

Hoe is hij schoon te maken?

Groet W

ik heb geen ervaring met een elektrische oven/gril op camping, we staan zoveel mogelijk op "stroom-loze" plekken.
daardoor is de cobb voor ons praktisch.
het is een overweging als je houdt van "fikkie-stoken ( alhoewel de cobb briketten niet branden)
als je huodt van bbq op briketten.

het schoonmaken is een makkie, vet wordt opgevangen in druipring in water.
rooster en bakplaat eenvoudig in de afwas.
overige doe ik pas na het kamperen, weer thuis stop ik alle metalen delen in een zak met een scheutje bleekmiddel.
dag erna met warm sopje snel weer schoon.

Titel: Re: Cobb
Bericht door: Kien op mei 17, 2013, 11:35:43 pm
Ik lees dat je met de Cobble Stone binnen een paar minuten kunt beginnen, als je kokosbriketten gebruikt, moet je dan langer wachten?
Het voordeel van de Cobb lijkt me het direct in gebruik nemen..
Titel: Re: Cobb
Bericht door: C5CCV op mei 18, 2013, 12:40:28 am
Dat direct in gebruik nemen valt toch wel tegen. Je moet hem op tijd aansteken alvorens je van de volledige  hitte gebruik kunt maken. Als wij hem als barbecue gebruiken is hij meestal op zijn heetst als we bijna klaar zijn..... Ik vind het meer een onthaast apparaat, wij zijn gematigd tot redelijk tevreden.
Titel: Re: Cobb
Bericht door: retteketed op mei 18, 2013, 08:43:22 am
klopt, het is "slow" cooken.
neem je tijd voor het aansteken, voorbereiden  W: het voedsel voorbereiden  W:
het eten garen op de cobb neemt ook wat tijd.

het is niet van stoken, bakken en prakken...

vakantie en neem de tijd.

alhoewel het ook best snel kan. wanneer we naar z-frankrijk gaan nemen we voor de eerste dag lekkere pizza's mee, als de klapper staat een halve cobb-stone en na 10 minuten kan de pizza er op. :> :> dan nog 15 minuten  en heerlijk eten......

ik ben enthousiast, heb kennissen die dit ook hebben geprobeerd en niet het geduld hebben.
als je geen geduld hiervoor hebt, zou ik het niet nemen...
Titel: Re: Re: Cobb
Bericht door: Qwaqa op mei 18, 2013, 09:53:11 am

daardoor is de cobb voor ons praktisch.
het is een overweging als je houdt van "fikkie-stoken ( alhoewel de cobb briketten niet branden)
als je huodt van bbq op briketten.
.
Ik zie toch regelmatig dat men een bbq op briketten niet toestaat, of dat je een emmer water ernaast moet hebben staan. Lijkt mij dat dat dan ook voor een Cobb op gaat. Of ben ik te braaf een negeren jullie dat dan gewoon?

Verstuurd van mijn Nexus 4

Titel: Re: Cobb
Bericht door: L4a op mei 18, 2013, 10:18:34 am
De fabrikant van Cobb zegt dat het een veilige manier van barbecueën is. Ik heb ooit eens een officiele verklaring (ook in het frans) gezien vanuit de fabrikant, waarmee je aan de campingeigenaren kan laten zien waarom het dan veilig is. Middels die verklaring heb je meer kans dat de campingeigenaren het gebruik van de Cobb wél toestaan. Nu weet ik even niet waar die officiële verklaring staat, maar op de site van Cobb staat er een duidelijke omschrijving van het veilige gebruik van de Cobb en voor het gemak in meerdere talen.

http://www.mijncobb.nl/cobb/cobb-op-de-camping/ (http://www.mijncobb.nl/cobb/cobb-op-de-camping/)

Titel: Re: Re: Cobb
Bericht door: retteketed op mei 18, 2013, 10:33:27 am
Ik zie toch regelmatig dat men een bbq op briketten niet toestaat, of dat je een emmer water ernaast moet hebben staan. Lijkt mij dat dat dan ook voor een Cobb op gaat. Of ben ik te braaf een negeren jullie dat dan gewoon?

Verstuurd van mijn Nexus 4

och, niet te braaf zijn.
heb een keer in de ardeche de cobb gebruikt waar op de camping geen open vuur en bbq gebruikt mogen worden de gasfles gepakt, de oranje slang tot net onder de cobb geplaatst.
was net of ie op gas brandde....
nooit wat van gehoord  :# :# :# :# :#
Titel: Re: Cobb
Bericht door: Qwaqa op mei 18, 2013, 10:46:29 am
:))

Verstuurd van mijn Nexus 4

Titel: Cobb
Bericht door: Hanneke op mei 18, 2013, 11:32:45 am
Hahaha, zou ook een actie van ons kunnen zijn retteket!
We hebben de safarichef en voor het bakken gebruik ik 2 ikeabakblikken op elkaar die ik dan vervolgens op t gas zet. Werkt prima, maar ik neig wel heel erg naar een cobb als ik dit zo lees!
Titel: Cobb
Bericht door: Dammetje op juni 02, 2013, 04:56:05 pm
Ik lees dat je met de Cobble Stone binnen een paar minuten kunt beginnen, als je kokosbriketten gebruikt, moet je dan langer wachten?
Het voordeel van de Cobb lijkt me het direct in gebruik nemen..

De cobblestone is een kokosbrikket waaraan een zuurstofversneller is toegevoegd.
Het ding wordt loeiheet wat soms erg handig is. Hij wordt zo heet dat de anti aanbaklaag van de plaat gaat bladderen met roestvorming tot gevolg. Dit overigens gewoon schoon houden en een laagje olijfolie er op. Hiervoor zou cob eigenlijk een plaat moeten ontwikkelen met de nieuwer ceramische aanbak laag. Deze zijn keihard en zeer hitte bestendig.
Voor sudderen en roken is de coblestone minder geschikt. Gebruik hier bij voorkeur 3 a 4 kokos brikketjes. Overigens zijn de weber briketten ook van sublieme kwaliteit. Hierin zitten geen chemische bindmiddelen en stinken niet.


Sent from my iPad using Tapatalk HD
Titel: Re: Cobb
Bericht door: Klavertjes op juni 25, 2013, 02:21:57 pm
Hier nog even de link waar lid Angel de Cobb voor een leuke prijs gekocht heeft deze week:

http://www.riendewolf.nl/webshop/cobbpremierbarbecuervs-p-131.html (http://www.riendewolf.nl/webshop/cobbpremierbarbecuervs-p-131.html)
Titel: Re: Cobb
Bericht door: Angel op juni 25, 2013, 03:23:06 pm
Inderdaad gisteravond besteld hopelijk voor het weekend binnen (2-3 dagen levertijd), kunnen we even gaan testen en kijken of we nog een roostertje of iets erbij moeten gaan halen en dan over een week 4 mee op vakantie.

We zijn geen BBQ'ers maar willen er toch aan gaan beginnen dat uitgebreide koken zien we wel of dat er al van gaat komen en anders in de nazomer lekker in de tuin hebben we alles bij de hand.
Titel: Re: Cobb
Bericht door: Angel op juni 26, 2013, 09:42:03 pm
Ja hij is binnen dus snelle levering. Cobb is nu nog maagdelijk schoon hopelijk binnenkort even uit proberen.
Titel: Re: Cobb
Bericht door: Blackraven op juni 26, 2013, 10:56:47 pm
Ik ben ook geen echte BBQ-er, maar ik word er steeds meer fan van.
Aansteken, even een half uurtje wachten en bakken maar.
(als iemand nog tips heeft om een biefstuk niet te zwaar te doorbakken, houd ik me beleefd aanbevolen ;))
Titel: Re: Cobb
Bericht door: berkevelda op juni 27, 2013, 10:51:28 am
Ik ben ook geen echte BBQ-er, maar ik word er steeds meer fan van.
Aansteken, even een half uurtje wachten en bakken maar.
(als iemand nog tips heeft om een biefstuk niet te zwaar te doorbakken, houd ik me beleefd aanbevolen ;))

Biefstuk moet je heel langzaam garen en op de hoogste stand (lees minst heet) van de BBQ zetten. Heb net vorige week dinsdag nog biefstukjes erop gehad...... jammie. Mijn moeder was bij ons (mijn pa is door de week niet thuis) en hadden haar uitgenodigd. Aangezien zij een aardige kok in de keuken is en vol lof er over sprak mag ik aannemen dat hij goed was gelukt  :#
Ze hebben er bijna 45 minuten opgelegen en waren mooi licht roze. Je moet aan het vlees voelen en dan op een gegeven moment treed daar een verandering in op welke voelbaar is.

De meeste mensen stoken de BBQ op, ploffen het vlees erop en dat moet dan in 5 minuten klaar zijn. Alles zwart, nog half rauw.....  :ca :ca   Wij BBQ'en niet vaak, maar als we het doen trekken we de tijd er voor uit. Had daarnaast nog zalm met provinciale kruiden en eigen gemaakte kipsate erop....  jammie.
Titel: Re: Cobb
Bericht door: Angel op juni 30, 2013, 03:13:20 pm
Gisteren de Cobb ingeweid even testen voor de vakantie.  Lekkere danerol  pizza gemaakt wat BBQ worstjes en stokbroodjes kant en klaar met kruidenboter. Ook nog een pitabroodje als pizzabodem gebruikt om te kijken of dat als alternatief werkt dat ging ook goed.  Je hebt wel veel ruimte nodig als je bezig bent zeg.  Eerst de bakplaat gebruikt vervolgens rooster dus moet je bakplaat even kwijt en andersom moet je je basisplaat en je rooster kwijt.  Thuis lukt dat nog wel op onze tafel van steigerhout, maar hoe doe je dat op de camping?  Het schoonmaken ging goed, maar hoe doe je dat met de as gooi je dat in een bakje of iets en gooi je het dan de volgende dag weg.  Wij wilde alles weer meteen opruimen dus ook het bakje waar de steen in gaat.
Titel: Cobb
Bericht door: Hanneke op juni 30, 2013, 09:14:19 pm
Hahaha, zou ook een actie van ons kunnen zijn retteket!
We hebben de safarichef en voor het bakken gebruik ik 2 ikeabakblikken op elkaar die ik dan vervolgens op t gas zet. Werkt prima, maar ik neig wel heel erg naar een cobb als ik dit zo lees!

Neigen? Hahahaha inmiddels verslaafd aan dat ding en dan moeten we op vakantie ;-)
Ik heb hem mijn man gegeven voor vaderdag met in 1e instantie alleen de bakplaat.....inmiddels ook de dekselverhoger, rooster en een kookboekje erbij gekocht en ik vreessssss dat die grillplaat er ook gaat komen :-)

We hebben een kippetje met bierblikje gemaakt, gerookte forel, gerookte zalm, applecrumble en gebbqt... Dat laatste vinden we nog lastig.

Vraagje: wat zijn de beste briketjes om te gebruiken? Weber? Ik heb ze nu van firestone, gewoon bij de jumbo, maar volgens mij zijn er betere. En je gebruikt er zo weinig van....
Titel: Cobb
Bericht door: Dammetje op juni 30, 2013, 09:24:37 pm
Angel,
Bij de ikea heb je van die roosters om je pannendeksels op te leggen. Lämplig heet deze.

(http://img.tapatalk.com/d/13/07/01/gupy9upy.jpg)

 Deze heb ik altijd bij me op de camping. Hierop past precies een plaat en deksel. De deksel kun je natuurlijk ook even over de plaat leggen. Hiermee beschadig je het gras ook niet en blijft alles zandvrij. Ook kun je hem natuurlijk op tafel zetten.

Voor de as heb ik altijd een oud pannendekseltje van een aluminium campingsetje bij me. Deze gebruik ik om de as op te kiepen en te laten uitbranden indien ik de cobb wil  inpakken en anders laat ik heb rustig uitbranden. Uiteraard kun je ook iets soortgelijks gebruiken als je het maar makkelijk mee kan nemen in de tas!
(http://img.tapatalk.com/d/13/07/01/9u6e7ute.jpg)

Indien je goede brandstoffen gebruikt kan dit gewoon in de tent en zal het niet walmen of stinken. Goede brandstoffen zijn o.a. Ecobrasa briketten, weber briketten of cobblestone.
Ecobrasa en cobblestone zijn van geperst kokosschil. Weber gebruikt natuurlijke bindmiddelen in de briket.


Sent from my iPad using Tapatalk HD
Titel: Cobb
Bericht door: Hanneke op juni 30, 2013, 09:56:14 pm
Ik heb die lokkil stones gekocht, maar die fikken en roken flink!

En kun je niet gewoon aluminiumfolie gebruiken om de briketjes op te leggen?
Titel: Re: Cobb
Bericht door: Angel op juni 30, 2013, 10:05:02 pm
Ja dat zou ook kunnen natuurlijk een stukje aluminium folie op de grond daar je briket op uit laten branden en de volgende dag weggooien. Nu de eerste keer een cobb-stone gebruikt en we hebben ook nog 2 zakken met briketten liggen van de action kijken wel wat het beste is. de overgebleven stones gaan mee en 1 zak met briketten.
Titel: Re: Cobb
Bericht door: pieter57 op juni 30, 2013, 10:13:10 pm
Ik heb Ecobrasa kokokbriketten aangeschaft. Ik heb ze in Amsterdam besteld bij Eco-logisch. Nog geen ervaring met deze briketten maar ze schijnen perfect te werken: hoge temperatuur, geen geuren, weinig as. Nadeel: wel flink aan de prijs, maar je gebruikt er maar weinig van per keer.
Titel: Re: Cobb
Bericht door: Swede op juni 11, 2014, 05:31:06 pm
het is er weer mooi weer voor :)
Titel: Re: Cobb
Bericht door: gaaf op juni 11, 2014, 07:20:13 pm
het is er weer mooi weer voor :)

Weer of geen weer altijd cobb weer  :>
Dat ziet er weer erg smakelijk uit, onlangs ook eens geprobeerd heerlijk.
Titel: Re: Cobb
Bericht door: rubends op januari 12, 2015, 10:15:13 pm
Ook hier echte cobb-fans!  Zelfs als we niet aan de vouwwagen mochten bbq'en in Italië, omdat er op de camping bbq's ter beschikking waren toch de cobb er gewoon naast gezet ;-)
Titel: Re: Cobb
Bericht door: Swede op januari 12, 2015, 10:56:30 pm
daar moet een flink stuk vlees onder gelegen hebben met zo'n tussenrand  :K
Titel: Re: Cobb
Bericht door: olaf op januari 13, 2015, 06:59:21 pm
het is er weer mooi weer voor :)
Is dit nu de kip zonder kop  :# dan graag het recept.
Titel: Re: Cobb
Bericht door: retteketed op januari 13, 2015, 09:09:05 pm
Is dit nu de kip zonder kop  :# dan graag het recept.

recept is niet moeilijk:
een kip,
marineren met .....naar keuze (deze op de foto is met Mexicaanse kruiden)
een blikje bier openen en enkele flinke slokken nemen.
vervolgens stop je het blik in de achterse v/d kip.
zet deze op de cobb, en leg de deksel er op.
na +/- 1.25 tot 1.5uur een kijkje nemen.

eet smakelijk.
Titel: Re: Cobb
Bericht door: rubends op januari 13, 2015, 09:42:21 pm
en zo ziet het er nadien ongeveer uit  :P
Titel: Re: Cobb
Bericht door: Mustang op januari 13, 2015, 09:59:15 pm
zooooo dan, dat ziet er goed uit.
wij hebben ook een cobb, en wel eens een kippetje gebraden. Maar zonder bier omdat we nog niet zo een verhoging en houder hebben.
Vind het een prachtding, jammer dat het zo lastig is die -ook nog vrij kostbare- blokken te vinden.
Afgelopen zomer een heerlijke Tsjechische (standaard scharrel?) kip in een onbekende marinade gecobbd. Heerlijk!
Titel: Re: Cobb
Bericht door: retteketed op januari 13, 2015, 10:42:15 pm
zooooo dan, dat ziet er goed uit.
wij hebben ook een cobb, en wel eens een kippetje gebraden. Maar zonder bier omdat we nog niet zo een verhoging en houder hebben.
Vind het een prachtding, jammer dat het zo lastig is die -ook nog vrij kostbare- blokken te vinden.
Afgelopen zomer een heerlijke Tsjechische (standaard scharrel?) kip in een onbekende marinade gecobbd. Heerlijk!

cobb doet het ook heel goed op de weber-briketten.
neemt iets meer tijd eer deze mooi grijs zijn.
Titel: Re: Cobb
Bericht door: Swede op januari 14, 2015, 07:41:31 am
altijd fijn zo'n kippie. Mijn bierblikkip staat op pag 4 van dit topic ;)
Titel: Re: Cobb
Bericht door: Mieke op januari 14, 2015, 08:13:00 am
Tip: zo'n dure verhoger kan je vervangen door een ronde (bak)springvorm. Bodempje er dus uitlaten he. Ik weet alleen de doormeter niet meer. Kan je even nameten met de doormeter van je Cobb.
Titel: Re: Cobb
Bericht door: Thieyo op januari 30, 2015, 11:27:19 pm
Ik vind het een geweldige uitvinding! Hij gaat dit jaar zeker mee!
Titel: Re: Cobb
Bericht door: Jerome op januari 31, 2015, 06:51:03 am

Ik vind het een geweldige uitvinding! Hij gaat dit jaar zeker mee!
Nog zo'n mooi stilleven!!!
Titel: Re: Cobb
Bericht door: Thieyo op augustus 14, 2015, 02:37:16 pm
En ja hoor, weer een heerlijke maaltijd op de Cobb!!!  :>
Titel: Re: Cobb
Bericht door: Klavertjes op augustus 14, 2015, 04:25:05 pm
Het water staat me in de mond!
Titel: Re: Cobb
Bericht door: Mieke op augustus 14, 2015, 04:35:20 pm
 :P
Titel: Re: Cobb
Bericht door: retteketed op augustus 15, 2015, 03:15:01 pm
En ja hoor, weer een heerlijke maaltijd op de Cobb!!!  :>

ziet er lekker uit.
gebruik de cobb vaak. deze pan ken ik niet.
wat is dat voor 'n pan?
Titel: Re: Cobb
Bericht door: Thieyo op augustus 15, 2015, 05:37:04 pm
ziet er lekker uit.
gebruik de cobb vaak. deze pan ken ik niet.
wat is dat voor 'n pan?

Niet origineel van Cobb!  :O
In Spanje deze geweldige el cheapo paella pan van 30cm op de "Cobb" getikt,  :H 
past precies op de Cobb, gebruik ik om paella of risotto te maken. Zelfs de deksel past er nog weer boven op!  :J
Titel: Re: Cobb
Bericht door: Thieyo op februari 28, 2016, 08:38:54 am
Helemaal vergeten, maar deze heerlijke Dorades hebben ook nog op mijn Cobb mogen liggen afgelopen jaar.
Titel: Re: Cobb
Bericht door: Theu op februari 28, 2016, 11:25:12 am
Zo te zien had je ze niet goed schoon gemaakt. Het wier steekt nog uit de bek. :)23]:)23]:)23]
Titel: Re: Cobb
Bericht door: Thieyo op februari 29, 2016, 11:16:42 pm
Zo te zien had je ze niet goed schoon gemaakt. Het wier steekt nog uit de bek. :)23]:)23]:)23]

 :H :H :H
Titel: Re: Cobb
Bericht door: Swede op juli 02, 2016, 03:08:15 pm
heeft iemand ervaring met het bbq rooster voor de Cobb?
Titel: Re: Cobb
Bericht door: rubends op augustus 09, 2016, 08:33:45 pm
heeft iemand ervaring met het bbq rooster voor de Cobb?

Yep, wij hebben het BBQ-rooster erbij gekocht, en dan kan je hem ook echt als normale bbq gebruiken, gaat behoorlijk snel dan, ideaal voor als je eens geen slow-cooking wil doen ;-)
Titel: Re: Cobb
Bericht door: Annemarieke op augustus 10, 2016, 11:55:27 pm
Ook wij zijn ons aan het orienteren naar een andere manier van bbq-en. Afgelopen vakantie kwamen wij ook de Cobb tegen. We hopen hier nog meer reacties en ervaringen te lezen over de Cobb.
Titel: Re: Cobb
Bericht door: Krizz op augustus 11, 2016, 12:45:32 pm
Afgelopen vakantie de Cobb gebruikt voor:
- lamsbout
- groot stuk rosbief
- runderrollade
- BeerCanChicken
- speklapjes
Dit allemaal met roasted potatoes in de ring in alufolie.
- diepvriespizza opgeleukt met extra vlees en kaas

Grote voordeel vind ik echt de veiligheid hij staat bij ons net onder de luifel op een Crespo krukje met tafelblad (wel gezekerd met een paar grondpennen).
Titel: Re: Cobb
Bericht door: Swede op augustus 12, 2016, 02:47:45 pm
bij ons is hij ook dagelijks gebruikt!
Iedere avond heerlijke broodjes gebakken en daarna een bbq functie (zonder het speciale rooster).
Voor de bbq hebben wij enkel briketten in het mandje gedaan en dan het standaard rooster gebruikt. ging perfect!

voor de broodjes hadden we een top-recept met bloem, melk en een beetje gist. Even kneden maar werd erg lekker, kreeg een soort van pita broodjes.
Titel: Re: Cobb
Bericht door: Krizz op augustus 19, 2016, 10:26:54 am
Hier een leg of lamb na vijf uurtjes en totaal tien briketten.
(http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160819/bb3aa60e0d9336255a77003912baa96c.jpg)
Titel: Re: Cobb
Bericht door: jonne op augustus 19, 2016, 10:42:30 am
Elke dag Cobb aangehad op de camping. Pizza's en broodjes afbakken op de bakplaat, BBQ-en en later op de avond vuurtje stoken in de Cobb. Alleen met dat laatste moet je oppassen. Een klein vuurtje gaat perfect. Maar wanneer het vuur te groot wordt, heb je grote kans dat de rubberen ring in de band vliegt. Vraag me niet hoe ik dat weet....
Nieuwe is reeds besteld en ligt als het goed is al thuis.
Maar wat een topdingetje zo'n Cobb.
(http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160819/0b35a78559d9b315cf09e738b9805129.jpg)
Titel: Re: Cobb
Bericht door: de Coxies op augustus 19, 2016, 11:15:53 am
Wij hebben de cobb maar twee keer aangehad. Op steeds meer campings mag je tegenwoordig niet meer bbqen met briketten of houtskool. Balen!
Titel: Re: Cobb
Bericht door: Krizz op augustus 19, 2016, 11:22:10 pm
Wij hebben de cobb maar twee keer aangehad. Op steeds meer campings mag je tegenwoordig niet meer bbqen met briketten of houtskool. Balen!
Dan ga je naar de verkeerde campings ik heb daar nog nooit problemen mee gehad.
Titel: Re: Cobb
Bericht door: de Coxies op augustus 20, 2016, 09:35:06 am
Dan ga je naar de verkeerde campings ik heb daar nog nooit problemen mee gehad.
Nee hoor. Prima campings verder.
Titel: Re: Cobb
Bericht door: Jerome op augustus 20, 2016, 05:37:50 pm
Dan ga je naar de verkeerde campings ik heb daar nog nooit problemen mee gehad.
Het is eerder de omgeving die bepaald of je mag barbecuen, dan de camping.
In een droge omgeving is bbq'en met houtskool of briketten not done.
Titel: Re: Cobb
Bericht door: Thieyo op september 02, 2016, 01:03:01 am
Weer tijd voor een kleine bijdrage....
SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal