Vouwwagenclub.info
(Openbaar)Kamperen => Koken op de camping => Skottelbraai => Topic gestart door: Klappen maar! op maart 29, 2019, 10:52:23 am
-
Bij deze een nieuw campingspeeltje voor ons.
WOKKEN op de Camping ben benieuwd hoe het gaat bevallen :)
Gekocht bij OBI in Duitsland "TEPRO Gas-Wok Shanghai " EUR 103,=
Heeft iemand al ervaring?
https://www.youtube.com/watch?v=1AYjuDBjLgw
-
Wij gebruiken al een aantal jaren een skottelbraai. Heel gemakkelijk, wat vlees of vis erin, uitje, champions, natuurlijk knoflook, verschillende groentes, en kant en klare rijst of noodles. Snel, gemakkelijk, en lekker. Recepten zijn verder ook te vinden op dit forum, en op internet.
-
Een goede wok is van gietijzer, dit ziet er wat dun uit, is natuurlijk beter voor het gasverbruik, maar ik ben benieuwd hoe de gasvlam is, anders verbrand je vlees makkelijk op die plaatsten waar de vlam de pan raakt.
-
Hey keukenprins, een gietijzeren pannenset ben ik nog niet tegengekomen in de Campingwinkel en een wokbrander met waakvlam ook niet
Niet mokken maar Wokken :J
-
Ziet er wel gaaf uit! Ben benieuwd of tie in de praktijk ook doet wat je van een wok mag verwachten
-
Waar laat je deze pan, zo'n wok is door zijn vorm niet echt het toppunt van inpakefficiency.
Wok-achtig eten maken wij gewoon op de skottel. Ben benieuwd naar je praktijkervaring: heeft het voor jullie meerwaarde?
-
Het is een leuk kookspeeltje voor de camping of thuis.
Je kan het compact inklappen en het is weer eens wat anders en wellicht ook ietsje eigenwijs. ::)
De wok blijft groot maar we hebben een zee van ruimte in de Holtkamper, altijd wel een plekje te vinden.
In Nederland is ook een wok set te koop onder de naam Jansberg en deze lijkt verdacht veel op de Duitse Tepro Gas-Wok.
Echter de prijs is best wel een groot verschil.
-
Een klapwok? Hahaha
-
Een goede wok is van gietijzer, dit ziet er wat dun uit, is natuurlijk beter voor het gasverbruik, maar ik ben benieuwd hoe de gasvlam is, anders verbrand je vlees makkelijk op die plaatsten waar de vlam de pan raakt.
Een goede wok is van plaatstaal.
Heel dun juist.
Dit glimt me iets te veel voor een goede wok.
Hieronder is een prima wok. Kost helemaal niets en gaat een leven lang mee. Oh, ja. Nooit met sop afwassen natuurlijk!
(https://www.stayathomemum.com.au/wp-content/uploads/2016/01/110.jpg)
-
Een goede wok is van plaatstaal.
Heel dun juist.
https://kookidee.nl/keukenspullen/keukengerei/pannen/welke-wokpan-moet-je-kopen/
-
Wij hebben al jaren deze van Jans Berg, super ding !
Grote brander 9,5 kw
Koop er een grilpan bij en een gewone koekepan
Grill pan als vervanging van dde bbq , hoop mensen heb ik er al jaloers meegemaakt
Smakelijk eten
-
Oja en het neemt niet veel ruimte in de brander past in de wok
-
https://kookidee.nl/keukenspullen/keukengerei/pannen/welke-wokpan-moet-je-kopen/
Ik lees in die link toch een paar rare dingen. Een gietijzeren wok zal niet heter worden dan een andere wok. Het zal juist veel langer duren voor hij heet is. Daarnaast lees ik over een wok met een antiaanbaklaag: als je wilt wokken op hoge temperatuur is die antiaanbaklaag in no time stuk.
-
Wij hebben al jaren deze van Jans Berg, super ding !
Grote brander 9,5 kw
Koop er een grilpan bij en een gewone koekepan
Grill pan als vervanging van dde bbq , hoop mensen heb ik er al jaloers meegemaakt
Smakelijk eten
Het hele handeltje past idd in de wok, super!
Nu nog even de conservering laag wegpoetsen en dan nog even inbranden I:
-
Kunt er ook supergoed oliebollen in bakken
-
Een plaatstalen wok is eigenlijk alleen geschikt voor groenten, bij een nieuw exemplaar eerst goed inbranden. En hoewel ik geen vleeseter ben, zou ik in dat geval gaan voor een gietijzeren wok, of gewoon een gietijzeren koekepan.
-
Een plaatstalen wok is eigenlijk alleen geschikt voor groenten, bij een nieuw exemplaar eerst goed inbranden.
Hoe kom je daar bij?
-
Tja, Indische roots hè...het citaat van @boswachter is correct.
-
Indische roots of niet, ik weet niet zo goed waar je dat vandaan hebt. Voor stoofgerechten kan ik me iets voorstellen bij een gietijzeren wok, maar voor snel en heet? Plaatstalen wok. Ook voor vlees.
zie: https://nl.wikipedia.org/wiki/Wok
Plus een demonstratie . .
https://www.youtube.com/watch?v=DaN4ifTG3H0
-
Heeft dat te maken met het feit dat gietijzer beter warm blijft en niet afkoelt door koude ingrediënten toe te voegen?
-
Ik kan het mis hebben maar volgens mij is een plaatstalen wok standaard in chinese kookcultuur, en de gietijzeren in de indische. Het is dus niet een kwestie van goed of fout, maar vanuit welke achtergrond je kijkt. Ik ben ook erg fan van mijn gietijzeren wok, maar op de camping gebruik ik liever een lichter geval, dus plaatstaal.
Uiteindelijk is het gewoon ook niet meer dan een halfronde pan :**
-
Je hebt helemaal gelijk, het is zeker geen halszaak, maar als je wilt wokken zoals de man op de video, zou ik zeker geen gietijzeren aanraden. Het duurt lang voordat hij heet wordt, hij koelt langzaam af. Natuurlijk is het persoonlijke voorkeur.
-
Klopt, maar voor thuis gebruik zit er wel verschil in.
Ik ben ervan overtuigd dat plaatstaal het handigst is, indien.... de brander voldoende vermogen levert. De wok verliest heel snel warmte waardoor je bij het toevoegen van ingrediënten op een normaal thuis-fornuis veel te veel hitte verliest. In een Chinees restaurant is dat oplost met zeer hevige branders. Voordeel: wok te heet? Even van het vuur af en zo weer koeler.
Voor op je fornuis thuis heeft een gietijzeren wok dat niet. Houdt veel beter warmte vast. Duurt dus langer om op temperatuur te brengen (wokken in een half lauwe wok is funest), maar blijft ook warm als je er koude producten in mikt. Nadeel: te heet gestookt is niet zomaar gecorrigeerd.
Wok met anti-aanbak is geen wok. Zo'n laag hoort absoluut niet thuis in pannen voor hoge temperaturen.
Voor thuis heb ik dus een gietijzeren wok, rest van mijn pannen Demeyere RVS en een anti-aanbak pan voor zaken als ei / vis.
-
Ik heb thuis een redelijke wokbrander (niet zo'n straalbrander als de chinees van de video) voor de wok. Daarnaast een stalen koekenpan, waarin ook prima een eitje te bakken is. Pannen met een antiaanbaklaag slijten me te snel.
-
:off
Na deze uitwijding over wat voor wij gaan we echt terug naar de vraag van de topicstarter, heeft iemand ervaring met deze wok
Bij deze een nieuw campingspeeltje voor ons.
WOKKEN op de Camping ben benieuwd hoe het gaat bevallen :)
Gekocht bij OBI in Duitsland "TEPRO Gas-Wok Shanghai " EUR 103,=
Heeft iemand al ervaring?
https://www.youtube.com/watch?v=1AYjuDBjLgw
-
De ervaring met het wokken is helemaal top!
Heerlijk snel een top maaltijd op tafel, eerst het vlees bakken en dan de groente erbij.
Het aanbakken valt wel mee en het is makkelijk te reinigen met standard schuursponsje bij de afwas.
Thuis hebben we een normale wok van dun koolstofstaal, we konden dus goed vergelijken.
Met rvs lopen we ook geen risico dat er vliegroest op onze spulletjes of tentdoek zal komen.
Volgend jaar gaat de rvs wok weer in de vouwwagen!
-
Dit jaar voor de eerste keer de pan weer uitgepakt.
Eerst de gekruide kip lekker bakken en dan een flinke bak groenten erbij.
Top maaltijd op hoog vuur bereid voor zes volwassenen
:) :) :) :) :) :)
Het waaide behoorlijk maar geen probleem voor de brander W:
-
Ook deze zomer weer lekker wokken op de camping.
Een kilo vlees en veeel groenten, stokbrood erbij en met vier volwassen en drie pubers heerlijk gegeten :) :)
-
Da's een pittige brander. Wat doet dat voor je gasverbruik?
Toelichting: wij hebben slechts ruimte voor 1 gasfles (nu een groene 5kg), de skottel kan ik met snelkoppeling inprikken in de keuken. Maar lukt dat 3 weken op 1 fles om alles te koken?
Verstuurd vanaf mijn SM-A505FN met Tapatalk
-
Mooi ding met die super wok. Ik vind een multifunctional zoals een Safari chef ideaal voor op de camping, wok, bbq, pizza oven en paella pan in één.
-
Da's een pittige brander. Wat doet dat voor je gasverbruik?
Toelichting: wij hebben slechts ruimte voor 1 gasfles (nu een groene 5kg), de skottel kan ik met snelkoppeling inprikken in de keuken. Maar lukt dat 3 weken op 1 fles om alles te koken?
Verstuurd vanaf mijn SM-A505FN met Tapatalk
We gaan al een paar jaar in Nederland op vakantie en nemen twee flessen mee.
We kijken eigenlijke niet naar het verbruik, als er een fles leeg is kopen we een nieuwe. Dit jaar waren we met een ander gezin op de camping en we hebben ook regelmatig nog bezoek gekregen.
Een wokbrander is natuurlijk niet zuinig maar er staat snel een heerlijke maaltijd op tafel.
:)