Vouwwagenclub.info
(Openbaar)Kamperen => Koken op de camping => Recepten - Kip en gevogelte => Topic gestart door: jari op juli 30, 2018, 07:27:15 pm
-
Er zitten vast wel mensen hier die mij kunnen helpen en het heeft niks met de klapper te maken!
Maar we willen een keer een hele kip op de bbq klaar maken. Ik heb zo ding gekocht waar je de kip op kan zetten. Om uit te proberen zo ding bij de action gekocht. Bevalt en gaat het goed dan komt er tzt een andere. Daar zit een bakje bij voor bier of wijn of iets... Nu drinken wij totaal geen alcohol helemaal niks nada noppes. Maar wat kan ik dan in dat bakje doen voor een lekker gebraden kippetje op de bbq? Alle tips zijn welkom... ook andere tip voor de bbq zijn welkom iets anders dan anders. Waar geen uren voorbereiding in zitten. Kijk het op de bbq laten garen duurt altijd wel maar wat daar voor zit moet geen uren duren. Snappen jullie me nog?
-
Ook al drink je geen alcohol. Kun je nog wel koken met alcohol.
De alcohol verdampt, wat overblijft is de smaak/aroma van het bier of wijn.
Verstuurd vanaf mijn SM-A510F met Tapatalk
-
Cola, vruchtensap of iets vloeibaars wat je kan drinken. Verwacht niet dat het ene vocht of het andere een andere smaak gaat geven, nooit gemerkt, naar mijn idee doet vocht bij de kip open en bloot helemaal niets, want het kan niet eens neerslaan op de kip. Het verdampt that's it.
Verstuurd vanaf mijn SM-G950F met Tapatalk
-
Ook al drink je geen alcohol. Kun je nog wel koken met alcohol.
De alcohol verdampt, wat overblijft is de smaak/aroma van het bier of wijn.
Verstuurd vanaf mijn SM-A510F met Tapatalk
Klopt het is voornamelijk om de kip lekker sappig van binnen te houden.
Ik gebruik voor mijn beercan chicken 0% bier.
Je kunt ook cola gebruiken maar dan vind ik hem te zoetig smaken.
Neem aan dat je je hebt ingelezen hoe je aan slow cooking doet ?
-
Dat dingetje van de action gebruiken wij tot grote tevredenheid.
Ik doe er wat olijfolie,geplette knoflook en rozemarijn in geeft een lekkere smaak aan de kip.
De buitenkant gewoon met kruiden.
-
Cola en kip gaat inderdaad bijzonder goed samen!
Doordieselen met de Flexi T&T
-
Radler maakt het beetje fris van. Je zou een blikje icetea of iets kunnen doen. Het basisdoel is om vocht in je BBQ te krijgen. Dus de deksel erop en 45 min wachten :) hierdoor droogt de kip niet uit en blijft deze super sappig. Spareribs volgens het 3-2-1 is ook een aanrader ;)
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
-
Gewoon 'niks nada noppes' kip eten :#
-
Ook al drink je geen alcohol. Kun je nog wel koken met alcohol.
De alcohol verdampt, wat overblijft is de smaak/aroma van het bier of wijn.
Verstuurd vanaf mijn SM-A510F met Tapatalk
Juist dus... jakkes bah bah
-
Klopt het is voornamelijk om de kip lekker sappig van binnen te houden.
Ik gebruik voor mijn beercan chicken 0% bier.
Je kunt ook cola gebruiken maar dan vind ik hem te zoetig smaken.
Neem aan dat je je hebt ingelezen hoe je aan slow cooking doet ?
Ja gezien en gelezen over slow cooking
-
Dat dingetje van de action gebruiken wij tot grote tevredenheid.
Ik doe er wat olijfolie,geplette knoflook en rozemarijn in geeft een lekkere smaak aan de kip.
De buitenkant gewoon met kruiden.
Dat ziet er heel goed uit. En wat voor kruiden gebruik je voor de kip zelf dus de buitenkant?
-
Radler maakt het beetje fris van. Je zou een blikje icetea of iets kunnen doen. Het basisdoel is om vocht in je BBQ te krijgen. Dus de deksel erop en 45 min wachten :) hierdoor droogt de kip niet uit en blijft deze super sappig. Spareribs volgens het 3-2-1 is ook een aanrader ;)
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Hoe gaat dat dan met de spareribs? Wij leggen ze altijd aan de rand. Maar vind het erg leuk om nieuwe dingen te proberen.
-
Gewoon 'niks nada noppes' kip eten :#
Dat deden we dus ook altijd maar wouden eens iets anders uit proberen.
-
Dat ziet er heel goed uit. En wat voor kruiden gebruik je voor de kip zelf dus de buitenkant?
Die je normaal ook lekker vind.
-
Ook al drink je geen alcohol. Kun je nog wel koken met alcohol.
De alcohol verdampt, wat overblijft is de smaak/aroma van het bier of wijn.
Pas wel op hoor, bij het kokkerellen verdampt lang niet alle alcohol, er blijft altijd een percentage achter (soms wel 50%). Meestal niet zo erg, maar goed om te beseffen wanneer je echt geen alcohol mag of kunt gebruiken.
-
Hoe gaat dat dan met de spareribs? Wij leggen ze altijd aan de rand. Maar vind het erg leuk om nieuwe dingen te proberen.
3-2-1 sparreribs doe je op laag vuur (in een smoker) opstoken tot 100 graden, en dan eerst 3 uur zo op de smoker (wel gekruid) dan 2 uur in aluminium folie, en dan nog een uurtje open en aflakken met iets zoetigs (honing/appelstroop o.i.d.) temp blijft hele tijd gelijk, en je kunt het beste dikke spareribs gebruiken (Ik haal ze speciaal bij de echte slager)
-
3-2-1 sparreribs doe je op laag vuur (in een smoker) opstoken tot 100 graden, en dan eerst 3 uur zo op de smoker (wel gekruid) dan 2 uur in aluminium folie, en dan nog een uurtje open en aflakken met iets zoetigs (honing/appelstroop o.i.d.) temp blijft hele tijd gelijk, en je kunt het beste dikke spareribs gebruiken (Ik haal ze speciaal bij de echte slager)
klinkt goed alleen ik heb geen smoker maar een bbq
-
iedere bbq is als smoker te gebruiken.
Het is een kwestie van inrichten.
Je moet alleen zorgen dat ze niet boven je qarmtebron liggen, en dan rookhout op je warmtebron gebruiken.
Heb gistere hier op een camping nog een kleine demonstratie gegeven, over hoe je op vakantie nog nog lekker kunt bbq’en. En met een weber 47 heb ik een uitgebrijd dine voor 38 man gemaakt.
En er was nog zelfs over 😜
Er is zo veel meer mogelijk dan je denkt vaak.
Als ik een keer bij een klap weekend kan zijn, zal ik wel kijken of ik ook een demo zal geven.
-
@Wolbert daar zou ik zeker interesse voor hebben. Ben al happy als ik het vuur lang genoeg aan kan houden :)
Verstuurd vanaf mijn SM-A510F met Tapatalk
-
iedere bbq is als smoker te gebruiken.
Het is een kwestie van inrichten.
Je moet alleen zorgen dat ze niet boven je qarmtebron liggen, en dan rookhout op je warmtebron gebruiken.
Heb gistere hier op een camping nog een kleine demonstratie gegeven, over hoe je op vakantie nog nog lekker kunt bbq’en. En met een weber 47 heb ik een uitgebrijd dine voor 38 man gemaakt.
En er was nog zelfs over 😜
Er is zo veel meer mogelijk dan je denkt vaak.
Als ik een keer bij een klap weekend kan zijn, zal ik wel kijken of ik ook een demo zal geven.
Nou dat zou geweldig zijn
-
Ik heb wel eens gelezen dat mensen wijn in recepten vervangen door thee, door de tannines die daarin zitten. Wellicht zou dat bij beer can chicken ook wel lukken. persoonlijk zou ik er dan ook een scheut appelsap bij doen, voor de zuren en de suikers die daarin zitten.
-
iedere bbq is als smoker te gebruiken.
Het is een kwestie van inrichten.
Je moet alleen zorgen dat ze niet boven je qarmtebron liggen, en dan rookhout op je warmtebron gebruiken.
Heb gistere hier op een camping nog een kleine demonstratie gegeven, over hoe je op vakantie nog nog lekker kunt bbq’en. En met een weber 47 heb ik een uitgebrijd dine voor 38 man gemaakt.
En er was nog zelfs over 😜
Er is zo veel meer mogelijk dan je denkt vaak.
Als ik een keer bij een klap weekend kan zijn, zal ik wel kijken of ik ook een demo zal geven.
Hmmm lekkerrrrr ik voel een nieuwe item aankomen op het klapweekend. :P
-
Dat ziet er heel goed uit. En wat voor kruiden gebruik je voor de kip zelf dus de buitenkant?
Gewoon gemengde kippenkruiden van verstegen of eender welk ander merk.