Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: 1 2 »   Omlaag

Auteur Topic: Ervaringen Panama Up 2014  (gelezen 13316 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Cedric

  • Gast
Ervaringen Panama Up 2014
« Gepost op: augustus 19, 2014, 07:35:02 pm »

Hallo, wij zijn aan het overwegen om de Raclet Panama Up 2014 met luifel aan te schaffen, zonder keuken. Kan iemand mij vertellen wat jullie ervaringen zijn betreft modeljaar 2014. Welke pluspunten en minpunten zijn er te benoemen? Ik hoor graag jullie reactie....
Gelogd

Bagheera

  • Klap nerd
  • ***
  • Offline Offline
  • Berichten: 408
  • Merk Vouwwagen: Holtkamper Astro 2004
Re: Ervaringen Panama Up 2014
« Reactie #1 Gepost op: augustus 21, 2014, 08:57:37 pm »

Geen ervaring, maar we hebben hem wel bekeken bij de vouwwagenspecialist in Boxtel. Mooie vouwwagen, stond hoog op ons lijstje. Wij vonden alleen de luifel erg ondiep. Toen we daarover spraken met de verkoper, gaf deze aan dat daar eventuuel een verlengstuk tussen te maken is. Dat leek ons een mooie optie, vandaar dar ik het even meldt. Uiteindelijk is onze keuze gevallen op een Holtkamper Astro, en was ik toch wel blij met de afsluitbare voorwand.
Gelogd

sjefke

  • Gast
Re: Ervaringen Panama Up 2014
« Reactie #2 Gepost op: augustus 23, 2014, 05:26:17 pm »

Wij zitten in dezelfde situatie en zijn ook aan het overwegen een nieuwe raclet panama up 2014 aan te schaffen. We hebben nu een alpen kreuzer duet.

Ik twijfel of het nodig is een voortent bij de panama te kopen. Het leefgedeelte van de slaapcabine is al zeer ruim.

 Ik hoorde iemand die voor het luifel een doek heeft laten maken waarmee de helft van de open zijde van de luifel kan worden afgeschermd. Een beetje zoals je bij holtkampers ziet. Bij een zeilmaker hoeft dat niet veel te kosten.

Verder vind ik het zonde dat de voortent geen kuipvloer heeft.

Neem jij een voortent?
Gelogd

Mieke

  • Gast
Re: Ervaringen Panama Up 2014
« Reactie #3 Gepost op: augustus 24, 2014, 04:33:29 pm »

Hier staat een tweedehandsje: http://www.kapaza.be/nl/tenten/raclet-panama-up-camping-car-87080420.htm wel ver in België
Gelogd

VeNi

  • Klap fanaat
  • *
  • Offline Offline
  • Berichten: 126
  • Merk Vouwwagen: Raclet Panama UP
Re: Ervaringen Panama Up 2014
« Reactie #4 Gepost op: augustus 24, 2014, 05:52:43 pm »

Hoi hoi,

Wij hebben de gewone panama met keuken ( de versie voor de up dus) met als verschil een minder diepe laadbak onder het bed maar wel met het voordeel dat wij geen ladder op moeten om in ons bed te moeten. Al onze spullen paste er toch mooi in, bovenop kan je ook nog stoelen en tafel leggen en past ook nog perfect onder het dekzeil. We hebben er ook nog een imperiaal op met vier fietsen dus is het ook iets makkelijker om de fietsen erop en eraf te heffen.

Wij hebben geen voortent, enkel de luifel en een gastencabine aan de leefruimte van de kar. De luifel is idd aan de krappe kant maar we passen er met z'n vieren net onder. Enkel bij slagregen moeten we iets in de leefruimte gaan zitten (deze kan volledig open dus geen probleem als je toch nog buiten wil zitten). Bij echt slecht weer passen we ruim in de leefruimte om te eten bv.

We zijn er in april een weekje in nederland mee weggeweest, dus vooral binnen gegeten. Nu zijn we net terug van drie weken zuid-frankrijk en enkel buiten gezeten, zelfs niet onder de luifel.

Verder staat hij echt makkelijk en snel op, wij 'verliezen' het meeste tijd met de vier fietsen en imperiaal eraf te halen. Vervolgens kar waterpas zetten, pootjes uitdraaien en opentrekken. Zelfs als vrouw alleen kan ik het doen (vanmorgen hier thuis voor de deur terug even opengevouwen om hem te verluchten nadat we s'morgens vroeg ginde rvertrokken zijn, de dauw eruit zeg maar).

Het grote voordeel is voor ons dat de inhoud van de kar volledig beschikbaar blijft als de tent ingevouwen is. (Pack en go systeem).

Zie verder op het forum hier ook de posts met foto's van onze iets aangepaste keuken. Zeer positieve commentaren opgekregen op vakantie.

Indien nog vragen stel ze gerust, wij zijn supertevreden over onze aankoop en kunnen eigenlijk geen minpunten bedenken.

Groetjes
Gelogd

Joost de J

  • Gast
Re: Ervaringen Panama Up 2014
« Reactie #5 Gepost op: augustus 24, 2014, 08:21:09 pm »

Hallo,

Wij hebben de Panama Up 2014 met luifel gekocht en zijn er net twee weken mee met vakantie geweest (met n 2en).
We hebben de uitvoering zonder keuken gekocht en hebben gekozen voor een los keukenmeubel. Te koop bij elke camping shop, of internet, net naar behoefte.

Voor drie personen is de wagen bruikbaar mits dit voor een nachtje in de voortent is, anders is een bijzettentje noodzakelijk, voor vier of meer personen is een echte uitbreiding noodzakelijk, maar we zijn wegens krimp juist teruggegaan van de Jamet Arizona met voortent en uitbreidingen naar deze uitvoering.

De fietsen hebben we op de dissel gezet dus niet zoals VeNi hieronder last gehad van deze zaken.

We zijn twee weken weg geweest (tot in Zuid Frankrijk en hebben op 6 verschillende campings gestaan.
Het opzetten afbreken is (als je het een paar keer gedaan hebt) een fluitje van een cent, zeker in vergelijk met onze eerdere Arizona.

De luifel laten we er aan zitten en deze kan aan geritst en mee gevouwen worden, scheelt weer gedoe met de rits, vooral omdat die nogal hoog gaat (tot 2,5 meter, dit is zelfs voor mijn 1,95 m lengte vrij hoog).

De bagageruimte is werkelijk fantastisch en je kan er altijd bij, dus er hoeft maar weinig uitgeladen te worden. Ik heb ook de elektra structureel aangelegd zodat ook dat snel is aangesloten.

Toch hebben we ook enkele kleine minpuntjes waarvan er een reeds is opgelost.
1. Het trapje naar het bed is ronduit lullig. De treden zijn erg (te) smal, het beklimmen hiervan op blote voeten doet zeer.
    We hebben dit tijdig voorzien en vooraf opgelost oor een klein Curvertrapje a € 25,-- te kopen bij de Blokker.
    Dit voldoet prima en het opbergen is geen probleem vanwege de grote bergruimte.
2. Het netjes opzetten van de luifel kost meer moeite dan het opzetten van de hoofdtent.
    Oefening baart echter kunst en uiteindelijk kan dit ook met  een minimum aan haringen.
3. Als laatste het meest hinderlijke voor mij (ik ben relatief lang en zwaar 195 cm en 120 kg).
    Het matras is veel te dun en je voelt de lattenbodem dus de hele tijd.
    Dit moet ik gaan oplossen door een extra matras eronder te plaatsen die veel minder zwaar is had hier overigens geen last van.

Kort om.
We zijn zeer tevreden en vragen mogen ook gesteld worden.

Groetjes.
Gelogd

Joost de J

  • Gast
Re: Ervaringen Panama Up 2014
« Reactie #6 Gepost op: augustus 24, 2014, 08:23:28 pm »

een korte toevoeging op mijn bericht
ten aan aanzien van het laatste punt het matras bedoel ik te zeggen dat mijn vrouw die minder zwaar is geen last had van het voor mij te dunne matras.

groetjes

Joost
Gelogd

VeNi

  • Klap fanaat
  • *
  • Offline Offline
  • Berichten: 126
  • Merk Vouwwagen: Raclet Panama UP
Re: Ervaringen Panama Up 2014
« Reactie #7 Gepost op: augustus 24, 2014, 10:11:35 pm »

Klopt, ook wij vonden de matras te dun en hebben er een opdekmatras van ikea bijgekocht (6 cm dik) deze kan blijven liggen bij het toeklappen. Probleem opgelost.
Verder slapen onze twee kinderen bij een tussenstop of de laatste nacht beide in de leefruimte (ieder aan een kant en kan je in het midden nog perfect doorlopen. Tafels en stoelen staan dan buiten of liggen onder het bed in de bak. Uiteraard voor langer verblijf is de gastencabine ideaal als uitbreiding (bijna 4 vierkante meter extra vloeroppervlakte) .

Grappig onze vorige vw was ook een jamet arizona, een wereld van verschil bij het opzetten en afbreken. Mijn voornaamste eis was vooral niet meer sleuren met keukenblok en toch alles meteen klaar voor gebruik hebben. (Zelfs onderweg hadden we op een gegeven moment bestek nodig en hadden we op 1,2,3 te pakken, ik zag enkele bewonderende blikken langs ons)
Gelogd

Cedric

  • Gast
Re: Ervaringen Panama Up 2014
« Reactie #8 Gepost op: augustus 29, 2014, 02:31:48 pm »

Bedankt voor jullie spontane reacties. Sinds vorige week zijn we trotse eigenaar van een Panama Up  :>. Deze hebben we haast 'nieuw' gekocht in België, van een stel die hem wegdeed omdat een caravan hen toch fijner leek. Dit was een andere dan de link die jij aangaf Mieke. Amper 3 weken hebben ze er mee gekampeerd. Voor €5000,- stond deze te koop (vouwwagen, luifel, fietsenrek op dissel, neuswiel en reservewiel) en dit was natuurlijk een buitenkansje. Voordat we naar België reden zijn we eerst naar de vouwwagenspecialist geweest om te vragen waar we op moesten letten bij de aankoop van deze vouwwagen. Ondanks dat ik niets bij hen kocht gaf hij ons goede en nuttige tips om op te letten, fantastische service! Samen met de verkopers  de vouwwagen helemaal opgebouwd, wat een opzetgemak.... Ook de bagageruimte onder het bed is fenomenaal evenals het pack en go systeem! De luifel en het inritsbaar kuipzeil was nog helemaal niet gebruikt  :)

In september gaan we een weekeindje weg en zullen voor de eerste keer de vouwwagen uitproberen.  Dan gaan we ook bekijken of we de luifel diep genoeg vinden en deze eventueel met een tussenstuk gaan modificeren. Andere optie is een voortent aan te schaffen (mogelijk volgend jaar). Dat de voortent geen kuipzeil heeft is mij ook opgevallen Sjefke, maar dat valt eenvoudig op te lossen door een grondzeil met opblaasbare rand (oa. bocamp) in te leggen. Maar ja,..... aan de andere kant hebben we deze vouwwagen gekocht vanwege het snel op en af bouwen om rond te kunnen trekken met de vouwwagen! Dat maakt het met een voortent minder mobiel.

Joost en VeNi, fijn dat jullie de vouwwagen goed bevalt en hopelijk gaat dat voor ons ook gelden. Onze enthousiasme over de vouwwagen is er al, de vouwwagen zelf nu ook en de ervaring gaat het leren....

Joost, je gaf aan dat je de elektra 'structureel' aangelegd hebt, wat bedoel je hiermee en hoe heb je dat gedaan?

Een andere vraag, wat eigenlijk  :off is , gaat over het maximaal gewicht wat de vouwwagen hebben mag. Het chassis, de (torsie)as en de koppeling geven allemaal aan maximaal 750kg, terwijl de fabrikant aangeeft 650kg. De banden mogen maximaal per band 450kg dragen (totaal dus 900kg)! Dan zou het toch logisch zijn dat ik maximaal 750kg mag beladen (incl gewicht vouwwagen met tent), of zie ik dat verkeerd?

Gr Cedric
Gelogd

Mieke

  • Gast
Re: Ervaringen Panama Up 2014
« Reactie #9 Gepost op: augustus 29, 2014, 03:26:08 pm »

Dikke proficiat metjullie aankoop!
Gelogd

Bagheera

  • Klap nerd
  • ***
  • Offline Offline
  • Berichten: 408
  • Merk Vouwwagen: Holtkamper Astro 2004
Re: Ervaringen Panama Up 2014
« Reactie #10 Gepost op: augustus 29, 2014, 03:36:13 pm »

Gave wagen! Veel plezier ermee!
Gelogd

VeNi

  • Klap fanaat
  • *
  • Offline Offline
  • Berichten: 126
  • Merk Vouwwagen: Raclet Panama UP
Re: Ervaringen Panama Up 2014
« Reactie #11 Gepost op: augustus 29, 2014, 05:04:32 pm »

Proficiat !  Veel plezier ermee !

Gelogd

CEO

  • Klap gek
  • *****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 2.632
  • Merk Vouwwagen: Combi Camp Country 2016 - Trigano Odyssée 2011 - Jamet Louisiana 2001 - Jamet Arizona 1997
  • Plus ça change, plus c'est la même chose!
Re: Ervaringen Panama Up 2014
« Reactie #12 Gepost op: augustus 29, 2014, 05:57:43 pm »

Een andere vraag, wat eigenlijk  :off is , gaat over het maximaal gewicht wat de vouwwagen hebben mag. Het chassis, de (torsie)as en de koppeling geven allemaal aan maximaal 750kg, terwijl de fabrikant aangeeft 650kg. De banden mogen maximaal per band 450kg dragen (totaal dus 900kg)! Dan zou het toch logisch zijn dat ik maximaal 750kg mag beladen (incl gewicht vouwwagen met tent), of zie ik dat verkeerd?

Ik heb me ooit laten uitleggen dat dit te maken heeft met belastingen in Frankrijk. Maar zeker weten doe ik dat niet. Het kan wel zo zijn dat de remmen wel voor 'slechts' 650 kg geschikt zijn. Zeker even controleren.
Gelogd
If you choose not to decide, you still have made a choice!

sjefke

  • Gast
Re: Ervaringen Panama Up 2014
« Reactie #13 Gepost op: augustus 30, 2014, 08:36:36 pm »

Hier staat een tweedehandsje: http://www.kapaza.be/nl/tenten/raclet-panama-up-camping-car-87080420.htm wel ver in België

Bedankt voor bovenstaande tip. Ik heb deze vouwwagen gekocht.
Gelogd

Alpha-mannetje

  • Klapperraar
  • **
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 77
  • Merk Vouwwagen: Cabanon Malawi
Re: Ervaringen Panama Up 2014
« Reactie #14 Gepost op: augustus 30, 2014, 10:54:55 pm »

De Panama Up staat ook op ons verlanglijstje.
Maar is hij met gasteverblijf niet ontzettend breed? Bijna 8m!
Iemand ervaring hiermee?

Gr. Angelo
Gelogd
Een vouwwagen ligt beter achter je auto als hij is ingeklapt!
Pagina's: 1 2 »   Omhoog
 

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal