Vouwwagenclub.info
(Openbaar)Kamperen => Koken op de camping => Recepten - Vlees => Topic gestart door: mavi op juni 22, 2009, 11:57:52 am
-
Hiervoor gebruik je de grilplaat en de deksel.
Koop kant en klare pizzabodem(s) in de supermarkt
of
maak je eigen pizzadeeg uit een pak
koop dan wel los bakpapier
Rol een pizzabodem op maat van de grilplaat op het bakpapier
Knip deze in 4 punten (met het bakpapier!)
bestrijk ze met tomatensaus
Zet op tafel schaaltjes met tomaat, ui, tonijn, paprika, olijven, geraspte kaas, champignons, ananas of wat je dan ook op de pizza wilt doen
Ieder kan zijn eigen pizza beleggen.
Til de (belegde punten) op de grilplaat, deksel erop, kwartiertje wachten......
pizza!!
-
Wordt die braai dan wel warm genoeg?
Het geheim van een goede pizza is juist dat de oven erg warm gestookt wordt (bij voorkeur 450+ gr.)
-
De skottel (en haar kleine broertje de Safari) zijn nou juist de buiten-kook-dingen waar ik me eens niet aan erger omdat het niet heet wil worden. Ik kook graag, zowel op de camping als thuis, en ben erg blij met de temperaturen van de skottel. Met BBQ moet ik hem meestal wat zachter zetten omdat anders de buitenkant al 'well done' (lees: donkerzwart) is, terwijl de binnenkant nog 'a pointe' is. Met kip is dat best een probleem.
Het heel warm stoken heeft (geloof ik) ook te maken met het loskomen van de bak-ondergrond. Een stukkie bak papier of een teflon-vel doet dan wonderen.
-
Wordt die braai dan wel warm genoeg?
Het geheim van een goede pizza is juist dat de oven erg warm gestookt wordt (bij voorkeur 450+ gr.)
komt goed, ik maak ze op folie papier op de BBQ en de safari chef :#
BBQ met deksel natuurlijk, en in mijn geval een webber ,en zelfgemaakte bodem :J
-
Hij wordt zeker warm genoeg. Je moet hem wel vantevoren al aanzetten en de deksel erop laten. Dan komt het echt goed!
gr.
Mavi