Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: 1   Omlaag

Auteur Topic: Camping "Ferienpark Arber" in Duitsland  (gelezen 3868 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

veldhuiss

  • Gast
Camping "Ferienpark Arber" in Duitsland
« Gepost op: januari 11, 2012, 01:23:50 pm »

Komend jaar gaan wij voor het eerst kamperen met een vouwwagen (Cabanon Mercury).
Nu willen we niet voor de eerste keer gelijk naar zuid frankrijk rijden dus kijken we een beetje in de max 1000km range vanaf Groningen.
Vorig jaar zijn we ook in Duitsland geweest (Ferienpark Orsingen in een Mobile Home) en dat is eigenlijk erg goed bevallen (=Duitsland als vakantieland). Voor komend jaar zaten we te denken aan Ferienpark Arber. Iemand ervaring met deze camping? Zoover + vergelijkbare sites zijn allemaal positief.


Gelogd

Klavertjes

  • Global modderklaptor
  • Klap gek
  • *****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Vrouw
  • Berichten: 2.784
  • Merk Vouwwagen: Opus Camper all-road 2022
  • Opus Camper all-road 2022
Re: Camping "Ferienpark Arber" in Duitsland
« Reactie #1 Gepost op: januari 11, 2012, 03:24:51 pm »

Daar ben ik dan zelf ook wel benieuwd naar omdat deze ook op ons lijstje voorkomt (is wel een lang lijstje want we willen niet boeken)!
Gelogd
Geluk ontstaat als wat je denkt, wat je zegt en wat je doet in harmonie zijn
(geleend van Mahatma Ghandi)

veldhuiss

  • Gast
Re: Camping "Ferienpark Arber" in Duitsland
« Reactie #2 Gepost op: januari 17, 2012, 11:55:42 am »

Helaas geen reacties, dan maar de stoute schoenen aangetrokken en geboekt voor 2 weken(en een beetje) in augustus 2012.
Na het boeken schoot  me nog een vraag binnen over de geboekte plaats, deze werd zeer vlot en netjes in het Nederlands beantwoord en de boeking is confom onze wensen en na overleg met de eigenaar nog aangepast.
Dus zowel het boekingsproces als de afhandeling van eventuele vragen zijn iig zeer netjes verlopen, als de rest van de vakantie dat nu ook zo verloopt :-)

« Laatst bewerkt op: februari 15, 2012, 08:08:33 am door veldhuiss »
Gelogd

hugio

  • Gast
Re: Camping "Ferienpark Arber" in Duitsland
« Reactie #3 Gepost op: mei 31, 2012, 02:39:21 pm »

Wij hebben dit jaar ook geboekt naar ferienpark arber wij gaan de eerte 2 wkn van juli, op de site ziet alles er netjes uit.   Ben benieuwd!

Heeft er iemand tips om iets te bezoeken in de omgeving?
Gelogd

almer

  • Klapperraar
  • **
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 112
  • Camp Let Premium 2016
Re: Camping "Ferienpark Arber" in Duitsland
« Reactie #4 Gepost op: januari 23, 2013, 11:05:40 pm »

Wij hebben dit jaar ook geboekt naar ferienpark arber wij gaan de eerte 2 wkn van juli, op de site ziet alles er netjes uit.   Ben benieuwd!

Heeft er iemand tips om iets te bezoeken in de omgeving?

Hoe was de camping?
Wij willen dit jaar daar wel na toe in de zomervakantie.
groeten Almer
Gelogd

veldhuiss

  • Gast
Re: Camping "Ferienpark Arber" in Duitsland
« Reactie #5 Gepost op: januari 24, 2013, 08:01:09 pm »

Verhaal is een beetje dubbel. Omgeving is op de eerste plaats helemaal super. Veel bos, leuke uitstapjes, leuke stadjes. Zwiesel zelf is een leuk plaatsje maar zeker niet de leukstenin de buurt.
De camping op zich is prima, niet al te groot. Qua faciliteiten ook prima. Het zwembad en het restaurant zijn erg Duits, dus netjes, schoon en het eten is prima voor elkaar. Het sanitair is weer iets minder als het erg druk is, maar ze doen hun best het schoon te houden (in tegenstelling tot sommige gasten). Douchen is gratis evenals warm water voor wastafels en afwassen. Animatie is van Vacansoleil en dus ook in het Nederlands.

Wat mij persoonlijk tegenviel was de vlakte van de plaatsen en de afwatering van de veldjes. Ondanks dat we hele mooie warme dagen hebben gehad waren ook ook best wel wat regenbuien in de nacht. Van andere gasten begrepen we dat het nog niets was vergeleken met de weken voordat wij er waren (augustus). Ondanks deze beperkt aantal dagen met regen hadden we op een gegeven moment toch maar een geultje om de vouwwagen gemaakt om het water wat beter weg te laten stromen. We hadden het geluk dat we bovenaan een veldje stonden. Mensen verder naar beneden, gezien vanaf de weg, hadden minder geluk en stonden letterlijk in een modderpoel. Omdat we vrij bovenaan stonden was de plek wel erg schuin. Het was niet mogelijk de wagen waterpas te krijgen zonder gebruik te maken van 2 op elkaar geplaatste oprijd keggen, aan 1 kant!!!
De voortent was dus ook net een glijbaan, maar wel droog. Onze plaats was wel heel erg ruim.
De comfort plaatsen zijn voor vouwwagens minder geschikt omdat deze een groot bestraat stuk hebben waar de caravan op kan staan, voor een vouwwagen is dit minder geschikt gezien de afmetingen van dit stuk tov het beschikbare gras. Als laatste is het jammer dat er geen winkel is op de camping maar in Zwiesel zelf zijn er plenty (aldi, lidl, rewe, real, enz). Voor meer info gewoon vragen. Succes met kiezen.
Gelogd
Pagina's: 1   Omhoog
 

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal