Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: 1   Omlaag

Auteur Topic: onderbak voor Jamet Montana  (gelezen 1384 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

vdrijver

  • Gast
onderbak voor Jamet Montana
« Gepost op: augustus 13, 2013, 02:40:29 pm »

Hallo,

Wij zijn op zoek naar een onderbak/ binnenbak /tent vloer voor een Jamet Montana. Aangezien de laatste vakantie in 1 uur 15 cm water van de hele camping door onze tent stroomde ,zijn wij op zoek naar een oplossing hiervoor.Wij zaten te denken aan een onderbak  met randen ,waar de flappen van de buitentent tegenaan vallen.
Iemand ideeën?
Gelogd

bosi

  • Gast
Re: onderbak voor Jamet Montana
« Reactie #1 Gepost op: augustus 13, 2013, 02:56:36 pm »

Wij hebben voor de voortent van onze Trigano Oceane bij ESVO een kuipzeil van bizonyl op maat laten maken. Werkt super, rondom een omhoogstaande rand van bijna 10 cm. en geen kans op lekkage, de stokken van de voortent staan net buiten het grondzeil.
We konden alleen niet zo goed uit de voeten met het orginele systeem om het zeil op te spannen (was met korte 10 cm paaltjes, elastieken en haringen), we vonden het te ingewikkeld en soms net niet genoeg ruimte om goed op te spannen, zeker het stuk tegen de wagenbak aan. Daarom de bijgeleverde materialen vervangen door spijkerharingen en dat ging super. Zelfs bij de grootste hoosbui geen water in de voortent. Bij de trigano liggen trouwens de slikranden naar buiten en kun je ze vastprikken met een pinharing op de grond, zodat het regenwater wordt weg geleid van de tent. In het kuipzeil leggen we nog zo'n, rubber/jute tent tapijt, heerlijk zacht aan de voeten en je loopt minder zand/gras de wagen in. Aan het eind van de vakantie het tent tapijt gewoon uitkloppen en als het erg vies geworden is, even afspuiten met de tuinslang en laten drogen over de schutting.
Het kuipzeil laten we zo wie zo voor vertrek naar huis, omgekeerd even opdrogen en vegen hem dan met een harde bezem zo goed mogelijk schoon. daarna opvouwen met de "vuile"  kant naar binnen.

Wat wij het grote voordeel van een los kuipzeil ten opzichte van een vast kuipzeil vinden, is dat je de onevenheden in je kampeerplek makkelijk opvangt, zonder dat de hele tent wordt scheef getrokken, hoe scheef, hobbeling of ongelijk je ook staat.

We hebben ook gekeken naar de grondzeilen met opblaasbare randen, maar voor onze voortent was er geen exacte maat te krijgen en opmaat laten maken ging ook niet, daarbij waren we bang dat met name de kant van de deur makkelijk lek zou kunnen gaan.

http://www.esvocampingshop.com/nl/caravanluifels-voortentluifels/caravanluifels/voortentkuip.html
Gelogd
Pagina's: 1   Omhoog
 

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal