Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: 1   Omlaag

Auteur Topic: I: Umbrië: Narni: Camping Monte del Sole  (gelezen 2144 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

weep

  • Klap nerd
  • ***
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 397
  • Merk Vouwwagen: Trigano Odyssee 1999
I: Umbrië: Narni: Camping Monte del Sole
« Gepost op: augustus 25, 2014, 05:28:34 pm »

Narni ligt diep in Italië: helemaal in het zuidpuntje van Umbrië. Je bent hier nog maar een kilometer of 70 van Rome verwijderd. Aan de andere kant is het ruim 200 kilometer verder dan Firenze. De afstand viel ons mee; goed te doen in twee dagen als je vroeg vertrekt (en niet te veel oponthoud in Zwitserland hebt).  We hadden deze camping uitgezocht vanwege de goede (Zoover) kritieken en de aantrekkelijkheid voor zowel jongere als oudere kinderen (17, 15 en 10 inmiddels) en we zijn op beide punten niet teleurgesteld. De camping ligt hoog en beslaat en flink terrein. Daarvan is maar een deel echt camping, er is veel ruimte voor sportvelden (voetbal, tennisbaan) en wat grasvelden en olijfbomen.  Er zijn plekken onder (steen)eiken die erg veel schaduw hebben en plekken onder acacia's die meer zon hebben. De grootte van de plekken wisselt nogal, maar de meeste plekken zijn niet echt groot. Onze vouwwagen paste er echter goed op. De twee oudsten hadden een grote tent met een eigen staplaats (die overigens niet in rekening is gebracht). Ik schat dat er zo'n 100-150 plekken in totaal zijn.
Bij aankomst mochten we samen met de eigenares kijken wat een goede, geschikte plek is. Wij hadden gereserveerd van tevoren maar ik kreeg de indruk dat er altijd wel een plaatsje vrij was. De eigenaresse, Angela, sprak goed engels en was buitengewoon behulpzaam en vriendelijk. Er waren veel Nederlanders op de camping en ook redelijk wat Belgen. Verder zo wat rondtrekkers van diverse nationaliteiten en Italianen die daar een seizoensplek hadden. Zowel voor de groteren als voor de jongste waren er voldoende leeftijdgenoten en ze hebben het daar prima naar hun zin gehad. Toen wij er waren waren er nog wel zo'n 25 andere pubers; er waren zelfs twee groepjes.
Qua voorzieningen was er alles, maar niet allemaal van even hoge kwaliteit. Een vrij eenvoudig zwembad en een tennisbaan die z'n beste tijd wel gehad had. Verder nog een voetbalveld en nog een evengroot ander open veld. En gratis wifi bij het restaurant, alleen was het aantal aansluitingen maar beperkt waardoor het 's avonds maar afwachten was of je connectie kreeg (lukte meestal wel, maar soms  moest je een kwartiertje proberen). Ook het restaurant was een vrij sober gebouw. Je zit op plastic stoelen maar je kunt er erg lekker en niet duur eten. Twee keer per week organiseerden ze all-in diners of buffetten, allemaal erg lekker en betaalbaar (25 euro voor een 7(!)gangen buffet inclusief overvloedig wijn). Ook de pizza's waren heerlijk en niet duur. Erg vriendelijke mensen ook (het restaurant werd door een italiaanse familie uitgebaat).
In de omgeving is er erg veel te doen en te zien. Rome natuurlijk, zowel per trein als per auto prima te doen. Mij beviel de rit met de auto beter, je kunt heel betaalbaar onder het park Borghese parkeren en je loopt dan via een tunnel naar Spagna, hartje Rome. Maar daarnaast is er zoveel te doen en te zien, prachtige steden, bergen, noem maar op. Genoeg voor een heel jaar.
Sanitair was wat minder op deze camping. Geen brillen op de wc's, geen wc papier en lang niet altijd warm water in de douches (is overigens ook niet zo'n probleem bij die temperaturen) Het was wel goed schoon. En verder was het natuurlijk duur, we moesten met ons vijven voor 17 nachten 1000 euro betalen. Campings zijn duur in Italië, daar staat tegenover dat het leven (terrasjes, supermarkten) echt een stuk goedkoper is dan in Frankrijk.
Al met al een fijne camping die ik kan aanraden.
« Laatst bewerkt op: augustus 26, 2014, 06:55:47 pm door weep »
Gelogd
Pagina's: 1   Omhoog
 

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal