Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: « 1 2 3 »   Omlaag

Auteur Topic: Raclet Panama Up met voortent  (gelezen 15782 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

kph

  • Gast
Re: Raclet Panama Up met voortent
« Reactie #15 Gepost op: mei 27, 2015, 02:19:48 pm »

Ja, in totaal ben je toch wel bijna 8 meter breed (zie plattegrond)! De kindertent is zeker ruimer dan die van de Malawi, maar wij kunnen 2 kids ook heel gemakkelijk kwijt in de kindertent. De derde is wat lastiger, maar die slaapt in de wagentent en die is is ook ruim zat (kunnen nog wel 2 kids slapen)!
Maar wat heerlijk zo'n ruimte in je wagenbak he? Daar hebben wij ook bewust voor gekozen! Uiteindelijk maakt het ook niet zo heel veel uit welk type of model vouwwagen je hebt, je kiest er toch 1 die voor jou gewoon het fijnste voelt (en betaalbaar is).
Gelogd

Drees

  • Gast
Re: Raclet Panama Up met voortent
« Reactie #16 Gepost op: mei 27, 2015, 07:15:07 pm »

Inderdaad! Ik zie dat de wagentent al een stukje breder is dan de Malawi en dan komt de gastencabine daar nog bij. Ik snap de keuze wel hoor, met kleine kinderen.
Gelogd

Hacatefi

  • Gast
Re: Raclet Panama Up met voortent
« Reactie #17 Gepost op: juli 01, 2015, 04:40:43 pm »

Dag allemaal,

Ik ben nieuw op het forum en aangezien wij voor onze zoektocht naar de geschikte vouwwagen veel van het forum hebben gehaald, dacht ik eraan om ook wat terug te geven.
Wij hebben eind mei onze Raclet Panama Up GL opgehaald. Helaas hebben we nog geen tijd gehad om te proef kamperen. Wel hebben we hem een weekend uitgeklapt in onze tuin. Op de foto zie je de volledige opstelling; wagenbak, gastencabine, voortent en luifel. Let niet op hoe hij staat, want er zitten slechts enkele haringen in.
Wij hebben voor dit type gekozen o.a. vanwege de laadruimte onder het bed, deze is gigantisch! Bij stalling van de vouwwagen kunnen we er alles in laten liggen, lekker makkelijk. Bovendien kan je bij een snelle tussenstop enkel de wagenbak uitklappen en dan slapen de kinderen in de tussentent. Aangezien de keuken vast hangt en alles aangesloten is via de disselbak ben je op een half uurtje klaar. Ook geeft deze tent wat meer het gevoel van privacy, papa en mama in het grote bed, kinderen in hun eigen tent die er toch aan vast hangt (ze zijn nog maar, 1.5 en 4).
Het is het type 2014; de stof aan de zijkant van de keuken zat er reeds in genaaid. Het verschil met het model 2015 is enkel het laadvermogen. Volgens mij is deze uitgerust met een zwaardere as waardoor je meer gewicht kan laden.
Wat mij nog opvalt ... het is een erg grote bak achter de auto (4.35 meter). Als je een compacte aanhanger zoekt ... niet doen. De tent heeft een grote plaats nodig, zeker vanwege de gastencabine. Maar als je dit weet, kan je er naar zoeken.
Waar we ons hoofd over gebroken hebben is de koelkast. Op dit forum is er een topic over. Aangezien wij toch voldoende inhoud wilden wat de koelkast betreft, hebben we uiteindelijk de Mobicool B40 gekocht. Deze zou er niet inpassen (en we hebben op voorhand alles 10 X uitgemeten. Dan maar de koelkast in de voortent, zeer tegen mijn zin aangezien dit de reden was om de keuken te kopen. Na de levering van de koelkast, dacht ik ... 'toch ff proberen'. En wat blijkt ... HIJ ZIT ALS GEGOTEN!!! Dus aan alle eigenaars van de Panama: de mobicool B-C past perfect.
Hopelijk heb ik wat vragen kunnen beantwoorden.
Gelogd

Mieke

  • Gast
Re: Raclet Panama Up met voortent
« Reactie #18 Gepost op: juli 01, 2015, 05:57:59 pm »

Hij is mooi. Ik zag hem al bij de Vw specialist en was toen ook onder de indruk. Bedankt om dit te delen.
Gelogd

Nirak

  • Karin, Peter en Nicolo. Van Arizona, naar Odyssee, naar Panama — naar Nano 👍
  • Klap nerd
  • ***
  • Offline Offline
  • Geslacht: Vrouw
  • Berichten: 273
  • Merk Vouwwagen: Holtkamper Nano met Basekitchen
  • 'Camouflage Klapper'
Re: Raclet Panama Up met voortent
« Reactie #19 Gepost op: juli 02, 2015, 05:30:21 pm »

Hallo

Wauw dit is ook met voortent een hele mooie klapper.
Die ruimte v d vouwwagen komt best goed daar kun je inderdaad naar zoeken.
Wij hebben vorige week vrijdag die van ons opgehaald ook met zijtent maar zonder voor tent.
Dit heeft wel een reden waar we later dit jaar op terugkomen.
Groetjes Karin en Peter
Gelogd
Dans met je hart en je voeten zullen volgen.

wijnand

  • Klap prof
  • ****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 604
  • Merk Vouwwagen: Trigano Itinea
  • 2011: Trigano Alpha 2021: Trigano Itinea
Re: Raclet Panama Up met voortent
« Reactie #20 Gepost op: juli 02, 2015, 07:35:23 pm »

Deze zou er niet inpassen (en we hebben op voorhand alles 10 X uitgemeten. Dan maar de koelkast in de voortent, zeer tegen mijn zin aangezien dit de reden was om de keuken te kopen. Na de levering van de koelkast, dacht ik ... 'toch ff proberen'. En wat blijkt ... HIJ ZIT ALS GEGOTEN!!! Dus aan alle eigenaars van de Panama: de mobicool B-C past perfect.

Hoi Hacatefi,
Ik ben verrast dat de Mobicool B40 past! Voor zover ik weet is de keuken van de Alpha gelijk aan die van de Panama, maar hoe ik ook meet, ik blijf vast lopen op een verstevigingsprofiel dat aan de voorkant (eigenlijk de achterkant van de vouwwagen) van de ruimte zit waar de koelkast in geplaatst wordt. Heeft de Panama die verstevigingsstrook niet, of is de vorm van de B40 zodanig dat 'ie daar geen last van heeft? Zou je wellicht wat foto's willen plaatsen van hoe de koelbox er nu in zit? Ik vraag dit omdat onze koelbox minder begint te worden en ik de B40 wel een hele mooie box vindt en het inderdaad heel mooi zou zijn als deze er bij ons ook in past.

Groet,
Wijnand.
Gelogd

Hacatefi

  • Gast
Re: Raclet Panama Up met voortent
« Reactie #21 Gepost op: juli 02, 2015, 10:23:36 pm »

Wij hebben ook getwijfeld over de voortent. Uiteindelijk de investering toch gedaan, want met 2 kleine kids kan je de ruimte goed gebruiken, zeker bij slecht weer. En het opzetten ervan valt in de praktijk goed mee. De 1e keer opzetten en alles zelf uitzoeken was op 45 min. gebeurd. Nu we weten hoe het moet, is dat de volgende keer max. een half uurtje. Voor korte weekendjes pakken we hem wellicht niet mee, dan heb je aan de tussentent en de luifel voldoende en dat vonden wij een groot voordeel van dit type. Voor de lange vakanties gaat hij in de bak en dan zien we wel of we hem opzetten. Dit zal afhangen van het weer. Het voordeel is dat je de voortent ook kan gebruiken als grotere luifel door alle wanden eruit te ritsen.
Aangezien wij ook van plan zijn om in het voor -en najaar eens te kamperen, leek ons de voortent toch onmisbaar.
Gelogd

Hacatefi

  • Gast
Re: Raclet Panama Up met voortent
« Reactie #22 Gepost op: juli 02, 2015, 10:53:12 pm »

Dag Wijnand,


In bijlage de foto's. Het lijkt wel of hij ervoor gemaakt is, toch :)! Er is niet veel ruimte aan de achterkant, maar aangezien er voldoende ventilatie openingen zijn in de staalplaat, lijkt me dit wel oké. De Trigano heeft inderdaad dezelfde keuken, dat is ons toch ook verteld. En ook ik heb wel 20 keer gemeten en was er absoluut van overtuigd dat hij niet zou passen. 'Meten is weten' maar in dit geval dus gelukkig niet. Ik ben echt superblij dat hij past.
De 1e keer dat ik probeerde, ging hij er niet in. De bovenkant schoof niet door omdat er diagonaal te weinig ruimte is. Toen heb ik een andere techniek geprobeerd, namelijk de koelkast schuin van je afhouden (best met 2 personen), dus de achterkant lager dan de voorkant (die tegen je buik rust). Hij valt dan onder de achterste bovenste balk (kan je nog volgen?) en dan kan je hem laten rusten op de voorste onderste balk. Vervolgens duw je hem er gewoon in. De achterste onderste balk die jij bedoelt, zit dus blijkbaar niet in de weg. Volgens mijn metingen vooraf zat deze wel in de weg. Ik had zelfs al plannen om met de slijpschijf deze te verwijderen en een aangepaste steun te voorzien. Gelukkig allemaal niet nodig!
Wellicht kan je een foto maken van hoe bij jou deze ruimte eruit ziet en dan ik je vertellen of het exact hetzelfde is als bij onze keuken.

Groeten,

Hans
Gelogd

jac137

  • Gast
Re: Raclet Panama Up met voortent
« Reactie #23 Gepost op: juli 03, 2015, 08:59:38 am »

Wat ik me meende te herinneren was dat bij het oudere type aan de achterkant van de keuken op de plaats van de koelbox een verhoging zat, waardoor de B-40 niet zou passen.
Bij ons was dan ook de verbazing groot dat onze mobicool B-40 wel paste. :> :>
Gelogd

wijnand

  • Klap prof
  • ****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 604
  • Merk Vouwwagen: Trigano Itinea
  • 2011: Trigano Alpha 2021: Trigano Itinea
Re: Raclet Panama Up met voortent
« Reactie #24 Gepost op: juli 03, 2015, 09:16:37 am »

Dag Hans,

Bij het zien van de foto's ben ik helemaal verbaasd. Hij past inderdaad heel mooi! Ik vermoed toch een verschil in constructie. De voorkant lijkt hetzelfde, mogelijk is de achterzijde anders. Dit weekend gaan we met de vouwwagen kamperen, ik zal maandag de koelbox er even uittillen en een foto maken van onze bodemplaat. Ik ben heel benieuwd wat dan de conclusie is. Bedankt voor het plaatsen van de foto's!

Groet,
Wijnand.
Gelogd

jac137

  • Gast
Re: Raclet Panama Up met voortent
« Reactie #25 Gepost op: juli 03, 2015, 09:51:25 am »

Misschien dat deze foto's iets verduidelijken van hoe de bak eruit ziet.
Gelogd

jac137

  • Gast
Re: Raclet Panama Up met voortent
« Reactie #26 Gepost op: juli 03, 2015, 10:09:10 am »

Hierbij onze eerste foto's eerste keer kamperen met de Panama.
Gelogd

wijnand

  • Klap prof
  • ****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 604
  • Merk Vouwwagen: Trigano Itinea
  • 2011: Trigano Alpha 2021: Trigano Itinea
Re: Raclet Panama Up met voortent
« Reactie #27 Gepost op: juli 03, 2015, 01:32:59 pm »

Zie daar de oplossing van het mysterie: bij de Alpha zit er achterin de koelboxruimte nog een opstaande rand. En die cm's kom ik net te kort voor de B40. Maar als de Panama zonder kan, zou die van ons dat ook moeten kunnen, dus ik ga toch eens uitzoeken of we zonder die rand kunnen of dat er een andere versteviging mogelijk is. Hans en Jac137, bedankt!
Gelogd

Hacatefi

  • Gast
Re: Raclet Panama Up met voortent
« Reactie #28 Gepost op: juli 03, 2015, 07:23:16 pm »

Dag Wijnand,


Pas op ... bij onze keuken zit die opstaande rand er ook. Op de foto's van Jac is het niet goed te zien, maar er is een rand van ca. 4 cm hoog en 1 cm breed. Het lijkt op de foto 1 zwart vlak, maar die rand is er wel degelijk. Hier liep ik bij de metingen ook op stuk. Wellicht dat de afmetingen van de koelkast niet kloppen in die zin dat de diepte niet overal gelijk is (vanonder dus minder diep). Ken je niet iemand met dit type koelkast? Of als je in de buurt woont, kan je naar De Wit in Schijndel rijden. Ik weet dat ze je daar een koelkast geven om te proberen. Moet je wel even met je klapper naar daar rijden.

@ Jac, als ik die foto's zie, kan ik niet wachten tot wij vertrekken! Wat me opvalt is dat de tent super strak staat, top! Hoort het zo bij de luifel dat de zijkanten van de grond af zijn?
Gelogd

wijnand

  • Klap prof
  • ****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 604
  • Merk Vouwwagen: Trigano Itinea
  • 2011: Trigano Alpha 2021: Trigano Itinea
Re: Raclet Panama Up met voortent
« Reactie #29 Gepost op: juli 03, 2015, 10:00:22 pm »

Dag Hans, dat maakt het raadsel weer groter  WW. Ik ga maandag alsnog meten (koelbox zit nu vol). Nu zitten we heerlijk voor de Alpha op de camping, bij te komen van warme dag. :#
Gelogd
Pagina's: « 1 2 3 »   Omhoog
 

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal