Vouwwagenclub.info

(Openbaar)De vouwwagen => vouwwagenmerken informatie => Topic gestart door: KeithWM op augustus 01, 2019, 12:46:38 am

Titel: Waar te beginnen...
Bericht door: KeithWM op augustus 01, 2019, 12:46:38 am
Hoihoi,

Nieuw op het forum, maar al sinds ik me kan herinneren dol op vouwwagens. Zo dol, dat ik mijn vrouw zo ver heb gekregen om in de Europa Camper van mijn ouders (bj 1994) te gaan kamperen. Dat hebben nu al zo'n zes keer gedaan, maar deze begint steeds meer mankementen te vertonen (kapotte ritsen, loszittende keukenrailgeleider, dof plastic, hier en daar wat weerplekjes) dat we na de afgelopen vakantie toch maar eens zijn gaan overwegen een nieuw (eventueel voorgeliefd) model te kopen. Hopelijk ook iets dat iets sneller op te zetten is. De vraag is echter, waar moeten we beginnen?

Natuurlijk startpunt is om te gaan voor de erfgenaam van wat we nu hebben, dat zou bijvoorbeeld een Cabanon Mercury (of zelfs de Chamonix) zijn. Maar door de ruimere bedden dan in ons '94-model lijkt het dat ze zelfs voor een enorm gezin te groot zijn. Wij hebben twee kinderen (4 en 1) en daar komt misschien nog ooit een derde bij, maar wat moeten we dan met twee dubbele bedden van 140 en ditto ondertentjes? Bij thuiskomst had ik ook de indruk dat de bogen in de Cabanon-voortenten nog best een gedoe zijn, en toen zag ik een filmpje van de Combi-Camp Flexi... maar heb je daar als gezin echt genoeg aan?

Vandaag zijn we dus al bij De Wit in Schijndel geweest, maar met kinderen erbij was het wel lastig om echt veel dingen in detail te bekijken (de kleuter vond het er minder leuk dan ik had verwacht). We hebben daar dus vooral naar de Cabanon Mercury gekeken, omdat veel andere dingen ons te klein leken. Afgelopen vakantie was het bij extreme zon en extreme regen erg fijn dat onze dreumes veel ruimte in de tent had. En ik herinner me van mijn eigen jeugd ook nog dat we met een gezin van vijf in de voortent konden zitten, maar dat is ook maar zelden nodig.

Er zit ook een beetje een kip-ei-probleem aan dat we door de onhandige vouwwagen eigenlijk hoogstens één keer per jaar gaan, en dan maar op één plek staan voor twee weken of zo. We denken allebei dat we met een makkelijker op te zetten model wat vaker zouden gaan, en misschien ook kunnen rondtrekken of een tussenstop kunnen maken.

Dit is een beetje een braindump geworden en misschien niet het sterkste staaltje communiceren. Toch zou ik input waarderen om onze zoektocht tot een goed resultaat te brengen.
Titel: Re: Waar te beginnen...
Bericht door: sammyvannorel op augustus 01, 2019, 02:35:35 am
Ik ben vanuit de scout eurocruiser van mijn ouders dit jaar naar een eigen Cabanon Monaco gegaan: wat ik me herinner uit mijn jeugd (tot circa 19 jaar oud hadden mijn ouders hun apparaat) waren inderdaad de enorme hoeveelheid stokken voor de voortent en luifel. Nu met de bogen is dat enorm verbeterd. Ander punt van verbetering is het inruilen van de dubbele slikranden naar een kuipzeil. Man man wat waren die slikranden een k werk om schoon te maken. Verder voor wat betreft de breedte van de bedden: waarom zou je smallere bedden willen: je hebt er maximaal gemak van en op een campingplaats past het altijd want caradingessen ze breder dan onze Monaco. Wij hebben momenteel vooral gemak dat er een campingbed tussen de bankjes past (en hebben de extra kussenstrook niet in de slaaptent liggen maar gebruiken dit als zit kussen. Diepte is voor vouwwagens meer een dingetje irt olaatsgrootte.
Titel: Re: Waar te beginnen...
Bericht door: oost op augustus 01, 2019, 07:41:25 am
en toen zag ik een filmpje van de Combi-Camp Flexi... maar heb je daar als gezin echt genoeg aan?

Wij hebben geen Combi-Camp Flexi maar een Aart Kok Kavango. Dat is voor ons gezin (4 kinderen 12-17 inmiddels) echt groot genoeg qua ruimte. We kunnen er prima in slapen met z’n 6en en de tent is ook ruim genoeg om binnen te kunnen eten of een spelletje te spelen. In de meivakantie heeft er nog een extra persoon in de tent geslapen, maar dan wordt het wel krap om ook nog allemaal binnen te kunnen zitten om te eten, gelukkig kon dat toen meestal buiten.
Wij hadden hiervoor een oude Alpen Keuzer, waar we heerlijk mee gekampeerd hebben, maar dat vonden we qua opzetten echt een stuk meer gedoe (en de ruimte in het zelf bijgelichte ondertentje was een stuk krapper, door de plek van de poten van het bed). We wilden dus graag een vouwwagen die makkelijker en sneller zou zijn en een met een kuipzeil omdat we graag eens richting Scandinavië en de UK wilden.
We trekken graag rond en dat gaat prima met deze vouwwagen. Heerlijk dat de bagage grotendeels onder het bed kan blijven staan en niet steeds verplaatst hoeft te worden.



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Titel: Re: Waar te beginnen...
Bericht door: muis op augustus 01, 2019, 08:33:47 am
Een europa camper van de jaren 90 was een kopie van de Scout vouwwagens. De Cabanons zijn echt makkelijker op te zetten.

Je zou ook eens kunnen kijken naar een Trigano Olympe, de voortent zit hierbij al aan de wagenbak vast maar heeft wel een zitje in de wagenbak en 2 bedden met ondertentjes.

Er is, bij verschillende modellen, soms ook een gastencabine of achtertent mogelijk.
Titel: Re: Waar te beginnen...
Bericht door: superkoe32 op augustus 01, 2019, 09:27:19 am
Wij hebben in 2012 en nieuwe Mercury gekocht en zat eigenlijk met de zelfde soort gedachten. Wij waren toen de kinderen klein waren geen trekkers en staan minimaal ergens 1 week. De Mercury is dan echt ideaal. Ook met slecht weer (zelfs in Frankrijk regelmatig gehad in de zomer) heb je nog een fijne ruimte om je tafel en stoelen er in te zetten en de kids kunnen dan nog heerlijk spelen.  Nu de kinderen van ons wat groter zijn (12 en 10) slapen ze nog steeds graag in het gewone bed en 1 in de ondertent,  vinden ze gezellig :+ We merken nu wel aan ons zelf,  nu de kids groter zijn en zelfstandiger (en het voor de ouders wat makkelijker word tijdens een inpak/opzet dag) dat we er nu ook over na zitten te denken om wat meer campings te bezoeken,  maar dan vind ik de Mercury persoonlijk teveel gedoe om voor 2 nachten op te zetten...Wij gaan zo langzamerhand kijken naar een kleinere snelklapper om die reden, maar de ruimte ga ik zeker missen!!
Titel: Re: Waar te beginnen...
Bericht door: Koenta_kinte op augustus 01, 2019, 09:31:57 am
Begin bij het begin...
Hoeveel mensen wil je in de vouwwagen laten slapen? En moeten die allemaal op een bed? Als het er meer dan 2 zijn kom je of op de dubbelklappers zoals de Mercury met middenpad of die zonder. Bij die zonder heb je dan meestal de voortent er direct aan vast (bv trigano odyssee, maar er zijn er ook van andere merken). Kies je daarvoor dan valt pack and go af (volgens mij).

Als je het geen probleem vindt om kinderen op de grond of in een zij/achtertent te leggen kan je ook kijken naar vouwwagens zoals de cabanon Malawi, de cocoon van holtkamper ea. Dan komt de vraag of je een vast deksel wil of niet, daar is in deze categorie ook nog keuze in.

Wij hebben bewust gekozen voor de laatste categorie, kinderen hebben jaren in de achtertent van de Malawi gelegen en hebben nu hun eigen tent. Wij hebben dan nog steeds een prima wagen over die ruim genoeg is. Dankzij pack and go blijft alle bagage onder het bed.

Ga, zonder kinderen ;-) in Schijndel en Boxtel langs en dan evt nog bij AK en Holtkamper. Kijk op je gemak en kies dan.
Titel: Re: Waar te beginnen...
Bericht door: Hemertje op augustus 01, 2019, 10:46:39 am
Dag Keith

Ik heb een Holtkamper Spacer te koop, wellicht iets voor jullie?

Zie je Persoonlijk Bericht bovenin het scherm
Titel: Re: Waar te beginnen...
Bericht door: xray op augustus 01, 2019, 10:51:24 am
Wij zijn ook met 4 alleen zijn de kinderen iets ouder nu 5 en 8. Zijn begonnen met een Raclet Safari omdat die zo lekker groot was en we toch niet willen trekken met kinderen.
Die was achteraf iets te groot en door omstandigheden konden we een nieuwe Odyssee kopen 2 jaar geleden. Voordeel is dat die geen middenpad heeft en dus smaller is alhoewel die ruimte weer door de zijtent ingenomen wordt en de Odyssee heeft Pack&Go zodat je niet hoeft te klappen als je inpakt.
Voor ons is de Odyssee grot en snel genoeg maar duurt nog wel ff omdat we met 2 kinderen zijn die speelgoed etc meenemen......
Ondertent vinden we te krap en is voor de boodschappen, schoenen en zooi etc. Alleen de voortent open klappen en haringen slaan etc. ben je in een uurtje wel klaar met zijtent, grondzeil inritsen luifel eraan imperiaal en fietsen eraf dan ga je richting de 2 uur. Maar denk dat ik dat zelfs bij de snellere wagens ook zolang bezig ben omdat ik dan luchtbedden, tentjes etc voor de kinderen zou moeten regelen  :P
Als ze ouder zijn is dat anders omdat ze dan kunnen helpen en zelf kunnen opzetten.
Opruimen is ongeveer hetzelfde qua tijd (soms wat langer) ervan uitgaan dat alles dan overal ligt, en je dus ook wat tassen etc. moet inpakken en inladen  :H
Zou een lijstje maken met wat je nu handig en niet handig vindt en dan afhankelijk van je budget bij dealers/MP kijken. Zonder kinderen in het begin en als je het bijna zeker weet de kinderen eens op de bedden etc. laten liggen om hun ook het idee te geven dat ze een keus hebben  :#
Titel: Re: Waar te beginnen...
Bericht door: KeithWM op augustus 01, 2019, 09:29:19 pm
Ik ben vanuit de scout eurocruiser van mijn ouders dit jaar naar een eigen Cabanon Monaco gegaan: wat ik me herinner uit mijn jeugd (tot circa 19 jaar oud hadden mijn ouders hun apparaat) waren inderdaad de enorme hoeveelheid stokken voor de voortent en luifel. Nu met de bogen is dat enorm verbeterd. Ander punt van verbetering is het inruilen van de dubbele slikranden naar een kuipzeil. Man man wat waren die slikranden een k werk om schoon te maken. Verder voor wat betreft de breedte van de bedden: waarom zou je smallere bedden willen: je hebt er maximaal gemak van en op een campingplaats past het altijd want caradingessen ze breder dan onze Monaco. Wij hebben momenteel vooral gemak dat er een campingbed tussen de bankjes past (en hebben de extra kussenstrook niet in de slaaptent liggen maar gebruiken dit als zit kussen. Diepte is voor vouwwagens meer een dingetje irt olaatsgrootte.

Bedankt voor je reactie. Ik zou niet per se smallere bedden willen, maar het lijkt zo overdreven groot. Interessant ook dat jullie voor een Monaco zijn gegaan, ik vond die voortent door zijn breedte en relatieve ondiepte veel minder ruim voelen dan de Mercury. Al heeft de Mercury (daardoor?) een extra boog aan de zijkant bij de keuken, wat mij ontzettend gecompliceerd lijkt voor hoe weinig ruimte het oplevert.
Titel: Re: Waar te beginnen...
Bericht door: KeithWM op augustus 01, 2019, 09:34:27 pm
Wij hebben geen Combi-Camp Flexi maar een Aart Kok Kavango. Dat is voor ons gezin (4 kinderen 12-17 inmiddels) echt groot genoeg qua ruimte. We kunnen er prima in slapen met z’n 6en en de tent is ook ruim genoeg om binnen te kunnen eten of een spelletje te spelen. In de meivakantie heeft er nog een extra persoon in de tent geslapen, maar dan wordt het wel krap om ook nog allemaal binnen te kunnen zitten om te eten, gelukkig kon dat toen meestal buiten.
Wij hadden hiervoor een oude Alpen Keuzer, waar we heerlijk mee gekampeerd hebben, maar dat vonden we qua opzetten echt een stuk meer gedoe (en de ruimte in het zelf bijgelichte ondertentje was een stuk krapper, door de plek van de poten van het bed). We wilden dus graag een vouwwagen die makkelijker en sneller zou zijn en een met een kuipzeil omdat we graag eens richting Scandinavië en de UK wilden.
We trekken graag rond en dat gaat prima met deze vouwwagen. Heerlijk dat de bagage grotendeels onder het bed kan blijven staan en niet steeds verplaatst hoeft te worden. [...]

Bedankt voor je reactie. Wat is eigenlijk het verschil tussen Aart Kok en Combi-Camp? Slapen de kinderen dan in twee setjes van twee, of hebben jullie tentjes bij? Fijn om te horen dat je er met zes man in de voortent kunt zitten, misschien is het probleem dat mijn ouders zo gek waren de tafel bij slecht weer ook binnen te zetten, dan is het snel vol ja.
Titel: Re: Waar te beginnen...
Bericht door: KeithWM op augustus 01, 2019, 09:56:50 pm
Een europa camper van de jaren 90 was een kopie van de Scout vouwwagens. De Cabanons zijn echt makkelijker op te zetten.

Je zou ook eens kunnen kijken naar een Trigano Olympe, de voortent zit hierbij al aan de wagenbak vast maar heeft wel een zitje in de wagenbak en 2 bedden met ondertentjes.

Er is, bij verschillende modellen, soms ook een gastencabine of achtertent mogelijk.

Bedankt voor je reactie. Ik heb net een instructiefilmpje gekeken, maar waar het veelbelovend begon met een gemakkelijk uitklappende voortent, lijk je daarna toch een hoop stokken nodig te hebben. Gastencabine of achtertent lijkt me niet nodig met twee ondertentjes, geeft ook weer wat meer werk.

P.S. Wordt de Olympe nog gemaakt? Ik zie hem niet op de site van Trigano.
Titel: Re: Waar te beginnen...
Bericht door: KeithWM op augustus 01, 2019, 09:59:23 pm
Wij hebben in 2012 en nieuwe Mercury gekocht en zat eigenlijk met de zelfde soort gedachten. Wij waren toen de kinderen klein waren geen trekkers en staan minimaal ergens 1 week. De Mercury is dan echt ideaal. Ook met slecht weer (zelfs in Frankrijk regelmatig gehad in de zomer) heb je nog een fijne ruimte om je tafel en stoelen er in te zetten en de kids kunnen dan nog heerlijk spelen.  Nu de kinderen van ons wat groter zijn (12 en 10) slapen ze nog steeds graag in het gewone bed en 1 in de ondertent,  vinden ze gezellig :+ We merken nu wel aan ons zelf,  nu de kids groter zijn en zelfstandiger (en het voor de ouders wat makkelijker word tijdens een inpak/opzet dag) dat we er nu ook over na zitten te denken om wat meer campings te bezoeken,  maar dan vind ik de Mercury persoonlijk teveel gedoe om voor 2 nachten op te zetten...Wij gaan zo langzamerhand kijken naar een kleinere snelklapper om die reden, maar de ruimte ga ik zeker missen!!

Klinkt een beetje alsof jullie eenzelfde overstap overwegen als wij. Maar jullie kinderen zijn er wellicht ook meer aan toe om wat spannenders te doen dan een week op een plek te staan. Als jullie de Mercury willen verkopen, stuur je mij dan even een berichtje ;-). Misschien is een Mercury uit 2012 om de periode te overbruggen tot wij wat minder behoefte hebben aan veel opbergruimte...
Titel: Re: Waar te beginnen...
Bericht door: sanneman op augustus 01, 2019, 10:24:19 pm
Bedankt voor je reactie. Wat is eigenlijk het verschil tussen Aart Kok en Combi-Camp? Slapen de kinderen dan in twee setjes van twee, of hebben jullie tentjes bij? Fijn om te horen dat je er met zes man in de voortent kunt zitten, misschien is het probleem dat mijn ouders zo gek waren de tafel bij slecht weer ook binnen te zetten, dan is het snel vol ja.

De Kavango (Aart Kok) en de Flexi (CombiCamp) zijn in basis dezelfde wagen. De Kavango heeft een aantal opties die de Flexi niet heeft (zoals een groot dakluik dat opengeritst kan worden) en kent andere kleurstelljngen.

Binnen zitten in de Flexi kan met vijf man, wij hebben op het kuipzeil net iets teveel rommel staan om dat comfortabel te laten zijn. In de (stromende) regen bbq-en onder de boogluifel gaat dan weer prima.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Titel: Re: Waar te beginnen...
Bericht door: superkoe32 op augustus 01, 2019, 10:33:21 pm
@keithwm,  onze kinderen zijn geen echte durfals, die zijn al blij met een boek,  zwembad,  voetbal en een leuk riviertje om met stenen te prutsen   :)

We houden ervan om plekjes te vinden die nog niet zo toeristisch zijn gelukkig zien onze meiden nu ook het leuke ervan in, dus dat moet goed komen :+
Titel: Re: Waar te beginnen...
Bericht door: oost op augustus 01, 2019, 11:45:57 pm
Bedankt voor je reactie. Wat is eigenlijk het verschil tussen Aart Kok en Combi-Camp? Slapen de kinderen dan in twee setjes van twee, of hebben jullie tentjes bij? Fijn om te horen dat je er met zes man in de voortent kunt zitten, misschien is het probleem dat mijn ouders zo gek waren de tafel bij slecht weer ook binnen te zetten, dan is het snel vol ja.

De flexi en kavango zijn in de basis hetzelfde.
De kinderen slapen idd in twee setjes van twee en wisselen af wie boven slaapt en wie beneden, doordat wij veel trekken gaat dat bijna vanzelf. Ze kiezen er zelf nog steeds voor om gewoon in de vouwwagen te slapen en niet ik kleine tentjes.
Wij kunnen ook prima binnen eten (tafel, 2 stoelen, 4 krukjes) of een spelletje doen aan tafel, maar daarmee is de voortent dan wel vol. Op regenachtige dagen zetten we dan wel eens de slaapkabines open om meer ruimte te creëren, de kinderen gaan daar sowieso wel eens even liggen ‘chillen’ (ook als ze dicht zijn dus).
Dit jaar hebben we al een paar keer verbaasde en geïnteresseerde reacties gehad tijdens het uitklappen, vooral vanwege het tempo waarin de basis staat en vanwege het feit dat er zes slaapplekken in zitten.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Titel: Re: Waar te beginnen...
Bericht door: KeithWM op augustus 02, 2019, 12:20:16 am
Begin bij het begin...
Hoeveel mensen wil je in de vouwwagen laten slapen? En moeten die allemaal op een bed? Als het er meer dan 2 zijn kom je of op de dubbelklappers zoals de Mercury met middenpad of die zonder. Bij die zonder heb je dan meestal de voortent er direct aan vast (bv trigano odyssee, maar er zijn er ook van andere merken). Kies je daarvoor dan valt pack and go af (volgens mij).

Als je het geen probleem vindt om kinderen op de grond of in een zij/achtertent te leggen kan je ook kijken naar vouwwagens zoals de cabanon Malawi, de cocoon van holtkamper ea. Dan komt de vraag of je een vast deksel wil of niet, daar is in deze categorie ook nog keuze in.

Wij hebben bewust gekozen voor de laatste categorie, kinderen hebben jaren in de achtertent van de Malawi gelegen en hebben nu hun eigen tent. Wij hebben dan nog steeds een prima wagen over die ruim genoeg is. Dankzij pack and go blijft alle bagage onder het bed.

Ga, zonder kinderen ;-) in Schijndel en Boxtel langs en dan evt nog bij AK en Holtkamper. Kijk op je gemak en kies dan.

Bedankt voor je reactie. De wagen moet minimaal groot genoeg zijn voor een gezin met twee kinderen, maar misschien zelfs drie (ik wil de goden niet te veel verzoeken) of vier.

Waarom zou Pack & Go afvallen? En voor de duidelijkheid: is dat het systeem waar je met een gasveer onder je bed kunt bij je bagage?

Geen enkele moeite om de kinderen in een ondertent te stoppen, heb er zelf ook jaaaren met plezier geslapen, vond het altijd wel knus. Had zo bovendien ook een beetje het "eigen tent" gevoel. Al hoeft er wat mij betreft nooit met extra tentjes gehannest te gaan worden. Liever allemaal onder een dak. Dit betekent wel dat als we een vouwwagen voor lange termijn kopen, hij misschien groot genoeg moet zijn voor grote kinderen...
Titel: Re: Waar te beginnen...
Bericht door: KeithWM op augustus 02, 2019, 12:24:26 am
@keithwm,  onze kinderen zijn geen echte durfals, die zijn al blij met een boek,  zwembad,  voetbal en een leuk riviertje om met stenen te prutsen   :)

We houden ervan om plekjes te vinden die nog niet zo toeristisch zijn gelukkig zien onze meiden nu ook het leuke ervan in, dus dat moet goed komen :+

In dat geval kan ik de camping Chalet-Weekend bij Stoumont (iets voorbij Luik) erg aanraden. Heeft een prachtig riviertje met stenen. Daar hebben wij vorig jaar gestaan en het is denk ik de beste kampeervakantie ooit gebleken. Enige minpuntje was dat de dichtsbijzijnde plek om eten te kopen 20 minuten rijden was. Wel lekker lang riviertjes koersen, dat dan weer wel.
Titel: Re: Waar te beginnen...
Bericht door: KeithWM op augustus 02, 2019, 12:29:36 am
De Kavango (Aart Kok) en de Flexi (CombiCamp) zijn in basis dezelfde wagen. De Kavango heeft een aantal opties die de Flexi niet heeft (zoals een groot dakluik dat opengeritst kan worden) en kent andere kleurstelljngen.

(en ook aan oost)

Zijn er dan specifieke redenen dat jullie voor de Kavango danwel de Flexi hebben gekozen?
Titel: Re: Waar te beginnen...
Bericht door: sanneman op augustus 02, 2019, 08:23:31 am
(en ook aan oost)

Zijn er dan specifieke redenen dat jullie voor de Kavango danwel de Flexi hebben gekozen?

Eerst even de slaapplekken: het ondertentje is voor twee grote kids wel aan de krappe kant wat ons betreft: toen onze oudste daar nog sliep (nu in een apart tentje) had ze wel eens een logé, dat paste net aan (en ze was toen nog klein). Hangt ook af van het soort matje of luchtbed natuurlijk (wij hebben forse matten voor de kids).

O ja: pack and go kan op de kavango en flexi wel, weet niet waarom dat een probleem zou zijn..... het zorgt ervoor dat je zonder de vouwwagen open te klappen bij de bak kan komen waar alle bagage in kan. Als de vouwwagen wel is opgezet kun je daar ook nog bij trouwens :-)

En de redenen om te kiezen voor de Flexi (in ons geval):
De ‘lounge-ramen’ rondom waren voor ons  niet nodig/ een beetje gek :-) . De grote ventilatie-openingen aan de achterkant van de flexi waren juist heel prettig voor ons.
Ook zagen wij de meerwaarde van het dakluik niet echt, en vonden we het prijsverschil wel erg groot. De kleurstelling van de kavango vonden we wel mooier.

Daarom dus gekozen voor de flexi, en nog steeds blij mee! Maar: zoals je kunt lezen zijn het vooral persoonlijke voorkeuren die een rol spelen: de wagens zijn echt erg gelijk.
Titel: Re: Waar te beginnen...
Bericht door: xray op augustus 02, 2019, 09:50:58 am
Ik denk dat de opmerking over pack&go valt af slaat op het feit dat de oudere Trigano's dit niet hebben.
De Odyssee GL vanaf 2016 (?) heeft dit wel. Lijkt op de Flexi is iets anders ingedeeld en kan en zijtent aan. Vinden wij makkelijk en ruimer dan een ondertent, die is inderdaad aan de krappe kant voor 2. Daar staat de zooi bij ons.
Zijtent is de 2e slaapplek voor de jongste vindt ie leuk. Als we korter gaan (weekje) dan geen zijtent eraan. Dakluik heet de GL dan wel en is in NL bij bewolkt weer fijn zodat het wat lichter is in de voortent. Maar zou voor ons geen deal breker zijn geweest. Voortent is groot genoeg voor 4 en met 6 kan je er ook eten aan een 2e tafel met stoelen, maar wordt wel wat krap. Keuken staat bij ons onder de luifel, koelkast en tafeltje met oven binnen aan de zijkant.   
De Olympe is wat groter en de Raclet safari is ook ruim maar geen pack&go. En duren wat langer in het opzetten. Daar kan je met 8-9 man ruim zitten.
De Camplet vonden wij te klein ook qua opberg mogelijkheden.
Titel: Re: Waar te beginnen...
Bericht door: Koenta_kinte op augustus 02, 2019, 01:41:38 pm
Mijn pack and go opmerking gaat over de dubbelklappers met middenpad, die zijn er niet met pack and go volgens mij. Het systeem met twee bedden naast elkaar bestaat volgens mij met en zonder p.a.g.
Als ik ts zo hoor is een dubbel klapper met middenpad geen slecht plan, nou nog even kiezen welke.
Titel: Re: Waar te beginnen...
Bericht door: oost op augustus 02, 2019, 08:30:55 pm
(en ook aan oost)

Zijn er dan specifieke redenen dat jullie voor de Kavango danwel de Flexi hebben gekozen?

Ik denk dat het vooral een kwestie van smaak is. Wij vonden de Kavango mooier, zowel qua kleurstelling als qua ramen. Dat het dak open kan vinden we juist heel fijn, als het warm is gebruiken we dat vaak om even goed door te luchten.

Voor onze kinderen is het ondertentje echt prima qua formaat. Er ligt een selfinflateble matje in van 2.00m bij 1.40m, dat past precies. Zelf de twee oudsten (inmiddels volwassen formaat) zouden daar prima samen kunnen slapen (maar bij ons liggen meestal 1 en 3 samen en 2 en 4). Zoals gezegd wisselen ze regelmatig om en liggen dus telkens een paar nachten onder en dan weer een paar nachten boven. Ze verkiezen dit nog altijd boven een eigen tentje.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Titel: Re: Waar te beginnen...
Bericht door: metalpe op augustus 02, 2019, 10:45:43 pm
Wij hadden ook een Mercury om mee te beginnen. We deden dat jaar 3 campings en dat was écht veel werk inderdaad. (Al viel dat nog mee in vergelijking met oudere modellen.)

Wat mij vooral stoorde was het gebrek aan stahoogte. Ik ben groot bennkon enkel ik het midden staan. De keuken stond onder de luifel opzij en ik moest altijd gebukt koken.

Vooral het afbreken (laatste nacht alleen in de wagenbak slapen) was echter een probleem omdat de koelkast en zo dan buiten moest staan, of bij slecht weer, alles in de wagenbakgang gepropt moest. (Alles 2 keer vastpakken dus!)

Ook het in-en uitladen van de kleren thuis (wagenbak opzetten) was een zeer vervelend iets, zeker met minder weer.

Vorig jaar hebben we een nieuwe trigano Odyssee gekocht. Vorig jaar zijn we er een keer een week en een keer 5 weken mee weggeweest. Momenteel zijn we er ook voor bijna 6 weken en 6 campings mee weg. Met opzetten hebben we dus al wat ervaring intussen en dat gaat best snel.
De kleren, stokken, luifel, grondzeil kunnen door het pack n go thuis gewoon in de wagenbak gelegd worden zonder enige moeite.
In de auto zitten enkel de koelkasten en het eten van die dag, in het dakkoffer de skateboards en sups en zo.

We doen op z'n snelst minder dan een half uur over (campings waar we kort blijven) en als we het heel uitgebreid doen, anderhalf uur inclusief inrichten. We doen het wel op elke plek anders. De luifel is enkel voor campings van langer dan 3 nachten, de 2e koelkast en de campingkast enkel voor campings van langer dan 1 week en het grondzeil leggen we nooit, tenzij er slecht weer voorspeld is. Vorige week zaten we bijvoorbeeld maar 3 nachten op een camping in Toulouse, met veel regen, en toen lag het wel. Op geen enkele andere camping gebruiken we dat (onhandig om te borstelen + tijdrovend om te leggen en weg te doen, als je het 6x doet). Gewoon worteldoek, en gaan met die banaan.

Wij vinden het prima zo. Ik denk dat we, als de kinderen groter zijn en apart slapen, misschien voor iets nog sneller gaan, maar in ons geval, met 2 meisjes van 6 en 8, die samen op bed 2 slapen, kan ik de trigano odyssee echt aanraden. Zeker het nieuwe model dat we vorig jaar kochten, waar geen paal onder de luifel staat :).
Succes met zoeken. Da's iets leuks!! Het is allemaal een kwestie van smaak, gezinssituatie, type van vakantie, bestemming...

Verstuurd vanaf mijn TA-1012 met Tapatalk

Titel: Re: Waar te beginnen...
Bericht door: KeithWM op augustus 02, 2019, 11:20:02 pm
Nog een klein vraagje: zijn die kuipgrondzeilen echt zo zaligmakend? Ik zie ze nu overal, maar wij waren juist twee jaar over op een open doek in de voortent. Wij hebben daarmee verrassend genoeg het idee dat de tent schoner blijft, of in ieder geval makkelijker schoon te houden is. Alle troep kan je zo wegspoelen. Bovendien is het beter voor de bodem en loop je niet het risico te eindigen op een zeil dat drijft op de modder. Of hebben wij gewoon steeds geluk gehad met het weer?

P.S. Ik kreeg nog een waarschuwing dat er een nieuw bericht was bijgekomen, maar kon me niet voorstellen dat dat voor deze post relevant zou zijn, blijkt de metalpe gewoon precies mijn vraag te beantwoorden...
Titel: Re: Waar te beginnen...
Bericht door: Koenta_kinte op augustus 02, 2019, 11:24:35 pm
Wij hebben in de voortent ook alleen gaatjes tapijt en dat is veel sneller schoon te maken dan het kleine stukje kuipgrondzeil dat we hebben. Bij regen nog nooit problemen gehad, water spoelt vanzelf weg.

Kan je bij de odysee het bed ook gewoon omhoog doen om bij de laadruimte te komen als wagen eenmaal staat? Gaat ie dan aan de korte kant van het bed omhoog?
Titel: Re: Waar te beginnen...
Bericht door: metalpe op augustus 03, 2019, 08:03:41 am
Dat kan ja.
Als de VW gesloten is, gaat hij langs de brede kant open en als hij op staat langs de korte kant. Er zitten in 2 richtingen pompen op.

Verstuurd vanaf mijn TA-1012 met Tapatalk
(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190803/70258d39efa4e66e1057ce8f7a8b5d41.jpg)(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190803/46a3b57e5ff4b5bbbd35d83f13590354.jpg)
Titel: Re: Waar te beginnen...
Bericht door: xray op augustus 03, 2019, 09:23:28 am
Nog een klein vraagje: zijn die kuipgrondzeilen echt zo zaligmakend? Ik zie ze nu overal, maar wij waren juist twee jaar over op een open doek in de voortent. Wij hebben daarmee verrassend genoeg het idee dat de tent schoner blijft, of in ieder geval makkelijker schoon te houden is. Alle troep kan je zo wegspoelen. Bovendien is het beter voor de bodem en loop je niet het risico te eindigen op een zeil dat drijft op de modder. Of hebben wij gewoon steeds geluk gehad met het weer?

P.S. Ik kreeg nog een waarschuwing dat er een nieuw bericht was bijgekomen, maar kon me niet voorstellen dat dat voor deze post relevant zou zijn, blijkt de metalpe gewoon precies mijn vraag te beantwoorden...
Grondzeil is meer werk maar houdt alles binnen droog en mooi schoon. Opruimen valt mee gewoon vuil op vuil vouwen kun je het thuis nog schoonmaken. Wij doen er nog anti wortel doek onder en een tapijtje op ter bescherming. Onder luifel alleen tent tapijt.
Ook sluit het de tent af dus bij lagere temperaturen voelt het wat warmer omdat er geen tocht is.
Laatste camping stonden we op een plek waar lang een caravan had gestaan en dan ben je blij met een kuipzeil. Op plaatsen waar wel nog gras ligt (en die zijn zeldzaam met al die caravan met mega voortent) is het jammer van de bodem en het gras. Heb liever droge voeten ;-)
Gras gaat er toch aan in het seizoen en hersteld wel weer in najaar en winter.


Verstuurd vanaf mijn SM-G950F met Tapatalk

Titel: Re: Waar te beginnen...
Bericht door: KeithWM op augustus 03, 2019, 09:59:18 am
Op plaatsen waar wel nog gras ligt (en die zijn zeldzaam met al die caravan met mega voortent) is het jammer van de bodem en het gras. Heb liever droge voeten ;-)
Afgeven op caravans die het gras zouden vernaggelen maar zelf ook een grondzeil neerleggen? Volgens mij maakt het voor het gras niet veel uit of het een caravanvoortent of een vouwwagenvoortent is.
Titel: Re: Waar te beginnen...
Bericht door: KeithWM op augustus 03, 2019, 10:18:45 am
Wat zijn het toch mooie apparaten die vouwwagens. Ik ga even (ook voor mezelf) wat conclusies noteren:

- Voor echt veel ruimte zijn dubbelklappers de beste optie, maar die vergen wel meer opzettijd.
- Er zijn enkele zeer snel op te zetten vouwwagens die zeker wel genoeg slaapplek bieden: Trigano Odyssee, Combi-Camp Flexi, Aart Kok Kavango. Sommige mensen lijken hier met een flnk gezin ook droog binnen te kunnen zitten.
- Het keukentje van de Combi-Camp dat gewoon aan de wagen kan blijven zitten, met een plekje voor de koelkast; vind ik erg handig.
- De Trigano Olympe (wordt die nog gemaakt?) is een beetje een tussencategorie, met een snel op te zetten wagen, voortent eraan vast. Maar dan blijft er nog wel veel stokkenzetwerk over. Vind het ook jammer voor een dubbelklapper als je niet via de wagen je binnentent in kan.
- Combi-Camp Valley/Country kan ook met Lits-Jumeaux (twee bedden dwars op de wagen), zo wordt het ook een erg ruime wagen, met eventueel een gastencabine voor een extra slaapplek. De Valley/Contry is alleen wel stervensduur, of zie ik dat verkeerd?
- Pack&Go maakt het leven echt een stuk makkelijker.

Titel: Re: Waar te beginnen...
Bericht door: xray op augustus 03, 2019, 10:53:44 am
Olympe wordt nog gemaakt maar is niet snel meer te noemen. Bij de vouwwagen specialist zijn ze te bewonderen combi camp trigano en raclet. Nog even naar Schijndel en je hebt de meeste wagens wel gezien.....

Over het gras.....Gaat er vooral om dat die vaak langer staan dan gemiddeld. Wij staan 1 tot 3 weken en daar kan het gras wel tegen. Maar ik persoonlijk vind dat als je mooi gras wilt je geen camping moet beginnen ;-)


Verstuurd vanaf mijn SM-G950F met Tapatalk

Titel: Re: Waar te beginnen...
Bericht door: Koenta_kinte op augustus 03, 2019, 12:54:02 pm
Keuken is ook maar net hoe je die gebruikt. Wij zien het als kast, gebruiken de wasbak niet en het kooktoestel ook niet, we hebben een grill voor buiten. Hij blijft dus aan de wagen. Zou ik hem wel elke dag gebruiken zou ik hem juist niet in de voortent willen want te heet, dus dan is een vaste keuken weer niet handig. Ook een kwestie van smaak dus.
Titel: Re: Waar te beginnen...
Bericht door: Kookaburra op augustus 03, 2019, 12:54:12 pm
Een outsider onder de klappers is Smitveld. Wij hebben een Ruebist waarbij in het midden op de kar een groot vast bed staat en aan beide zijden kinderen op de grond kunnen slapen. Over bagageruimte hoef je niet te klagen. Verder is de basistent (met vast grondzeil) uit te breiden met luifels en een dichte glaswand. Wij vinden het de mooiste vouwwagen omdat deze vanuit elke hoek er uitziet als een echte Hollandse tent.
Titel: Re: Waar te beginnen...
Bericht door: KeithWM op augustus 03, 2019, 04:57:28 pm
Een outsider onder de klappers is Smitveld. Wij hebben een Ruebist waarbij in het midden op de kar een groot vast bed staat en aan beide zijden kinderen op de grond kunnen slapen. Over bagageruimte hoef je niet te klagen. Verder is de basistent (met vast grondzeil) uit te breiden met luifels en een dichte glaswand. Wij vinden het de mooiste vouwwagen omdat deze vanuit elke hoek er uitziet als een echte Hollandse tent.

Prachtig inderdaad! Maar ik vermoed dat de zitruimte binnen voor ons niet genoeg is, zo op het oog geschat.
Titel: Re: Waar te beginnen...
Bericht door: KeithWM op augustus 03, 2019, 05:17:53 pm
Olympe wordt nog gemaakt maar is niet snel meer te noemen. Bij de vouwwagen specialist zijn ze te bewonderen combi camp trigano en raclet. Nog even naar Schijndel en je hebt de meeste wagens wel gezien.....

Over het gras.....Gaat er vooral om dat die vaak langer staan dan gemiddeld. Wij staan 1 tot 3 weken en daar kan het gras wel tegen. Maar ik persoonlijk vind dat als je mooi gras wilt je geen camping moet beginnen ;-)

Voor het gras is er mensen op laten staan geen goed idee, maar gelukkig zijn er nu veel campings die tenminste hun best doen mooi gras te houden.

We zijn vandaag bij de Vouwwagenspecialist geweest en eerder al bij De Wit. Zijn echt van het idee af dat we een dubbelklapper nodig hebben. De Trigano Olympe (ze hadden twee occassions staan, maar nieuwe doen ze niet meer) leek ons vooral erg breed, waardoor de voortent nog altijd niet heel ruim voelt.

We hebben ook een Combi-Camp met Lits-Jumeaux bekeken, maar niet echt overtuigd geraakt dat het handig is.

Het gaat dus echt tussen de Trigano Odysee en de Combi-Camp Flexi. De Aart Kok Kavango is misschien ook een alternatief, maar die lijkt vooral duurder dan de Combi-Camp en de showrooms zijn voor ons wel erg ver weg.

Heeft iemand hier ervaring met een Combi-Camp met verlengd bed? Zou voor mijn 197 centimeters wel een goed idee zijn. En zijn de middenpaal en nokpaal in de Flexi echt optioneel? Ik zie ze op sommige foto's niet gemonteerd. Zonder middenpaal kan je een mooi groot volume maken als je door weersomstandigheden (zon danwel regen) onder de luifel wilt blijven, maar niet per se de boel hoeft dicht te ritsen.
Titel: Re: Waar te beginnen...
Bericht door: Jer81 op augustus 03, 2019, 06:19:44 pm
Als een model als een Combi-Camp Flexi je interesseert zou je ook eens bij een Camp-let dealer kunnen kijken.
Die zit net iets anders in elkaar en van andere materialen.
Titel: Re: Waar te beginnen...
Bericht door: Bea op augustus 03, 2019, 07:08:35 pm
Ik denk dat je het hebt over een vario luifel  of een boogluifel voor de flexi.  Wijzelf hebben de varioluifel met dus 3 palen.  De boogluifel geeft inderdaad een groter ruimtelijk gevoel.  De voortent van de flexi heeft ook 3 palen , je kan natuurlijk de middenste paal niet zetten.  Je tent blijft dan nog steeds staan maar als er veel wind is zou ik dat toch niet doen.  De palen storen  ons eigenlijk nooit.
Titel: Re: Waar te beginnen...
Bericht door: KeithWM op augustus 03, 2019, 07:49:09 pm
Ik denk dat je het hebt over een vario luifel  of een boogluifel voor de flexi.  Wijzelf hebben de varioluifel met dus 3 palen.  De boogluifel geeft inderdaad een groter ruimtelijk gevoel.  De voortent van de flexi heeft ook 3 palen , je kan natuurlijk de middenste paal niet zetten.  Je tent blijft dan nog steeds staan maar als er veel wind is zou ik dat toch niet doen.  De palen storen  ons eigenlijk nooit.
Het ging me echt om de paal van de voortent. Zou hem natuurlijk altijd kunnen zetten bij slecht weer, maar dat hij ook zonder kan lijkt mij wel fijn. Ik was zelf meer gecharmeerd van de varioluifel, de boogluifel leek mij wat veel een tunnel worden. En volgens mij kan de varioluifel hoger gezet worden dan de boogluifel, dat leek mij wel handig (gezien mijn lengte).
Titel: Waar te beginnen...
Bericht door: sanneman op augustus 03, 2019, 07:55:34 pm
Ik pas met mijn 1.96 meter net aan in het bed van de flexi. Kleiner kussen zou helpen :-)

De drie stokken in de voortent staan ons ook niet in de weg, omdat wij de voorwanden er altijd in hebben zitten. Dat geeft ons een stukje privacy wat we nodig hebben om om te kleden etc. Als je de voorwanden er niet in zou hebben kun je de middelste stok ook laten, maar zoals gezegd: met veel wind is die toch handig.

De boogluifel heeft geen stokken in het midden en geeft een heel ruimtelijk gevoel (en schaduw, en een plek om te bbq-en als het regent :-)   )

Mijn lengte was voor ons juist een reden om voor de boogluifel te kiezen: die is een stuk hoger dan de vario-luifel, in ieder geval in de showroom!
Titel: Re: Waar te beginnen...
Bericht door: oost op augustus 04, 2019, 07:58:09 am
En zijn de middenpaal en nokpaal in de Flexi echt optioneel? Ik zie ze op sommige foto's niet gemonteerd. Zonder middenpaal kan je een mooi groot volume maken als je door weersomstandigheden (zon danwel regen) onder de luifel wilt blijven, maar niet per se de boel hoeft dicht te ritsen.

Wij staan als we trekken en het is goed weer regelmatig zonder stokken in de voortent. Als we ze wel neerzetten, laten we de middelste regelmatig weg. Ook met kunnen we binnen aan tafel eten, maar zonder geeft net wat meer ruimte om dingen te kunnen schuiven.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Titel: Re: Waar te beginnen...
Bericht door: PenH op augustus 04, 2019, 06:19:21 pm
Het ging me echt om de paal van de voortent. Zou hem natuurlijk altijd kunnen zetten bij slecht weer, maar dat hij ook zonder kan lijkt mij wel fijn. Ik was zelf meer gecharmeerd van de varioluifel, de boogluifel leek mij wat veel een tunnel worden. En volgens mij kan de varioluifel hoger gezet worden dan de boogluifel, dat leek mij wel handig (gezien mijn lengte).
Die middelste stok gebruiken we eigenlijk nooit. De voorwand halen we er ook nooit uit... Bij slecht weer kunnen we met vier personen wel binnen zitten maar veel beweeg ruimte is er dan niet meer (tafel, 4 stoelen, tassen).
Naar mijn gevoel is de boog luifel juist iets hoger dan de Vario luifel, maar idd ook meer gesloten. Wij ritsen de zij-flappen bij warm weer niet vast maar zetten deze met een scheerlijntje een stukje naar buiten. Dan waait het lekker onder de luifel door.
Titel: Re: Waar te beginnen...
Bericht door: KeithWM op augustus 13, 2019, 10:52:21 pm
Nog een belangrijke vraag: wat is de beste tijd van het jaar om een nieuwe vouwwagen te kopen? Ik neem aan dat de hoogtijdagen voor de vouwwagenspecialist nu toch al wel een beetje over zijn, maar betekent dat ook dat ik nu een betere deal kan sluiten dan een maand geleden? En/of kan ik beter nog iets langer wachten? Het voelt wel nogal idioot om nu duizenden euro's uit te geven aan iets wat we vervolgens enkele maanden in de stalling gaan zetten.
Titel: Re: Waar te beginnen...
Bericht door: carvers op augustus 14, 2019, 01:04:38 am
Wat zijn het toch mooie apparaten die vouwwagens. Ik ga even (ook voor mezelf) wat conclusies noteren:

- Voor echt veel ruimte zijn dubbelklappers de beste optie, maar die vergen wel meer opzettijd.
- Er zijn enkele zeer snel op te zetten vouwwagens die zeker wel genoeg slaapplek bieden: Trigano Odyssee, Combi-Camp Flexi, Aart Kok Kavango. Sommige mensen lijken hier met een flnk gezin ook droog binnen te kunnen zitten.
- Het keukentje van de Combi-Camp dat gewoon aan de wagen kan blijven zitten, met een plekje voor de koelkast; vind ik erg handig.
- De Trigano Olympe (wordt die nog gemaakt?) is een beetje een tussencategorie, met een snel op te zetten wagen, voortent eraan vast. Maar dan blijft er nog wel veel stokkenzetwerk over. Vind het ook jammer voor een dubbelklapper als je niet via de wagen je binnentent in kan.
- Combi-Camp Valley/Country kan ook met Lits-Jumeaux (twee bedden dwars op de wagen), zo wordt het ook een erg ruime wagen, met eventueel een gastencabine voor een extra slaapplek. De Valley/Contry is alleen wel stervensduur, of zie ik dat verkeerd?
- Pack&Go maakt het leven echt een stuk makkelijker.

Goede samenvatting, je geeft echter aan dat je niet te veel gedoe wilt hebben met te veel stokken om een voortent op te zetten. We hebben 3 verschillende merken vouwwagens gehad en die we nu hebben is de 4de. Daarnaast hebben we 4 tenten gehad. Ik kan je zeggen dat de Holtkamper Flyer veruit de snelste klapper is geweest die we gehad hebben met aangeritste voortent en zeer weinig stokken. De huidige modellen van Holtkamper zijn nog sneller op te zetten inclusief gehele voortent. M.i. toch een wens die je hebt. Mijn persoonlijke mening: Holtkampers inclusief met opzetten voortent zijn m.i. de ideale trekker trailers als je snel wil verplaatsen.
Titel: Re: Waar te beginnen...
Bericht door: xray op augustus 14, 2019, 10:31:30 am
Nog een belangrijke vraag: wat is de beste tijd van het jaar om een nieuwe vouwwagen te kopen? Ik neem aan dat de hoogtijdagen voor de vouwwagenspecialist nu toch al wel een beetje over zijn, maar betekent dat ook dat ik nu een betere deal kan sluiten dan een maand geleden? En/of kan ik beter nog iets langer wachten? Het voelt wel nogal idioot om nu duizenden euro's uit te geven aan iets wat we vervolgens enkele maanden in de stalling gaan zetten.
soms hebben ze acties omdat de 'oudere' modellen de showroom/voorraad uit moeten voor de nieuwe modellen. Zo hebben wij twee keer een nieuwe wagen gekocht van een jaar oud met flinke korting/extra opties. Beide keren november/december gaan kijken en ergens in februari/maart opgehaald en in de garage gereden. 
Titel: Re: Waar te beginnen...
Bericht door: Bing2019 op augustus 14, 2019, 01:47:15 pm
soms hebben ze acties omdat de 'oudere' modellen de showroom/voorraad uit moeten voor de nieuwe modellen. Zo hebben wij twee keer een nieuwe wagen gekocht van een jaar oud met flinke korting/extra opties. Beide keren november/december gaan kijken en ergens in februari/maart opgehaald en in de garage gereden.

Hoeveel scheelt zoiets dan?
Titel: Re: Waar te beginnen...
Bericht door: tinus op augustus 14, 2019, 03:00:26 pm
Let op dat het aardig optelt bij een De Wit of VWS, denk ook aan 'verborgen' kosten zoals afleverkosten, maar ook het neuswiel, reservewiel, electra in de VW laten maken. En wellicht raak je toch in de verleiding maar dat inritsbare grondzeil te kopen. Dit is bij Combi Camp zo, maar zal bij de andere A-merken zoals Holtkamper niet anders zijn. Toch houdt het zijn kwaliteit en daardoor waarde.

Als je nu zoekt op MP staan er aanmerkelijk meer te koop dan afgelopen maand mei. Dat komt omdat iedereen terug is en niet denkt aan de volgende vakantie.
Titel: Re: Waar te beginnen...
Bericht door: xray op augustus 14, 2019, 04:18:06 pm
Hoeveel scheelt zoiets dan?
Denk zo'n 10% maar vaak zit het in de accessoires die je dan 'gratis' krijgt dus is erg afhankelijk van wat je nodig hebt. Stel de actie is kuipzeil en zijtent erbij, maar je wil die niet dan is het een mooie actie en prijs maar niet voor jou.
Titel: Re: Waar te beginnen...
Bericht door: KeithWM op augustus 14, 2019, 05:43:26 pm
Goede samenvatting, je geeft echter aan dat je niet te veel gedoe wilt hebben met te veel stokken om een voortent op te zetten. We hebben 3 verschillende merken vouwwagens gehad en die we nu hebben is de 4de. Daarnaast hebben we 4 tenten gehad. Ik kan je zeggen dat de Holtkamper Flyer veruit de snelste klapper is geweest die we gehad hebben met aangeritste voortent en zeer weinig stokken. De huidige modellen van Holtkamper zijn nog sneller op te zetten inclusief gehele voortent. M.i. toch een wens die je hebt. Mijn persoonlijke mening: Holtkampers inclusief met opzetten voortent zijn m.i. de ideale trekker trailers als je snel wil verplaatsen.
Wel fijn als het snel kan ja, maar ik wil ook mijn gezin meenemen. Die Holtkampers lijken allemaal zo klein. En zo te zien zijn ze nog stervensduur ook.
Titel: Re: Waar te beginnen...
Bericht door: Alex op augustus 14, 2019, 05:54:45 pm
Dan zul je concessies moeten maken.
Snel en groot gaat in de vouwwagen wereld niet samen.
Maar snel kun je wel in iedere prijsklasse krijgen.
Er zijn genoeg merken met een goede prijs kwaliteit verhouding te vinden.

 

Titel: Re: Waar te beginnen...
Bericht door: Hemertje op augustus 14, 2019, 06:14:34 pm
Wel fijn als het snel kan ja, maar ik wil ook mijn gezin meenemen. Die Holtkampers lijken allemaal zo klein. En zo te zien zijn ze nog stervensduur ook.

heb je zo'n groot gezin dan?
Titel: Re: Waar te beginnen...
Bericht door: Jer81 op augustus 14, 2019, 06:25:10 pm
Dan zul je concessies moeten maken.
Snel en groot gaat in de vouwwagen wereld niet samen.
Een Camp-let heeft een voortent van 18 vierkante meter en 2 tweepersoons bedden en de staat razendsnel inclusief die voortent.
Niet zo groot als een traditionele grote klapper maar misschien een acceptabel alternatief qua volume.
Titel: Re: Waar te beginnen...
Bericht door: Alex op augustus 14, 2019, 06:48:28 pm
Een Camp-let heeft een voortent van 18 vierkante meter en 2 tweepersoons bedden en de staat razendsnel inclusief die voortent.
Niet zo groot als een traditionele grote klapper maar misschien een acceptabel alternatief qua volume.
Tja een discussie apart.
Wat de 1 ene groot vind vind de andere klein.
Valt bij mij valt de camplet onder de snelklappers met wat meer haringen in is zeker kleiner dan een bouwwagen zoals jamet loisiana.
De topic starter moet eerst eens kijken wat voor ruimte hij nodig heeft.
Voor ons 4en is een Holtkamper Cocoon s al ruim genoeg en een Jamet Jametic een zee van ruimte.

Wij hebben toen ook een lijstje gemaakt.
1: Met hoeveel ben je?
2: Hoeveel ruimte wil je?
3: Waar kampeer je?
4: Hoeveel luxe en gemak wil je?

Dus in het begin met kleine kinderen en 3 weken op 1 plek werd het een Jamet lousiana.
Kinderen werden wat groter en wilde verder weg maar we wilden bij slecht weer ruim binnen kunnen zitten Jamet Jametic
Nu pubers soms ver weg niet reserveren en warmere regio's een snelklpper of te wel onze 2 de Holtkamper Cocoon.

Titel: Re: Waar te beginnen...
Bericht door: KeithWM op augustus 14, 2019, 07:34:00 pm
Dan zul je concessies moeten maken.
Goh.

Ik had natuurlijk ook een nieuw topic moeten maken voor de vraag over het juiste seizoen om te kopen...
Titel: Re: Waar te beginnen...
Bericht door: Jer81 op augustus 14, 2019, 07:35:25 pm
Tja een discussie apart.
Wat de 1 ene groot vind vind de andere klein.
Valt bij mij valt de camplet onder de snelklappers met wat meer haringen in is zeker kleiner dan een bouwwagen zoals jamet loisiana.
De topic starter moet eerst eens kijken wat voor ruimte hij nodig heeft.
Voor ons 4en is een Holtkamper Cocoon s al ruim genoeg en een Jamet Jametic een zee van ruimte.
6 haringen met mooi weer is verwaarloosbaar wat mij betreft. Maar ieder zijn ding, ik heb ook nooit bezwaar gehad tegen het opzetten en mooi afspannen van een tunneltent. 

Topicstarter geeft aan dat een Holtkamper a) te klein is qua binnenruimte en b) te duur (en ja ook tweedehands zijn ze relatief gewoon ontzettend duur). Lijkt me dus vrij duidelijk dat Holtkamper afvalt.
Titel: Re: Waar te beginnen...
Bericht door: Jer81 op augustus 14, 2019, 07:38:56 pm
Goh.

Ik had natuurlijk ook een nieuw topic moeten maken voor de vraag over het juiste seizoen om te kopen...
Het lijkt mij dat je alle vragen gewoon in 1 topic kan stellen.
Het beste seizoen om een tweedehands of nieuwe vouwwagen te kopen is tussen nu en het einde van het jaar. Qua nieuw de showmodellen en modellen van dit jaar die niet verkocht zijn. Die nemen nu enkel nog ruimte in beslag en opslagruimte kost geld. Ik zou echter geen gigantische dumpprijzen verwachten. Voor tweedehands is zo tegen het einde van het seizoen ook de ideale tijd. Mensen komen terug hebben na de vakantie in hun hoofd dat ze volgend jaar op een andere manier vakantie willen vieren en willen niet voor nog een jaar stallingskosten voor hun rekening krijgen.
Titel: Re: Waar te beginnen...
Bericht door: muis op augustus 14, 2019, 08:36:48 pm
Voor een nieuwe crash kun je idd het beste een nieuw topic openen. Over wat de beste tijd is zijn al een paar topics waaronder https://www.vouwwagenclub.info/forum/index.php?topic=16353.msg218113#msg218113

Mbt je zoektocht: als je vraagt welke moet ik kiezen, krijg je vaak het "wij van wc eend" antwoord. (Eigen merk en type) Vraag naast de voordelen ook eens naar de nadelen.  Wat zouden ze anders gemaakt hebben als ze dat van te voren konden doen.

Heel slim om langs te gaan bij verschillende zaken en te vergelijken.  Uiteindelijk weet je pas of je de juiste hebt gekozen als je er mee op pad gaat en er ervaring mee op doet.
Zoals Alex ook al schreef,  wat de 1 snel vindt,  vindt de ander niet snel genoeg.  Dat geldt ook voor bv leefruimte.

Een mooie tweedehands is een leuke zoektocht,  zeker als je het al gretig gebracht hebt tot 2 types.
Succes.
Titel: Re: Waar te beginnen...
Bericht door: KeithWM op augustus 14, 2019, 11:16:16 pm
Voor een nieuwe crash kun je idd het beste een nieuw topic openen. Over wat de beste tijd is zijn al een paar topics waaronder https://www.vouwwagenclub.info/forum/index.php?topic=16353.msg218113#msg218113

Mbt je zoektocht: als je vraagt welke moet ik kiezen, krijg je vaak het "wij van wc eend" antwoord. (Eigen merk en type) Vraag naast de voordelen ook eens naar de nadelen.  Wat zouden ze anders gemaakt hebben als ze dat van te voren konden doen.

Heel slim om langs te gaan bij verschillende zaken en te vergelijken.  Uiteindelijk weet je pas of je de juiste hebt gekozen als je er mee op pad gaat en er ervaring mee op doet.
Zoals Alex ook al schreef,  wat de 1 snel vindt,  vindt de ander niet snel genoeg.  Dat geldt ook voor bv leefruimte.

Een mooie tweedehands is een leuke zoektocht,  zeker als je het al gretig gebracht hebt tot 2 types.
Succes.

Bedankt voor de link naar het andere topic. Ik ga ook overwegen te wachten tot de nieuwe modellen gepresenteerd zijn.

Tja, tweedehands is ook een optie, maar gezien ze zo goed hun waarde vast houden is de besparing op een jonge tweedehands niet zo enorm groot. Bovendien moet je dan ook maar eentje zoeken met de gewenste opties. Als dat er niet is verlies je al gauw een flink deel van je besparing aan het bijkopen van de dure opties. Als er op marktplaats staat "nieuwwaarde 11500" hebben ze daar waarschijnlijk niet in meegerekend wat voor kortingen je krijgt als je het inderdaad geheel koopt.

En we hebben het inderdaad teruggebracht tot twee types. Vrouw en ik zijn het nog niet eens, maar dit weekend gaan we weer eens kijken.
Titel: Re: Waar te beginnen...
Bericht door: Hemertje op augustus 15, 2019, 03:42:48 pm
En we hebben het inderdaad teruggebracht tot twee types.

vertel...
Titel: Re: Waar te beginnen...
Bericht door: muis op augustus 15, 2019, 04:55:17 pm
Citaat
Het gaat dus echt tussen de Trigano Odysee en de Combi-Camp Flexi. De Aart Kok Kavango is misschien ook een alternatief, maar die lijkt vooral duurder dan de Combi-Camp en de showrooms zijn voor ons wel erg ver weg.
1 pagina terug
Titel: Re: Waar te beginnen...
Bericht door: Jer81 op augustus 18, 2019, 05:56:58 pm
En we hebben het inderdaad teruggebracht tot twee types. Vrouw en ik zijn het nog niet eens, maar dit weekend gaan we weer eens kijken.
Ik ben benieuwd hoe beide modellen je nu lijken na een bezichtiging.
Zaten er grote verschillen in de Flexi en Odysee?
Titel: Re: Waar te beginnen...
Bericht door: KeithWM op augustus 18, 2019, 11:32:16 pm
Ik ben benieuwd hoe beide modellen je nu lijken na een bezichtiging.
Zaten er grote verschillen in de Flexi en Odysee?
Ik ben ook nog altijd benieuwd. De plannen voor de zaterdag waren wat gewijzigd door het slechte weer, waardoor er geen tijd meer was voor een bezoek aan de showroom. Ik houd jullie op de hoogte.
Titel: Re: Waar te beginnen...
Bericht door: Caroline S op augustus 22, 2019, 10:50:34 pm
Nog een klein vraagje: zijn die kuipgrondzeilen echt zo zaligmakend? Ik zie ze nu overal, maar wij waren juist twee jaar over op een open doek in de voortent. Wij hebben daarmee verrassend genoeg het idee dat de tent schoner blijft, of in ieder geval makkelijker schoon te houden is. Alle troep kan je zo wegspoelen. Bovendien is het beter voor de bodem en loop je niet het risico te eindigen op een zeil dat drijft op de modder. Of hebben wij gewoon steeds geluk gehad met het weer?

Eens. Bij onze wagen zit ook zo'n zwaar dit grondzeil (niet inritsbaar mar wel 'omhoog te zetten', maar dit hebben we pas één vakantie (meivkantie 2017 met veeeeel regen gebruikt). Sindsdien niet meer gebruikt.

We kamperen in de zomer graag 'compact' omdat we ook wel een beetje rondtrekken. Dus alleen het dak van de voortent (met soms maximaal één zijkant wanneer we dat leuk vinden) en tenttapijt (gaatjestapijt) eronder. Vallen mooi alle kruimels en doorheen :-). En veel beter voor het gras. De afgelopen drie zomers (Italie + Corsica + Spanje/frankrijk) altijd mooi weer gehad, dus altijd voldoende aan deze snelle simpele opstelling.

Op zo'n kuip zie je al het zand en gorigheid liggen, gaan mensen toch nog een tenttapijt er weer overheen doen. Tja, dat is dan dubbel... Of zelfs een plasticje eronder tegen het vuil / om minder lang te hoeven poetsen...

Nou ja, ieder zijn ding, maar een kaal tenttapijtje volstaat bij ons....
Titel: Re: Waar te beginnen...
Bericht door: Caroline S op augustus 22, 2019, 11:01:13 pm
O ja, onze CCC bevalt uitstekend. Dit jaar ook weer vijf campings bezocht in drie weken. Vaste keuken met koelkast is een plus voor ons. Geen slikranden om te poetsen is de volgende plus. En weinig haringen om te timmeren of eruit te trekken is de derde plus. Dat alles maakt het comfortabel (snel).

Kinderen zijn 9 en 7 en slapen in de gastencabine als we er meerdere nachten blijven (soms ook weleens op de deksel). Mochten ze later een eigen tentje willen, dan kan dat hebben we geen vouwwagen met een 'overschot' aan vaste bedden. Maar nu vinden ze de gastencabine nog wel tof, want hun 'eigen tent'.

Bij slecht weer kunnen we uiteraard een voortent maken mocht dat nodig zijn. Deze week, op de laatste camping, was het 's avonds ineens erg koud. Eigenlijk te koud voor alleen het dak. Toen hebben wij 's avonds knus op de deksel binnen gezeten terwijl de kinderen in de gastencabine sliepen.

O ja, op de deksel past precies een babybedje dwars voor een derde kind. Of die variant met de bedden andersom, dan heb je ook een kinderslaapplek extra.
Met vier kinderen pas je niet meer in een CCC. Dan misschien wel twee vaste bedden (en ondertent) kiezen...

Edit: ik lees dat je de zoektocht al hebt terrug gebracht tot twee merken van een bepaald systeem. Beetje overrbodige info dus van mij. Zag het te laat....
Titel: Re: Waar te beginnen...
Bericht door: KeithWM op augustus 23, 2019, 05:13:21 pm
Edit: ik lees dat je de zoektocht al hebt terrug gebracht tot twee merken van een bepaald systeem. Beetje overrbodige info dus van mij. Zag het te laat....

Volgens mij wel ja, maar je inbreng is alsnog welkom.
Titel: Re: Waar te beginnen...
Bericht door: KeithWM op september 11, 2019, 09:17:51 pm
Voor de volledigheid van de archieven: ik heb vandaag getekend voor een Combi-Camp Flexi XL met boogluifel, ondertentje, zo'n wand met vakjes en een disselbak. Oh, er komt ook een disselslot bij. Geen flauw idee waarom dat niet in de eerste zin stond. ;-)
Titel: Re: Waar te beginnen...
Bericht door: Jer81 op september 11, 2019, 09:37:54 pm
Heel veel plezier met de aankoop.
Titel: Re: Waar te beginnen...
Bericht door: PenH op september 14, 2019, 11:09:54 am
Voor de volledigheid van de archieven: ik heb vandaag getekend voor een Combi-Camp Flexi XL met boogluifel, ondertentje, zo'n wand met vakjes en een disselbak. Oh, er komt ook een disselslot bij. Geen flauw idee waarom dat niet in de eerste zin stond. ;-)
Ha leuk, weer een Flexi erbij. Het wordt steeds mooier op de campings ;-)
Geen kuipgrondzeil genomen? Bij slecht weer (of stoffige campings) vinden wij dat erg prettig. Vooral omdat je vanuit de slaaptent direct (met je blote voeten..) in de voortent staat.
Titel: Re: Waar te beginnen...
Bericht door: KeithWM op september 14, 2019, 05:49:49 pm
Ha leuk, weer een Flexi erbij. Het wordt steeds mooier op de campings ;-)
Geen kuipgrondzeil genomen? Bij slecht weer (of stoffige campings) vinden wij dat erg prettig. Vooral omdat je vanuit de slaaptent direct (met je blote voeten..) in de voortent staat.
Ja he. De Odyssee wint het misschien op enkele fronten (formaat en prijs), maar de Flexi is een prachtwagen.

Wij zijn juist erg blij sinds een paar jaar van ons grondzeil af te zijn. Moet toegeven dat we dan altijd een wagenbak in het midden hadden. Gezien ze bij de VWS zo goed als niets tegemoet komen in de prijs van de extra's, leek het me niet nodig dat nu al te kopen, komt misschien nog wel. Of een andere oplossing, een grote kruk of pallet? Iets wat een beetje de rol van de wagenbak in de dubbelklapper kan overnemen. Het is voor ons doorgewinterde duppelklapperkampeerders best een sprong naar de vanuit dat perspectief "compacte" Flexi...
Titel: Re: Waar te beginnen...
Bericht door: par op september 15, 2019, 09:18:08 am
Gefeliciteerd met jullie flexi. Wij kamperen er al jaren mee en het bevalt ons prima. Mocht je de ruimte te klein vinden, een voorwand in je boogluifel en je krijgt er een zee van ruimte bij.
Titel: Re: Waar te beginnen...
Bericht door: metalpe op september 15, 2019, 09:58:28 am
Als je vooral naar het zuiden gaat is een vouwwagen niet snel te klein. Je leeft toch buiten/onder de luifel. Wij gingen van een mercury naar een Odyssee. Pak minder ruimte binnen, maar als de kinderen ooit apart slapen, wil ik een nog kleinere. We hebben, op 2x bij een regenbui na, nog nooit binnen gezeten. Wordt enkel gebruikt om 'door te lopen' en de koelkast etc te zetten.

Grondzeil trouwens ook, in de meeste situaties is dit niet nodig, enkel bij veel regen of kou.
Op 2 jaar (13 weken kamperen) hebben we ons grondzeil maar 2x gebruikt. 1x in mei (koud en nat) en een keer toen de in Toulouse 2 dagen stortregen hadden. Op al de andere plekken niet gelegd. Enkel worteldoek.

Verstuurd vanaf mijn TA-1012 met Tapatalk

Titel: Re: Waar te beginnen...
Bericht door: KeithWM op september 15, 2019, 08:48:08 pm
Als je vooral naar het zuiden gaat is een vouwwagen niet snel te klein. Je leeft toch buiten/onder de luifel. Wij gingen van een mercury naar een Odyssee. Pak minder ruimte binnen, maar als de kinderen ooit apart slapen, wil ik een nog kleinere. We hebben, op 2x bij een regenbui na, nog nooit binnen gezeten. Wordt enkel gebruikt om 'door te lopen' en de koelkast etc te zetten.

Grondzeil trouwens ook, in de meeste situaties is dit niet nodig, enkel bij veel regen of kou.
Op 2 jaar (13 weken kamperen) hebben we ons grondzeil maar 2x gebruikt. 1x in mei (koud en nat) en een keer toen de in Toulouse 2 dagen stortregen hadden. Op al de andere plekken niet gelegd. Enkel worteldoek.

Verstuurd vanaf mijn TA-1012 met Tapatalk
Bedankt voor dit antwoord, geeft vertrouwen! Waar bewaren jullie de kleding? Het lijkt mij best die veilig en droog in de wagenbak te bewaren, maar dan kan je er niet meer bij als er iemand in het bed erbovenop ligt, is dat erg onhandig? Ik zou dan de kleren voor de volgende dag alvast in de (bijbehorende) tentjes leggen, denk ik.
Titel: Re: Waar te beginnen...
Bericht door: metalpe op september 17, 2019, 11:52:36 pm
De kleren liggen inderdaad in de wagenbak. De kinderen staan meestal na ons op, dus is is de kast 'vrij' wanneer ze willen. We leggen echter meestal kleren klaar voor de volgende dag, zoals thuis.

Verstuurd vanaf mijn TA-1012 met Tapatalk

Titel: Re: Waar te beginnen...
Bericht door: ChrisCar op september 18, 2019, 09:36:52 am
Wij hebben 2 kids van 6 en 4 jaar. Dit jaar hebben wij de Jamet Dakota Outdoor 2019 aangeschaft.
2 grote bedden en mogelijkheid tot 2 ondertentjes. De kids slapen nu samen in 1 van de grote bedden, dit bevalt ze (en ons) erg goed ;)

Grote voortent en boogluifel er aan dus ook ruimte zat als het wat minder weer is.

Ook qua prijs is de Jamet Dakota aantrekkelijk, dus misschien een goede optie voor mensen met jonge kinderen ?

Titel: Re: Waar te beginnen...
Bericht door: PenH op september 18, 2019, 03:33:22 pm
...Waar bewaren jullie de kleding? Het lijkt mij best die veilig en droog in de wagenbak te bewaren, maar dan kan je er niet meer bij als er iemand in het bed erbovenop ligt, is dat erg onhandig?...
Wij hebben de kleding in weekendtassen en die staan in de voortent. Bij goed weer fungeert de voortent voornamelijk als Inloopkast/omkleedruimte. Als je geen grondzeil gebruikt zou je ervoor kunnen kiezen de kleding in plastic bakken te doen (van die vierkante Curvers met deksel bijvoorbeeld). Dan trekt er ook geen vocht in.
Je zou ook het ondertentje kunnen gebruiken als opslag (onze kinderen slapen samen in het tweede bed). In het ondertentje bewaren we het dekzeil van de wagen en vaak ook groente en fruit dat niet meer in de koelbox past (is het koelste plekje van de wagen).
SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal