Ingrediënten (4 personen)
2 pakjes baby Romaine sla
Bakje aardappelsalade van AH 600gr
2 rode uien
1 of 2 paprika's
8 trostomaten
2 of 3 blikjes tonijnmoot in water
1,5 potje zwarte olijven evt aan schijfjes
4 à 6 hardgekookte eieren
Flinke hoeveelheid olijfolie
Balsamico azijn
Grove mosterd
Provencaalse kruiden
Voor de liefhebber: ansjovis
Bereiding:
Laat de olijfolie onder goed roeren in de balsamico azijn lopen.
Voeg de mosterd en de Provencaalse kruiden toe.
Snij de onderkant van de baby Romaine sla af en verdeel de bladeren over 4 borden.
Leg daarop een aantal scheppen van de aardappelsalade.
Snij de paprika aan kleine stukjes en de tomaten aan blokjes. verdeel ze over de sla en de aardappelsalade. Snij de rode uien in dunne ringen en verdeel ook die over de borden. Laat de tonijn uitlekken (of pers het water eruit) en verdeel het over de borden en besprenkel het geheel royaal met de dressing.
Verdeel de olijven.
Snij de eieren in de eiersnijder en leg de schijfjes op de salade.
Verdeel eventueel de ansjovis.
Eet smakelijk!