Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: 1   Omlaag

Auteur Topic: Raclet Safari - To luifel or not to luifel  (gelezen 1377 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

ACoulier

  • Gast
Raclet Safari - To luifel or not to luifel
« Gepost op: mei 22, 2019, 04:50:23 pm »

Wij hebben een 2dehandse Raclet Safari van 2009. Bij de vouwwagen die wij kochten, zat geen luifel. Tot nu toe hebben we die niet echt gemist, aangezien we 1 keer per jaar op kampeervakantie gingen en dan telkens de hele tijd op dezelfde camping bleven.
Deze zomer zijn we echter van plan om wat vaker te verhuizen, en soms ook misschien maar 1 of 2 nachten op de camping te blijven. In dat geval is het wat omslachtig om de hele voortent op te slaan.
We zouden dus eventueel overwegen om een luifel te kopen, maar zijn nog niet overtuigd, omdat de luifel sowieso een beetje flappert en rechtstreeks aan de wagentent blijkbaar nog veel meer (de voortent is een koepeltent en de wagentent is hoekig).
Zijn er hier toevallig forumleden die daar ervaring mee hebben en die ons wel of niet kunnen aanraden om voor de luifel te gaan?
En een tweede vraag: stel dat we geen luifel erbij nemen, zijn er misschien forumleden met andere handige ideeën (tarp of zo?) om toch een soort overkapping voor de wagentent te maken? Een partytent zijn we alvast niet zo'n fan van...
Gelogd

xray

  • Klap prof
  • ****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 638
  • Merk Vouwwagen: Trigano Odyssee GL 2016
Re: Raclet Safari - To luifel or not to luifel
« Reactie #1 Gepost op: mei 23, 2019, 10:17:49 am »

wij hebben een Safari gehad en de uitgebreide variant dus met keuken en luifel. Luifel hebben we een paar keer voor een korte trip/ lang weekend gebruikt en flappert een beetje maar strak spannen scheelt veel. Wel is het zo dat omdat de wagen vierkant is en de luifel boog de aansluiting best hoog stopt. Dus als het regent en een beetje waait wordt het aan de windkant best nat. Je bent wel veel sneller klaar met opzetten omdat de voortent meer werk is. Dus bij mooi weer en goede vooruitzichten wel een aanrader. Bij wat slechter weer kun je nog in de wagenbak zitten met deur dicht zodat je droog zit.
Gelogd

AnnekeCornee

  • Klap prof
  • ****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 542
  • Merk Vouwwagen: Raclet Safari 2008
Re: Raclet Safari - To luifel or not to luifel
« Reactie #2 Gepost op: mei 23, 2019, 10:49:02 am »

Wij hebben er 1 van 2008. Omdat we bij overnachtingen de luifel aan de wagenbak willen ritsen, hebben we een extra rits aan de wagentent laten maken. Standaard kan dit namelijk niet! (Pas bij de nieuwere versie). Ik weet niet of een nieuwe luifel op een oude Safari past. Tegen het flapperen hebben wij clips die op het doek klemmen, zodat je met extra scheerlijnen de luifel strakker kunt trekken. Zal er nog een foto van opzoeken.

Afgelopen zomer in Oostenrijk konden we de luifel helaas niet aan de voortent ritsen (i.v.m. doorgang tussen de tenten) en toen merkten we dat doordat de voorwand schuin staat, het sneller inregent. Dus ook ter bescherming tegen de regen is de luifel aan te bevelen. Ik vind de wagen zonder luifel ook niet 'af'.

Als extra overkapping hebben wij een Coleman Event Shelter. https://www.coleman-shop.nl/coleman-event-shelter.htmlZelfde boogvorm als de tent. Staat meestal naast de wagen, om in de schaduw te eten. Daarvoor is de luifel te kort.

Edit: bij deze de foto van de clips. Het heet een zeilklem: https://www.dewitschijndel.nl/kwikclip-zeilklem-mini-groen/
« Laatst bewerkt op: juni 12, 2019, 11:15:14 pm door AnnekeCornee »
Gelogd

allesaanelkaar

  • Klapperraar
  • **
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 18
  • Merk Vouwwagen: Raclet Villanova
Re: Raclet Safari - To luifel or not to luifel
« Reactie #3 Gepost op: mei 24, 2019, 11:53:04 am »

Wij hebben sinds dit jaar een villanova (nieuw), is qua basistent dezelfde als de safari.
Wij kochten ook ineens de luifel erbij, alhoewel we die bij onze vorige tent, een rosas mini) nooit gebruikt hebben. Reden toen was dat die luifel zijn eigen frame had en dat dat best omslachtig was om op te zetten. Nu is een kwestie van aanritsen er slechts 1 boog rechtzetten.
Wel zit er op onze luifel een "tussenstuk" stof: rits je hem aan de voortent dan dien je dat eraf te halen (luifel en voortent zijn beiden rond), als je hem aan de basistent rits dien je een tussenstuk aan te ritsen dat zorgt voor een vlotte overgang van rond naar hoekig. Dit tussenstuk begint aan de zijkanten samen, maar bovenaan heb je dikke meter extra luifel waardoor je dan echt een mega luifel bekomt. Geen idee hoe dat zit als je nu een luifel koopt en deze aan een oudere safari hangt... (welke kleur heeft je safari nu?) de luifels nu zijn donkerbruin.
Bij zorro in België(importeur raclet voor België) kan je overigens 2 soorten luifels kopen: klein en groot: de kleine gaat aan de zijkant op een punt uit (dus je hebt geen "zijwand"), de grote heeft wel een zijwand en is een beetje hetzelfde als een voortent zonder voorgevel... lijkt mi dat je best de kleine neemt of gewoon je voortent opzet... In nederland heb ik al info gekregen dat er maar 1 soort luifel bestaat voor de safari.
Heb hem dus nog niet gebuikt, maar als we vroeger met onze rosas weggingen voor een weekend stelden we de voortent nooit op. Als het dan een beetje regent kan je nergens droog zitten en moet je ook steeds de "deur" van de basistent dichthouden of je interieur wordt nat.
Deze zomer trekken we op een aantal dagen naar het zuiden en plan ik de luifel uit te halen als we ergens maar 1 of 2 nachten blijven, daarna blijven meestal een week ergens staan en dan zet ik enkel de voortent op.. dat is alvast het plan, als het te warm wordt en er te weinig schaduw staat hangt de luifel ook snel aan de voortent...

Nog een voordeel als je vaak denkt te verhuizen: bij de safari/villanova (villanova = safari, maar met een kleinere voortent, slechts 1 boog ipv 2) kan je de luifel aan de basistent geritst laten en deze bovenop de basistent klappen, scheelt bij opbouw weer wat tijd... (Bij de villanova kan je dat met de voortent ook omdat de voortent kleiner is dan die van de safari). Ga ik deze zomer ook voor het eerst proberen...
Gelogd
Pagina's: 1   Omhoog
 

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal