Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: 1 2 »   Omlaag

Auteur Topic: Welk merk vouwwagen?  (gelezen 5543 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

tjaptjoice

  • Gast
Welk merk vouwwagen?
« Gepost op: juli 03, 2012, 10:42:38 am »

Hallo allemaal,

Nadat we drie jaar een tent hebben gehuurd, willen we graag overstappen naar een vouwwagen. Vanwege de ruimte, de vrijheid van gaan wanneer je wilt, etc. Een caravan benauwt mijzelf een beetje om in te leven, echt kamperen doe je immers onder tentdoek :-) en een caravan achter de auto zien we allebei niet zo zitten om mee te rijden.

Op zoek naar een vouwwagen dus, maar voordat we naar een showroom gaan, ben ik alvast even op internet aan het snuffelen geslagen natuurlijk! Ik kwam op dit handige forum en er zijn hier vast wel mensen die hun tips willen geven over welk merk vouwwagen we aan willen schaffen.

Heb de Roadmaster Family S gespot maar ook de Jamet ziet er prima uit. Wat is een beetje het verschil tussen deze merken?

Wat voor mijzelf het belangrijkste is: de opzettijd en opzethandigheid. Er moeten minimaal 4 slaapplaatsen (2 volw + 2 kinderen) in zijn, liest ook een ondertentje. Een bermkeuken erbij en wat mij zo handig leek van de Roadmaster Family S is dat je die ook zonder binnenbank/tafel hebt waar je volgens mij toch niet zoveel gebruik van maakt?

Kom maar op met alle tips & ervaringen. Bedankt alvast!!!
Gelogd

Angel

  • Gast
Re: Welk merk vouwwagen?
« Reactie #1 Gepost op: juli 03, 2012, 11:22:55 am »

Er zullen er nog vele volgen na mij met advies/ervaring.

Wij zijn vorig jaar begonnen met vouwwagen kamperen en hebben toen een jamet Arizona gekocht via MP. Leek ons erg fijn een grote vouwwagen met veel binnen ruimte voor ons en onze 2 kids. Dit was ook zo alleen wij zijn naar Zuid-Frankrijk gegaan en daar een middagje bezig geweest met 38 graden om hem op te zetten met alle zware tentstokken en natuurlijk het de zware voortent. Vervolgens wil je met het mooie weer buiten verblijven en dan neemt zo'n Arizona wel veel plek in beslag ook had deze arizona geen inritsbaar kuipzeil waardoor er bij een extreme bui veel water in de voortent stond. Na de vakantie dus op zoek gegaan naar een andere wagen die sneller op te zetten is.

Wij kwamen uiteindelijk uit bij de Jametic 4X4. We hebben ook nog gekeken naar Aart Kok Kavango, maar ja die was een eurootje of 4000 duurder dus hebben we dat niet gedaan. We hebben ook nog de Trigano odyssee gekeken en getwijfeld. Uit eindelijk dus de 4x4 geworden inclusief de volgende opties

Ondertent
Gastencabine (uitbouw)
extra lattenbodem
ondertent
adventure luifel
disselbak

Maar nogmaals dit is alleen onze ervaring en wij hebben de tweede nieuw gekocht en als beginner zou ik dat niet zo snel doen, zodat je eerst ervaring op kunt doen met een gebruikte.
Gelogd

Jootje1710

  • Klap prof
  • ****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Vrouw
  • Berichten: 1.350
  • Merk Vouwwagen: Aart Kok Livingstone Game Drive 2018
  • Je bent gek op klappen of niet!!
Re: Welk merk vouwwagen?
« Reactie #2 Gepost op: juli 03, 2012, 12:16:04 pm »

Hoi,
Wij zijn 4 jaar geleden begonnen  met de Roadmaster Family S. Grote vouwwagen, 2 ondertentjes, voor 8 personen plaats. Helaas heeft mijn man artrose in zijn schouders, handen en nog een paar plaatsen en ging het opzetten van de Roadmaster steeds moeizamer. Om die reden hebben wij de Roadmaster in september vorig jaar verkocht en zijn we begin dit jaar op zoek gegaan naar een Trigano Odyssee. Hiermee hebben we voor het eerst tijdens het klapweekend met hemelvaart gekampeerd en dit is ons zeer goed bevallen. We hebben nu 1 ondertentje en een aanbouw en dat is genoeg voor ons (2 volwassenen en 3 kinderen (10, 11 en 13 jaar).
Groetjes, Jootje
Gelogd
Antoon & Jolande van Harselaar met de kids (Steven, Emmy en Fleur), Aart Kok Livingstone Game Drive 2018 :-)

Pila79

  • Gast
Re: Welk merk vouwwagen?
« Reactie #3 Gepost op: juli 03, 2012, 01:45:04 pm »

Wij zijn vorig jaar begonnen met op vakantie gaan met de vouwwagen en wij hebben er ook over na zitten denken wat moeten we doen en welk merk moeten we hebben etc etc etc. Maar vrij snel kwamen we tot de conclusie dat we geen idee hadden wat we moesten. Wij thuis gingen vroegah  ;) altijd met de caravan, mijn man met de camper dus we wisten dat we kamperen heel leuk vonden, maar ik wil absoluut geen camper en een caravan leek mij ook helemaal niks dus vouwwagen.

Wij hebben gewoon op mp een goedkoop wagentje gekocht (jamet canyon), want ja, door te proberen kom je er achter wat je mist, of juist wilt houden. 1e kampeer ervaringen weer zeker voor herhaling vatbaar, maar ja, die keuken in het middenpad tijdens het rijden vonden we een beetje zonde van de bergruimte. Dit jaar de canyon dus weer verkocht en een lijstje gemaakt wat onze nieuwe moest hebben. Verder er ook over gehad of we een grotere wilde, 1e jaar was in nederland en met baby, dus hebben wel een paar keer binnen gezeten. Maar nee, onze bestemming zullen toch vooral het zonnige zuiden zijn en dan hebben we liever zoveel mogelijk speelruimte om de tent heen. Wel zouden we een luifel met zijflappen fijn vinden. Dus mp afgestruind (hadden de oude nog, die hebben we uiteraard pas verkocht toen we een nieuwe hadden, dus als we niks zouden vinden zou die ook nog prima dienst doen) en we vonden een nieuwere jamet louisiana, met groot caravanluifel met 2 zijflappen en keukenuitbouw. Waarschijnlijk precies wat we zochten. Met pinksteren weekend weg geweest en ook in de koude avonden heerlijk buiten gezeten onder het luifel, geen last van wind van de zijkant  :J. Over een paar weken gaan we naar frankrijk en denken we er over om de keuken aan de zijkant van de voortent te zetten, hij staat daar ook droog en zo hebben we binnen net wat meer opbergruimte. Of het wat is zullen we dan wel merken, net zoals of de vouwwagen bevalt, maar anders staat i volgend jaar gewoon weer op mp.

Wij gaan eerst een paar jaar kamperen met wat oudere kampeerspullen zodat we precies weten wat we missen en perse willen houden voordat we een nieuwere kopen. We hebben de canyon voor hetzelfde bedrag verkocht als dat we de nieuwere louisiana gekocht hebben, dus tot op heden vinden wij het prima gaan zo  :#
Gelogd

fbez

  • Gast
Re: Welk merk vouwwagen?
« Reactie #4 Gepost op: juli 03, 2012, 02:31:40 pm »

Wij hadden een Jamet canyon en hebben sinds 2010 een cabanon columbia. De belangrijkste redenen voor de overstap naar de cabanon waren:
- Meer leefruimte (grotere voortent)
- Meer bergruimte voor onderweg (keuken hangt achter de vouwwagen ipv dat ie in de bak ligt)
- Minder stokken: Hij is wat sneller op te zetten, doordat je niet een compleet frame van stokken hoeft te bouwen. Drie identieke bogen houden de voortent overeind.
- Bedden klappen los van de wagenbaktent, waardoor de bedden en inhoud van de wagenbak droog blijft als er een natte tent ingeklapt moet worden.
Gelogd

Bosje

  • Gast
Re: Welk merk vouwwagen?
« Reactie #5 Gepost op: juli 03, 2012, 05:05:37 pm »

Zo dan hier ook nog wat advies,

Het is en blijft moeilijk om een ander een goed advies te geven, zonder al te veel persoonlijke voorkeur er in te leggen.

Je reisdoel is erg belangrijk in de keuze voor het type vouwwagen, ga je langer naar 1 plek, dan een bouwwagen met voortent en luifel, wil je meer trekken, dan een snelklapper.
losse keukens komen steeds minder voor, en een bermkeuken is ideaal, (ook als opberruimte voor je keukengerei)

wij zijn afgelopen jaar van een Jamet Arizona (veel ruimte, maar een bouwer) over gegaan op  een Jamet Jametic (een snelklapper), de reden was de opbouwtijd van de arizona, die vraagt te veel als je wilt gaan trekken.

Verder zou ik vooral bij verschillende dealers gaan kijken met verschillende merken, en een wensen lijstje samenstellen, de wagen die aan de meeste wensen voldoet, die moet het worden! WW

succes :nl
Gelogd

villeke

  • Gast
Re: Welk merk vouwwagen?
« Reactie #6 Gepost op: juli 03, 2012, 11:04:50 pm »

Wij hebben vorig jaar een RM Family S uit 2003 gekocht op MP. Bevalt tot nog toe goed, maar het is geen snelklapper. We hebben een kleine van 2,5 en kiezen er voorlopig voor om op 1 camping te verblijven dus dan maakt dat niet uit. Wij hebben geen ondertenten, maar dat kan uiteraard wel. De ruimte bevalt ons goed en de kwaliteit van de wagen ook. 1e klas  doek, stokken, afwerking. Geen kuipzeil, maar geen nare ervaringen dus vinden wij (nog) niet zo van belang. Wij hebben wel 2 bankjes in de wagenbak (1 links en 1 van voren dwars) de bank links is tevens de opbergruimte voor alle stokken en de luifel.
Ander groot voordeel vind ik de hardtop. Inbraakveilig en zeer gemakkelijk om fietsen en extra bagage op te vervoeren. Daarnaast 13" wielen en ligt mede daardoor als een blok op de weg (120 in la France is geen probleem). De RM staat bekend als een oerdegelijk NL product wat tegen een stootje kan.

De komende jaren een prima VW voor ons, maar wellicht dat ik over een paar jaar naar een modernere wagen/snelklapper ga kijken, merk nog geen idee.
Je hebt in ieder geval de juiste plek gekozen om je optimaal te informeren alvorens tot koop over te gaan.

Succes!
Gelogd

gaan

  • Klap prof
  • ****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 803
  • Merk Vouwwagen: Trigano Odyssee 2012
  • als de klapper zonder klap klapt dan klopt het.
Re: Welk merk vouwwagen?
« Reactie #7 Gepost op: juli 03, 2012, 11:16:23 pm »

En grondig testen als je iets hebt gevonden wat je leuk vind.
Ook de keuken goed bekijken, zet er pannen op en passen die wel.
Zojuist ook een topic voorbij gekomen van een één jaar oude klapper waarvan het gebruiksgemak op verschillende punten te wensen overliet. Zo was het gasfornuis van hun uitvoering praktisch niet bruikbaar door een klep.

Ga ook op het bed liggen, kijk in de disselbak, klap hem in en uit, etc, etc
Gelogd
Een staande ovatie voor alle klappers
klap, klap, klap, klap, klap, klap, klapperdeklap, klap, klap, klap, klap, klap, klap, klap, klap, klap, klap, klap, klap, klap, klap, klap, klap, klap, klap, klap, klap, klap, klap, klap, klap, klap, klap, klap, klap, klap, klap, klap, klap, klap.

spikehome

  • Klap gek
  • *****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 1.971
  • Merk Vouwwagen: Holtkamper Aero (2021)
  • Holtkamper Aero (2021)
Re: Welk merk vouwwagen?
« Reactie #8 Gepost op: juli 04, 2012, 10:27:48 am »

Voor weinig geld en toch goed en snel zou ik voor een odyssee gaan.
Heb zelf daar 10 jaar mee gekampeerd en is super bevallen.
Gelogd
kampeer ervaringen:
(als eerste met je ouders natuurlijk met een vouwwagen o.a. travelsleeper daarna caravan)
Hotel o.a. vlieg en bus reizen
5 jaar bungalow tent
1 jaar trigano ocean
9 jaar trigano odyssee (2003)
7 jaar Holtkamper Kyte XL (2012)
Nieuw Holtkamper Aero 2021

Patrickvanw

  • Gast
Re: Welk merk vouwwagen?
« Reactie #9 Gepost op: juli 04, 2012, 12:24:03 pm »

Of een leuke Holtkamper Flyer natuurlijk  :) op MP vind je best leuke wagens.
Snelle opzetter en veel ruimte als je er 1 zoekt met de extra's

Gelogd

Bri

  • Gast
Re: Welk merk vouwwagen?
« Reactie #10 Gepost op: juli 04, 2012, 02:48:40 pm »

Ik heb als kind in een vouwwagen gecampeerd met mijn ouders en nu mij laten ompraten in een showroom en een tweedehands Raclet gekocht van 2004.  Gelukkig al redelijk makkelijk op te zetten, al moet ik nog hem gaan ophalen en de uitleg krijgen.  Kortom, ik heb niet me eerst goed geinformeerd en ben nu bang dat ik hem in mijn eentje niet opgezet ga krijgen.    Waarom huur je er geen om te proberen (ik verhuur je de mijne wel hoor) of ga echt overal testen, zelf opzetten zoals ik nu telkens lees :)

De reden waarom deze vouwwagen mij beviel was de ruime voortent, maar vooral ook de lattenbodem bedden (voor mijn rug) en de bedden van 1M60 want mijn kids blijven niet klein!!  Ruime voortent was ook nodig omdat ik een grote hond meeneem (40kg) met zijn bench.

Nu heb ik voor mezelf al besloten dat ik bij vermoeidheid de voortent pas de tweede dag zal opzetten, het moet vakantie voor mij blijven.

Vrij recent ben ik naar een hondenshow gegaan en heb daar geslapen in een tent op een luchtmatras, ik voelde me gebroken de dag erna.  Een goed bed is echt noodzakelijk voor mij, tenslotte is het voor vakantie!

Succes. 
Bri
ps. al leuke holtcampers en combi camp gezien!
Gelogd

Ccindy

  • Klap prof
  • ****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Vrouw
  • Berichten: 1.450
  • Merk Vouwwagen: Raclet Panama Up GL 2017
Re: Welk merk vouwwagen?
« Reactie #11 Gepost op: juli 04, 2012, 03:03:34 pm »

Om te beginnen zou ik eerst wat folders doorlezen van verschillende vouwwagens. Zo kom je er achter wat er mogelijk is en wat de verschillen zijn. Dan maak je een lijstje met criteria die jullie belangrijk vinden. Als je dan een eerste selectie hebt gemaakt, ga dan eens bij een dealer langs die de verschillende vouwwagens heeft staan, zodat je ze in de praktijk kunt zien (in ons geval bleek onze grootste voorkeur ineens af te vallen na een bezichtiging).

Hier vind je vast wat brochures:

Trigano: http://www.ericarecreatie.nl/vouwwagens/trigano/extra/Trigano-CP-2011-%20GB%20-%2028-07.pdf
Camp-let: http://www.camp-let.nl/fileadmin/pageflip/brochure2012/nl/index.html
Combi Camp: http://www.ericarecreatie.nl/vouwwagens/combicamp/Folder.Combi-Camp2012NL.pdf?language=4
Jamet: http://www.jamet.nl/file431.pdf?name=jametfolderned2012.pdf Prijslijst: http://www.jamet.nl/file422.pdf?name=prijslijst2-2012.pdf
Roadmaster: http://www.roadmaster.nl/images/football/Folder%202011.pdf
Raclet: http://www.vouwwagenspecialist.nl/assets/Uploads/Folders/RACLET-CP2012.pdf
Smitveld: http://www.smitveld-vouwwagens.nl/prijslijst/vouwwagenfolder/
Holtkamper: http://www.holtkamper.nl/folders/
Aart Kok: http://www.aartkok.nl/docs/folders/folder-tenttrailers.pdf

Er zijn er vast nog meer, maar dit zijn de merken die ik ken.
Gelogd
Don't be afraid to fail, be afraid not to try

Bri

  • Gast
Re: Welk merk vouwwagen?
« Reactie #12 Gepost op: juli 04, 2012, 03:50:24 pm »

Nog even dit, net zoals ik de voorgaande jaren deed hebben jullie dus een tent gehuurd.  Dan heb je dus ook op redelijk goede bedden geslapen!  Ik stap nu ook naar vouwwagen over omdat mijn favoriete tent verhuurder geen honden toelaat in de bungalow tenten, wel in de vele duurdere sta caravans, maar dat betaal ik liever niet in het hoogseizoen.  En heb ik gekozen voor lattenbodem en grote bedden.

Veel succes
Gelogd

tjaptjoice

  • Gast
Re: Welk merk vouwwagen?
« Reactie #13 Gepost op: juli 09, 2012, 10:58:28 am »

@bri: dat klopt: reden waarom we o.a. voor een vouwwagen ipv een eigen tent gaan is dat je van de grond ligt & vaak op een lattenbodem + matras.
Gelogd

tjaptjoice

  • Gast
Re: Welk merk vouwwagen?
« Reactie #14 Gepost op: juli 09, 2012, 11:08:04 am »

Om te beginnen zou ik eerst wat folders doorlezen van verschillende vouwwagens. Zo kom je er achter wat er mogelijk is en wat de verschillen zijn. Dan maak je een lijstje met criteria die jullie belangrijk vinden. Als je dan een eerste selectie hebt gemaakt, ga dan eens bij een dealer langs die de verschillende vouwwagens heeft staan, zodat je ze in de praktijk kunt zien (in ons geval bleek onze grootste voorkeur ineens af te vallen na een bezichtiging).

Bedankt voor de handige links!
We zijn gisteren bij De Wit in Schijndel gaan kijken. Helaas hebben die geen roadmaster staan maar wel Cabanon & Jamet & Europa Camper (volgens mij een ondermerk van Cabanon?) en al wel wat wijzer geworden. Zagen o.a. de Jamet Louisiana, heel mooi en handig met dat zij-nisje voor de keuken en de vaste kast die erin zat maar het leken me wel vrij veel stokken... Wel genoeg ruimte om een kast aan op te hangen of iets dergelijks. De Cabanon Mercury zag er super uit en heeft als voordeel dat je die slaapplekken niet nat in hoeft te klappen. Nadeel vond ik dat in de keuken wel een spoelbak zat maar geen kraan. Moet los besteld worden. Voordeel van de Cabanon was de weinige stokken en dat ze inritsbaar zijn, zag er oerdegelijk uit maar je mist volgens mij wel ruimte om iets op te kunnen hangen in de voortent?

We doen het op ons gemak hoor, hebben geen haast want het is pas voor volgend seizoen. Een 2e hands lijkt me inderdaad erg slim en dan verkopen als hij niet goed bevalt, ook heel slim gedaan Pila79! ha ha.
Eind van het seizoen loopt  marktplaats weer over lijkt me want iedereen die wil verkopen zal dat na de vakantie doen lijkt ons. Maar alvast wel leuk om ons goed te informeren en rond te snuffelen.

Gebruikerservaringen zeggen mij meer dan de tips in de winkel, want de mensen hier gaan ook echt met een vouwwagen op pad en weten wat ze in de praktijk missen.

@Pila79: ben benieuwd hoe snel je de Louisiana opgezet hebt, laat het svp even weten als je terug bent van vakantie?

@Bri: wij gaan vanaf volgend seizoen alleen maar in het hoogseizoen ivm schoolgaande kinderen dus willen ook niet de volle mep betalen voor een huurtent. En omdat we allebei kamperen erg leuk vinden en de komende 10 jaar toch niet anders gaan doen willen we graag iets van onszelf ipv huurtent. En idd ook die tenten zijn aardig aan de prijs in 't hoogseizoen.
Gelogd
Pagina's: 1 2 »   Omhoog
 

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal