Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: 1   Omlaag

Auteur Topic: Risottoballetjes met kaas en oregano  (gelezen 4391 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

muis

  • Gast
Risottoballetjes met kaas en oregano
« Gepost op: maart 05, 2018, 11:27:12 pm »

De afgelopen klapweekenden hebben we geen barbecue gehouden maar meer een soort proeverij, hier 1 van de recepten

2 eetlepels olijfolie
1 ui (fijngesnipperd)
200 gram risottorijst
400 milliliter groentebouillon
75 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
50 gram blauwe kazen (geraspt)
1 eetlepel oregano
nootmuskaat
1 ei (losgeklopt)
200 gram paneermeel
50 milliliter olie of
50 milliliter vloeibaar bakproduct

Voorbereiden
Verhit 2 eetlepels olie en fruit hierin de ui. Voeg de rijst toe en en schep deze om tot alle korrels glanzen. Giet een deel van de bouillon erbij. Blijf roeren tot het meeste vocht is opgenomen door de rijst en voeg dan weer wat bouillon toe. Herhaal dit en blijf goed roeren tot de risotto na 15-20 minuten beetgaar is. Laat uitgespreid op een schaal afkoelen en zet de risotto dan afgedekt in de koelkast.

Bereiden
Meng de afgekoelde risotto met de kazen en oregano en breng op smaak met peper en nootmuskaat. Draai met natte handen 6-8 balletjes van het rijstmengsel.
Haal ze eerst door het ei en daarna door het paneermeel. Herhaal dit eventueel voor een dikker korstje. Laat circa 30 minuten afgedekt opstijven in de koelkast.
Verhit de olie in de skottel en bak hierin de risottoballetjes om en om in circa 10 minuten goudbruin.
Gelogd
Pagina's: 1   Omhoog
 

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal