Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: 1   Omlaag

Auteur Topic: I: Umbrië: Lago Trasimeno: Camping Polvese  (gelezen 2958 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

jackodb

  • Gast
I: Umbrië: Lago Trasimeno: Camping Polvese
« Gepost op: augustus 13, 2013, 01:06:38 pm »

Zo'n 1500 km vanaf Utrecht ligt Camping Polvese aan het Trasimeno-meer. Hier hebben we vanaf 24 juni t/m 7 aug 2013 onze vakantie gevierd.
Geboekt in januari 2013 voor een prijs van 475 Euro.

Enkele weken voor vertrek nog eens via Google Streetview gekeken. Dat was schrikken, De ingang zag er niet uit. Maar vol goede moed toch vertrokken, en helaas was de Streetview-foto op een slecht moment gemaakt. De ingang zag er vriendelijk uit. Een duidelijk naambord boven een gedekt terras-tafeltje. Origineel.

Bij het in-checken kwam de volgende verassing, een nederlands-sprekende (belgische) dame. Dat bleek later ook niet verwonderlijk, het animatie-team bestond uit 3 Belgen. Een logische keuze, want de camping-volk was voor 90 procent nederlands. Ook het animatie-programma werd via het omroepsysteem in 3 talen doorgegeven, Italiaans/Engels/Nederlands.

Op de vraag: "Waar moeten/kunnen we staan?", was het antwoord: "Maakt niet uit, zoek maar een plekje". In ons geval, 20 meter vanaf het zwembad, 50 meter vanaf het meer. Genoeg ruimte voor de vouwwagen in vol ornaat, met nog 5 meter speel-ruimte ervoor. De ondergrond was hard. Op enkele plaatsen kon een normale haring de grond in, verder alleen spijkerharingen.
Zoals gezegd, de receptie was nederlandstalig. En als deze er niet was, dan was engels ook prima. De campingwinkel was in de ochtend bemand door een nederlandse. Zo niet, dan een italiaan/italiaanse, met gebrekkig engels.

De camping is een combinatie van 'vaste' caravans met complete huisjes/tuintjes ervoor, stacaravans, 'vaste' tenten, en 3 kampeervelden. Met, voor italiaanse begrippen, best ruime plaatsen. Genoeg electra-kasten, Meestal binnen 10 meter van de kampeerplaats. Veel bomen, handig voor schaduw en waslijnen.

Officieel is de parking best een eind lopen, maar zowat alle kampeerders (ook wij) konden de auto vrij dichtbij kwijt. Het nadeel is dan wel dat je niet altijd de camping af/op kan. Vanaf 23.00 tot 8:00 gaat het hek dicht. En ook tussen 13:00 en 15:30 (siësta).

Op de officiële parking waren de meeste plaatsen voorzien van een doek/tarp boven de auto. Dat scheelt aanzienlijk voor de hitte.

Wifi kost 1 Euro voor 1 uur, daarna zakt de prijs behoorlijk voor langere tijden. Tot 7 Euro voor 14 dagen. Niet gratis, maar ook zeker niet duur. De wifi-voorziening bestaat uit 2 accesspoint. Niet overal een geweldige dekking, maar goed genoeg. Per toegangs-code kan er 1 apparaat tegelijk verbinding maken.

Het (grote) zwembad is simpel maar keurig, werd elke ochtend mooi schoongemaakt door een robot-stofzuiger. Bad-mutsen verplicht. Deze zijn de koop bij de receptie voor 2 euro per stuk. Officieel mag er geen opblaas-speelgoed in, maar dit werd niet nageleefd, en ook de toezichthouder had er geen problemen mee. Diepte, oplopend van zo'n 1.60m tot 1.80m. Naast het zwembad een stuk of 25 parasollen/ligstoelen. Het zwembad ging open rond 9:00 en om 18:00 weer dicht.

Aan het begin van de camping was er nog een kleuter/peuter-bad, een mini-golf baantje en een terrasje met bar.

Animatie was er goed. Elke dag was er tussen 11.00 en 12.00 aqua-jogging in het zwembad, 's middags om 16.00 kinderclub, en elke avond mini-disco voor kinderen vanaf half 9. Daarnaast enkele keren per week nog andere zaken, zoals een boottocht, bingo, sport/spel, grote BBQ etc.
Sanitair. Tja, het is niet super, maar goed te doen. Het hoofd-gebouw werd redelijk schoongehouden. Toiletten/wastafels/douches waren er ruim voldoende. We hebben er nooit hoeven wachten. Warm water was niet altijd warm, soms lauw. Op 10 meter afstand hadden we nog een klein toiletgebouwtje, maar die was duidelijk aan vervanging toe. Al met al was het sanitair schoon, goed, maar wel verouderd.

Op de camping zijn er 2 waterleidingen. Bij tap-punten met blauwe kraan, kan het water veilig gedronken worden. Rode kranen, niet drinkbaar. Over het hele terrein zijn er heel veel tap-punten. Warm water, alleen in het sanitair-gebouw. Alhoewel, eind van de middag was het water in de tap-punten ook opgewarmd door de zon, de meeste waterleidingen zijn bovengronds.

Afwas-plaatsen zijn er ruim voldoende. 2 wasmachines op speciale muntjes, van 3 euro per stuk. Daarnaast nog 4 plaatsen om met de hand de was te doen.
Elke ochtend is het mogelijk, verschillende warme broodjes te halen in de campingwinkel. Mits besteld op de dag ervoor. Maar als je toch ineens een broodje extra wil, dan waren ze daar wel op berekend.

Het restaurantje was niet veel bijzonders. Mooi en verzorgd, genoeg keuze, maar kwalitatief niet echt goed. Pizza's zijn prima, maar sommige vlees-gerechten kwamen uit de vriezer. Dit laatste stond overigens wel vermeld op de kaart.
In het Trasimeno-meer kan gezwommen worden, maar wordt niet geadviseerd. Op eigen risico dus. Er kan met eigen spullen wel gevaren worden. Vissen kan er ook.

In een straal van 10 km, zijn er zeker 5 supermarkten. Waaronder COOP en LIDL. De receptie heeft een lijst met supermarkten, maar deze is niet helemaal up-to-date. Winkelen tijdens de siësta vind ik wel een aanrader. Behalve personeel is er dan vrijwel niemand in de winkel, heerlijk rustig en geen wachtrij aan de kassa.

Verder is er in de omgeving niet veel te doen. Wel bijna elke ochtend ergens een markt in een van de dorpjes in de buurt, variërend van 2 tot zo'n 100 kraampjes. Bij de receptie is een lijst te krijgen met een week-overzicht van deze markten.

Al met al zeker een aanrader. Mooi, ruim, kindvriendelijk. Absoluut voor herhaling vatbaar.
Gelogd

Mieke

  • Gast
Re: I: Umbrië: Lago Trasimeno: Camping Polvese
« Reactie #1 Gepost op: augustus 13, 2013, 07:33:20 pm »

Leuk verslag, bedankt!
Gelogd

CenC

  • Gast
Re: I: Umbrië: Lago Trasimeno: Camping Polvese
« Reactie #2 Gepost op: augustus 14, 2013, 09:02:49 am »

Heel duidelijk allemaal..leuk...en niet veel geld voor Italiaanse begrippen.

Even de website bekeken    http://www.polvese.com/ ..het is niet mijn type camping, maar het ziet er wel leuk uit.
Gelogd
Pagina's: 1   Omhoog
 

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal