Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: 1   Omlaag

Auteur Topic: DK: Sjaelland: Hillerod, stadcamping Hillerod  (gelezen 4458 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

par

  • Klap prof
  • ****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Vrouw
  • Berichten: 475
  • Merk Vouwwagen: Bürstner Premio 450 TS (o wacht dat is een caravan...)
DK: Sjaelland: Hillerod, stadcamping Hillerod
« Gepost op: augustus 26, 2015, 10:10:24 pm »

Deze camping is bekend bij Zoover als de beste camping van Denemarken in 2014. Dat schept verwachtingen. De eerste indruk bij aankomst was niet zo'n beste: we werden via een industrieterrein Hillerod ingestuurd en via een buitenwijk kom je uit in een doodlopend straatje met uitzicht op een oud fabrieksgebouw en daar ligt dan de camping.

De camping is de laatste jaren erg gegroeid. De laatste twee velden liggen erg in de kijk, de beplanting is niet hoog en dicht genoeg om de blikken van buiten wat te beperken. En tussen de velden door loopt een voetpad, en dit is een openbare weg.

De twee oudere velden zijn echter prachtig. De eigenaresse en haar Nederlandse partner hebben hun ziel in deze camping gelegd, en dat is te zien. Alles is mooi en netjes, goed onderhouden, heel schoon, kindvriendelijk, en tot in de puntjes verzorgd. Een voorbeeld van de goede zorg is dat een kapotte deur van het speelhuisje in de speeltuin nog dezelfde ochtend gerepareerd was.

De camping organiseert beperkt activiteiten voor hun gasten: wij konden er genieten van een rondvaart in Hillerod tegen speciaal tarief en enkel voor campinggasten. En onze dochter van vijf mocht een rondje sturen.

Het centrum van Hillerod ligt op loopafstand, de fabriek die hierboven genoemd is blijkt deel uit te maken van een groot overdekt winkelcentrum. Een supermarkt ligt ook op loopafstand, maar mocht je die met de auto bezoeken denk wel aan je parkeerschijf. Het station is toch wel een half uur lopen (zonder kleine kinderen wellicht sneller) en de trein brengt je in 40 minuten in hartje Kopenhagen. De trein rijdt overigens elke 10 minuten. De camping ligt ideaal voor bezoek aan Kopenhagen.

De camping zelf heeft een winkel, met beperkt levensmiddelen en een broodjesservice. Er is een mooie keuken, een gezellige huiskamer waar ook de kinderen binnen kunnen spelen bij slecht weer, er is een buitenspeeltuin met zandbak en trampolines. Er liggen stepjes voor gebruik en er ligt speelgoed in de zandbak. Eventueel kan je er nog een skelter huren. En er is een prachtig terras.

Het sanitair is modern, goed verlicht en schoon. Er is er alleen te weinig van. Er is slechts een sanitairgebouw en dat is het in het hoogseizoen te weinig. Je staat elke dag tussen 7 en 10 in de wachtrij voor de douches. Dit heeft de aandacht van de eigenaren en ze werken aan een oplossing.

De kampeerplekken zijn ruim en heel dynamisch. Wij konden er prima staan, verderop stond een Roadmaster Family S in volle uitrusting dat ging prima. Afgebakende plekken zijn er niet. Bij de speeltuin sta je tussen de bomen redelijk uit de wind maar wel in schaduw, en dicht bij alle voorzieningen. De velden hebben een meer open karakter.

    * Vriendelijkheid personeel: 10
    * Sanitair: 8 goed, schoon maar te weinig
    * Schoonheid van de camping zelf: 10
    * Animatie team: nvt
    * Voorzieningen: 9
    * Eet gelegenheden op de camping: nvt

Voor de rest is dit een prachtige camping. Ga er zo weer heen.

« Laatst bewerkt op: oktober 21, 2015, 09:15:40 am door par »
Gelogd

KenJo

  • Klap gek
  • *****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 2.346
Re: DK: Sjaelland: Hillerod, stadcamping Hillerod
« Reactie #1 Gepost op: augustus 30, 2018, 10:01:27 am »

Ik heb de campings nu op een kaart gezet zodat we een mooi overzicht hebben: overzichtskaart Denemarken
« Laatst bewerkt op: augustus 30, 2018, 07:51:14 pm door KenJo »
Gelogd
klapband, klapdeur, klaplopen, klapmuts, klaproos, klapschaats, klapwiek, klapzoen, klapstuk, klapstoel, achterklap, handjeklap

we klappen wat af!
Pagina's: 1   Omhoog
 

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal