BEREIDINGSTIJD: 25 minuten
INGREDIËNTEN: 4 personen
? 1 kg. Kipfilet
2 blikken gepelde tomaten
3 eetl. pindakaas
rijst voor 4 personen
Marinade maken van:
8 eetl. ketjap
2 theel. sambal
1 theel. gemberpoeder of siroop
2 eetl. olijfolie
4 teentjes knoflook (geperst)
zout & peper
BEREIDINGSWIJZE:
Kipfilet in blokjes snijden van ongeveer 1 cm. roer deze door de marinade en laat het intrekken. Je moet het af en toe omroeren. (bv. s?ochtends maken voor s?avonds. Doe olie in een pan en voeg de kip met de rest van de marinade toe. Laat het mooi bruin worden. Water opzetten met een beetje zout en als het kookt hierin de rijst bereiden zoals op de verpakking staat. Als het vlees gaar is de 2 blikken tomaten toevoegen en roeren totdat de tomaten klein zijn. Nog ongeveer 5 minuten laten sudderen. Vlak voor het opdienen 3 eetlepels pindakaas door de saus roeren tot het geheel smeu?g is.
OPMERKINGEN:
De volgende dingen kun je erbij serveren: kroepoek, atjar tjampoer, boontjes, sla, gebakken ei, gefruite uitjes