Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: 1   Omlaag

Auteur Topic: I: Bergamo: Ranzanico (Lago di Endine): Camping La Tartufaia  (gelezen 2647 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

der hanzelmann

  • Klapperraar
  • **
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 15
  • Merk Vouwwagen: Combi-Camp Flexi Comfort 2015
I: Bergamo: Ranzanico (Lago di Endine): Camping La Tartufaia
« Gepost op: augustus 08, 2015, 10:40:31 pm »

http://www.latartufaia.com/
Via Nazionale, 2519 - 24060 Ranzanico Lago BG - Italia
Tel: (+39) 035 819259
Cell: (+39) 3920334742
Email: info@latartufaia.com

We hebben juli 2015 een kleine week op deze camping vertoefd en wat ons betreft is het zeker een aanrader. Met name de aardige en gastvrije bemensing maken dat je je welkom voelt. Hoewel de site alleen in het Italiaans is, spreekt men voldoende Engels en zelfs wat Nederlandse woorden om je te helpen. Er zijn bijvoorbeeld ook met zorg samengestelde mappen met informatie over de omgeving en dagtrips in het Nederlands.

De camping ligt aan een mooi en rustig meer, het meer van Endine, dat vlakbij het meer van Iseo ligt. Vanaf veel plekken op de terrassencamping heb je uitzicht op het meer. De camping ligt dan weer wel aan een redelijk drukke, doorgaande weg (SS42 Bergamo - Bolzano). De vrachtauto's hoor je ook wel op de camping. Wat ons betreft niet zodanig storend dat het een afknapper is. Als je voor absolute rust gaat, is het wel een aandachtspunt. De camping is een redelijk steile en compacte terrassencamping. Ruim 80 kampeerplekken en zo'n 15 chaletjes. Het speeltuintje stelt niet veel voor (alleen voor de kleintjes tot een jaar of 4). Er is wel een voetbalveld onderaan de camping in een soort kooi zodat je bal niet de heuvel afrolt (denk aan zo'n panna-veldje in de stad). Dat ligt niet direct op de camping, zodat het geen hinder oplevert. De kampeerplekken 13 t/m 28 hebben direct uitzicht op het meer. Hoger gelegen plekken waarschijnlijk ook wel, maar dat weet ik niet.

De omgeving is afwisselend met in de buurt steden als Bergamo en Milaan en veel natuurschoon. Omdat het behoorlijk warm was en we in Toscane al ons portie cultuur hadden gehad, zijn wij met name voor het natuurschoon gegaan. Aanraders zijn het meertje bij Valcanale. Een plek waar veel Italianen uit de nabij gelegen steden hun zondagmiddag doorbrengen. Vanaf daar is in een uurtje naar een mooie berghut-plek te lopen. Zit je toch tussen de 2500 m bergen. Ook de rare rotsformaties bij Zone (meer van Iseo) zijn een leuke (halve) dagtrip.

De camping heeft een zwembad (badmuts verplicht) en een eigen strandje aan het meer. Daar liggen waterfietsen en een paar kano's die gratis te gebruiken zijn door campinggasten. Direct onderaan de camping is een supermarktje waar eigenlijk alles wel te koop is dat je nodig hebt op een camping. 's ochtends kun je daar ook vers brood halen. Omdat het een gewone supermarkt is, betaal je geen 'campingwinkelprijzen'.

Wij konden onze combi-camp flexi (met luifel ongeveer 8 x 5) op een 'medium' plek prima kwijt. De auto hebben we wel op de centrale parking gezet. Maar dat vind ikzelf eigenlijk wel net zo fijn.
Grappig is wel dat je nog ouderwets een WC-rol onder je arm moet meenemen als je naar de wc moet en ze werken ook nog met muntjes voor de warme douche. Beetje nostalgie terug in de tijd dus. Sanitair is verder prima. Wel is er maar één sanitairgebouw. Met kleine kinderen is het wel handig om daarmee rekening te houden bij het zoeken van een plek.

Op de camping kun je eten op 'dagschotel-pizza' niveau. Ze organiseren ook wel een 'italiaanse avond'. In de buurt is het qua eettentjes wat mager (zover wij hebben gezien). Lovere (6 km verder, meer van Iseo) heeft een redelijk uitgebreid aanbod aan restaurants.

Mocht je vanaf de camping doorgaan richting Gotthard of daar juist vandaan komen, dan kan ik je de binnendoor route vanaf Como naar Bergamo (Ss342) eigenlijk afraden. Schoot niet op en erg mooi is die route ook niet. Volgende keer rij ik over Milaan.

Voor (race) fietsers (van erg stijl tot genoeglijk langs de meren), cultuur-, natuurliefhebbers en waterratten een prima plek!

Samenvatting in cijfers:

    * Vriendelijkheid personeel: 8,5
    * Sanitair: 8
    * Schoonheid van de camping zelf: 8
    * Animatie team: nvt
    * Voorzieningen: 7,5
    * Eet gelegenheden op de camping: 7
« Laatst bewerkt op: augustus 14, 2015, 10:26:07 pm door der hanzelmann »
Gelogd
Pagina's: 1   Omhoog
 

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal