Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: 1   Omlaag

Auteur Topic: NL: Noord-Brabant: Wouwse Plantage: Camping Landgoed Ottermeerhoeve  (gelezen 3552 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Nirak

  • Karin, Peter en Nicolo. Van Arizona, naar Odyssee, naar Panama — naar Nano 👍
  • Klap nerd
  • ***
  • Offline Offline
  • Geslacht: Vrouw
  • Berichten: 273
  • Merk Vouwwagen: Holtkamper Nano met Basekitchen
  • 'Camouflage Klapper'
NL: Noord-Brabant: Wouwse Plantage: Camping Landgoed Ottermeerhoeve
« Gepost op: mei 13, 2013, 04:59:04 pm »

Op ruim een half uur van huis hebben we voor de 2e keer onze vouwwagen uitgeprobeert. In plaats van klapweekend op camping de Lugt werd het voor ons Camping landgoed Ottermeer in Wouwse Plantage www.ottermeerhoeve.nl , een natuurkampeerterrein met 40 plaatsen verspreid over verschillende velden met i.h.a. ruime plekken. De camping ligt midden tussen de weilanden en bossen en je waant je bijna in het buitenland, nou ligt het ook tegen de Belgische grens aan....   8).

Het terrein is mooi aangelegd door de eignaars Frans en Yvonne, met veel jonge beplanting en op bepaalde plaatsen wordt de begroe?ng bewust laag gehouden zodat je een weids uitzicht over de omliggende weilanden hebt. Er is een groot zwemven, met een klein strandje  waar ouders met jongere kinderen kunnen zitten. In het diepere gedeelte is o.a. een touwbrug, een tokkelbaan, een drijvend vlot en een soort van opblaastrampoline. Ook zijn er verschillende kano's en (surf)planken voor algemeen gebruik. Rondom het ven is het mogelijk om te kamperen, maar helaas kan je er met een vouwwagen niet komen. Ik kan me echter voorstellen dat het in het hoogseizoen erg druk is bij het ven, dus echt rustig sta je daar dan niet.

In verschillende weilanden rondom de kampeervelden staan de paarden en pony's van Ottermeerhoeve. Er zijn een aantal shetlandpony's en wat grotere pony's die door de kinderen mogen worden verzorgd en er worden ook paardrij activiteiten georganiseerd en paardrijles gegeven. Verder lopen er nog een paar katten en wat kippen rond.

Op het middelste veld is een speelterrein met zandbak en klimtoren en een kleine trampoline voor de kleinere kinderen , hier stonden ook voornamelijk veel kampeerders met kleine kinderen. (ook een aantal vouwwagens, dus we voelden ons gelijk thuis  KK ) , aan het eind van dit veld zijn nog 2 grote trampolines en een soort draaischotel waar meestal de oudere jeugd te vinden is, daar tegenover is de ruimte waar elke avond een kampvuur brand en iedereen aanschuift, een makkelijke manier om contact te maken. Hier worden ook regelmatig pizza's , broodjes en natuurlijk marshmallows op geroosterd. Achter de trampolines ligt het 'rustige veld' , waar meerdere zeer ruime plekken waren, waar wij stonden naast een huur Yurt. Verder verhuren ze ook nog een ingerichte tipi en 2 pipowagens. Aan de andere kant van het middenveld ligt nog een groot veld waar het ook wat rustiger is, dat overloopt in de boomgaard waar ook nog een aantal mooie plaatsen zijn. Nadeel is echter dat daar ook een ingang is naar het ven, waardoor veel mensen daar langs lopen, ondanks dat er ook nog een ingang is vanaf het rustige veld, maar dat is niet zo duidelijk zichtbaar dus wij hadden beduidend minder last van zwemtoeristen.

Bij de ingang van de camping ligt het sanitair, wij moesten redelijk ver lopen, maar vonden dat niet zo erg. Het sanitair is basis, 4 toiletten in de toiletruimte, met 3 wasbakken, toiletpapier wordt door de camping verzorgd ivm milieu. In de doucheruimte is nog een 5e toilet en er zijn 5 douches en een aantal wasbakken. Wij denken dat het in het hoogseizoen wel druk zal zijn in de ochtend als iedereen wil douchen, nu was er 1 douche minder in gebruik en moesten er al mensen wachten vanaf een uur of 9. Verder is er nog een afwasruimte met 4 bakken en een grote koel/vriescombinatie.
Tip; neem je eigen 'biologische shampoo/douchecreme mee, wij wilden dit kopen op de camping maar het was niet op voorraad.... beetje vreemd als je van je gasten verwacht dat ze geen schadelijke zeepprodukten gebruiken.

Wij hebben het hier perfect gehad mede dankzij het supermooie weer, dat ons alleen aan het eind in de steek liet, waardoor we de vouwwagen en voortent toch nat moesten inpakken. Gelukkig hebben wij een prima stalling waar we de boel 2 dagen mochten open klappen zodat alles nu weer mooi en droog ingepakt staat. Het viel ons alleen wel op dat niemand een hand uitstak als je liep te modderen met opzetten of afbreken, wij dus  ::) , dat hadden wij op het klapweekend vast niet zo ervaren en de tips die medeklappers kunnen geven hebben we ook wel gemist, hoewel we langzamerhand door schade en schande wijzer worden  :H .

Wij kunnen deze camping van harte aanbevelen als je niet van een frikandellen camping, maar wel van rust en ruimte houdt! Wie weet tot ziens, wij gaan hier zeker vaker naar toe!

Peter & Karin

Vriendelijkheid/vakkundigheid personeel: 8
Sanitair: 7
Schoonheid van de camping zelf: 9
Animatie team: nvt (in de zomer worden er wel veel dingen georganiseerd)
Voorzieningen: 8 (bakker komt op de camping en verkoopt naas allerlei soort brood/banket ook vlees en vleeswaren, dat je de dag van tevoren kunt bestellen)
Eet gelegenheden op de camping: NVT

« Laatst bewerkt op: maart 25, 2015, 05:07:43 pm door Klavertjes »
Gelogd
Dans met je hart en je voeten zullen volgen.

Nirak

  • Karin, Peter en Nicolo. Van Arizona, naar Odyssee, naar Panama — naar Nano 👍
  • Klap nerd
  • ***
  • Offline Offline
  • Geslacht: Vrouw
  • Berichten: 273
  • Merk Vouwwagen: Holtkamper Nano met Basekitchen
  • 'Camouflage Klapper'
Re: NL:Noord-Brabant:Wouwse Plantage:Camping Landgoed Ottermeerhoeve
« Reactie #1 Gepost op: oktober 03, 2014, 08:12:02 pm »

Ik gaf een goede recensie 2 jaar geleden, maar we zijn er niet terug gegaan...

Reden:
We kwamen op andere (natuur) campings die ons beter bevielen en waar m.n. Niet zo betuttelend werd gedaan. En ook de prijs van de wouwsche plantage is aan de hoge kant voor een natuur kampeer terrein.
Gelogd
Dans met je hart en je voeten zullen volgen.

Selandus

  • Klap fanaat
  • *
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 199
  • Merk Vouwwagen: Smitveld Ruebist
Re: NL: Noord-Brabant: Wouwse Plantage: Camping Landgoed Ottermeerhoeve
« Reactie #2 Gepost op: mei 28, 2019, 03:58:04 pm »

Wij staan op dit moment op deze camping. De beschrijving hierboven is werkelijk spot on, dus ik kan me de moeite besparen om daar nog veel aan toe te voegen. Enige verschil dat ik merk, is dat de begroeiing inmiddels wel echt volwassen geworden is, veel uitzicht op de landerijen rond de camping is er niet meer.

Ook voor ons een camping op een half uurtje van huis. Maar wat een andere wereld! Zo zie je maar dat je dicht bij huis ook nogsteeds verrast kunt worden.

Op dit moment, de dagen voor Hemelvaart, is het stilte voor de storm. Heerlijk rustig, op het gekwetter van de vele vogeltjes en het gekwaak van de kikkers na. Donderdag schijnt de camping weer vol te staan, terwijl er nu maar 2 plekken bezet zijn. Ben benieuwd hoe het dan is.

Ik zal een score toevoegen:
* Vriendelijkheid personeel: 8
* Sanitair: 7
* Schoonheid van de camping zelf: 10
* Animatie team: nvt
* Voorzieningen: 8
* Eet gelegenheden op de camping: nvt
Gelogd

Selandus

  • Klap fanaat
  • *
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 199
  • Merk Vouwwagen: Smitveld Ruebist
Re: NL: Noord-Brabant: Wouwse Plantage: Camping Landgoed Ottermeerhoeve
« Reactie #3 Gepost op: juni 03, 2019, 02:47:43 pm »

En nog een kleine aanvulling, ook met een volle camping is het hier héérlijk kamperen.   Ruim genoeg opgezet om met volle bezetting nogsteeds de natuur en ruimte te ervaren. En veel kinderen in de leeftijd van 3 tot 15 jaar, dus genoeg vriendjes en vriendinnetjes voor het kroost. Geen moment reden gehad om van de camping af te gaan, anders dan om de hond uit te laten en wat boodschappen te halen.
Gelogd
Pagina's: 1   Omhoog
 

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal