Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: 1   Omlaag

Auteur Topic: impregneermiddel  (gelezen 6793 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

muis

  • Gast
impregneermiddel
« Gepost op: augustus 18, 2009, 11:07:21 am »

Om het tentdoek te impregneren zijn verschillende middelen te koop bij de kampeerwinkels.
Er zijn kant en klare middelen, vaak in spuitbus en er zijn middelen die nog aangelengd moeten worden met water. Daarnaast is er ook speciale impregneer voor naden.

De spuitbus is handig voor kleine plekken, voor grote vlakken is het handig om aan te lengen met water en het aanbrengen kan dan met een spons of een hele zachte borstel. bv met uitschuifbare stok die je ook voor de auto kunt gebruiken.
« Laatst bewerkt op: augustus 19, 2009, 12:42:37 am door muis »
Gelogd

Citizen Kane

  • Gast
Re:impregneermiddel
« Reactie #1 Gepost op: oktober 16, 2009, 10:22:52 pm »

Klopt. Beide Varianten van NoNat zijn gebruikt door ons. De spuitbusversie op een kleine koepeltent en de aan te lengen versie op een oude bungalowtent. Mijn ervaring is dat NoNat goed spul is. De bungalowtent die ik geimpregneerd heb met een veger stootte daarna water af als een gek. beter als nieuw. met de spuitbus hetzelfde resultaat op de koepeltent. Aanrader.
Gelogd

muis

  • Gast
Re:impregneermiddel
« Reactie #2 Gepost op: oktober 16, 2009, 10:38:00 pm »

Helemaal mee eens, wij hebben de vouwwagen ermee gedaan en het werkt als een trein. Bijkomend voordeel is de prijs, 500 ml voor 20 m2 kost nog geen 10 euro
Gelogd

Joseppe

  • Gast
Re:impregneermiddel
« Reactie #3 Gepost op: oktober 17, 2009, 12:59:14 am »

dat nadenspul hadden wij op het werk veel en werd veelal op nylontenten gebruikt waarvan de naden al getaped waren(dit gebeurd onder hitte/druk en wilde nog wel eens loslaten) het buitendoek werd dan binnenstebuiten neergelegt waarna je met een tubetje simseal/seamgripp de naden naliep over de stiksels of langs de tape. na drogen vormde dit een elastische bescherming die doorlekken op de naad tegenhield. echter de ervaring is wel dat bij veel gebruik dit nog wel eens gedeeltelijk los kon laten en dus opnieuw gedaan moest worden ;)
Gelogd

waiter

  • Gast
Re:impregneermiddel
« Reactie #4 Gepost op: november 06, 2009, 10:26:59 pm »

Tot op de dag van vandaag heb ik nog nooit impregneermiddel gebruikt en ik ben toch nog steeds van mening dat het niet ten goede komt aan het doek op de lange duur. Zo zal ik ook nooit een tweedehands tent kopen als ik weet dat die is geimpregneerd.
Misschien is het wel heel erg oudbollig en was het vroeger niet zulk best spul en nu goed en basseer ik mijn bevindingen op spookverhalen, maar toch blijf ik er huverig voor.
Gelogd

Joseppe

  • Gast
Re:impregneermiddel
« Reactie #5 Gepost op: november 08, 2009, 02:01:19 am »

tentdoek van vroeger was niks mis mee, vaak dikker en mooier geweven dan nu, vond de tenten veel deglijker dan tegenwoordig. Momenteel is het inderdaad meer high tech maar dat wil niet alles zeggen, de productie ligt vaak in het verre oosten waar de kwaliteitscontrole toch mider frequenter is en zorgvuldiger weet ik uit ervaring.

impregneermiddel is gewoon een vervanger van de laag die erop zit, deze is vaak na het weven er onzichtbaar erop aan gebracht maar slijt toch een beetje eraf door gebruik. ik zie het net als een auto die je regelmatig in de was zet, het is voor het behoud van de tent. Wel raadzaam om net zoals bij de auto de tent eerst goed schoon te maken, evt afspoelen of afborstelen anders ben je voor nop bezig :)
Gelogd
Pagina's: 1   Omhoog
 

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal