Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: 1   Omlaag

Auteur Topic: B: Wallonië (provincie Luik): Theux: Minicamping l'Escargot  (gelezen 5110 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

CEO

  • Klap gek
  • *****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 2.632
  • Merk Vouwwagen: Combi Camp Country 2016 - Trigano Odyssée 2011 - Jamet Louisiana 2001 - Jamet Arizona 1997
  • Plus ça change, plus c'est la même chose!
B: Wallonië (provincie Luik): Theux: Minicamping l'Escargot
« Gepost op: augustus 10, 2009, 01:59:34 pm »

Dit jaar hebben wij, gezin met 3 kinderen van 2, 6 en 7 jaar, van 26 juli tot en met 5 augustus 2009 op deze camping gestaan.

De web-site ziet er verzorgd uit.

De camping is ronduit subliem! Het sanitair is werkelijk fantastisch, niet alleen erg schoon maar ook erg mooi. De ochtenddouche geeft je het gevoel in een luxe hotel te douchen. Pas als je het sanitairgebouw uitkomt zie je dat je aan het kamperen bent. Er is ook een welness-ruimte met solarium, massagedouche en sauna. Hier hebben wij geen gebruik van gemaakt (het weer was te mooi).

De plaatsen variëren in omvang, de grotere plaatsen meten ongeveer 100 m2. Dat is voldoende voor een omvangrijke vouwwagen. De auto mag je naar keuze op het voorveld (parkeerplaats) zetten of bij de tent. Iedere plek is voorzien van stroom (10A) en water. De camping is voorzien van een mooi grasveld, met in het midden een pad met grind. Het gras ligt er goed bij, natuurlijk zijn er kale(re) plekken als er tenten hebben gestaan. De camping heeft ong. 25-30 plaatsen.

De camping wordt gerund door Edwin en Tineke, een gemengd Nederlands-Vlaams stel. Ze weten wat men wil op een camping en zorgen er meer dan goed voor dat alles in orde is. Gastvrijheid wordt hier (in verschillende talen) met een hoofdletter geschreven! Ze hebben altijd tijd voor een praatje, maar alleen gedag zeggen kan ook. De gast staat centraal. Het voelt erg goed, hier kamperen.

Behalve de camping runnen Edwin en Tineke ook nog een 'eet-café' op de camping. Ik zet het tussen aanhalingstekens, omdat ik de zaak niet goed kan inschatten maar het op mij overkomt als een gezellig eet-café. Een eet-café is in mijn ogen een zaak waar je ongecompliceerd maar goed bereid eten kunt krijgen, vergezeld van wat te drinken. Dat is hier zonder meer het geval:
  • o.m. 28 soorten bier
  • diverse limonades
  • twee salades
  • 3 hoofdgerechten (spaghetti, tournedos en canneloni)
  • patat en diverse snacks voor de kids
  • 1 dessert (dame blanche)
  • supervriendelijke en gastvrije bediening

Wij hebben er zelf 1 maal gegeten, met 8 mensen. Er was een keurplaat met kleurtjes voor de kinderen. De kids aten patat met kip-nuggets (op aanraden van Edwin slecht twee porties kip voor 4 kids). Wij aten tweemaal spaghetti (werkelijk heerlijk, met huisgemaakte saus!) en tweemaal de tournedos, die om te zuigen was, zo zacht. Totaal waren we met 8 personen 72 EUR kwijt, incl. drank. De kwaliteit van het eten was zeer goed, de prijs kwaliteit-verhouding was voortreffelijk.

Het eet-café was open op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag.

Daarnaast kunnen er ook extra's worden geregeld: omdat ik zelf jarig was had mijn vrouw gevraagd of ze een taartje mee konden nemen met het brood. Uiteindelijk heeft Tineke een cake gebakken voor bij de koffie en werd ik compleet verrast met een champagne-ontbijt in het eet-café. Zeer geslaagd!

Het volk wat langskomt is zeer gem?leerd. Jongens op de brommer, campers, caravans, motormuizen en natuurlijk vouwwagens. Alles gaat prima samen. Geen overdreven herrie, maar je hooft ook niet altijd muis-stil te zijn. Gewoon een goede sfeer.

Op de camping zijn een tweetal sta-caravans te huur, hoewel het meer mini-villa's zijn. De bewoners waren er erg over te spreken.

Vermaak voor de kids: voor de kleinsten is er een speeltuintje (twee schommels, twee torentjes met een brug ertussen en een glijbaantje). Er is ruimte genoeg voor voetbal, badminton, frisbee etc. Er is geen animatie aanwezig.

Vlakbij in Theux zijn de boodschappen te halen. Supermarkt Delhaize met ruim voldoende keuze. Wel is de groente en fruit daar relatief slecht. Op 15 km (bijv. Remouchamps of Spa) zijn grotere supermarkten te vinden. Op dinsdagavond staat er in Theux een mobiele pizzeria. Even aan de camping doorgeven of je er gebruik van wilt maken, dan weet je zeker dat de pizzeria niet uitverkocht is.

Dagelijks worden verse broodjes aan je tent bezorgd, van de beste bakker uit Theux. Croissants, pain au chocolat, baguettes of pain. Prima in orde. Afrekenen bij vertrek van de camping. Maandag is de bakker gesloten, maar kun je brood halen bij een andere bakker in Theux.

Oh ja, de campingeigenaren hebben nog plannen voor de toekomst: uitbreiding aantal toiletten, hot tub (lekker na een dag fietsen in de blubber of in voor of na-seizoen), vaatwasmachines, extra afwas gelegenheid direct aan het kampeerveld.

Al met al een zeer goede camping. Wij betaalden per nacht (incl. heffingen etc) 35 EUR voor een vouwwagen, met een gezin van 5 personen. Niet de goedkoopste camping waar we hebben gestaan, maar zeer zeker zijn geld waard!

In cijfers (op een schaal van 1-10):
    * Vriendelijkheid personeel:10
    * Sanitair:11
    * Schoonheid van de camping zelf:9
    * Animatie team:nvt
    * Voorzieningen:9
    * Eet gelegenheden op de camping:9

Ook de omgeving was er mooi, veel te zien en te doen. We komen zeker nog eens terug!

Website toegevoegd door moderator: http://www.lescargot.be/start.html

« Laatst bewerkt op: augustus 28, 2012, 09:36:17 pm door Klavertjes »
Gelogd
If you choose not to decide, you still have made a choice!
Pagina's: 1   Omhoog
 

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal