BEREIDINGSTIJD: 25 minuten
INGREDIËNTEN: 4 personen
400 g. rijst
200 g. kip- poulet (of gesneden spekjes)
100 g. sla- olie
50 g. garnalen
2 uien
1/2 prei
iets ketjap
2 teentjes knoflook
1 spaanse peper
peper en zout
BEREIDINGSWIJZE:
1 Kook de rijst gaar in ruim water. (1 vinger water boven de rijst).
2 De uien, de peper en de knoflook fijn snijden.
3 De prei goed wassen en klein snijden.
4 Het vlees licht peperen en zouten, daarna bakken in de sla- olie. (spekjes niet peperen en zouten)
5 Als het vlees lichtbruin van kleur is de uien, knoflook de garnalen en de spaanse peper toevoegen.
6 Bak de massa lichtbruin en haal de pan daarna van het vuur.
7 Voeg ongeveer 50 g. ketjap en het bouillonblokje toe.
8 Vermeng de verkregen massa met de gare rijst.
9 De nog rauwe fijngesneden prei toevoegen.
10 Goed met elkaar vermengen en eventueel nog iets zout toevoegen.
OPMERKINGEN:
Je kunt deze maaltijd uitbreiden met een gebakken ei, kant en klare kroepoek of wat plakjes augurk of een ander kant en klaar tafelzuur.