Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: 1   Omlaag

Auteur Topic: F: Dordogne: Saint Cybranet: Bel Ombrage ***  (gelezen 2238 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Avec

  • Klapperraar
  • **
  • Offline Offline
  • Berichten: 89
  • Merk Vouwwagen: Cabanon Chamonix
F: Dordogne: Saint Cybranet: Bel Ombrage ***
« Gepost op: augustus 11, 2015, 02:07:05 pm »

De afgelopen paar weken hebben wij in Saint Cybranet op camping Bel Ombrage gestaan. Dit is zeer goed bevallen. De kampeerders zijn voornamelijk Nederlanders en Britten, daarnaast redelijk wat Fransen en af en toe een Belg of Duitser.

De camping is redelijk groot, ze adverteren met 180 plekken, maar het zijn er ongeveer 210. Er zijn geen sta-c*r*v*ns of huurtenten.
Het is een zeer groene camping aan een riviertje (de Ceou) en met een beekje dwars door de camping heen. Hierdoor liggen er behoorlijk wat plekken aan het water, wat voor de kinderen geweldig is. Behalve in de rivier kun je ook zwemmen in het zwembad. Prima groot zwembad, een baby/peuter badje voor de kleinsten en nog een derde badje van ca. 1 m diepte. Deze zwembaden worden elke ochtend schoongemaakt en zien er goed uit. Enige kleine minpuntje is dat ze geen parasols hebben bij de ligstoelen, maar die namen wij dan maar zelf mee.

De plekken variëren van formaat “net groot genoeg” tot “belachelijk groot” en zijn allemaal voorzien van elektriciteit met voldoende vermogen. Door de bomen hebben bijna alle plekken genoeg schaduw om ’s ochtends niet uit je klapper te branden, maar ook genoeg zon om lekker in te zitten. De plekken zijn afgeschermd door bomen (prima om een hangmat aan te bevestigen) en/of lage haagjes. Door deze afscherming en de bomen valt niet op hoe groot de camping is.
Er zijn voldoende watertappunten en zelfs vuilnisbakken die een paar keer per dag werden geleegd.

Het sanitair is gedeeltelijk gemoderniseerd. Het nieuwe gedeelte is erg netjes en ziet er goed uit. Het oude gedeelte voldoet ook, al is het wel wat gedateerd. Het is ’s avonds in het nieuwe gedeelte soms wat druk, maar er altijd plek in het oude gedeelte. Al het sanitair wordt 2x per dag minutieus schoongemaakt.

Er is geen animatie aanwezig, mits je de ritjes op de vuilniskar niet meerekent (iets wat de kinderen helemaal leuk vonden). Er zijn wel een aantal speelveldjes, ook met voetbal goals. De officiële jeu-de-boules baan was totaal verwaarloosd, maar het gras voldeed ook prima. Wat ik erg leuk vond is dat de aanwezige kinderen zelf regelmatig dingen organiseerden zoals trefbal, watergevecht, kampvuur, etc.

Elke ochtend komt om 8:45 de bakker, de rij daarvoor kan soms erg lang zijn. Behalve ijsjes is er geen horeca aanwezig op de camping zelf. Op loopafstand ligt net buiten de camping een prima pizzeria waar je ook kunt afhalen. In het dorp zelf is alleen een biologische supermarkt (op loopafstand), maar Sarlat is goed aan te rijden en heeft voldoende grote supermarkten. Castelnaud la Chappelle ligt op ca. 2.5 km afstand (ook lopend of fietsend goed te doen via een erg rustige secundaire weg) en heeft een bakker/patisserie met heerlijke taartjes en een paar restaurantjes.

De omgeving is schitterend en je zit bijna midden in het hart van de Dordogne met zeer veel activiteiten dichtbij.

Waarschijnlijk niet volgend jaar, maar ik ga hier zeker nog een keer naar toe terug,

* Vriendelijkheid personeel: 9
* Sanitair: 8
* Schoonheid van de camping zelf: 10
* Animatie team: nvt
* Voorzieningen: 7
* Eet gelegenheden op de camping: nvt

website: http://www.belombrage.com/
« Laatst bewerkt op: januari 24, 2016, 11:25:01 am door KenJo »
Gelogd

KenJo

  • Klap gek
  • *****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 2.346
Re: F: Dordogne: Saint Cybranet: Bel Ombrage
« Reactie #1 Gepost op: augustus 11, 2015, 11:15:36 pm »

Dank je wel voor de recesie, hij is lekker uitgebreid. Daarvoor onze dank. Ik heb hem ook op onze kaart gezet: https://www.google.com/maps/d/edit?mid=zxoH_m-dbOgI.kM4AYtYRLQ44

p.s. Ik heb de vrijheid genomen om de website even toe te voegen aan jouw recensie.
Gelogd
klapband, klapdeur, klaplopen, klapmuts, klaproos, klapschaats, klapwiek, klapzoen, klapstuk, klapstoel, achterklap, handjeklap

we klappen wat af!
Pagina's: 1   Omhoog
 

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal