Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: 1   Omlaag

Auteur Topic: Beercan Chicken  (gelezen 11172 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

GranaDavey

  • Gast
Beercan Chicken
« Gepost op: oktober 02, 2010, 11:15:01 pm »

Eentje, die ons laatste keer ERG goed bevallen is.

Beer Can Chicken, een Amerikaanse BBQ klassieker.
De kip staat op een blokje bier, dat open is.
Daardoor blijft de kip lekker sappig.

Het is wel een maaltijd waar je de tijd voor moet nemen.

Er zijn vele manieren hoe je m kan bereiden, laatste keer hebben wij het zo gedaan:

In zo`n koepel bbq, leg je aan 1 kant een klein hoopje kolen.
Daarbij ook een paar stukjes hardhout.
Zorg dat alles goed brand/smeult.
Zet de kip over het bierblikje, en zet de kip, aan de andere kant van de kolen op de bbq.
Dan het deksel erop, en de ventilatie gaten (zitten er altijd wel in) een stuk open.
De kip wordt nu door Indirect Heating, langzaam gaar  ;D

Wij hadden hem er om half 11 `s ochtends op gezet, en om 6 uur `s avonds afgehaald. Hij was toen perfect gaar, en heerlijk mals.

Een super lekker kippetje  :)
Gelogd

nikkel1964

  • Gast
Re:Beercan Chicken
« Reactie #1 Gepost op: oktober 03, 2010, 12:03:41 am »

Klinkt goed, maar ik neem aan dat jullie in de tussentijd wel een paar keer nieuwe kooltjes op dat "kleine hoopje"  hebben gelegd of bleef dat steeds warm genoeg?
Gelogd

GranaDavey

  • Gast
Re:Beercan Chicken
« Reactie #2 Gepost op: oktober 03, 2010, 11:28:27 pm »

Als het eenmaal brand, en dan vooral die blokjes hard-hout dan hoef je er niks aan te doen.
We waren ook gewoon om half 2, tot half 6 weg gegaan, en ondertussen bruinde ons kipje lekker kalm door  ;)
Gelogd

Belgskes

  • Gast
Re:Beercan Chicken
« Reactie #3 Gepost op: oktober 04, 2010, 11:00:43 am »

vergeet niet het blikje  bier open te doen voor je de kip erop zet  :H
Gelogd

Mike

  • Klapperraar
  • **
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 112
  • Merk Vouwwagen: trigano chantilly model 1996
  • Newbie Klapper
Re: Beercan Chicken
« Reactie #4 Gepost op: januari 22, 2022, 09:11:03 am »

Heerlijk dit recpet al doe ik het zelf wel aanzienlijk korten dan 6 en een half uur  :o
ik maak hem in 45 min gaar. kip droogt veel minder uit en het vocht van het beer is dan compleet verdamd. maar geen ervaring met zo lang. lijkt me dat de kip slap word geen krokant velletje enzo. maar benieuwd het eens op deze manier te proberen.
Gelogd
Newbie Klapper.
trigano chantilly model 1996. 1999 gekochr.
met de vrouw en de kindjes!

Alex

  • Klapgek
  • Adminiklaptor
  • Klap gek
  • *****
  • Online Online
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 14.172
  • Merk Vouwwagen: Holtkamper Aero Wind®Force 2020
    • Fortuin
Re: Beercan Chicken
« Reactie #5 Gepost op: januari 22, 2022, 09:59:29 am »

Klopt wij ook.
Als hij iets groter is een uurtje.
En soms met cola.
Dan is hij wat  zoeter.

Verstuurd vanaf mijn CPH1941 met Tapatalk

Gelogd
Het is zonder  toestemming van de beheerder van dit forum niet toegestaan, informatie, foto's, nieuwsberichten en/of berichtgevingen die verstrekt worden op enigerlei wijze te verspreiden
Pagina's: 1   Omhoog
 

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal