Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: 1 2 »   Omlaag

Auteur Topic: Met de vouwwagen naar Spanje  (gelezen 16203 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

birmaantje

  • Gast
Met de vouwwagen naar Spanje
« Gepost op: maart 13, 2008, 08:21:53 pm »

Na 8 jaar een caravan te hebben gehad hebben we nu een vouwwagen gekocht (Roadmaster familie S). We willen er mee naar Spanje, nu is mijn vraag zijn er mensen die dit ook hebben gedaan, hoe doen ze dat met overnachten, op een camping of in een hotel? We willen graag tips die we kunnen gebruiken als we de reis maken.
Gelogd

lucienne

  • Gast
Re: Met de vouwwagen naar Spanje
« Reactie #1 Gepost op: maart 14, 2008, 10:40:46 pm »

Hoi Birmaantje,

wij zijn inmiddels 2 keer met de VW naar Spanje gegaan en het is heel goed te doen, het kost je 2 dagen en je kan met een VW lekker doorrijden. (Wij rijden wel tolwegen)Onze VW is vrij bewerkelijk voor een enkele overnachting dus gaan wij naar een hotel.Meestal een Formule 1 of Etap hotel je hebt er verschillende in Frankrijk. Etap is iets luxer, met een douche en toilet op de kamer en als je kleine kinderen hebt kunnen die ook op de kamer slapen,Je kunt er alleen niet dineren maar wel ontbijt bestellen, voor de prijs hoef je het niet te laten, wij betaalden 33 euro voor een kamer bij Formule 1, Etap is iets duurder.
Als jullie weten welke route jullie nemen kan je op internet kijken waar ze precies liggen.wij zijn 2 keer in Avignon geweest en is goed bevallen( kan in Avignon lekker eten)
Ik hoop dat jullie hier iets aan hebben.
Gelogd

Marian

  • Gast
Re: Met de vouwwagen naar Spanje
« Reactie #2 Gepost op: maart 21, 2008, 08:31:11 pm »

Met onze pas aangeschafte jametic hoeft het nu niet meer, maar wij overnachten tijdens onze reizen al geregeld in een "jeugdherberg", wat tegenwoordig geen jeugdherberg meer genoemd wordt. De prijzen daarvoor liggen grotendeels vast, al scheelt het per herberg misschien 1 tot 3 euro per persoon. De laatste 2 jaar kun je al met je gezin op een eigen "kamer" slapen, soms met eigen douche en toilet, afhankelijk of dit beschikbaar is. Anders is er op vrijwel elke verdieping een douche en toilet (dames en heren). Wanneer je in een herberg wilt overnachten, kun je dit het beste van te voren reserveren (via internet), dan ben je zeker van een kamer voor jezelf, meestal vanaf 4 bedden op 1 kamer (stapelbedden).

Voordeel van een jeugdherberg is ook dat ze vaak op een mooie locatie zijn (bijvoorbeeld in een kasteel - Duitsland), en dat je gebruik kunt maken van de keuken zodat je je eigen broodje kunt smeren, eitje bakken etc. Alle (kook)attributen zijn meestal aanwezig, van pannen tot en met koffiemachine en broodrooster, magnetron. Voorwaarde is dat je altijd je eigen rommeltjes netjes afwast en weer opruimt.

Voor de kosten hoef je het niet te laten: 16,50 euro pp, ook in buitenland. Zou je naar Berlijn willen, betaal je ongeveer 5 euro pp meer, inclusief ontbijt (sommige herbergen hebben geen keuken beschikbaar, maar kun je wel eten bestellen).

Aan te raden is een internationale jeugdherberg bijv. in Boedapest, Kreta etc. Je ontmoet in zulke herbergen allerlei mensen (jong en oud), die altijd leuke tips hebben om eens naar een bepaalde plek te gaan die nu net weer niet in een boekje staat maar o zo leuk is. Dus hou je oren open in zulke gelegenheden.

Lokale herbergen (vooral in Ierland) in kleine plaatsjes worden meestal gedreven door enthousiaste (echt)paren, wat hun lust en hun leven is. De herbergen worden bijzonder leuk aangekleed: open haard wordt voor je aangestoken, heerlijke en leuke stoelen staan voor je klaar, de lekkerste thee en koffie wordt voor je gezet, specifieke landbouwwerktuigen hangen aan de muur (soms al antiek).

Natuurlijk zijn er ook minder goede jeugdherbergen, maar dit kun je op de site al een beetje zien. Het slechtste wat je kunt treffen zijn oude, harde, of te zachte matrassen in kleine kamertjes die er niet al te fris uitzien. Maar dit vindt je in de goedkope hotels in Frankrijk ook, om maar niet te spreken van Tsjechie etc.

Op de jeugdherbergpagina kun je alle informatie vinden.

Mvrgr, Marian
Gelogd

mr4hughz

  • Gast
Re: Met de vouwwagen naar Spanje
« Reactie #3 Gepost op: maart 22, 2008, 01:18:34 am »

hey wel leuke tips,

wat je ook kan doen is een camping opzoeken en van die "weggooi en zelfuitvouwende tentjes" gebruiken ..

eigenlijk ligt het eraan of je vouwwagen en familie "snel" zijn ... kan je snel je vouwwagen opzetten en afbreken (oftewel snel slaap klaar en weer snel in te pakken) dan kan je overwegen je vouwwagen te gebruiken,  zeker als je niet veel eisend bent. (als je niks boekt is dit een zeer goeie manier om te reizen)

F1 hotels hoor ik meer mensen doen.

Mijn ouders die reden snachts terwijl wij "sliepen" (meest rustige wegen en dus meer afstanden afleggen en overdag stonden ze veel meer stil zodat wij konden spelen enzv

Nadeel van een tolweg is dat je veel geld betaalt voor hapje/drankje/ en en de ga-ga sap voor de auto en je moet je tolweg af voor slaap/camping gelegenheid ..
Gelogd

lucienne

  • Gast
Re: Met de vouwwagen naar Spanje
« Reactie #4 Gepost op: maart 22, 2008, 05:24:49 am »

valt wel mee hoor!! Als wij een tussenstop maakte hadden wij voor de 1ste dag genoeg voer mee die we  in de koelbox bewaarden en tanken moet je toch, maar als wij ergens hadden geslapen en toch de tol weg afwaren gingen we ergens ineen durp tanken hoor!!!!! we blijven ollanders h? :J
Gelogd

charlesther

  • Gast
Re: Met de vouwwagen naar Spanje
« Reactie #5 Gepost op: maart 31, 2008, 08:06:13 pm »

Wij gaan ook, voor de eerste keer met de vouwwagen, naar Spanje. Willen er drie dagen over doen en we richten alles zo in, dat alleen het slaapdeel van de jamet arizona hoeft worden uitgeklapt om te slapen.
Overnachten willen we op kleine campings onderweg vlak bij de snelweg http://users.pandora.be/leo.huybrechts/00frame.htm

Voor wat betreft dat laaste de vraag, is het verstandi om vooraf te boeken, of kan het op de bonnefooi. We reizen in de tweede week van de schoolzomervakantie en niet in het weekend.
Gelogd

denster

  • Gast
Re: Met de vouwwagen naar Spanje
« Reactie #6 Gepost op: juni 28, 2008, 12:24:10 am »

We zijn net met ons gezin (vader,moeder, zoon (3 jaar) en zoon (5 maanden) terug vanuit Spanje. We hebben zowel de heen- als de terug-reis in 2 dagen gedaan. Voor 6 euro overnacht op de gemeente camping in Chatres sur Cher, http://br22.phpnet.org/mairiechatressurcher/article.php3?id_article=25
 . (afslag Vierzon, dus route Breda,Antwerpen,Lille,Parijs,Clermont-Ferrand,Millau,Perpignan,Spanje (Cambrils))

Overnachten in de vouwwagen. (Jamet Louisiana) alleen opzetten om te slapen (met 4 haringen) in 30 minuten. Goed te doen dus.

Heenreis
               dag1 Hilversum-Chatres sur Cher (720 km)
               dag2 Chatres sur Cher-Cambrils (950km)

Terugreis
              dag1 Cambrils-Chatres sur Cher (950km)
              dag 2 Chantres sur Cher-Hilversum (720 km)

Was prima te doen in 2 dagen. Alhoewel het natuurlijk wel een hele rit blijft. 1650 km vanuit Hilversum naar Cambrils in Spanje.

Terug wel heel veel file rondom Antwerpen en in Nederland......
« Laatst bewerkt op: juni 28, 2008, 12:48:46 am door Denster (Danny) »
Gelogd

Alex

  • Klapgek
  • Adminiklaptor
  • Klap gek
  • *****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 14.176
  • Merk Vouwwagen: Holtkamper Aero Wind®Force 2020
    • Fortuin
Re: Met de vouwwagen naar Spanje
« Reactie #7 Gepost op: juni 28, 2008, 08:32:07 am »

Ik zou zeggen maak er een mooie recensie van.
http://forum.vouwwagenclub.info/index.php/board,42.0.html
Gelogd
Het is zonder  toestemming van de beheerder van dit forum niet toegestaan, informatie, foto's, nieuwsberichten en/of berichtgevingen die verstrekt worden op enigerlei wijze te verspreiden

Mark2911

  • Klapperraar
  • **
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 42
Re: Met de vouwwagen naar Spanje
« Reactie #8 Gepost op: juli 06, 2019, 07:41:04 am »

Wij gaan nu voor het 4e jaar naar Spanje. We overnachten altijd 1x op een camping die we opzoeken als we vinden dat we genoeg gereden hebben.
De ene keer is dat na 900 km de andere keer na 1200km wij zien wel hoe het loopt. Reizen kun je slecht plannen is mijn ervaring. Files ontstaan spontaan.
Een goede voorbereiding is van belang.
Een lijst met overnachting scamping langs de route is fijn.

Verstuurd vanaf mijn TA-1004 met Tapatalk

Gelogd

Sjoers

  • Klapperraar
  • **
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 12
  • Merk Vouwwagen: Camp-let Apollo Lux
Re: Met de vouwwagen naar Spanje
« Reactie #9 Gepost op: juli 06, 2019, 09:58:02 am »

Wij gaan ook naar Spanje en overnachten bij een B en B: https://www.evenfransleven.nl/
Lekker slapen op goede bedden en vouwwagen dicht laten staan op het terrein. leuke Nederlandse mensen trouwens ook!
Gelogd

astridG

  • Klap nerd
  • ***
  • Offline Offline
  • Geslacht: Vrouw
  • Berichten: 244
  • Merk Vouwwagen: trigano alpha 2011, ex-odyssee, ex-spacer
Re: Met de vouwwagen naar Spanje
« Reactie #10 Gepost op: juli 06, 2019, 10:57:38 am »

Wij doen van alles. Als het goed weer is en de reis loopt lekker, dan rijden we zo lang mogelijk door en zoeken pas rond 19.00 uur een camping, uitklappen, meegebracht eten opeten, nog wat over de camping lopen en dan slapen, volgende dag het laatste stuk. Als het slecht weer is dan zoeken en boeken we vanuit de auto een hotel, b.v. Etap of B&B want die hebben eigen sanitair op de kamer (F1 vinden wij verschrikkelijk, 1 keer gedaan, nooit meer). We zijn ook wel eens een dag eerder vertrokken zodat we 2 nachten op een camping stonden, alvast een beetje in vakantiesfeer komen. En dat doen we soms ook op de terugweg, een nachtje extra bij een leuke stad of een bezienswaardigheid in Frankrijk die we nog willen bezoeken.
Op camping-franktijk.nl kan je ook veel tips vinden. Daar hebben ze ook een link op de website staan 'Overnachten onderweg' met hotels, B&Be en campings langs de autoroute. Ook moet je nog even nadenken over welke route je wilt rijden, route du soleil of via Millau of binnendoor. Wij rijden meestal via 1 van de 2 autoroutes, soms een stukje binnendoor maar meestal houdt dat zo ontzettend op dat we blij zijn als we de snelweg weer opdraaien.
Gelogd

eriktiel

  • Klap nerd
  • ***
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 201
  • Merk Vouwwagen: jamet
  • Liever mijn vrouw met overgewicht dan mijn vw
Re: Met de vouwwagen naar Spanje
« Reactie #11 Gepost op: juli 06, 2019, 04:30:52 pm »

Wij zijn de afgelopen 6 jaar naar Spanje gereden met de vw. Ik neem altijd de route Antwerpen-Parijs-Milau. Qua kilometers en tol scheelt het niets vergeleken met de route Soleil. Echter is de route een stuk rustiger. Wel wat klimmetjes erin.
Wij rijden de 1e dag altijd rond de 1000 km. Via booking een hotel geboekt. Wel een hotel dat tot dezelfde dag als aankomst te annuleren is want je weet maar nooit of er onderweg iets gebeurd. We rijden rond 4.30 uur weg uit Tiel en gaan op ons dooie gemak ri hotel. De rit is al vakantie zeggen wij. Komen meestal rond 19.00uur aan bij het hotel. Bakkie koffie..misschien nog wat wandelen, douchen en naar bed. Zijn meestal rond de 100 à 120€ kwijt incl ontbijt voor een familiekamer.  Volgende ochtend weer rustig ontbijten en zo rond 8.30 weer vervolgen ri Spanje. Tot aan Bezier is het super rustig! Even bij de hoge brug kijken van Milau nog. En vanaf Bezier sluit je aan op de route route Soleil. Maar via Parijs en Milau is echt een aanrader! Tot Parijs iets druk, in Parijs zelf nog nooit file gehad en daarna heb je hele stukken waar je soms verlaten rijdt.
Maar een hotel doen wij altijd. Geen gehannes met uitklappen en hebben opmaken. Voor de 100~120€ slaap je in een goed hotel, auto en vw bewaakt, lekker ontbijten douchen.
Gelogd
Jamet Louisiana. Liever mijn vrouw met overgewicht dan mijn vouwwagen!

Linda88

  • Klapperraar
  • **
  • Offline Offline
  • Geslacht: Vrouw
  • Berichten: 107
  • Merk Vouwwagen: Trigano Olympe
Re: Met de vouwwagen naar Spanje
« Reactie #12 Gepost op: juli 06, 2019, 08:45:53 pm »

Samen met mijn man 2 keer naar Spanje geweest met de vouwwagen. Laatste keer een klein uurtje rijden naar Gibraltar. Rond de 2500 km.  Maar we hebben het in 1 keer gereden. Meestal stoppen wij alleen om te tanken en van chauffeur te wisselen. We rijden wel lpg wat vaak stoppen betekend enzoeken naar de juiste tankstations. Maar dus geen overnachting voor ons. Overigens was diept te ver in 1 keer. We slapen altijd in de vouwwagen. Nu hebben we 2 kindjes van 20 maanden en 9 maanden en ook een andere vouwwagen. Alles zal nu dus heel anders zijn.   :)
Gelogd

Koos

  • Klapperraar
  • **
  • Offline Offline
  • Berichten: 81
  • Merk Vouwwagen: Holtkamper Kyte S WF (ex CCV)
Re: Met de vouwwagen naar Spanje
« Reactie #13 Gepost op: juli 06, 2019, 10:28:08 pm »

Enkele malen naar Spanje gereden.
We stopte altijd op een camping in de Ardèche waar we al enkele jaren gekampeerd hadden.
We bleven dan twee nachten, het is immers vakantie.
Vervolgens deden we dan het laatste stuk.
We hadden een snelklapper, maar voor de kinderen zette we altijd de bijtertjes op.
Gelogd

RDDR

  • Klap prof
  • ****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 530
  • Merk Vouwwagen: Voorheen HK Kyte XL (MY2019) - nu een caravan
Re: Met de vouwwagen naar Spanje
« Reactie #14 Gepost op: juli 07, 2019, 08:30:18 am »

Samen met mijn man 2 keer naar Spanje geweest met de vouwwagen. Laatste keer een klein uurtje rijden naar Gibraltar. Rond de 2500 km.  Maar we hebben het in 1 keer gereden. Meestal stoppen wij alleen om te tanken en van chauffeur te wisselen.

2500 km zonder overnachting?
Met tanken, eten, wisselen, toilet is een gemiddelde snelheid van 100km/u een prestatie, dus 25 uur rijden zonder serieuze pauze...... Schiet lekker op, maar ik heb mijn twijfels of dat verantwoord is.
Gelogd
Pagina's: 1 2 »   Omhoog
 

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal