Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: 1   Omlaag

Auteur Topic: Isolatie safari  (gelezen 3317 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

jahoe

  • Klapperraar
  • **
  • Offline Offline
  • Berichten: 20
  • Merk Vouwwagen: jamet arizona
Isolatie safari
« Gepost op: augustus 07, 2014, 07:05:09 pm »

Wij overwegen de aanschaf van een raclet safari. Ik ben wel erg benieuwd naar de ervaringen die andere safari-eigenaren hebben m.b.t. De isolatie en condensvorming. Wij zijn geen kampeerders die alleen maar naar warme landen gaan. Vormt zich veel condens in de safari als je in een wat vochtig klimaat kampeert? En is de tent evt. Goed te verwarmen met een klein kacheltje in voor- of naseizoen? Ik lees het graag.
Mocht je trouwens nog andere, ongevraagde tips hebben m.b.t. De safari, ik houd me aanbevolen :).
Gelogd

Theu

  • Klap gek
  • *****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 2.755
Isolatie safari
« Reactie #1 Gepost op: augustus 07, 2014, 10:41:31 pm »

In tegenstelling tot andere hebben wij tot nu toe (4 jaar) geen last van condens gehad.
Onze eerste zomer was een natte Nederlandse zomer.
En afgelopen april hebben we lekker gekampeerd. 'S avonds was het erg fris maar ook toen niks aan het handje.
Wij stoken de tent dan wel lekker warm met een gaskacheltje. Dat gaat redelijk makkelijk.
Lees ook mijn topic eens. Dat gaat vooral over de aanpassingen die ik gedaan heb aan de wagen. http://www.vouwwagenclub.info/forum/index.php?topic=11917
Wat ook een interessant topic kan zijn is het volgende topic: http://www.vouwwagenclub.info/forum/index.php?topic=13971
Wij zijn erg gelukkig met de Raclet Safari zeker de ruimte binnen is ongekend.
« Laatst bewerkt op: augustus 07, 2014, 10:50:19 pm door Theu »
Gelogd

xray

  • Klap prof
  • ****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 638
  • Merk Vouwwagen: Trigano Odyssee GL 2016
Re: Isolatie safari
« Reactie #2 Gepost op: augustus 07, 2014, 10:54:00 pm »

Hoi jahoe,

wij hebben zelf afgelopen voorjaar een safari aangeschaft en zijn er heel blij mee. Zie de topics hier in dit subforum voor wat meer tips en handige dingen. Danny en Theu zijn ook safari bezitters en actief hier.

Wij hebben dus alleen ervaring van een week in mei in zeeland (die was relatief koud en nat), toen hebben we alleen de voortent opgezet ivm het weer en de kleinere plaats.
Verder een lang warm pinksterweekeinde, waar we alleen de luifel aan hebben gezet (de plek was groot genoeg voor 3 safari's) ivm snellere op- en afbouwtijd en het mooie weer.
En afgelopen weken hebben we in Duitsland gestaan met de wagen compleet uitgestald, dan heb je heel veel leefruimte  :>.
De voortent is redelijk groot dus wat lastiger warm te stoken, we hebben de voortent met zo'n grote gasverwarming in het voorjaar heel snel warm gekregen. Maar dat is te log en onhandig dus we hebben een klein elektrisch kacheltje bij ons voor nood, gelukkig nog niet nodig gehad. De wagentent zelf kun je redelijk snel warm krijgen denk ik om dat die een binnentent heeft en goed af te sluiten is.
Condens hebben we in deze vakanties eigenlijk alleen onder ons bed gehad onder de lattenbodem, op de 'klep'. Maar met een tas onder het matras en de 'ramen' open was dat zo weg. Bij onze dochter van 3 was er bijna geen condens dus echt transpiratie en condens van het ademen. De wagentent en voortent zijn goed te ventileren door de grote ramen die erin zitten. En de voorkant van voortent kan er helemaal uitgeritst worden als het warm is. Koken hebben we ook in de voortent gedaan, wel onder een open raam. Dit gaf niet al teveel extra condens, het doek lijkt goed te ademen en is zeker waterdicht. We hebben namelijk al een paar pittige onweersbuien gehad zonder problemen  WW. Het inritsbaar grondzeil werkt daar ook wel aan mee.
In de meivakantie hebben we zelfs met 4 kinderen en 5 volwassenen in de voortent gekookt en gegeten zonder al teveel condensvorming. Wel hebben we telkens zoveel mogelijk ramen opengezet. Maar ik denk dat je dat met alle vouwwagens/tenten zoveel mogelijk moet doen.
Verder is de keuken best zwaar, dus de zware dingen wat meer naar de auto leggen is wel nodig (handig is wel dat de voortent en luifel ver naar de auto liggen, er is daar een uitsparing gemaakt waar die makkelijk passen)of een disselbak erop dat scheelt al veel ;)
Verder staat de wagen redelijk snel, het is geen echte snelklapper aangezien er wel wat haringen rond de wagentent gaan (alhoewel die voor een korte stop en mooi weer echt niet allemaal hoeven) en dat scheelt veel tijd. De voortent kost het meeste tijd ivm inritsbaar grondzeil en het formaat van de tent. De luifel zit er zo aan. En ik vind de brede 'scheerlijnen' wel fijn om de wagen en voortent/luifel af te spannen wel handig. Ik laat ze er gewoon aan zitten bij het afbreken.
Gelogd

jahoe

  • Klapperraar
  • **
  • Offline Offline
  • Berichten: 20
  • Merk Vouwwagen: jamet arizona
Re: Isolatie safari
« Reactie #3 Gepost op: augustus 07, 2014, 11:56:16 pm »

Kijk, op dit soort positieve verhalen hoopte ik al :).
Ik heb inderdaad met bewondering het topic over de aanpassingen gelezen. Ik zie dat ons nog niet direct nadoen, wij zijn niet zo handig vrees ik.
De ruimte i.c.m. het redelijk snel op kunnen zetten van de wagen zijn inderdaad de grote pluspunten waardoor wij toch steeds weer bij de safari uitkomen. En zolang de druppels niet aan het plafond hangen en 's avonds bevriezen... ach, dan zullen we er toch vast wel veel plezier aan kunnen beleven. Condens onder de bedden moet met goed luchten overdag vast wel goed komen, áls we er al last van gaan krijgen.
Bedankt voor de reacties!
Gelogd

DannyST

  • Gast
Re: Isolatie safari
« Reactie #4 Gepost op: augustus 08, 2014, 01:26:39 am »

Wij hebben nog geen last gehad van condensvorming. Vorig jaar in de Dordogne lag er buiten de tent overal een dikke laag dauw overheen (echt met laarzen aan over het gras zo vochtig werd het 's nachts) maar geen druppel binnen.

Komt misschien doordat wij onder de wagen en onder de voortent een grondzeil hebben liggen.

Opwarmen van de voortent is bij ons zo gebeurd. Wij hebben zoiets bij De Wit aangeschaft:
http://www.dewitschijndel.nl/safe-t-heater-1500-keramische-kachel/

Echt een tip: als je de wagen bij de Vouwwagenspecialist aanschaft, kies dan voor de disselbak van Trigano en niet die van Raclet zelf. Die van Trigano is net even praktischer.

Over het algemeen kan ik wel zeggen dat ik nog geen moment spijt van de aankoop heb gehad; ik kan de Safari ook echt van harte aanbevelen. Wat Xray zegt over de haringen klopt overigens wel... Dat zijn er best veel :-s
Gelogd

DannyST

  • Gast
Re: Isolatie safari
« Reactie #5 Gepost op: augustus 08, 2014, 01:30:06 am »


(handig is wel dat de voortent en luifel ver naar de auto liggen, er is daar een uitsparing gemaakt waar die makkelijk passen)

De voortent ligt bij ons aan de achterkant, bovenop de wagen; scheelt weer iets in de kogeldruk.
Gelogd
Pagina's: 1   Omhoog
 

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal