Hier volgt onze eigen recept voor een broodje pulled chicken :
Normaal doen wij kip low&slow roken voor pulled chicken maar deze keer doen we het anders. Namelijk de Dutch oven way.
Mocht je het gaan maken horen wij graag wat jullie ervan vonden
Hier volgt het recept van Baron's Smoking BBQ :
- Bereid de bbq voor op een temperatuur van 170 graden ( Bij Dutch oven gebruik ik vaak houtskool van b kwaliteit omdat je alleen de warmte nodig hebt )
- Pak je Dutch Oven pan en doe daar 2 eetlepels zonnebloem of olijfolie in en smeer het uit over de hele bodem.
- Snij je ui in groffe stukken en doe dat in de pan en leg daarboven op de kippendijen.
- Doe nu alle ingrediënten bij elkaar en giet het over de kip heen.
- Zet nu je Dutch oven met deksel erop op de bbq ( ik heb hiervoor een kamado ) . Doe de deksel dicht van de bbq waardoor de warmte ook bovenin de deksel van de Ducth oven gaat zodat de kip beter gaart.
- Na 75 min even controleren of de kip gaar is door middel van 2 vorken uit elkaar te trekken.
- Haal de kip uit de Dutch oven en ga hem pullen met 2 vorken.
- Doe nu de kip terug in de Dutch oven en roer hem goed door met de resterende saus en laat het 15 minuten garen.
- Pak nu een hard broodje naar keuze ( favoriet bij ons is een italiaanse bol ) en doe daar de pulled chicken op en smullen maar en vergeet niet een goede Trippel
erbij te pakken of een goed glas rode wijn.
Recept voor 4 personen.
2 eetlepels zonnebloemolie of olijfolie
1,5 grote ui
1.5 KG kipdijen zonder bot
250 ML BBQ sauce ( ik gebruik zelf gemaakte op basis van bruine rum )
120 ML appel cider azijn
120 ML kip boullion
75 gram rietsuiker
1 eetlepel gele mosterd
1 eetlepel Worcestershire sauce
1 eetlepel paprika poeder
2 theelepels tijm
6 a 8 stukjes knoflook in stukjes gehakt.