Snap als niet-visser de regels alleen niet helemaal, er staan maten bij wat je mag houden, en de rest moet terug, of mag je die niet vangen, en wat dan als je ze wel aan de haak hebt
Ik zou alleen vissen t.b.v. de BBQ, en niet om ze weer terug in het water te zetten, dat is dierenmishandeling, anders ook wel maar dan is het lekker..... en lijden ze niet zo lang.
Op de vergunning staat wat je weer terug moet zetten, dus ook het formaat ect.
De Forel is eigenlijk de enige vis welke daar fatsoenlijk te eten is op de paling na, echter weet ik niet als dit net zo als in Nederland is dat deze hoe dan ook retour moet, dit staat dan ook weer op de vergunning.
De forel is deels wild geboren, echter er wordt ook heel veel uitgezet, dit word dan weer bekostigd door de gelden uit o.a. de vergunning.
Als je een vis aan de haak hebt welke je niet mag opeten, is dat geen probleem, mits deze netjes weer terug gezet wordt.
Op enkele websites kun je als niet visser een hoop info vinden over het vissen op Forel, ook het vissen in de Sure in het algemeen.