Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: 1   Omlaag

Auteur Topic: F: Pyreneeën, Baskenland, Eaux-Bonnes, Camping Iscoo  (gelezen 2021 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

FriedelP

  • Klap gek
  • *****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 2.376
  • Merk Vouwwagen: Raclet Safari 2016
F: Pyreneeën, Baskenland, Eaux-Bonnes, Camping Iscoo
« Gepost op: augustus 06, 2019, 11:19:17 pm »

Wij zaten dit jaar op Camping Iscoo
https://www.campingiscoo-valleedossau.fr/

Wie van een kleine eenvoudige camping houd in een mooie omgeving moet hier zeker naar toe.

De camping ligt aan de voet van de Col d'Aubisque. Het is een kleine camping met slechts plaats voor maximaal een 45 plaatsen. Centraal is een groot grasveld dat als speelveld voor de kinderen wordt gebruikt. Daar is een net opgesteld, zijn badmingtongrakketten en pluimpjes te vinden die vrij te gebruiken zijn, evenals ballen en enkele verplaatsbare goals. Een speeltuin is er niet maar deze zeer grote centrale speelruimten werd zeer uitgebreid gebruikt door zowel kinderen als volwassenen.

De plaatsen voor de kampeerders liggen rond dit veld zodat iedereen goed zicht heeft op het speelveld. De meeste plaatsen zijn erg ruim. Reserveren is niet nodig, echter als je ook elektriciteit wenst, is dat wel aan te raden. Plaatsen met Elektriciteit zijn er beperkt.

De voorzieningen zijn in een oude stal die omgebouwd is. Deze zijn proper, maar wel beperkt. Een 3 tal douchen is eerder weinig als de camping vol zit. Echter lange wachtrijen waren er niet omdat je makkelijk kon zien wanneer je best even kon gaan wachten tot de vorige klaar was met douchen.

BBQ is toegelaten. Meer zelf, er zijn een 3-tal BBQ's aanwezig die vrij door de campinggasten kunnen gebruikt worden. En meestal staan er nog een paar zakken kolen bij die achter gelaten zijn door eerdere campinggasten.

Aan de zijkant van het speelveld is ook nog een afdak voorzien met daaronder een aantal picknick-tafels.

De camping ligt op een 850 meter hoogte midden in de bossen wat het bij hevige warmte daar al wat koeler maakt.

De camping wordt uitgebaat door een dame die alles zelf doet, maar ook niet permanent aanwezig is. Ze komt in de ochtend een twee uur langs en in de avond een twee uur langs. Op andere momenten kan je haar bellen en helpt ze je telefonisch verder.

Je moet er wel vooraf betalen sinds dit jaar. Vorige jaren waren er teveel mensen die vetrokken zonder te betalen met dit als resultaat. Echter je kan dat per nacht doen, of voor een langere periode vooruit, zoals je zelf wenst. Eigenlijk spijtig dat dit nodig is omwille van een aantal oneerlijke gasten. De camping is anders niet te duur. Voor 2 volwassenen en 2 kids van 12 en 10 jaar en een plaats zonder elektriciteit betaalden wij 19,44 euro per nacht inclusief toeristen taks. Voor elektriciteit betaal je 3 euro meer.

Je vindt op de camping vooral tentkampeerders. Caravans hebben we er maar eentje gezien, campers een paar. Dus ideaal voor echte caravan haters  :>. We zijn er ook behoorlijk veel Nederlanders en Vlamingen tegen gekomen in vergelijking met onze campings de vorige jaren.

Er is ook een wasmachine en droogkast aanwezig. Je kan je koelellementen laten invriezen aan .30 cent per nacht.

Het is een erg mooie omgeving vaar heel wat wandelingen te doen zijn. Bij regenweer kan je vaak nog de Col de Portalet over om aan de Spaanse kant beter weer te hebben en daar nog een mooie wandeling te gaan maken. Ook kan je dan nog makkelijk naar Lourdes, Pau, Grotten, …. Ook Pamplona is haalbaar maar al wel een goede 2,5 uur rijden.

De camping is erg donker. Er is geen enkel licht op de camping buiten deze van de voorzieningen, waar gevraagd word te doven bij het verlaten. In de nacht kan je dus op het veld staan zonder één lamp te zien. De camping ligt buiten het dorp en de meeste lampen in de dorpen zijn goed afgeschermd (onderdeel van een International Dark Sky Reserve dat ik een aantal jaren geleden de eer had te mogen openen). Je kan daar dus bij helder weer een zeer mooie sterrenhemel hebben. Echter in het zuiden is een bergwand waardoor je daar geen zicht hebt onder de 30 graden van de horizon. In de richting van Laruns is wel een lichte lichtkoepel te zien. Sterrenkunde is een belangrijk aspect van het toerisme. Aan Lac de Castet kan je wekelijks een sterrenavond mee maken tegen betaling. Met Nuit des étoille kan je naar de Col d'Aubisque om er eerst te picknicken, dan zonsondergang mee te maken en je vervolgens door de sterrenhemel te laten overweldigen. Er zijn ook diverse activiteiten georganiseerd rond Nacht van de Duisternis / Nacht van de nacht of Jour de la nuit. In ieder geval één van de donkerste campings waar ik reeds gezeten heb.

De kinderen geven altijd een eigen naam aan de camping omdat ze die beter kunnen onthouden dan de officiële taal en gebaseerd is op een ellement waar herinnering aan hangt. De deze kreeg de naam 't Stalleke.

    * Vriendelijkheid personeel:  8
    * Sanitair: 8
    * Schoonheid van de camping zelf: 8
    * Animatie team: nvt.
    * Eet gelegenheden op de camping: nvt.
 
Nog een paar sfeerbeelden:
« Laatst bewerkt op: augustus 07, 2019, 08:16:57 am door FriedelP »
Gelogd
Pagina's: 1   Omhoog
 

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal