Ook errug lekker, voedzaam en eenvoudig,Paprika Cirka, traditioneel eet je dit gerecht met pasta, maar rijst of aardappelpuree oid kan natuurlijk ook, dus de "basis" bij dit recept heb ik maar even achterwege gelaten
voor ca 4 personen:
1 flinke Kipfilet (meer mag natuurlijk ook),125 ml zure room ,tomatenpuree, peper en zout, half bouillonblokje,pittig/scherp paprikapoeder, 2 paprika's, flinke ui, olie of bakboter en natuurlijk, een pan (koekenpan, hapjespan, skottel)
Kipfilet en paprika in blokjes snijden, ui snipperen. Kip bestrooien met peper, zout en paprika poeder en goudbruin bakken, uitje meefruiten, paprika even meebakken, met wat water afblussen, bouillonblokje erover verkruimelen en met tompuree erbij laten pruttelen. Zure room en naar smaak extra kruiden erbij, goed doorwarmen et voila.
Lekker met zoetzure komkommersalade met dille erbij.