Vouwwagenclub.info

(Openbaar)De vouwwagen => vouwwagenmerken informatie => Holtkamper => Topic gestart door: Barbje79 op augustus 22, 2016, 03:18:15 pm

Titel: Kyte kopen
Bericht door: Barbje79 op augustus 22, 2016, 03:18:15 pm
Hallo,
Wij hebben momenteel een Flyer uit 1994 en willen graag overstappen naar een Kyte. We zijn een gezin met 2 kk van 8 en 10 jaar oud. Adviseren jullie de Kyte S of XL en welke kindertent?
De kids zitten nog niet te wachten op een bijzet tentje en vinden het prima om bij ons in de tent te slapen.

Tevens vraag ik me af wat redelijke prijzen zijn voor een 2e hands Kyte uit de verschillende jaren. We hebben er nu 1 gezien uit 2010 voor 13000 euro, is dat een redelijke prijs?
Titel: Re: Kyte kopen
Bericht door: GJT op augustus 22, 2016, 03:52:43 pm
Ik zou altijd een XL nemen. Meer ruimte om binnen te zitten en in vind de verhoudingen van de wagen mooier. Wij hebben de kindertent L (met buizenframe, 1,4 meter diep) volstaat bij ons voor 2 SI matten. Daarnaast heb je dan nog een ruimte voor omkleden. Je kan er ook 1 grote ruimte van maken zodat de kids nog meer ruimte hebben. Mochten de kids later in een eigen tent gaan dan kan je de kindertent eenvoudig thuis laten/verkopen.

Enige voordeel van de S is dat je bij de keuken kan als de wagen is ingeklapt.

Ik vind 13k voor een exemplaar uit 2010 fors maar dit zijn wel de prijzen die betaald worden aangezien het een gewilde wagen is. Vraag bij wagens van voor 2012 wel goed naar de modificaties die zijn uitgevoerd. Er zijn t.a.v. de eerste modellen steeds (kleine) verbeteringen toegepast. Met name de bevestigingen van de ringen aan het grondzeil zijn verstevigd. Ook voor de masthouder is een update geweest. Vraag na of deze is uitgevoerd.
Titel: Re: Kyte kopen
Bericht door: -maaike- op augustus 22, 2016, 05:30:53 pm
Wij hebben twee kinderen van 7 en 10 en hebben een Kyte S, die wij mooier vinden dan de Kyte XL. We vinden dat de keuken bij de Kyte S veel beter tot zijn recht komt. Zo zie je maar iedereen zijn eigen ding.
Wij vinden de binnenruimte groot genoeg. We hebben wel een voorwand erbij zodat met slecht weer ook de luifel dicht kan gemaakt worden en je dan daar kan eten. We hebben deze op de vakantie 1 keer gebruikt, vooral om te kijken hoe het werkte en dat gaat uitstekend. Je ritst hem er zo in en zit dan lekker beschut. De kinderen slapen in een kindertent L, dan heb je inderdaad en mooie hoge ruimte met een extra gedeelte om je om te kleden. En bij de keuken kan je inderdaad heel makkelijk als de wagen is ingeklapt, net alleen onderweg soms handig maar vooral tijdens in en uitpakken.
Titel: Re: Kyte kopen
Bericht door: Barbje79 op augustus 22, 2016, 05:55:45 pm
Er wordt idd veel geld gevraagd, maar helaas ontkom je daar niet aan. We zaten eerst aan de cocoon te denken, maar vinden de luifel en binnenruimte erg klein. De Flyer is een top wagen, maar het elke keer in en uitklappen bij in en uitpakken ben ik zat.
Gezien alle wensen komen we uit op de Kyte. En uiteraard ook door zijn uiterlijk.
Die modificaties waar over gesproken wordt, zijn die standaard als de wagen in onderhoud is bij Holtkamper of moet men daar telkens extra voor betalen?
Past die voorkant ook op de Kyte's die ouder zijn dan 2012??
Titel: Re: Kyte kopen
Bericht door: abbes008 op augustus 22, 2016, 06:27:17 pm
Wij hebben ook de XL en L kindertent. Heerlijk veel ruimte. Zou daarvoor gaan.
Onze kids van 9 en 7 hebben het af en toe over een eigen tent. Dat laten we nog maar even zo, scheelt ons een bijzet tentje.

We stonden dit jaar naast een 2010 model. Weinig tot geen verschillen.

Tja de prijs. Je merkt pas dat het allemaal waard is geweest zodra je een nacht erin hebt geslapen.

Succes. Wordt momenteel veel aangeboden op MP


Sent from my iPhone using Tapatalk
Titel: Re: Kyte kopen
Bericht door: GJT op augustus 22, 2016, 06:32:31 pm
Modificaties worden meestal bij onderhoud uitgevoerd maar hoe consequent hk daar mee was weet ik niet. De nieuwe voorwand zou wel op een Kyte kunnen maar dan moet er een rits aan je luifel gemaakt worden. Dit zal een kostbare aangelegenheid zijn bij hk. Er is ook een (oud type) voorwand die je er los voor hangt maar deze is een stuk minder mooi.

Fijne van een XL vinden wij dat je de voorwand niet perse nodig hebt omdat je met gemak zo naar binnen verhuisd. Dit is sneller dan het monteren van de voorwand.
De voorwand lijkt me wel prettig bij (langdurig) koud weer omdat je dan binnen kunt koken. Meestal gaan we met dat weer echter niet kamperen..  :# Hoewel we wel eens in de Pyreneeën hebben gestaan waar de voorwand welkom was. Verder nooit echt nodig gehad.

Verder is het idd ook smaak. De keuken in de S gaat ten koste van de ruimte onder de luifel. Maar de luifel is ruim zat dus of je echt last van hebt weet ik niet. Met inpakken schuiven we de bakken via pack and go zo onder de keuken.
Titel: Re: Kyte kopen
Bericht door: -maaike- op augustus 22, 2016, 06:35:42 pm
Past die voorkant ook op de Kyte's die ouder zijn dan 2012??

Das een goeie vraag, ik zou het niet weten. Er moet idd wel een rits aan de luifel zitten en deze luifel is nieuw dus waarschijnlijk niet.
Titel: Re: Kyte kopen
Bericht door: Barbje79 op augustus 22, 2016, 07:29:49 pm
Er staan idd een aantal Kytes op MP op dit moment, maar de prijsverschillen zijn best groot. Ik vind het lastig om te zeggen wat een juiste en nette prijs is voor een 2hands Kyte.
Die uit 2009 heeft geen hulpframe en een kleinere dissel; wat zijn hier de nadelen van?

Als ik het goed begrijp, kan ik beter een Kyte vanaf bj 2012 kopen, klopt dat?
Titel: Re: Kyte kopen
Bericht door: Theu op augustus 22, 2016, 07:40:01 pm
Volgens mij kan je het beste kopen wat het best bij jou en je portemonnee past. :)6]
Titel: Re: Kyte kopen
Bericht door: abbes008 op augustus 22, 2016, 07:56:13 pm
Hulpframe is wel handig, deze helpt het frame in goede banen te leiden. Een kleinere dissel? Geen idee.

Kijk wat max wilt uitgeven. Je kunt op meerdere bieden. Het zijn vraagprijzen.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Titel: Re: Kyte kopen
Bericht door: Barbje79 op augustus 24, 2016, 09:30:02 am
Is het ook enigszins te berekenen hoeveel verlies een Kyte jaarlijks heeft en dat op deze manier een beetje in te schatten is wat je voor een 2e hands moet betalen.
Ik zie verschillende Kyte's er was er 1 van 2009 die zou ongeveer 11.000 kosten (incl. kindertent) en 1 uit eind 2010 voor 12.000 excl kindertent.
Ik weet niet zo goed, wat " normale"  prijzen zijn.
Titel: Re: Kyte kopen
Bericht door: cewi op augustus 24, 2016, 10:47:53 am
Is het ook enigszins te berekenen hoeveel verlies een Kyte jaarlijks heeft en dat op deze manier een beetje in te schatten is wat je voor een 2e hands moet betalen.
Ik zie verschillende Kyte's er was er 1 van 2009 die zou ongeveer 11.000 kosten (incl. kindertent) en 1 uit eind 2010 voor 12.000 excl kindertent.
Ik weet niet zo goed, wat " normale"  prijzen zijn.

Het zijn graag gewilde klappers, de prijs dus ook. Volgens mij kun je dus niet berekenen wat de jaarlijkse afschrijving is. Gewoon voor jezelf bepalen wat je voor de klapper maximaal wil uitgeven en daarop gaan zoeken. Wil je een koopje scoren, blijf je volgens mij zoeken tot je een ons weegt. Het aanbod is gewoon minder als de vraag en dan krijg je de situatie dat er relatief hogere prijzen worden gevraagd.

succes met de zoektocht!
Titel: Re: Kyte kopen
Bericht door: linda75 op augustus 24, 2016, 11:30:52 am
De uitgave is ook eenmalig. Als je hem eenmaal hebt mis je die 1000 Euro meer of minder ook niet meer. Kijk bij 2 e hand vooral.goed naar de staat. Ik kies liever voor een jaar ouder waar netjes mee is omgegaan dan een jaar jonger en al.duidelijke gebruikersporen. Het is jammer dat hk zo duur is want het zijn prachtige wagens.
Titel: Re: Kyte kopen
Bericht door: aartnely op augustus 24, 2016, 12:35:16 pm
hallo Barbje79

wat doe je met de flyer?
Titel: Re: Kyte kopen
Bericht door: GJT op augustus 24, 2016, 12:52:58 pm
De sterk gestegen prijzen de afgelopen jaren hebben ook bijgedragen in hoge restwaarde. Als ik nu de Kyte nieuw zou kopen met opties, dan mag ik ongeveer 5k meer achterlaten in Emmen dan in 2012. In 2012 vond ik het al een bespottelijke hoeveelheid geld voor een vouwwagen. Tot op de dag van vandaag echter blij dat we het toen gedaan hebben en toen niet te veel gerekend hebben..
Titel: Re: Kyte kopen
Bericht door: Barbje79 op augustus 25, 2016, 11:20:46 am
Het jaartal van de Kyte vind ik idd ook minder belangrijk dan de staat waarin hij zich begeeft. Wel vind ik het belangrijk dat hij goed is onderhouden en dat alles up to date is.
Zijn er dingen waar ik extra op moet letten bij het kopen van de Kyte om te zien in welke staat hij is?

De Flyer zal verkocht worden zodra wij een Kyte hebben gekocht. Het betreft een Flyer uit 1994 met een keuken. Tevens hebben wij zo'n froli bedsysteem in de bedlade geplaatst.
Titel: Re: Kyte kopen
Bericht door: Barbje79 op augustus 25, 2016, 12:35:38 pm
Hoe is jullie ervaring trouwens met 2e hand Kyte's??? Er staan er nu aardig wat op MP, maar vraag me af of dit altijd zo is. Is het wijsheid om nu een Kyte te kopen of kunnen we rustig aan doen en rustig oriënteren? Ben bang dat er over enkele maanden geen Kyte's meer te koop staan op MP.............
Titel: Re: Kyte kopen
Bericht door: linda75 op augustus 25, 2016, 12:54:39 pm
Het aanbod is nu ws hoger omdat mensen een jaar stalling moeten betalen. Vh voorjaar zal je ze minder zien. Ik denkt dat als je wilt je beter nu kan kopen nu je wat meer aanbod en dus keuze hebt
Titel: Re: Kyte kopen
Bericht door: Frankie op augustus 25, 2016, 07:13:31 pm


Het aanbod is nu ws hoger omdat mensen een jaar stalling moeten betalen. Vh voorjaar zal je ze minder zien.
Ik denk dat dat wel meeevalt. Wetend dat een stalling 150 tot 200 Euro kost, kan een verkoper namelijk net zo goed zeggen: als ik hem in stalling zet en in het voorjaar verkoop, krijg ik dat stallingsgeld er makkelijk uit omdat het aanbod dan kleiner is.
Titel: Re: Kyte kopen
Bericht door: jlanphen op augustus 25, 2016, 08:14:01 pm
Ik denk dat dat wel meeevalt. Wetend dat een stalling 150 tot 200 Euro kost, kan een verkoper namelijk net zo goed zeggen: als ik hem in stalling zet en in het voorjaar verkoop, krijg ik dat stallingsgeld er makkelijk uit omdat het aanbod dan kleiner is.
Maar als er van de opbrengst van de verkoop een nieuw kampeermiddel gekocht moet worden denk ik toch dat ik zou kiezen voor verkoop nu.
Dan beschik je in ieder geval op tijd over de middelen om iets nieuws te kopen. Je hebt dus ook alle tijd om iets nieuws te kopen, anders moet je in het voorjaar verkopen en ook nog kopen.


Verstuurd vanaf mijn Nexus 5 met Tapatalk

Titel: Re: Kyte kopen
Bericht door: Barbje79 op augustus 25, 2016, 10:50:17 pm
ach, we houden mp gewoon goed in de gaten. Het doel is volgend jaar met de Kyte kamperen, dus hebben nog wel even de tijd:) We zoeken naar een mooie Kyte en hopen deze zsm tegen te komen. As zondag gaan we een Kyte bekijken, waar moet ik vooral op letten??
Titel: Re: Kyte kopen
Bericht door: linda75 op augustus 26, 2016, 06:47:53 am
de fout die wij hebben gemaakt is de wagen niet helemaal uitgeklapt te hebben. we vertrouwden de eigenaren die ons vriendelijk te woord stonden en alle vragen beantwoorden. schijn bedroog want we hebben later nog ruim 500 euro aan reparaties gehad. MIjn advies is klap de wagen helemaal uit..zet hem helemaal op incl voor en zijwanden wagenschorten etcetc. loop alle ritsen goed na en kijk goed naar het doek...wees vooral kritisch.
Titel: Re: Kyte kopen
Bericht door: Matthijs_164 op augustus 26, 2016, 07:01:48 am
Waar op te letten; de Kyte vanaf 2012 heeft geen zwakke punten meer en heel veel kun je niet fout doen bij het uit- en inklappen. Het enige dat snel vergeten wordt is de positie van de maststomp bij het inklappen. Daardoor kan er druk komen te staan op de buizen direct achter de keuken die dan iets krom gebogen worden. Die buizen zijn echter zeer robuust en de eventuele vervorming is voor een leek niet waar te nemen.

Echter, ik denk dat de manier waarop mensen een Kyte opbouwen en afbreken veel zegt over het gebruik. Daarom is het misschien nog wel het beste te letten op hoe zorgvuldig men is met de opbouw. Bij een Kyte hoeft nergens met geweld aan getrokken te worden. Als de huidige eigenaars bij de opbouw voor je gevoel lomp bezig zijn, dan zegt dat veel over het gebruik.

Verder natuurlijk op scheuren etc letten. Vlekje meer of minder maakt niets uit, scheuren en kapotte ritsen wel.

Succes!
Titel: Re: Kyte kopen
Bericht door: Barbje79 op augustus 26, 2016, 08:04:11 am
Ik lees regelmatig dat de Kyte's vanaf 2012 over het algemeen goed zijn. Nu gaan wij naar een Kyte van 2010 kijken. Kunnen we beter wachten op een Kyte uit 2012 en deze kopen, of zijn de Kyte's uit 2010 ook prima?
Titel: Re: Kyte kopen
Bericht door: spikehome op augustus 26, 2016, 08:54:16 am
Eerdere kytes zijn ook goed hoor.
Hoeft echt niet vanaf 2012 te zijn.
Titel: Re: Kyte kopen
Bericht door: Barbje79 op augustus 28, 2016, 06:04:22 pm
Onze zoekactie is afgerond. Sinds gisteren zijn wij de trotse eigenaars van een Kyte!!! As weekend gaan we proef kamperen, kijken of het ons zelf ook lukt om hem mooi en strak op te zetten.
Titel: Re: Kyte kopen
Bericht door: muis op augustus 28, 2016, 06:14:17 pm
Veel plezier ermee  :J
Titel: Re: Kyte kopen
Bericht door: spikehome op augustus 28, 2016, 08:05:18 pm
Gefeliciteerd.
En veel plezier ermee.
Titel: Re: Kyte kopen
Bericht door: abbes008 op augustus 28, 2016, 08:25:48 pm
Gefeliciteerd, krijg je geen spijt van. Laat het strakke effe los, is niet nodig. Een jamet staat strakker. Verl plezier
Titel: Re: Kyte kopen
Bericht door: johan123 op augustus 30, 2016, 07:45:11 am
Gefeliciteerd! is het een S of een XL geworden?

Verstuurd vanaf mijn SM-N9005 met Tapatalk

Titel: Re: Kyte kopen
Bericht door: lennart72 op augustus 30, 2016, 03:22:50 pm
Het is een XL geworden uit 2009 (http://www.vouwwagenclub.info/forum/Smileys/default/smiley_yeah.gif)Nu nog een dagje proefdraaien ergens op een mini camping (http://www.vouwwagenclub.info/forum/Smileys/default/smile.gif)
Titel: Re: Kyte kopen
Bericht door: bramoz op augustus 30, 2016, 03:50:02 pm
TOP! Zelf hebben we ook de XL incl de kindertent! super veel ruimte en ondanks meestal in warmte kamperen is extra ruimte binnen gewoon erg handing.

veel plezier met de Kyte
Titel: Re: Kyte kopen
Bericht door: Diep op augustus 30, 2016, 05:36:31 pm
Gefeliciteerd en ben benieuwd naar de foto's
Titel: Re: Kyte kopen
Bericht door: lennart72 op augustus 31, 2016, 11:28:20 pm
Gefeliciteerd en ben benieuwd naar de foto's
We hebben m vandaag uitgevouwd voor ons huis :)(http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160831/e2e8963a9c2db7d46260ae304aae100c.jpg)(http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160831/c3431598df8b1648086beb1063b6e9db.jpg)(http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160831/e17aac19c815cede0c880b51f70d0d35.jpg)(http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160831/a8e0888a851caec0ab61ba5c2ba5ef1f.jpg)(http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160831/66e1fd8de14bdc1b3afe459c8b7f85b5.jpg)



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Titel: Re: Kyte kopen
Bericht door: lennart72 op augustus 31, 2016, 11:29:36 pm
We hebben een scheurtje gevonden die nog gemaakt moet worden. Iemand een idee wat de kosten hier van zijn?


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Titel: Re: Kyte kopen
Bericht door: lennart72 op augustus 31, 2016, 11:30:16 pm
(http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160831/5bea85b77e0fcfbeb11185c4a0c8d3e6.jpg)


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Titel: Re: Kyte kopen
Bericht door: GertjanA op september 01, 2016, 05:07:29 pm
Zeilmaker is waarschijnlijk goedkoopst, maar ziet waarschijnlijk op tegen het werk om het te kunnen doen. Mooie huizen trouwens, waar is dat?
Titel: Re: Kyte kopen
Bericht door: Diep op september 01, 2016, 05:39:05 pm
Zou dit zelf door HK laten doen maar zal wel niet goedkoop zijn.
Hoe zit het bij de andere elastieken op de zelfde wand. Daar staat de zelfde spanning op.
Let op dat als je de haringen van die wand plaatst dat de elastieken nog niet onder spanning staan.
Anders wordt de spanning op de wand wel heel erg groot.
Titel: Re: Kyte kopen
Bericht door: Nekaf op september 01, 2016, 07:27:05 pm
Gebruik tearaid werkt super en is sterk genoeg voor dat plekje.
Je hebt type A en B gewoon allebei kopen , is altijd handig, let maar op.
Groet en succes, Patrick
Kyte uit 2010
Titel: Re: Kyte kopen
Bericht door: lennart72 op september 01, 2016, 09:02:12 pm
Holtkamper gebeld. Tent moet er helemaal af en daardoor zou t 450 euro gaan kosten:). Uiteindelijk afgesproken dat ik een lapje katoen thuis gestuurd krijg en met textiellijm zal ik m plakken :). De huizen staan in Rijswijk Z-H :). Rijswijk - buiten om precies te zijn.

Tearaid heb ik ook gezien op een site. Wellicht altijd handig om bij je te hebben, bedankt voor de tip!


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Titel: Re: Kyte kopen
Bericht door: spikehome op september 01, 2016, 10:46:17 pm
Hoe is dat gat gekomen?
Als het door normaal gebruik is zou ik tegen hk zeggen dat hun product niet goed is.:)
Titel: Re: Kyte kopen
Bericht door: Dimitri op september 03, 2016, 10:57:50 am
Ik ben zelf ook aan het kijken om een Kyte S uit 2010 te kopen.
Wat ik me afvraag is of de Kyte S in totaliteit even groot is als de gewone Kyte en dat hierdoor de binnentent van de Kye S dus iets kleiner en de luifel iets groter is?

Weet iemand ook of het mogelijk is om een nieuwe voorluifelwand te plaatsen in een Kyte uit 2010?  Ik denk aan een voorluifel voor dagen als je veel harde wind hebt, want is het dan nog goed te doen om buiten te koken?

Omdat de kinderen tegenwoordig in een eigen tentje slapen lijkt me een XL niet nodig.
Wel vraag ik me af of ik in de problemen kom met de grootte van campingplaatsen voor een Kyte S?
Heeft iemand ervaring dat campingplaatsen te klein zijn (zeker als er ook nog 2 werptentjes bij moeten komen te staan).

Wat is de ervaring met een Kyte S om de keuken te bereiken tijdens een reis (op bijv. een parkeerplaats)?

Ik lees ook dat de Cocoon iets makkelijker op te zetten is. Wij willen liever een Kyte S omdat die beter bij onze wensen aansluit maar vinden het erg belangrijk dat deze makkelijk en snel is op te zetten voor bijv. een tussenovernachting tijdens de heen of terugreis en om wat vaker van camping te wisselen. Voorheen hadden we een Trigano en was dit een hele klus waardoor we niet zomaar van camping wisselde. 

Als laatste wil ik graag weten of de prijs die gevraagd wordt voor de Kyte van 2010 met wagenpakket van 12.500 euro niet teveel is? Op het forum las ik dat destijds de Kyte een stuk goedkoper was als nu.
Ze geven aan dat de Kyte er nog prima uitziet, er geen enkele schade is en er bijna geen gebruikerssporen te zien zijn. Alleen voor zomervakanties gebruikt, geen huisdieren in geweest en altijd in stalling gestaan.

Degene die dit item heeft geplaatst wens ik succes met de reparatie en veel plezier met de Kyte, hij (of zij?) ziet er geweldig uit! Ik ben er nu van bewust om bij een eventuele aankoop de tent erg grondig te inspecteren op o.a. scheurtjes.

Titel: Re: Kyte kopen
Bericht door: abbes008 op september 03, 2016, 12:37:50 pm
De Kyte S is ongeveer 70 cm kleiner/ korter. De luifel heeft dezelfde afmeting als de XL.
Doordat de binnentent 70cm korter is, komt de keuken aan de achterzijde vrij. Hier kun je onderweg ook nog bij.

Wat betreft de voorwand geen idee, dag zou je bij HK na kunnen vragen.

Qua plek lijkt mee geen probleem. Je hebt sowieso altijd ruimte voor 1 tentje. Want dag is de ruimte waar je normaliter een kindertent plaatst die aan de Kyte vast zit.

Wordt een beetje moe van het gezeur over het opzetten, welke het makkelijkst is en welke de snelste is.
Maar met de Kyte is het eenvoudig om een nachtje te staan, minimaal 4 haringen gebruiken wij, afhankelijk van het weer. Twee aan de wagen zijde en 2 aan de luifel. Het Frame houdt de tent verder prima in orde. De kids kunnen dan lekker in de tent slapen en jullie op de grote bed.

Qua prijs zijn alle 2e hands spullen lastig, wat heb je ervoor over? Een bestaande woning vind iemand altijd ook te duur. Een 2ehands auto is ook altijd te duur.

Je merkt de waarde pas, zodra je hem hebt gebruikt. Dan denk je niet meer aan het bedrag. Je denkt alleen nog, wat een heerlijk gevoel is dit en wat kan ik heerlijk kamperen. Hadden we veel eerder moeten doen.

Gewoon kijken zou ik zeggen. Succes.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Titel: Re: Kyte kopen
Bericht door: Dimitri op september 03, 2016, 12:52:50 pm
Dank Erik voor je snelle reactie en duidelijke antwoorden!

Kun je nog een indicatie geven van de hoeveel tijd je hem opzet voor een tussenovernachting (dus in de minimale stand met 4 haringen)?

Ik heb nog een aanvullende vraag.
Weet iemand of op de voorkant van de Kyte S (bij de dissel) ook standaard een trekhaak zit zodat je op de dissel het fietsenrek van je auto kunt plaatsen. Ik heb dit gezien bij een Cocoon maar weet niet of dit standaard of een optie is en of dit ook bij een Kyte mogelijk is (staat niet op de prijslijst van HK).





Titel: Re: Kyte kopen
Bericht door: abbes008 op september 03, 2016, 12:58:15 pm
Wij zijn dan ongeveer 20 minuutjes bezig.
Er zit geen standaard kogel op de dissel.
Voor 79 euro heb je een fietsendrager voorop


Sent from my iPhone using Tapatalk
Titel: Re: Kyte kopen
Bericht door: Dimitri op september 03, 2016, 01:07:34 pm
Elders op forum lees ik ook dat de Cocoons uit 2010 zijn geleverd met 1e generatie Pack-N-Go systeem dat niet ideaal is, priegelwerk en op de tast. Nu weet ik niet of dit voor de Kytes ook geldt en zo ja, of dit dan standaard bij de 1e servicebeurt aangepast wordt door HK?
Titel: Re: Kyte kopen
Bericht door: Diep op september 03, 2016, 01:21:02 pm
Zie hieronder de verschillen in afmetingen van de Kyte XL en de Kyte S.
Er is ook een topic "Kyte XL versus Kyte S".
Titel: Re: Kyte kopen
Bericht door: spikehome op september 03, 2016, 02:40:48 pm
De kyte s heeft inprincipe een kleinere binnen tent en een kleinere luifel doordat de keuken in de luifel zit.
Volgens mij moet het wel mogelijk zijn om een trekhaak te monteren op de dissel.
Ik heb gewoon een drager rechtstreeks gemonteerd.
Nieuw een €180,- waren ze volgens mij.
Camping plekken nog nooit probleem mee gehad al is het af en toe wel krap maar dan heb je met elke vouwwagen wel een probleem gehad.
Titel: Re: Kyte kopen
Bericht door: leeuw op september 03, 2016, 03:26:44 pm
@spikehome, welke drager heb jij gemonteerd. Laat jij de fietsen staan als je wagen opzet
Titel: Re: Kyte kopen
Bericht door: spikehome op september 03, 2016, 03:50:25 pm
Zelfde drager als hk verkoopt van frami geloof ik.
En ja tijdens het klappen kan je de fietsen laten staan.
www.obelink.nl/fiamma-xl-a-fietsendrager.html
Titel: Re: Kyte kopen
Bericht door: abbes008 op september 03, 2016, 08:02:31 pm
Wij hebben dezelfde van de Vrijbuiter eigen merk. Wij hebben de kindertent eraan vast, dan is het klappen wat lastig.


Sent from my iPhone using Tapatalk
SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal