Vouwwagenclub.info

(Openbaar)De vouwwagen => vouwwagenmerken informatie => Buite lewe => Topic gestart door: Leeuwin op februari 05, 2022, 08:28:45 pm

Titel: Onvrede Buite Lewe
Bericht door: Leeuwin op februari 05, 2022, 08:28:45 pm
Hier een verhaal over Buite Lewe dat niet leuk is om te delen, maar wat wel ‘moet’. Omdat het vreselijk is als je vakantie in het water valt of als je zuurverdiende geld weggegooid blijkt. En omdat heel naar is als de verkopende partij zich minder servicegericht blijkt op te stellen dan aanvankelijk gedacht.
Maar vooral omdat het niet te verkroppen is dat er met jou anderen in hetzelfde schuitje zitten, of er in wíllen gaan stappen zonder te weten dat er veel negatieve ervaringen zijn. Ik heb ervoor gekozen dit verhaal hier te delen omdat op de welbekende Facebook groepen amper nog iets wordt geplaatst over Buite Lewe. Als er een nieuwe eigenaar iets deelt komen er op de Buite Lewe Facebook groep amper nog reacties, behalve van de admin zelf, en die is altijd louter positief. En de eigenaren die slechte ervaringen hebben willen deze niet op Facebook plaatsen, ofwel omdat ze nog onderhandelen met Buite Lewe over inruilen of het ontbinden van de koop, ofwel omdat ze andere gedupeerden die hun geld nog niet terug hebben niet in de wielen willen rijden.

Andere gedupeerden? Ja. Een dozijn op z'n minst, mensen die elkaar allemaal midden in hun proces met de verkoper hebben gevonden via Facebook en/of Marktplaats (bv door: 'hoi, mag ik vragen waarom jij je BL verkoopt, want wij hebben er ook één').
Waar loopt men tegenaan? Dat is een hele lijst, waarvan ik de voornaamste punten zal noemen:
•   niet op te lossen lekkages, zowel dwars door het doek als bij zogenaamde aanzettenten;
•   ernstige schimmelvorming, die soms zelfs ontstaat tijdens het kamperen, in de mate dat kamperen nog onmogelijk is;
•   een provisorisch opgelapte hoes voor over de trailer om deze alsnog waterdicht te krijgen;
•   het meeste paste allemaal nét niet lekker, moeilijk enigszins strak op te zetten (veel geklapper bij wind!), sommige tenten geplaatst op een trailer die niet de juiste hoogtemaat hiervoor heeft, grondzeil laat zich er zeer lastig in plaatsen;
•   incomplete/verkeerde leveringen;
•   kleurverschillen tussen de verschillende tentdelen;
•   er is geen duidelijke handleiding/filmpje voor het opzetten (ondanks de belofte dat deze zou komen);
•   veel gehannes met de luifel en/of voortent oa wegens het gebruikte systeem (klittenband).

Er waren zeker meer problemen, maar die verschilden onderling en zijn hier dus niet in opgenomen.
Elk van de gedupeerden heeft natuurlijk contact gezocht met de verkoper, waarbij de Tiesse doorgaans goed bereikbaar en behulpzaam was. Meerderen hebben zelf gepoogd de schimmel te verwijderen, de tent te impregneren en andere tips uit te voeren. Maar alsnog viel er eigenlijk niet goed mee te kamperen. Duidelijk werd dat Tiesse deze tenten via een soort Ali Baba/Ali Express bedrijf bestelt in China. En dat hij simpelweg afhankelijk is van wat dit bedrijf (waar hij zelf eigenlijk ook niet goed mee kan communiceren wegens de taalbarrière) hem opstuurt.
Tiesse heeft meerdere eigenaren aangeboden een nieuwe tent erop te zetten, en sommigen zijn daarop ingegaan, waarop bij de nieuwe tent dezelfde problemen ontstonden. Hij verklaarde dan ook zelf dat hij geen garanties kan geven op 'geen problemen' bij een inruil.

Dan het procesmatige stuk. Ik ben geen jurist maar ik durf te stellen dat een flink deel van de vouwwagens die Tiesse verkocht vallen onder het kopje 'ondeugdelijk product'. Dan heb je als koper rechten, en de verkoper heeft plichten. Daar heeft Tiesse weinig boodschap aan, zo heeft hij meerdere mensen de wagen laten inruilen door hen een flink bedrag bij te laten betalen. Hij gebruikt in de gesprekken met gedupeerden vooral de methode: 'Meneer/mevrouw dat méént u niet, daar heb ik echt nog nooit van gehoord, u bent echt de enige die daar last van heeft'.
De meesten vonden elkaar later pas en concludeerden toen dus dat dat verre van waar is.
Ook verwees Tiesse bij meerderen naar de (juridisch niet kloppende/geldende) garantievoorwaarden op zijn website die hij dan tussentijds meermaals aanpaste.
Meerderen van de gedupeerden hebben juridisch advies ingewonnen bij verschillende partijen (oa rechtsbijstand, juridisch loket en ACM) en elk van deze partijen heeft meegedacht en geadviseerd aangezien de zaak van de gedupeerde telkens ‘sterk’ was.

Alle ervaringen samenvattend blijkt Tiesse zeer onnavolgbaar in zijn handelen; variërend van vrij vriendelijk en oplossingsgericht tot telefoonnummers blokkeren, de rechtsbijstandsverzekering negeren en schreeuwen en liegen over gemaakte afspraken. Een deel heeft inmiddels de vouwwagen bij hem ingeleverd en (een deel van) het aankoopbedrag terug. Een deel is nog niet uit onderhandeld met Tiesse. Voor een ieder geld dat de communicatie met hem rommelig verloopt, waarbij Tiesse afspraken voor een deel vergeet, namen door elkaar haalt, documenten niet goed aanlevert, niet op het afgesproken moment het afgesproken bedrag stort etc etc.

Het overgrote deel van de gedupeerden heeft heel erg veel stress ervaren van het geheel; van het verloop van hun vakantie (enkelen konden niet meer op vakantie of hebben deze voortijdig afgebroken) en het contact met Tiesse. Ikzelf ben heel erg blij dat ik alles achter de rug te hebben en heb echt maanden bij moeten komen van de verpeste vakantie en de acties van Ties.
Maar het idee dat een ander hetzelfde staat te wachten voor het volgende seizoen vind ik echt heel erg naar. Helemaal omdat de wagens die door gedupeerden zijn ingeleverd vrij snel daarna gewoon op Marktplaats verschijnen en door Tiesse opnieuw worden verkocht. Het is ons inziens onmogelijk dat die vouwwagens voldoende goed zijn. Op het oog vast wel, tot ook daar de schimmel intrede doet in het eerste seizoen.

Wat ook gezegd moet worden: niet iedereen is ontevreden, wij hebben ook (zij het een enkeling) mensen gesproken die met de (relatief goedkope) prijs in het achterhoofd de vouwwagen een voldoende waard vinden. Die hebben wellicht ook geluk gehad met een goede lichting uit China, al hebben wij geen duidelijke lijn kunnen ontdekken: er bestaan ernstige problemen bij alle types van zowel 2020 als 2021. En het scheelt ook als je alleen kampeert waar het mooi weer is (voorkomt schimmel en lekkage) en als je een padvindersachtergrond hebt voor het opzetten.
Ook denk ik niet dat Ties voorzien had dat dit allemaal zo zou lopen, het concept is geweldig en zijn intentie was vast om een hoop klanten blij te maken.
Een ieder kan voor zichzelf beslissen of diegene wel of niet een Buite Lewe wil aanschaffen, maar nu staat er in ieder geval ergens op het wereld wijde web ook vermeld dat er veel problemen mee zijn. Ik heb gepoogd een helder verhaal te schetsen zonder er een heel boek van te maken, mochten er vragen zijn zal ik pogen ze te beantwoorden. Mijn intentie is echter om er nu gewoon een punt achter te zetten, op naar een nieuw kampeerseizoen!
Titel: Re: Onvrede Buite Lewe
Bericht door: martijn82 op februari 05, 2022, 11:33:23 pm
Dit had ik dus niet verwacht. Hoor veel mensen op Facebook zelf Buiten Lewe aanprijzen. Wat gek dat er zo wordt gereageerd dan.
Hoe is het voor jullie nu opgelost? Of een andere merk vouwwagen?

Verstuurd vanaf mijn SM-A528B met Tapatalk




modbreak: Ik heb de quote eruit gehaald, zonder is het namelijk ook duidelijk waar je op reageert
Titel: Re: Onvrede Buite Lewe
Bericht door: Leeuwin op februari 06, 2022, 12:03:12 am
Waar lees je dan dat gebruikers die er langer mee weg zijn geweest hem aanprijzen? Ik lees vooral blije eigenaren die hem nét hebben. En daarna wordt het dan stil… Op de BL groep werd het in/na de zomer stiller dan ooit.
De enige die overal positieve dingen plaatst over BL is tevens admin van twee Facebook groepen en heeft een kort lijntje met Tiesse zelf.

Ikzelf heb zulke nare herinneringen aan de laatste vakantie dat ik voorlopig niet moet denken aan een vouwwagen.
Titel: Re: Onvrede Buite Lewe
Bericht door: martijn82 op februari 06, 2022, 12:06:07 am
Waar lees je dan dat gebruikers die er langer mee weg zijn geweest hem aanprijzen? Ik lees vooral blije eigenaren die hem nét hebben. En daarna wordt het dan stil… Op de BL groep werd het in/na de zomer stiller dan ooit.
De enige die overal positieve dingen plaatst over BL is tevens admin van twee Facebook groepen en heeft een kort lijntje met Tiesse zelf.

Ikzelf heb zulke nare herinneringen aan de laatste vakantie dat ik voorlopig niet moet denken aan een vouwwagen.
Oké dat verklaart veel. Ook de positieve reacties op hun pagina. Mag wel gewoon gezegd en gemeld worden. Hoop dat je je er over kan zetten er zijn zag goede vouwwagens

Verstuurd vanaf mijn SM-A528B met Tapatalk

Titel: Re: Onvrede Buite Lewe
Bericht door: dieseltje2 op februari 06, 2022, 01:31:25 am
Wij hebben ook geen fijne ervaring met de Buitelewe. Wat een herkenning in het stuk wat is geschreven door Leeuwin.
Dat heeft mij dan ook doen besluiten hier te reageren.

In het kort (voor zover dat kan...) ons verhaal:
Voor de aanschaf van onze Buitelewe lazen we veel positieve reacties op FB..... samen met de aantrekkelijke prijs deed ons besluiten de BL te kopen.
Hadden we dat maar nooit gedaan. Wat een ellende......

Vakantie in de regen is al niet leuk... maar als je hem dan wel kurkdroog inpakt en 2 maanden later met schimmel en al uit de stalling haalt zakt de grond wel onder je voeten weg..... Tiesse vertelde dat hij erachter was gekomen dat het dekzeil niet goed was. Dit kon worden opgelost door een tape over de stiksels te plakken optisch echt geen gezicht.... Dat je dit bij een 15 jaar oude vouwwagen doet ok... maar niet bij een nieuwe.

We kregen een schimmelverwijderaar en impregneermiddel opgestuurd maar hierdoor kreeg onze tent aanzienlijk kleurverschil.... en tijdens verblijf op de camping kwam de schimmel er gewoon weer doorheen.
Daar gingen we dan... met een steen in je maag 3 weken op vakantie... Onze vakantie is dusdanig beheerst door de zorgen om die schimmel en andere mankementen dat we eerder terug zijn gekomen.
De problemen kregen wij niet uit ons hoofd en we wilden het opgelost zien.
Tiesse was in die periode ook op vakantie en na de vakantie zou alles worden opgelost.

Hij vertelde wel dat wij ''de enigen'' die dit probleem hadden....
Maar inmiddels waren wij er al achter dat dat niet klopte door een post die we (even) op de FB pagina zagen verschijnen (maar vrij snel daarna verwijderd was).

Naast schimmel waren lekkages, klittenbanden en kuipzeil wat net niet past, niet fatsoenlijk strak op te zetten waardoor hij enorm klappert met wind onze voornaamste irritatiepunten.
Maar ook de, na verloop van tijd, moeizame communicatie en ongelijke behandeling klinkt ons niet onbekend in de oren.

Inmiddels zijn we er ook achter dat iedereen een andere prijs betaald voor zijn vouwwagen.... en de verschillen zijn extreem.
Dat geldt ook voor het bedrag wat je terug krijgt en de moeite die je moet doen om überhaupt je vouwwagen (die ondeugdelijk is) kan terug brengen.
Ook zijn de garantievoorwaarden (die alleen online staan) zijn al meerdere malen veranderd...

Tiesse gaf toe geen controle te hebben op het productieproces en het altijd spannend te vinden wat hij zou ontvangen uit China  :?
Ons werd aangeboden een nieuwe tent op onze aanhanger te bouwen, maar of hij voldeed aan onze eisen... dat kon hij ons niet verzekeren. Daar hadden wij dus geen vertrouwen in. Ook omdat we inmiddels wisten van meerdere gedupeerden.

Na heel veel heen en weer getrek hebben wij uiteindelijk de vouwwagen kunnen terugbrengen. Wel moesten we achter ons geld aan omdat dit niet op de afgesproken datum werd overgemaakt. De stress slaat me weer naar de keel nu ik erover schrijf!
Wel (behoorlijk)geld op laten liggen maar inmiddels kunnen daarmee leven (ook al klopt het niet) en zijn we gruwelijk blij dat we van deze vouwwagen af zijn.

Dat het op de FB pagina van BL erg stil is doet mij dan ook vermoeden dat er nog wel meer gedupeerden zijn, maar niemand durft hiervoor uit te komen.
Ik ook niet tot ik mijn geld terug had... maar inmiddels is het financieel afgerond en vind ik het een goede zaak anderen te behoeden voor ellende.

Wat me opvalt is dat na aankoop iedereen enthousiast is, maar velen na een paar maanden of 1 seizoen m weer te koop aanbieden onder het mom toe aan een andere vakantie, caravan aangeschaft, kinderen gaan niet mee of een andere reden waaraan ik na onze ervaring dus twijfel.

Wees gewaarschuwd, goedkoop is duurkoop!  (al zijn ze inmiddels flink in prijs gestegen).

We sluiten ons aan bij topicstarter. Op naar een nieuw (wel deugdelijk) kampeermiddel en een fijne vakantie!


Titel: Re: Onvrede Buite Lewe
Bericht door: muis op februari 06, 2022, 01:45:09 am
Jeetje wat een verhaal, hebben jullie geen juridische hulp ingeroepen zodat de koop ongedaan gemaakt kon worden?

Titel: Re: Onvrede Buite Lewe
Bericht door: Leeuwin op februari 06, 2022, 08:54:19 am
Dat hebben een aantal inderdaad gedaan. Als je het echt wil laten oplossen door de verzekeraar gaat daar heel veel tijd overheen. En als Ties dan steeds niet thuis geeft en er helemaal niet van onder de indruk is (hij heeft zo z’n eigen ideeën over het consumentenrecht) dan zet dat weinig zoden aan de dijk.
De meesten hebben dus zelf onderhandeld, soms met backup van instanties. We hebben gepoogd te ontdekken wat nou werkt in de communicatie met de verkoper: van vliegen vangen met stroop tot instanties tot zelf streng doen, maar we hebben geen lijn kunnen ontdekken. De een krijgt sneller iets voor elkaar dan de ander, of meer voor elkaar, maar dezelfde werkwijze zorgt niet voor hetzelfde resultaat zeg maar.
Titel: Re: Onvrede Buite Lewe
Bericht door: dieseltje2 op februari 06, 2022, 10:16:51 am
Wij hebben de hulp van rechtsbijstand ingeroepen. Wij wilden er geen langslepende zaak van maken gezien we toch ook wel bang waren dat Tiesse door de vele klachten wellicht niet het vermogen had om iedereen uit te keren en hierdoor nog meer zijn hakken in het zand zou zetten.
Hun advies aan ons was schriftelijk contact te houden, hem op zijn verantwoordelijkheid te wijzen en te proberen tegen eventueel een geringe aftrek (10% leek hun redelijk als zijnde afschrijving) van de aankoopsom zsm een deal te sluiten.
Titel: Re: Onvrede Buite Lewe
Bericht door: FriedelP op februari 06, 2022, 11:44:17 am
Bestaat er in Nederland niet zo iets als Economische Inspectie? Daar zou ik zeker zoveel mogelijk gedupeerden dat dan laten melden! Dat kan voorkomen dat er nog meer gedupeerden zijn, en eventueel het bedrijf wat professionele begeleiding geven om het terug op de rails te zetten. Daar lijkt me dan iedereen bij te winnen.
Nu gaat het duidelijk een eindig verhaal worden. Het gevoel dat ik heb is dat hij aan het vechten is om te overleven. Hij dacht goedkoop wagen aan te bieden met Chinese makelij zonder de kwaliteit te checken wat al de problemen heeft opgeleverd en hem daardoor verder in de dieperik getrokken heeft.
Los je uiteraard niet op door zelfde rommel te blijven aanbieden en de consumenten hun rechten niet te inspecteren, maar door zo snel mogelijk de verkoop van die rommel te stoppen, je product te verbeteren en daar eventueel de prijs naar aanpassen en een degelijke oplossing te bieden aan diegenen die door slecht beheer gedupeerd zijn geweest. Door het te doen zoals hem, zal zijn verkoop alleen maar verder kelderen en voor goed verbrand zijn als niet betrouwbaar merk.


En dat is met deze post, meer dan terecht nu ook zeker gestart.


Het gevoel dat ik bij het verhaal lees is dat het bedrijf nu zo wie zo zwaar in financiële problemen zit en hij tracht te overleven op een totaal verkeerde wijze die alleen leid tot een onvermijdelijk faillissement. En dan zijn de gedupeerde nog meer de sigaar. Het voordeel is dan wel dat er geen nieuwe gedupeerden meer bij komen.

Titel: Re: Onvrede Buite Lewe
Bericht door: Leeuwin op februari 06, 2022, 01:30:18 pm
Jazeker, ACM. Daar zijn ook wel stappen in gezet, maar het is zo lastig vanwege precies hetgeen jij schetst: je wil nieuwe gedupeerden voorkomen, maar ook dat de huidige gedupeerden wel hun geld terug krijgen. Dus op welk punt doe je dat?
Het meeste kans maakt een melding als er meerdere meldingen komen.
Titel: Re: Onvrede Buite Lewe
Bericht door: winnieandbuzz op februari 06, 2022, 01:44:08 pm
Allereerst succes met de afronding van dit verhaal. Voor wat betreft claimen van schade zal het wel een lastig verhaal worden. Vermoedelijk hebben ze niet veel vlees op de botten en als er dan meerdere klanten om geld terug of tegemoetkoming vragen zullen ze al snel faillissement aanvragen en staat iedereen met lege handen.

Titel: Re: Onvrede Buite Lewe
Bericht door: Leeuwin op februari 06, 2022, 02:26:25 pm
De meeste die ík heb gesproken hebben inmiddels alles afgehandeld. Maar waarschijnlijk gaan er op een moment wel echte slachtoffers vallen denk ik.
Ik hou sowieso m’n hart vast voor eigenaren van komend seizoen. Ik hoop heeeeeeeeeeel erg dat zij een goede batch hebben uit China, en dat de nieuwe modellen misschien beter zijn. Maar ik kan me dat eigenlijk niet voorstellen.  Sowieso zijn alle inruil/showmodellen die hij verkoopt vouwwagens van gedupeerden, voor zover ik dat heb kunnen analyseren.
Titel: Re: Onvrede Buite Lewe
Bericht door: bernie op februari 06, 2022, 02:41:23 pm
Ik ben bang dat dit verhaal vanaf dit moment alleen maar verliezers kent. Maar het is ook wel duidelijk dat er iets moet gebeuren om nieuwe gedupeerden te voorkomen, maar daarmee wordt het waarschijnlijk ook lastiger voor de huidige gedupeerden...... Erg triest allemaal. Ik blijf dit draadje volgen.....
Titel: Re: Onvrede Buite Lewe
Bericht door: g11ling op februari 06, 2022, 02:42:54 pm
Wat een drama om zo je vakantie te moeten beëindigen.  Ik sluit me aan bij eerdere posts dat Tiesse waarschijnlijk ook een ander idee had van het importeren van deze wagens. Het lijkt me een uitermate frustrerende situatie voor alle betrokkenen.
Voor diegene die nog niet klaar zijn met t vouwwagen-verhaal, er zijn gelukkig genoeg aanbieders met een goede service en een goed product. Ja, daar betaal je meer voor, maar je mag er dan ook op rekenen dat je een kwalitatief veel beter product krijgt en je tijdens je vakantie misschien wel mag balen van t weer, maar niet van lekkages en schimmel...
Titel: Re: Onvrede Buite Lewe
Bericht door: bernie op februari 06, 2022, 03:01:03 pm
Ik ben bang dat dit verhaal vanaf dit moment alleen maar verliezers kent. Maar het is ook wel duidelijk dat er iets moet gebeuren om nieuwe gedupeerden te voorkomen, maar daarmee wordt het waarschijnlijk ook lastiger voor de huidige gedupeerden...... Erg triest allemaal. Ik blijf dit draadje volgen.....
Titel: Re: Onvrede Buite Lewe
Bericht door: EdwinC op februari 06, 2022, 08:47:27 pm
Ik schrik hier wel van moet ik zeggen. Zeker ook omdat wij net een Buite Lewe vouwwagen hebben gekocht met een nieuw gemonteerde tent.

Ergens april staat de vuurdoop gepland waarin ik ook de waterdichtheid wil testen.

Nu zijn wij gelukkig goed weer kampeerders maar een lekkage en schimmel zitten we evengoed niet op te wachten.
Titel: Re: Onvrede Buite Lewe
Bericht door: olaf op februari 06, 2022, 10:16:00 pm
Pffff vakantie is om te van te genieten, en niet om je zorgen om je vouwwagen te maken. Veel sterkte allemaal.
Titel: Re: Onvrede Buite Lewe
Bericht door: Theu op februari 07, 2022, 12:37:59 am
Het hele leven moet genieten zijn en niet alleen de vakantie. :)6]
Maar wat een ellende allemaal.
En hoe vervelend het ook is voor alle partijen, toch top dat het hier word gedeeld.
Titel: Re: Onvrede Buite Lewe
Bericht door: Rijksen op februari 07, 2022, 11:11:53 am
Lijkt mij echt balen als dit je overkomt. Je koopt iets van je zuurverdiende centen en dan heb je deze ellende. Goed dat het hier ter sprake komt en je zo andere gebruikers waarschuwd. Keurig netjes verwoord ook, dat zie je helaas nog wel eens anders en doet de zaak meestal geen goed.
Titel: Re: Onvrede Buite Lewe
Bericht door: Leeuwin op februari 07, 2022, 01:56:20 pm
Ja dat snap ik Edwin. Weet je het zeker dat het een nieuwe tent betreft? Welk type is het?
Overigens weet ik dat het ook zo is geweest bij sommigen dat de tent eerst waterdicht leek, maar later meer ging lekken. Wij hebben bedacht dat er iets mis moet zijn gegaan met de manier van impregneren, wat de schimmel en lekkages verklaart.
Heb je een achter- of zijtent? Die systemen lijken bij niemand te werken, en als ik het goed begreep zou Tiesse daar ook mee stoppen.
Titel: Re: Onvrede Buite Lewe
Bericht door: Leeuwin op februari 07, 2022, 01:58:37 pm
Lijkt mij echt balen als dit je overkomt. Je koopt iets van je zuurverdiende centen en dan heb je deze ellende. Goed dat het hier ter sprake komt en je zo andere gebruikers waarschuwd. Keurig netjes verwoord ook, dat zie je helaas nog wel eens anders en doet de zaak meestal geen goed.

Dat vind ik een fijn compliment. Het is namelijk ook echt mijn bedoeling hiermee aspirant kopers alert te maken, niet meer en niet minder.
Titel: Re: Onvrede Buite Lewe
Bericht door: EdwinC op februari 07, 2022, 05:15:57 pm
Ja dat snap ik Edwin. Weet je het zeker dat het een nieuwe tent betreft? Welk type is het?
Overigens weet ik dat het ook zo is geweest bij sommigen dat de tent eerst waterdicht leek, maar later meer ging lekken. Wij hebben bedacht dat er iets mis moet zijn gegaan met de manier van impregneren, wat de schimmel en lekkages verklaart.
Heb je een achter- of zijtent? Die systemen lijken bij niemand te werken, en als ik het goed begreep zou Tiesse daar ook mee stoppen.

We hebben een Buite Lewe 2. En de opbouw is er een van het model 2021. We hebben wel de voortent maar geen extra andere tenten erbij.

We gaan het zien. En ik hoop dat wij tot de gelukkigen horen waar het allemaal wel netjes functioneert.

Titel: Re: Onvrede Buite Lewe
Bericht door: sanderv op februari 07, 2022, 05:24:13 pm
Als de schimmel ontstaat tijdens het kamperen, wat schimmelt er dan eigenlijk? Is dat het doek, of is het de coating? Kan het in zo'n geval helpen om de tent preventief te wassen en volledig opnieuw te impregneren, bv met Ultramar? Ik ken het schimmelen eigenlijk alleen van vochtig doek dat verstikt is. Open en bloot in de lucht in zo'n korte tijd is nieuw voor mij.
Titel: Re: Onvrede Buite Lewe
Bericht door: Leeuwin op februari 07, 2022, 07:08:33 pm
We hebben een Buite Lewe 2. En de opbouw is er een van het model 2021. We hebben wel de voortent maar geen extra andere tenten erbij.

We gaan het zien. En ik hoop dat wij tot de gelukkigen horen waar het allemaal wel netjes functioneert.

Kijk vooral goed of deze fonkelnieuw is. Als het daadwerkelijk een nieuwe 2021 is dan moet hij die alsnog hebben gekregen van z’n leverancier (hij zou de klachten doorspelen en nieuwe krijgen, daar maakt hij beloftes over maar niemand heeft dit bevestigd gekregen) en dan zou deze ook wel wat moeten verschillen van de eerdere lichting 2021.
Titel: Re: Onvrede Buite Lewe
Bericht door: EdwinC op februari 07, 2022, 07:10:09 pm
Ik heb hem al in een loods opgezet en hij was idd fonkelnieuw dus dat is alvast een goed teken.

Waaraan zou ik de verschillen moeten herkennen?
Titel: Re: Onvrede Buite Lewe
Bericht door: Leeuwin op februari 07, 2022, 07:15:32 pm
Als de schimmel ontstaat tijdens het kamperen, wat schimmelt er dan eigenlijk? Is dat het doek, of is het de coating? Kan het in zo'n geval helpen om de tent preventief te wassen en volledig opnieuw te impregneren, bv met Ultramar? Ik ken het schimmelen eigenlijk alleen van vochtig doek dat verstikt is. Open en bloot in de lucht in zo'n korte tijd is nieuw voor mij.

Ja het doek zelf kreeg het weer erin tijdens kamperen zelf.
Er zijn ook tenten die droog zijn ingepakt en letterlijk vol schimmeldraden werden uitgepakt. En minder ernstige situaties. Hoe dat allemaal kan is de grote vraag. Wij denken iets met verkeerd geïmpregneerd, en problemen met de hoezen. Beiden worden door de verkoper ontkend, die dan zegt dat hij toch nat ingepakt was, of niet juist de hoes gesloten.

Sommige gedupeerden hebben het zelf gepoogd te reinigen, sommigen door Tiesse, opnieuw geïmpregneerd etc etc. Maar als je gloednieuwe tent ‘zomaar’ begint te schimmelen en het wordt niet onderkend door de verkoper heb je natuurlijk weinig vertrouwen dat het daarna ophoudt. Ikzelf heb gepast voor zelf verwijderen en impregneren, maar wij hadden ook talloze andere keer problemen.
Ik zag mezelf al staan zeg de komende vakantie. En doorverkopen durfde ik ook echt niet met droge ogen. 
Titel: Re: Onvrede Buite Lewe
Bericht door: g11ling op februari 07, 2022, 07:18:02 pm
Als de schimmel ontstaat tijdens het kamperen, wat schimmelt er dan eigenlijk? Is dat het doek, of is het de coating? Kan het in zo'n geval helpen om de tent preventief te wassen en volledig opnieuw te impregneren, bv met Ultramar? Ik ken het schimmelen eigenlijk alleen van vochtig doek dat verstikt is. Open en bloot in de lucht in zo'n korte tijd is nieuw voor mij.

Wij kregen bij onze trigano chantilly destijds ook schimmel in de tent. Dit was tijdens onze vakantie in de provence toen het 18 van de 24 dagen had geregend. Het doek kreeg de kans niet te drogen. Het kan dus ook met kwaliteitstenten gebeuren  als de omstandigheden er naar zijn.
Destijds hebben we de schimmelplekken met een natriumhypochloriet-water oplossing gereinigd en daarna met azijn nagespoeld. Wij hoefden het doek daarna niet opnieuw te impregneren.
Titel: Re: Onvrede Buite Lewe
Bericht door: Leeuwin op februari 07, 2022, 07:28:40 pm
Ik heb hem al in een loods opgezet en hij was idd fonkelnieuw dus dat is alvast een goed teken.

Waaraan zou ik de verschillen moeten herkennen?

Sorry ik vergis mij. Wat ik zei ging over 2020. De 2021 had hij wellicht nog tenten van, dat weet ik zo even niet.
Titel: Re: Onvrede Buite Lewe
Bericht door: muis op februari 07, 2022, 07:33:51 pm
Al die oplossingen zijn goed bedoeld maar als je een spiksplinternieuwe vouwwagen koopt moet het gewoon in orde zijn.  Dus niet van te voren nat sproeien of impregneren en zeker geen schimmelvorming oplossen .  Dan is het geleverde product gewoon niet in orde. 

@Leeuwin en dieseltje2: jullie hebben het heel netjes verwoord en als ik het zo lees meer geduld dan ik :X
Titel: Re: Onvrede Buite Lewe
Bericht door: Leeuwin op februari 07, 2022, 08:12:10 pm
Haha nou ik had helemaal geen geduld hoor, ik was witheet.
Het doet ook best nog een beetje pijn dat die droom zo in duigen is gevallen. Maar goed, de streep staat er voor ons gelukkig onder.
Titel: Re: Onvrede Buite Lewe
Bericht door: muis op februari 07, 2022, 08:52:06 pm
Volkomen te begrijpen. Ik hoop dat jullie een mooi alternatief gaan vinden,  we denken met z'n allen graag mee :J :J
Titel: Re: Onvrede Buite Lewe
Bericht door: EdwinC op februari 14, 2022, 09:50:12 am
Dit hele verhaal blijft me toch door mijn hoofd spoken. Zijn er al mensen geweest die preventief geïmpregneerd hebben om problemen te voorkomen? Dit zou zowel ten goede komen van zowel waterdichtheid alsook werken tegen schimmelvorming.

Ik heb nu een informatie aanvraag ingediend bij Ultramar om te kijken wat zij voor advies geven hierin.
Titel: Re: Onvrede Buite Lewe
Bericht door: g11ling op februari 14, 2022, 09:10:43 pm
Kan me dat voorstellen.  Denk dat t slim is om advies in te winnen (al heb ik dat niet voor je)
Titel: Re: Onvrede Buite Lewe
Bericht door: Yella op februari 15, 2022, 08:46:13 am
Ik had ook interesse in een Buiten Lewe. Maar ben wel genezen nu ik dit allemaal lees.
Titel: Re: Onvrede Buite Lewe
Bericht door: WimS op februari 15, 2022, 08:51:15 am
Toen ik las hoe goedkoop deze trailer is ten opzichte van bijvoorbeeld Campooz,, bekroop mij wel het gevoel hoe dat mogelijk was.
Nu blijkt hoe dat zit hoop ik vooral voor de eigenaren dat er goede oplossingen zijn en ze uiteindelijk toçh met een fijn kampeermiddel op vakantie kunnen.
(Eerlijk gezegd vond ik het te mooi om waar te zijn. hopelijk is het dat uiteindelijk niet!)
Titel: Re: Onvrede Buite Lewe
Bericht door: EdwinC op februari 15, 2022, 09:25:36 am
Dat ik ergens concessies op zou moeten doen t.ov. een campooz had ik ergens wel verwacht. Echter een debacle zoals ik hier in dit topic lees natuurlijk niet.

De doorslag voor mij t.o.v. de Campooz was idd de prijs alsook de grotere binnenruimte. Toch wel handig in een gezin van 5. Maar zoals al gezegd gaan we in April de vouwwagen hier in de tuin opzetten en dan nat sproeien. Dan gaan we zien hoe goed of slecht ons exemplaar is.

Titel: Re: Onvrede Buite Lewe
Bericht door: JanJD op februari 15, 2022, 12:21:20 pm
...Zijn er al mensen geweest die preventief geïmpregneerd hebben om problemen te voorkomen? Dit zou zowel ten goede komen van zowel waterdichtheid alsook werken tegen schimmelvorming...
Goed doek is door de fabrikant preventief behandeld.
De behandeling bestaat uit:
1: Het veredelen/reinigen van het (katoen) garen / doek om potentiele schimmel bronnen weg te nemen. Denk hierbij ook aan het verwijderen van olie/smeermiddelen die tijdens het weefproces op het doek gekomen is.
2: Het doek met een (chemisch) middel behandelen voor bescherming tegen schadelijke UV, rot, meeldauw en schimmel aanvallen.

Deze stappen zijn deel van het productieproces en kunnen niet achteraf 'toegevoegd' worden. Vuil (schimmelbronnen) die in het doek zitten waarna een impregnatie/coating is aangebracht zitten juist steviger 'geborgd' in het doek. Slechte kwaliteit doek is niet eenvoudig met een nabewerking te verbeteren.

Het is een uitdaging om goede beschermende middelen te vinden of te ontwikkelen die voldoen aan herhaaldelijk aangescherpte (Europese) milieu eisen. Voor mij is dit een verklaring waarom het doek van oude tenten duurzamer lijkt te zijn dan meer recente tenten.

Zie bijvoorbeeld http://www.waxcon.com.au/spec_sheets/Dynaproofed_A4_Brochure.pdf
Titel: Re: Onvrede Buite Lewe
Bericht door: Leeuwin op februari 19, 2022, 05:36:09 pm
Wat een helder verhaal Jan. Gezien de ervaringen die ik ken van alle gedupeerden ga ik ervan uit dat het bij punt 1 al fout gaat. Het zou ook verklaren waarom droog ingepakte tenten compleet beschimmeld uit de stalling zijn gekomen.
Titel: Re: Onvrede Buite Lewe
Bericht door: dieseltje2 op februari 19, 2022, 05:46:58 pm
Al die oplossingen zijn goed bedoeld maar als je een spiksplinternieuwe vouwwagen koopt moet het gewoon in orde zijn.  Dus niet van te voren nat sproeien of impregneren en zeker geen schimmelvorming oplossen .  Dan is het geleverde product gewoon niet in orde. 

@Leeuwin en dieseltje2: jullie hebben het heel netjes verwoord en als ik het zo lees meer geduld dan ik :X

Dit dus.... Het moet gewoon in orde zijn. Het kan niet de bedoeling zijn dat je een gloednieuwe vouwwagen gaat impregneren..... het wordt sowieso geadviseerd een doek pas te impregneren als het echt niet anders kan (na b.v 20 jaar) omdat je dit telkens moet herhalen.

Ik had ook weinig geduld hoor  :N Ik wilde het zo snel mogelijk opgelost hebben (lees dat ding terug brengen). Om die reden hebben we ook wat geld erop toegelegd. Ben heel blij dat ik er vanaf ben.

Op naar (weer) een Roadmaster  :)
Titel: Re: Onvrede Buite Lewe
Bericht door: Leeuwin op februari 19, 2022, 07:08:24 pm
Dat ik ergens concessies op zou moeten doen t.ov. een campooz had ik ergens wel verwacht. Echter een debacle zoals ik hier in dit topic lees natuurlijk niet.

De doorslag voor mij t.o.v. de Campooz was idd de prijs alsook de grotere binnenruimte. Toch wel handig in een gezin van 5. Maar zoals al gezegd gaan we in April de vouwwagen hier in de tuin opzetten en dan nat sproeien. Dan gaan we zien hoe goed of slecht ons exemplaar is.

Dat ga je daar niet perse ontdekken. Sorry.
Er zijn ook wagens die een week slecht weer hebben getrotseerd en pas daarna zijn gaan lekken en schimmelen.
Ik hou ook m’n hart voor je vast. Je beste kans is voor altijd op vakantie in warme en droge oorden en hopen dat de jouwe niet schimmelt tijdens het stallen.
Titel: Re: Onvrede Buite Lewe
Bericht door: marijnhak op februari 19, 2022, 08:15:36 pm
Ik ben een eigenaar van een Buite Lewe 2 model 2020.

Ik had ook last van lekkage door het afdekzeil, gelukkig snel geconstateerd en opgelost voordat de vouwwagen de stalling in ging.

2021 vouwwagen gebruikt met Hemelvaart, flink wat regen. Het luistert wat nauw met opzetten, maar geen lekkages. Na droog inplakken flink in de regen gestaan, zonder controle of drogen direct naar de stalling.

Zomervakantie 2021: gelukkig geen schimmel geconstateerd, afdekhoes had het water goed buiten gehouden.

Vakantie was in Italië, amper regen gehad. Klapperen net veel wind viel ons daar af en toe wel op, maar daar hadden mijn oudere vorige vouwwagens ook wel eens last van. Net als minder goed aansluitende delen, de vouwwagen en de materialen gaan werken over de jaren heen.

Kortom: vooralsnog heb ik niet de schimmelproblemen. Ik duim dat dit zo blijft, maar het zou mij verbazen als dit spontaan de kop opsteekt als het de afgelopen 1,5 jaar al niet is ontstaan. Natuurlijk kan het wel, naarmate de vouwwagen ouder wordt maar dit is niet Buite Lewe specifiek.

Als eigenaar vind ik het erg vervelend om de negatieve ervaringen te lezen. In potentie is het namelijk een ruime , maar ook basic, vouwwagen. ELKE vouwwagen zou echter waterdicht moeten zijn en schimmelvrij, ook de goedkopere modellen. Zie het als dat elke nieuwe auto veilig moet zijn en - zou APK al van toepassing zijn - met vlag en wimpel zou moeten slagen.

Ik geef jullie dus ook groot gelijk dat jullie hier niet mee akkoord zijn gegaan en het is nogal problematisch dat Buite Lewe de kwaliteit onvoldoende op orde heeft én kan waarborgen!

Ik vind echter wel dat - gezien het prijsverschil met andere merken - je op niet APK-punten minder kan en mag verwachten dan een dure vouwwagen. Dat bijvoorbeeld de vouwwagen minder strak staat, niet alles 100% aansluit... Dat kan. Een Dacia heeft ook grotere naden tussen de carrosserie delen dan bijvoorbeeld een BMW of Mercedes.

Ik wens de gedupeerden veel sterkte, ik kan 100% begrijpen dat jullie het vertrouwen kwijt zijn en terecht dat jullie dit melden en delen.

Hopelijk blijft mijn Buite Lewe het goed doen en hopelijk zijn er vele anderen met mij, zodat o.a. @EdwinC er hopelijk nog vele jaren gebruik van kunnen maken.

@Leeuwin bedankt voor het delen van het verhaal!
Kleine kanttekening: de laatste response richting Edwin aangaande het waterdicht en schimmelen niet snel te constateren... Dat zit een beetje tegen bangmakerij aan. Gezien je ervaringen snap ik dit, maar laten we niet iedereen op voorhand bang maken. Bij jullie en de andere gedupeerden is het schimmelen zeer snel geconstateerd, dus waarom zou het bij Edwin anders zijn.

Gedupeerden, nogmaals sterkte! Ik vind het wel een beetje spannend als straks de vouwwagen uit de stalling komt, maar hopelijk is en blijft de vouwwagen goed en ben ik niet de enige. :)1696]



Verstuurd vanaf mijn DN2103 met Tapatalk

Titel: Re: Onvrede Buite Lewe
Bericht door: sschelhaas op februari 20, 2022, 11:52:42 am
Korte reactie van andere bezitter:
- vreselijk voor de slachtoffers, lijkt me een hele nare ervaring.
- we zijn eigenaar van buite lewe 2020, ca 3 weken weggeweest (af en toe regen, niet extreem) en 1 week thuis opgezet (veel regen, ivm inregenen). Initieel lekkage maar daarna droog. Op een plek in de zijtent na, heb de juiste naad nog niet gevonden waar ik moet inpregneren. Verwacht dat dat het oplost.
- bewust het geadviseerde tape op de hoes geplakt. Persoonlijk vinden we niet storend.
- paar issues gehad en zijn keurig oplost (te strakke montage en kromme stok)
- ik heb ook ervaren dat de Facebook groep niet onafhankelijk is. Negatieve berichten worden verwijderd.
 Al met al zijn wij tevreden en hopen dat het zo blijft. Het is een flink goedkopere wagen dus je mag mi ook andere kwaliteit verwachten. Over Campooz lees ik ook veel negatiefs. Krijg wel de indruk dat Campooz de problemen veel grondiger oppakt, bv eerder en kosteloos tent vervangen.

Titel: Re: Onvrede Buite Lewe
Bericht door: carvers op februari 24, 2022, 09:27:54 pm
Als de schimmel ontstaat tijdens het kamperen, wat schimmelt er dan eigenlijk? Is dat het doek, of is het de coating? Kan het in zo'n geval helpen om de tent preventief te wassen en volledig opnieuw te impregneren, bv met Ultramar? Ik ken het schimmelen eigenlijk alleen van vochtig doek dat verstikt is. Open en bloot in de lucht in zo'n korte tijd is nieuw voor mij.

Ik heb het dit jaar voor het eerst gehad met onze Gordigear. Het seizoen was zo nat dat het doek nat bleef. De wagen heeft 3 weken in augustus op een camping gestaan omdat onze dochter in de buurt werk had. Daar waar het doek vierdubbel op elkaar zit (dakoverlap), zat schimmel. Ik heb door te boenen met heet water, het voor 95% tot 100% weg kunnen krijgen. De zon moet de rest maar doen als we deze zomer weer naar een warmer land kunnen.
Titel: Re: Onvrede Buite Lewe
Bericht door: Leeuwin op maart 01, 2022, 05:05:37 pm
Krijg wel de indruk dat Campooz de problemen veel grondiger oppakt, bv eerder en kosteloos tent vervangen.

Wat mij betreft zou ALLES anders zijn als Tiesse problemen erkende en zich probleemoplossend opstelde.
Helaas is dat alleen het geval bij een klein probleem, daarna komt er een gigantische draai in zijn houding.
Er zijn mensen echt voor duizenden euro’s in het schip gegaan (gelukkig niet iedereen), maar het is met name zeer stressvol als de verkoper de schuld bij de koper legt en/of onredelijke voorstellen doet en voet bij stuk houdt. Of je blokkeert, of de rechtsbijstand gewoon negeert.

Als hij dezelfde problemen had als nu met de houding van de verkopers van Campooz had ik dit topic nooit geplaatst, en zou ik veel begrip hebben gehad voor het feit dat hij een startende onderneming runt en er nu eenmaal wat schoonheidsfoutjes in zitten.
Titel: Buite Lewe
Bericht door: Francisca op mei 11, 2022, 11:58:51 am
Dit is even schrikken. We herkennen ons absoluut niet in deze opmerkingen en willen ook hier graag op reageren.
Sinds januari 2021 hebben wij een Lewe 2 en zijn hier uitermate tevreden over.
Zeker gezien de prijs kwaliteit verhouding.
We zijn er inmiddels al 4 keer mee weggeweest en hebben geen enkel probleem ervaren. Zeker de uitstekende service welke dhr. Ties ons geboden heeft. Altijd goed te bereiken en altijd zeer snel met een antwoord of oplossing.
Inmiddels hebben we ook behoorlijk wat gebruikers van Buite Lewe gesproken en hoor alleen maar dezelfde complimenten over de vouwwagens.
Het is vervelend om te lezen dat het ook anders wordt ervaren maar wij zijn van mening dat we met de aankoop van onze LEEUW een goede aankoop te hebben gedaan en zijn overtuigd  dit nog jaren zo te ervaren.
Titel: Re: Onvrede Buite Lewe
Bericht door: GJT op mei 11, 2022, 02:58:26 pm
Er zijn wel vaker twee soorten verhalen. Hier lijkt het of heel positief of heel negatief. Als slechte ervaringen op Facebook worden weg-gemodereerd dan word ik altijd wel argwanend. Zo heb ik ook wat vraagtekens bij de bovenstaande positieve ervaring.
- speciaal hiervoor aangemeld?
- Uitermate tevreden en geen enkel probleem ervaren maar toch kennelijk veel ervaring met de service, antwoorden en oplossingen?
Wellicht wat meer toelichting?
Titel: Re: Onvrede Buite Lewe
Bericht door: marijnhak op mei 11, 2022, 03:02:51 pm
Er zijn wel vaker twee soorten verhalen. Hier lijkt het of heel positief of heel negatief. Als slechte ervaringen op Facebook worden weg-gemodereerd dan word ik altijd wel argwanend. Zo heb ik ook wat vraagtekens bij de bovenstaande positieve ervaring.
- speciaal hiervoor aangemeld?
- Uitermate tevreden en geen enkel probleem ervaren maar toch kennelijk veel ervaring met de service, antwoorden en oplossingen?
Wellicht wat meer toelichting?
Ik heb Ties vandaag toevallig nog gesproken. Over het algemeen gaat het goed qua aantallen en zijn de vouwwagens steeds robuuster aan het worden.

Mijn eigen ervaringen zijn tot nu toe goed. De vouwwagen is niet perfect, maar dat verwacht ik ook niet voor deze prijs.

De belangrijkste elementen (waterdicht, goed op te zetten, robuust) scoort de vouwwagen prima. Er zijn slimme details en opties (zie mijn andere post) en de problemen die er waren zijn allemaal snel en naar tevredenheid opgelost.

Al met al is het vaker zo bij dit soort dingen: sommige mensen zijn uitermate tevreden, sommige uitermate ontevreden. Het beste is te proberen objectief, realistisch en enigszins gematigd te blijven in de reacties. Er is al genoeg polarisatie in de wereld

Verstuurd vanaf mijn DN2103 met Tapatalk

Titel: Re: Onvrede Buite Lewe
Bericht door: Leeuwin op mei 11, 2022, 04:14:00 pm
Ik verklaar de grote verschillen simpelweg door het gebrek aan betrouwbaarheid van de Chinese producent. Dat heeft Ties zelf ook wel aangegeven: hij is ook maar afhankelijk van wat hij krijgt opgestuurd.
Ik denk ook dat Ties heus heeft bedoeld een goed product op de markt te zetten. Met een deel van de leveringen is dat duidelijk niet gelukt, gelukkig met een ander deel wel. Ik neem hem dan ook niet kwalijk dat er dingen mis zijn met het product: dan kan gewoon gebeuren. Echter zijn hele handelen daaromheen is natuurlijk wel verwijtbaar: wagens (opnieuw) verkopen die gewoon niet goed zijn is verre van oké.

Wat ook van invloed is is gewoon hoe de mens is natuurlijk: de een is sneller tevreden dan de ander. In mijn geval is het zo dat ik een aantal echt ernstige problemen had, in die mate dat kamperen ermee gewoon niet ging. En dan val ik óók over andere ongemakken, die ik waarschijnlijk gewoon had laten zitten als Ties het zou oplossen en/of er sorry voor zou zeggen. Dan zou ik denken: no worries voor deze prijs, en er lekker mee vakantie vieren.

Desalniettemin is de Facebook groep tav positieve ervaringen of reacties op anderen dood- en doodstil geworden. Dus ja, over zo’n jubelend bericht van een nieuw lid alhier ben ik dan ook wat wantrouwend. Op Facebook zijn die reacties niet te vinden, behalve van de beheerder.
Titel: Re: Onvrede Buite Lewe
Bericht door: Leeuwin op mei 11, 2022, 04:58:10 pm
Ik verklaar de grote verschillen simpelweg door het gebrek aan betrouwbaarheid van de Chinese producent. Dat heeft Ties zelf ook wel aangegeven: hij is ook maar afhankelijk van wat hij krijgt opgestuurd. En hij heeft geen enkel zicht op dat productieproces en de communicatie in het Engels verloopt ondermaats.
Ik denk ook dat Ties heus heeft bedoeld een goed product op de markt te zetten. Met een deel van de leveringen is dat duidelijk niet gelukt, gelukkig met een ander deel wel. Ik neem hem dan ook niet kwalijk dat er dingen mis zijn met het product: dan kan gewoon gebeuren. Echter zijn hele handelen daaromheen is natuurlijk wel verwijtbaar: wagens (opnieuw) verkopen die gewoon niet goed zijn is verre van oké.

Wat ook van invloed is is gewoon hoe de mens is natuurlijk: de een is sneller tevreden dan de ander. In mijn geval is het zo dat ik een aantal echt ernstige problemen had, in die mate dat kamperen ermee gewoon niet ging. En dan val ik óók over andere ongemakken, die ik waarschijnlijk gewoon had laten zitten als Ties het zou oplossen en/of er sorry voor zou zeggen. Dan zou ik denken: no worries voor deze prijs, en er lekker mee vakantie vieren.

Desalniettemin is de Facebook groep tav positieve ervaringen of reacties op anderen dood- en doodstil geworden. Dus ja, over zo’n jubelend bericht van een nieuw lid alhier ben ik dan ook wat wantrouwend. Op Facebook zijn die reacties niet te vinden, behalve van de beheerder.
Titel: Re: Onvrede Buite Lewe
Bericht door: marijnhak op mei 11, 2022, 05:00:51 pm
Er zijn wel vaker twee soorten verhalen. Hier lijkt het of heel positief of heel negatief. Als slechte ervaringen op Facebook worden weg-gemodereerd dan word ik altijd wel argwanend. Zo heb ik ook wat vraagtekens bij de bovenstaande positieve ervaring.
- speciaal hiervoor aangemeld?
- Uitermate tevreden en geen enkel probleem ervaren maar toch kennelijk veel ervaring met de service, antwoorden en oplossingen?
Wellicht wat meer toelichting?
Er is trouwens exact hetzelfde te zeggen over speciaal aanmelden voor een negatieve ervaring schiet mij net te binnen....

Verstuurd vanaf mijn DN2103 met Tapatalk

Titel: Re: Onvrede Buite Lewe
Bericht door: Leeuwin op mei 11, 2022, 05:09:55 pm
Er is trouwens exact hetzelfde te zeggen over speciaal aanmelden voor een negatieve ervaring schiet mij net te binnen....

Verstuurd vanaf mijn DN2103 met Tapatalk

Bedoel je mij? Ik was al lid hoor, maar met m’n andere account iets te herkenbaar. Ik wil je wel even een bericht sturen op FB als je het niet vertrouwt. M’n echte naam is overigens bekend bij de admins, omdat ik vooraf overleg heb gehad. Vond ik zelf namelijk wel zo netjes.
Titel: Re: Onvrede Buite Lewe
Bericht door: marijnhak op mei 11, 2022, 05:10:50 pm
Bedoel je mij? Ik was al lid hoor, maar met m’n andere account iets te herkenbaar. Ik wil je wel even een bericht sturen op FB als je het niet vertrouwt. M’n echte naam is overigens bekend bij de admins, omdat ik vooraf overleg heb gehad. Vond ik zelf namelijk wel zo netjes.
Nee hoor, gewoon algemene opmerking :)846]

Verstuurd vanaf mijn DN2103 met Tapatalk

Titel: Re: Onvrede Buite Lewe
Bericht door: Flori op mei 11, 2022, 05:36:14 pm
Zoals ik lees zijn er mensen die tevreden zijn met hun buite lewe. Toch hebben ze contact met Tiesse. Als iets goed bevalt waarom dan toch contact zoeken en melden dat hij goede service geeft?
Ik ga bij deze niet veel woorden meer vuil maken aan een buite lewe. Het heeft ons genoeg stress, ellende, verdriet en een financiële strop gegeven. Maar ik wil wel waarschuwen voor deze tenttrailer en dit bedrijf. En.....een gewaarschuwd mens telt voor 2 en ik hoop in dit buite lewe geval minimaal voor 3. Bezint eer ge begint! Goedkoop is in deze echt duurkoop.
Titel: Re: Onvrede Buite Lewe
Bericht door: marijnhak op mei 11, 2022, 05:48:15 pm
Zoals ik lees zijn er mensen die tevreden zijn met hun buite lewe. Toch hebben ze contact met Tiesse. Als iets goed bevalt waarom dan toch contact zoeken en melden dat hij goede service geeft?
Ik ga bij deze niet veel woorden meer vuil maken aan een buite lewe. Het heeft ons genoeg stress, ellende, verdriet en een financiële strop gegeven. Maar ik wil wel waarschuwen voor deze tenttrailer en dit bedrijf. En.....een gewaarschuwd mens telt voor 2 en ik hoop in dit buite lewe geval minimaal voor 3. Bezint eer ge begint! Goedkoop is in deze echt duurkoop.
Wellicht doel je op mijn post?

Ik heb een vraag gesteld over mijn vouwwagen en Ties belde mij daarover terug. Dus daarom contact gehad en dit staat volledig los van deze post. Het geeft echter wel aan dat hij (in mijn geval) binnen 1 uur na het sturen van een email contact met mij zoekt. Simpelweg een constatering. .

Waarom melden dat hij goede service geeft? Waarom niet? Is het terecht om alleen te (mogen) melden als hij geen of slechte service biedt? Het is simpelweg delen van ervaringen en deze lopen uiteen per forumlid. Dat kan en mag en daar is niets mis mee.

Ik vrees dat er eigenlijk geen enkel bedrijf is waar mensen alleen maar positieve of negatieve ervaringen mee hebben. Geluid en tegengeluid moet kunnen en het is aan een ieder om op basis daarvan zijn eigen beeld en mening te vormen van een bedrijf.

In het algemeen worden negatieve ervaringen sneller opgepikt en deze zijn ook altijd heftiger en fronsen de wenkbrauwen bij veel mensen. Dat is logisch en niets mis mee.

Op basis van negatieve geluiden over de kwaliteit van vouwwagens zou ik vele merken kunnen uitsluiten, inclusief Campooz waar ook veel problemen waren. Zolang bedrijven leren van hun fouten en stappen vooruit maken hoort dit bij jonge (en soms oude) bedrijven.


Verstuurd vanaf mijn DN2103 met Tapatalk

Titel: Re: Onvrede Buite Lewe
Bericht door: Leeuwin op mei 11, 2022, 05:55:53 pm
Marijn, maar hoe kan jij oordelen over andermans ervaringen? Ik bedoel: ik geloof de jouwe zondermeer. Wat maakt dan dat jij andermans ervaringen zo openlijk betwijfelt?
Overigens snap ik ook de positieve ervaringen van Ties: want zelfs dié herken ik. Hij was vriendelijk en bereikbaar, meedenkend. Helaas sloeg dat echt finaal om, en midden in m’n letterijk in het water gevallen vakantie was hij zelfs onbereikbaar. Bij sommigen was hij echt heel ernstig onbeschoft.
Nu trap ik een beetje in de valkuil om een ander te overtuigen, en dat was niet mijn bedoeling. De hele bedoeling van het topic was en is wat mij betreft dat mensen gewoon goed nadenken voordat ze hun geld spenderen bij dit bedrijf. Nu is er info die ze daarbij kunnen meenemen. Of niet.
Titel: Re: Onvrede Buite Lewe
Bericht door: marijnhak op mei 11, 2022, 06:00:04 pm
Marijn, maar hoe kan jij oordelen over andermans ervaringen? Ik bedoel: ik geloof de jouwe zondermeer. Wat maakt dan dat jij andermans ervaringen zo openlijk betwijfelt?
Overigens snap ik ook de positieve ervaringen van Ties: want zelfs dié herken ik. Hij was vriendelijk en bereikbaar, meedenkend. Helaas sloeg dat echt finaal om, en midden in m’n letterijk in het water gevallen vakantie was hij zelfs onbereikbaar. Bij sommigen was hij echt heel ernstig onbeschoft.
Nu trap ik een beetje in de valkuil om een ander te overtuigen, en dat was niet mijn bedoeling. De hele bedoeling van het topic was en is wat mij betreft dat mensen gewoon goed nadenken voordat ze hun geld spenderen bij dit bedrijf. Nu is er info die ze daarbij kunnen meenemen. Of niet.
Ik oordeel niet, maar ik zie dat in meerdere andere Posts wel terug komen.

Ik betwijfel deze ervaringen niet, ik heb ze persoonlijk alleen niet gehad gelukkig. Echter als vermeld wordt dat positieve ervaringen en contact met Ties als twijfelachtig / opzienbarend word gezien geef ik dus een reactie als mijn vorige.

Verstuurd vanaf mijn DN2103 met Tapatalk

Titel: Re: Onvrede Buite Lewe
Bericht door: GJT op mei 11, 2022, 06:06:58 pm
Er is trouwens exact hetzelfde te zeggen over speciaal aanmelden voor een negatieve ervaring schiet mij net te binnen....

Verstuurd vanaf mijn DN2103 met Tapatalk

Klopt. Het betreft hier een combinatie van zaken die me opvielen in dit wel erg euforische verhaal. Ik wacht daarom even op de toelichting van Francisca. Deze review heeft dit topic inmiddels weer behoorlijk hoog in de Google resultaten doen stijgen in elk geval.  :#

De eerdere negatieve berichten zijn behoorlijk onderbouwd en in mijn ogen redelijk geloofwaardig en net verwoord. Hoewel ik snap dat je bij een wagen van deze prijs, je verwachtingen ook hierop enigszins moet aanpassen, mag je wel wel een bruikbaar product verwachten.
Titel: Re: Onvrede Buite Lewe
Bericht door: martijn82 op mei 11, 2022, 06:07:25 pm
Ik oordeel niet, maar ik zie dat in meerdere andere Posts wel terug komen.

Ik betwijfel deze ervaringen niet, ik heb ze persoonlijk alleen niet gehad gelukkig. Echter als vermeld wordt dat positieve ervaringen en contact met Ties als twijfelachtig / opzienbarend word gezien geef ik dus een reactie als mijn vorige.

Verstuurd vanaf mijn DN2103 met Tapatalk
Wordt je betaald door Ties? Lijkt mij er wel op. Ook op meerdere Facebook groepen bent u aangesproken over u gedrag. En dat u niet kunt hebben dat er iemand negatief is. Zo ook mij heeft u niet zo netjes behandeld op Facebook toen ik mijn mening gaf.

Verstuurd vanaf mijn SM-A528B met Tapatalk

Titel: Re: Onvrede Buite Lewe
Bericht door: Leeuwin op mei 11, 2022, 06:12:53 pm
Klopt. Het betreft hier een combinatie van zaken die me opvielen in dit wel erg euforische verhaal. Ik wacht daarom even op de toelichting van Francisca. Deze review heeft dit topic inmiddels weer behoorlijk hoog in de Google resultaten doen stijgen in elk geval.  :#

De eerdere negatieve berichten zijn behoorlijk onderbouwd en in mijn ogen redelijk geloofwaardig en net verwoord. Hoewel ik snap dat je bij een wagen van deze prijs, je verwachtingen ook hierop enigszins moet aanpassen, mag je wel wel een bruikbaar product verwachten.

Thanks voor je tweede alinea. Ik merk dat ik het toch wat persoonlijk opvat, en je tweede alinea is precies hoe het zit.
Titel: Re: Onvrede Buite Lewe
Bericht door: marijnhak op mei 11, 2022, 06:20:23 pm
Wordt je betaald door Ties? Lijkt mij er wel op. Ook op meerdere Facebook groepen bent u aangesproken over u gedrag. En dat u niet kunt hebben dat er iemand negatief is. Zo ook mij heeft u niet zo netjes behandeld op Facebook toen ik mijn mening gaf.

Verstuurd vanaf mijn SM-A528B met Tapatalk
Ik betaald door Ties?  Sorry, nee, lachwekkend!

En op Facebook ben ik niet actief! In welke groepen ben ik aangesproken op mijn gedrag dan? Graag uw onderbouwing in deze, want dit slaat ronduit nergens op gezien het feit dat ik niet actief ben op Social Media.

En nogmaals, ik betwist niet de negatieve ervaringen! Die zullen er zijn, zeer spijtig voor alle betrokkenen.

Wellicht komt het niet goed over vanuit mij: ik wil alleen benadrukken dat negatieve ervaringen zeer hoger scoren en dat tegengeluid (alleen mijn eigen ervaring, geen ontkenning van problemen) mogen. Dat neemt dus niet weg dat negatieve ervaringen gewoon vermeld moeten worden en dat het zeer zeer jammer is dat het zo is gelopen bij deze gevallen.

Verstuurd vanaf mijn DN2103 met Tapatalk
Titel: Re: Onvrede Buite Lewe
Bericht door: Leeuwin op mei 11, 2022, 06:25:51 pm
Misschien een persoonsverwarring met de beheerder van een aantal groepen?
Titel: Re: Onvrede Buite Lewe
Bericht door: sschelhaas op mei 11, 2022, 07:06:57 pm
Wordt je betaald door Ties? Lijkt mij er wel op. Ook op meerdere Facebook groepen bent u aangesproken over u gedrag. En dat u niet kunt hebben dat er iemand negatief is. Zo ook mij heeft u niet zo netjes behandeld op Facebook toen ik mijn mening gaf.

Verstuurd vanaf mijn SM-A528B met Tapatalk

Kunnen we het op dit forum houden bij delen persoonlijke ervaringen. Mij komt dit over als ongepaste/ongefundeerde reactie.
Titel: Re: Onvrede Buite Lewe
Bericht door: muis op mei 11, 2022, 08:03:24 pm
modbreak!! Martijnmarleen,  wat op Facebook besproken wordt moet je daar uitvechten,  niet hier.

Op de rest komen we straks even terug :J
Titel: Re: Onvrede Buite Lewe
Bericht door: Pietje Happen op mei 11, 2022, 08:11:19 pm
Na contact met mij Neef, welke ook een Buite Lewe vouwwagen heeft, bericht opgezocht. Na dit bericht gelezen te hebben heb ik contact gehad met Ties. Wijzelf hebben sinds 2020 een Buite lewe 2. Ties vertelde mij dat hij dit erg betreurd en het vervelend te vinden dat een aantal mensen dit zo ervaren. Hij vertelde me dat ze een verkeerde batch van de fabriek, wat later ook is erkend door de fabriek, Alle kopers met zo’n vouwwagen is aangeboden om een volledig nieuwe tent op de aanhangers te plaatsen. Een aantal heeft dat gedaan en een aantal zijn teruggenomen en volgens overeengekomen afspraak terug betaald. Alles is afgewerkt verzekerde Ties mij. Hij vindt het wel heel erg vervelend dat na zoveel tijd zo’n bericht wordt gepost. Ook zegt Ties dat hij veel geleerd heeft van deze reacties welke hij zeker in de toekomst zal meenemen.

Ik kan niet anders zeggen dat wij erg tevreden zijn over onze Buite lewe.
Titel: Re: Onvrede Buite Lewe
Bericht door: Leeuwin op mei 11, 2022, 09:06:03 pm
Nou dat is niet helemaal onwaar, wat Ties zegt. Want uiteindelijk hebben de meesten inderdaad een deel van hun geld terug. Maar daar is zacht gezegd nogal wat voor nodig geweest! Maar goed, dat is in dit topic terug te lezen.
Dat hij ervan heeft geleerd; ik hoop het vooral voor de huidige kopers en ook de huidige gedupeerden. Want ik dacht dat nog steeds niet iedereen een redelijke oplossing heeft gekregen, maar het kan zijn dat ik niet meer geheel op de hoogte ben.

Titel: Re: Onvrede Buite Lewe
Bericht door: muis op mei 11, 2022, 10:38:07 pm
Wij hebben, als mod team, de berichten hier uiteraard gevolgd, het kan natuurlijk toeval zijn maar het is wel heel opvallend.

We willen vooral Ties uitnodigingen om zelf te reageren als hij daar behoefte aan heeft.



Titel: Re: Onvrede Buite Lewe
Bericht door: marijnhak op mei 11, 2022, 10:48:18 pm
Wij hebben, als mod team, de berichten hier uiteraard gevolgd, het kan natuurlijk toeval zijn maar het is wel heel opvallend.

We willen vooral Ties uitnodigingen om zelf te reageren als hij daar behoefte aan heeft.
Beste Muis,

Bedankt voor deze update. Ties zijn zegje laten doen is in het kader van hoor - wederhoor redelijk lijkt mij.

Voor mij is echter niet duidelijk wat je bedoelt met 'het kan toeval zijn, maar het wel heel opvallend' in het kader van de discussie die er tot nu toe gaande is. Kan je dit wellicht toelichten?

Verstuurd vanaf mijn DN2103 met Tapatalk

Titel: Re: Onvrede Buite Lewe
Bericht door: muis op mei 11, 2022, 10:53:29 pm
Daarmee bedoelen we de 2 reacties van vandaag
Titel: Re: Onvrede Buite Lewe
Bericht door: EdwinC op mei 12, 2022, 09:37:58 am
Ik had eigenlijk besloten om niets meer toe te voegen aan deze discussie, maar toch weer overstag gegaan......

Zoals al eerder gemeld hebben wij eind vorig jaar een Buite Lewe 2 gekocht bij Tiesse.

Deze is voorzien van een nieuwe tent (een verhaal van Ties met vlekken en verkeerde reiniging. Dit verhaal trek ik nu wel in twijfel moet ik eerlijk zeggen).

Intussen hebben we de wagen thuis opgebouwd gehad en de waterdichtheid getest. Dit is gelukkig goed gegaan (zeker blij mee naar aanleiding van de berichten die ik hier gelezen heb).
We hebben ook een weekend in Duinrell op de camping gestaan en daar is de wagen ons goed bevallen, wel wat puntjes kunnen vinden. Maar deze heb ik geaccepteerd zeker met de betaalde prijs in het achterhoofd. Voornamelijkste minpunt voor mij is dat hij niet strak op te zetten lijkt, en hierdoor toch wel wat klappert bij stevige wind. Ik hoop dat ik door meer ervaring het nog wat beter krijg.

Ik hoop nog lang te kunnen genieten van de vouwwagen. Want ik ben bang dat het erg lastig zal worden om deze nog tegen een leuke prijs te kunnen verkopen in de toekomst gezien de toch wel vele negatieve ervaringen die er zijn te vinden op het internet.

Titel: Re: Onvrede Buite Lewe
Bericht door: Leeuwin op mei 12, 2022, 09:50:33 am
Edwin, zet je de wagen (wielen) al op blokken? Dat scheelt wel qua strak kunnen zetten. En als de poten doorzakken aan de voorkant (dat merk je dan omdat de wagen gedurende de vakantie steeds minder strak staat) kan je Ties vragen die om te wisselen. En die moeten op houten plankjes tegen wegzakken in de grond.
Als het (ook) komt door doorzakkende stokken: dagelijks weer even wat strakker zetten.
Ik heb hem zelf 4x opgezet en het moet gezegd worden dat ik geen padvinder ben, maar helemaal naar wens heb ik hem nooit gekregen. Ook niet met handige helpers. Dat is met wind storend inderdaad.
Hopelijk kan je iets met mijn tips!

Oh, en die vlekken en verkeerde reiniging, dat past in het verhaal van schimmel en wat ook een van de nieuwe tevreden reageerders hier heeft gepost. Ik hoop met heel mijn hart dat jij een goeie tent erop hebt!
Titel: Re: Onvrede Buite Lewe
Bericht door: marijnhak op mei 12, 2022, 10:52:41 am
Ik had eigenlijk besloten om niets meer toe te voegen aan deze discussie, maar toch weer overstag gegaan......

Zoals al eerder gemeld hebben wij eind vorig jaar een Buite Lewe 2 gekocht bij Tiesse.

Deze is voorzien van een nieuwe tent (een verhaal van Ties met vlekken en verkeerde reiniging. Dit verhaal trek ik nu wel in twijfel moet ik eerlijk zeggen).

Intussen hebben we de wagen thuis opgebouwd gehad en de waterdichtheid getest. Dit is gelukkig goed gegaan (zeker blij mee naar aanleiding van de berichten die ik hier gelezen heb).
We hebben ook een weekend in Duinrell op de camping gestaan en daar is de wagen ons goed bevallen, wel wat puntjes kunnen vinden. Maar deze heb ik geaccepteerd zeker met de betaalde prijs in het achterhoofd. Voornamelijkste minpunt voor mij is dat hij niet strak op te zetten lijkt, en hierdoor toch wel wat klappert bij stevige wind. Ik hoop dat ik door meer ervaring het nog wat beter krijg.

Ik hoop nog lang te kunnen genieten van de vouwwagen. Want ik ben bang dat het erg lastig zal worden om deze nog tegen een leuke prijs te kunnen verkopen in de toekomst gezien de toch wel vele negatieve ervaringen die er zijn te vinden op het internet.
Leeuwin gaf al wat goede tips!

Ik zet de wagen ook op ronde keggen (makkelijker oprijden) en eventueel blokjes onder de poten. Dan staat ie al wat strakker.

Daarnaast gisteren de tip gekregen van Ties om te kijken of ik de stokken die vastzitten met klittenband wat strakker kan zetten (klittenband zit er nu wat losjes omheen).

Verstuurd vanaf mijn DN2103 met Tapatalk

Titel: Re: Onvrede Buite Lewe
Bericht door: Leeuwin op mei 12, 2022, 11:20:48 am
Oh Edwin, wat ik me ineens bedenk: heb je Froli erin, of een ander systeem? Hou goed in de gaten dat er onder je matras moet worden geventileerd. Dagelijks (al hangt het ook af van het weer natuurlijk).
Titel: Re: Onvrede Buite Lewe
Bericht door: EdwinC op mei 12, 2022, 11:33:44 am
Thanks beide voor de tips. Die ga ik zeker gebruikten.
Wij hebben het premium matras met daaronder een anticondens mat. Is dat niet voldoende dan?
Titel: Re: Onvrede Buite Lewe
Bericht door: marijnhak op mei 12, 2022, 11:39:50 am
Thanks beide voor de tips. Die ga ik zeker gebruikten.
Wij hebben het premium matras met daaronder een anticondens mat. Is dat niet voldoende dan?
Voor dagelijks verwacht ik wel, tenzij het heel vochtig is en het vocht niet uit de tent trekt.

Bij het afbreken is zeker het advies om matras ff te luchten. Het kan zijn dat er anders nog vocht in de matras en / of condensmat blijft zitten. Bij het inpakken sluit je dan eigenlijk het vocht op en dit kan tot schimmel leiden (redelijk losstaand van Buite Lewe of andere merken)

Verstuurd vanaf mijn DN2103 met Tapatalk

Titel: Re: Onvrede Buite Lewe
Bericht door: Leeuwin op mei 12, 2022, 11:45:18 am
Thanks beide voor de tips. Die ga ik zeker gebruikten.
Wij hebben het premium matras met daaronder een anticondens mat. Is dat niet voldoende dan?

Geen idee. Mij is destijds door de verkoper van zo’n mat verteld dat dat alleen werkt als er goed ruimte over is tussen matras en de wanden, en de mat flink uitsteekt.
Ik zou vooral dagelijks even checken, en de wagen zelf altijd dichtdoen in de nachten. Door de temperatuurverschillen van je ‘slaapkamer’ en de de bak zelf ontstaat daar vaak condens. Voor het inpakken je matras buiten laten luchten zou ik ook altijd doen. Reden: ik denk echt dat er een verhoogde kans is op schimmelvorming bij deze tenten.

Ik keek even op de site van Ties, ik zie dat de pagina met onderhoud en garantie (weer) is bijgewerkt. Er staan veel tips, en die zou ik echt opvolgen. Als het dan toch misgaat heb je een poot om op te staan.
Die tips staan er niet voor niets, dat is duidelijk gebleken.
Titel: Re: Onvrede Buite Lewe
Bericht door: marijnhak op mei 12, 2022, 06:45:23 pm
https://vouwwagenspecialist.nl/onderhoud-reparatie/

Nog wat algemene tips met inpakken e.d. Vocht in/onder de matras en condens tussen binnen en buiten komt vaker voor.

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.vouwwagenclub.info/forum/index.php%3Ftopic%3D25506.0&ved=2ahUKEwix5dnOs9r3AhX3lP0HHY6dCFIQjjh6BAg1EAE&usg=AOvVaw1fsvWywFJILcjAo7MZ54TT

https://www.camping-frankrijk.nl/forum/topic.aspx?id=23429

Die flessentip vind ik ook wel een goede :)846]



Verstuurd vanaf mijn DN2103 met Tapatalk

Titel: Re: Onvrede Buite Lewe
Bericht door: Wim D op mei 13, 2022, 01:18:51 pm
Wat minder ruimte inneemt dan flessen is een paar voorraadbakjes van de Action.  Is niet duur en je kunt ze in elkaar schuiven. Neemt zodoende weinig  plaats in.
Titel: Re: Onvrede Buite Lewe
Bericht door: Ties op mei 14, 2022, 04:35:47 pm
Reactie van eigenaar BUITE LEWE.

Graag wil ik gebruik maken, na een persoonlijk gesprek, om te reageren op uitnodiging van de moderator.
Allereerst wil ik mijn excuus te maken naar de personen welke zich op enigerlei onjuist bejegend gevoeld hebben. In de afhandeling van een aantal klachten ben ik veel te zakelijk opgetreden zonder besef van wat het de personen zelf deed en dit over het hoofd heb gezien. Ik ben een nieuwe speler in de vouwwagenwereld maar vind het te gemakkelijk om dit als beginnersfout te zien! Inmiddels zitten we in ons 5e jaar
We hebben een aantal klachten gehad wat betreft schimmel. In een de eerste geval heb ik dit niet gezocht in het niet goed geïmpregneerde stof en gezocht naar andere mogelijkheden waardoor schimmel kon ontstaan. Allereerst werd dit gezocht in de goede afsluiting van de afdekhoes, daar het veelal op dezelfde plaats voorkwamen, hebben middels een persbericht dit duidelijk gemaakt naar onze klanten en gedacht met een speciale tape te kunnen verhelpen. Maar er kwamen toch meer klachten binnen en zijn verder gaan zoeken wat de oorzaak was. Dit was nog niet zo simpel tot we tot de conclusie kwamen dat het ging over een partij vouwwagententen van 1 batch. We hebben toen direct contact gezocht bij de fabriek welke de fout erkende en direct aanbood al deze bezitters van betreffende vouwwagententen een volledig nieuwe een nieuwe aan te bieden. Een gedeelte heeft hiervan gebruik gemaakt en een gedeelte van wou hiervan geen gebruik maken en hebben hiervoor een terugnameprijs afgesproken en een inleverdatum. Hierdoor ontstond wel enige discussie waardoor ik sommige heb geadviseerd om gebruik te maken van hun rechtsbijstandverzekering om zodoende een onafhankelijke partij een uitspraak te laten doen. Ook hebben we bij sommige aangeboden toch de nieuwe vouwwagentent te laten monteren om vervolgens deze zelf te verkopen. Ben me terdege van bewust dat ik in deze fase me niet erg hoffelijk heb gedragen, zag het teveel als een zakelijke oplossing. In afwerking van de schadegevallen hebben we alles volgens afspraak nageleefd zowel wat inleveren als financiële afwerking betreft, bij 1 geval was door omstandigheden dit enkele dagen later uitgevoerd. Alles is vorig jaar afgewerkt. Ik durf met trots te vertellen dat alle problemen zijn opgelost en vol vertrouwen naar de toekomst kijken. Wat ik ook nog kwijt wil is dat ik enorm veel geleerd heb van dit voorval wat ik zeker zal gebruiken om uitsluitend tevreden klanten te krijgen. Ons motto voor altijd zal blijven:
Goede kwaliteit voor een betaalbare prijs en een uitstekende service waar we nog beter naar onze klanten zullen luisteren.. We maken uiteindelijk gebruik van dezelfde fabrieken als de bekende merken in Nederland!
Titel: Re: Onvrede Buite Lewe
Bericht door: martijn82 op mei 14, 2022, 06:23:26 pm
Reactie van eigenaar BUITE LEWE.

Graag wil ik gebruik maken, na een persoonlijk gesprek, om te reageren op uitnodiging van de moderator.
Allereerst wil ik mijn excuus te maken naar de personen welke zich op enigerlei onjuist bejegend gevoeld hebben. In de afhandeling van een aantal klachten ben ik veel te zakelijk opgetreden zonder besef van wat het de personen zelf deed en dit over het hoofd heb gezien. Ik ben een nieuwe speler in de vouwwagenwereld maar vind het te gemakkelijk om dit als beginnersfout te zien! Inmiddels zitten we in ons 5e jaar
We hebben een aantal klachten gehad wat betreft schimmel. In een de eerste geval heb ik dit niet gezocht in het niet goed geïmpregneerde stof en gezocht naar andere mogelijkheden waardoor schimmel kon ontstaan. Allereerst werd dit gezocht in de goede afsluiting van de afdekhoes, daar het veelal op dezelfde plaats voorkwamen, hebben middels een persbericht dit duidelijk gemaakt naar onze klanten en gedacht met een speciale tape te kunnen verhelpen. Maar er kwamen toch meer klachten binnen en zijn verder gaan zoeken wat de oorzaak was. Dit was nog niet zo simpel tot we tot de conclusie kwamen dat het ging over een partij vouwwagententen van 1 batch. We hebben toen direct contact gezocht bij de fabriek welke de fout erkende en direct aanbood al deze bezitters van betreffende vouwwagententen een volledig nieuwe een nieuwe aan te bieden. Een gedeelte heeft hiervan gebruik gemaakt en een gedeelte van wou hiervan geen gebruik maken en hebben hiervoor een terugnameprijs afgesproken en een inleverdatum. Hierdoor ontstond wel enige discussie waardoor ik sommige heb geadviseerd om gebruik te maken van hun rechtsbijstandverzekering om zodoende een onafhankelijke partij een uitspraak te laten doen. Ook hebben we bij sommige aangeboden toch de nieuwe vouwwagentent te laten monteren om vervolgens deze zelf te verkopen. Ben me terdege van bewust dat ik in deze fase me niet erg hoffelijk heb gedragen, zag het teveel als een zakelijke oplossing. In afwerking van de schadegevallen hebben we alles volgens afspraak nageleefd zowel wat inleveren als financiële afwerking betreft, bij 1 geval was door omstandigheden dit enkele dagen later uitgevoerd. Alles is vorig jaar afgewerkt. Ik durf met trots te vertellen dat alle problemen zijn opgelost en vol vertrouwen naar de toekomst kijken. Wat ik ook nog kwijt wil is dat ik enorm veel geleerd heb van dit voorval wat ik zeker zal gebruiken om uitsluitend tevreden klanten te krijgen. Ons motto voor altijd zal blijven:
Goede kwaliteit voor een betaalbare prijs en een uitstekende service waar we nog beter naar onze klanten zullen luisteren.. We maken uiteindelijk gebruik van dezelfde fabrieken als de bekende merken in Nederland!
Wauw hulde voor Ties. Knap dat je dit zo eerlijk durft te zeggen.

Verstuurd vanaf mijn SM-A528B met Tapatalk

Titel: Re: Onvrede Buite Lewe
Bericht door: marijnhak op mei 14, 2022, 06:36:01 pm
Wauw hulde voor Ties. Knap dat je dit zo eerlijk durft te zeggen.

Verstuurd vanaf mijn SM-A528B met Tapatalk
Helemaal mee eens! Niemand is perfect, maar dat ook durven toe te geven: top!

Verstuurd vanaf mijn DN2103 met Tapatalk

Titel: Re: Onvrede Buite Lewe
Bericht door: Leeuwin op mei 14, 2022, 06:42:57 pm
Hai Ties, wat fijn dat je reageert. Het is goed om te horen dat je van de fabrikant nieuwe tenten hebt ontvangen, en dat je tot inzicht bent gekomen. Een mens is nooit te oud om te leren.
Excuses op een forum waar potentiële kopers zijn zijn is mooi. Gezien je bericht ga ik ervan uit dat je nu alle gedupeerden gaat contacten en de geleden schade alsnog zal vergoeden?
Gedupeerden hebben immers honderden tot duizenden euro’s schade geleden omdat jij weigerde de wagens anders in te nemen of in te ruilen.
De ingenomen wagens verkoop jij opnieuw met een nieuwe tent erop met -opnieuw- winst. Gezien de lessen die je hebt geleerd afgelopen jaar kan dat vast je bedoeling niet zijn. En de excuses horen natuurlijk bij hen terecht te komen, want zíj zijn degenen die hebben geleden.

Overigens is het zo dat je nog niet álles hebt afgehandeld met alle gedupeerden, misschien moet je even je administratie nagaan?

Wat ik ook nog niet helemaal snap is dat gedupeerden tevens flinke problemen hadden met hun inruil vouwwagen (dus bv met een 2020 model én een 2021 model). Dus het is mij wel nog even een raadsel hoe het aan één batch kan liggen. Maar ik vertrouw erop dat er nu dan eindelijk eerlijke antwoorden komen, en dat er dan nu eindelijk een nette afhandeling komt.

@Muis, dank voor het contacten van Ties, we hadden eerder moeten bedenken dat dat meer zou opleveren dan rechtsbijstand en andere instanties!  WW
Titel: Re: Onvrede Buite Lewe
Bericht door: muis op mei 14, 2022, 06:57:55 pm
Ik heb inderdaad contact gehad met Ties, ik vond het een open en oprecht gesprek.

Ik zou tegen alle betrokken willen zeggen,  ga vooral met elkaar in gesprek, spreek de pijnpunten uit tegen elkaar en kijk waar er misschien nog losse eindjes zijn. Die hoeven niet hier besproken te worden. Ties staat er voor open,  maak daar gebruik van.
Titel: Re: Onvrede Buite Lewe
Bericht door: dieseltje2 op mei 14, 2022, 06:58:13 pm
[Modbreak]
Deze reactie is verwijderd,  betrokkenen worden gevraagd de discussie onderling te bespreken en niet hier op het forum.
Titel: Re: Onvrede Buite Lewe
Bericht door: Leeuwin op mei 14, 2022, 07:06:19 pm
Ik heb inderdaad contact gehad met Ties, ik vond het een open en oprecht gesprek.

Ik zou tegen alle betrokken willen zeggen,  ga vooral met elkaar in gesprek, spreek de pijnpunten uit tegen elkaar en kijk waar er misschien nog losse eindjes zijn. Die hoeven niet hier besproken te worden. Ties staat er voor open,  maak daar gebruik van.

Die bal ligt bij Ties. Want ‘gewoon’ praten en eruit proberen te komen, tja. Eigenlijk heeft niemand van de gedupeerden een normaal open en eerlijk gesprek kunnen hebben in het verleden. Wat hier wordt benoemd als zakelijk en niet hoffelijk was gelieg en gedraai en keihard onderhandelen om van je vouwwagen af te komen. Want op MP krijg je de wagen niet kwijt, en ingeruild krijg je hem ook niet. Bedrijven willen geen Buite Lewe hebben wegens gebrekkige kwaliteit en de reputatie die er reeds bestaat.

Titel: Re: Onvrede Buite Lewe
Bericht door: dieseltje2 op mei 14, 2022, 07:21:11 pm
Ik heb inderdaad contact gehad met Ties, ik vond het een open en oprecht gesprek.

Ik zou tegen alle betrokken willen zeggen,  ga vooral met elkaar in gesprek, spreek de pijnpunten uit tegen elkaar en kijk waar er misschien nog losse eindjes zijn. Die hoeven niet hier besproken te worden. Ties staat er voor open,  maak daar gebruik van.

De pijnpunten zijn besproken maar verder dan flink geld bijleggen kwamen we niet.....
Ties plaatst nu een reactie plaatst waarvan hier nu gedacht wordt ''o wat goed dat hij toegeeft'', maar hapert aan alle kanten, en daar mag in mijn ogen dan ook op worden gereageerd.
Wij hebben er immers niets meer aan en hij had als 1e eerlijk moeten zijn en het met ons netjes moeten oplossen.
Het is makkelijk posten als je het geld al binnen hebt.

Ties weet precies wie geld hebben toegegeven, dus ik nodig hem van harte uit mij een mail te sturen.
Titel: Re: Onvrede Buite Lewe
Bericht door: muis op mei 14, 2022, 07:56:28 pm
Ik begrijp dat het voor jullie niet gelopen is zoals jullie wilde maar dit is niet de plek om het "uit te vechten".
Ties, mijn advies: mail de betrokkenen zoals je aangaf tijdens ons gesprek en ga het gesprek aan want zo te lezen is het voor nog niet iedereen opgelost naar tevredenheid.
Titel: Re: Onvrede Buite Lewe
Bericht door: Leeuwin op mei 14, 2022, 08:11:16 pm
Ik denk dat alle gedupeerden in principe uitgevochten zijn, moegestreden ook. Plus iedereen wil gewoon lekker weer op vakantie dit jaar, en verder met z’n leven. Dus uitvechten hoeft ook helemaal niet. Ties mag helemaal zelf weten wat hij doet.
Titel: Re: Onvrede Buite Lewe
Bericht door: muis op mei 14, 2022, 08:18:27 pm
Dan sluit ik dit topic en wens ik iedereen een hele fijne vakantie :J
SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal