Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: « 1 2 3   Omlaag

Auteur Topic: Jamet goede keuze?  (gelezen 11985 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Nirak

  • Karin, Peter en Nicolo. Van Arizona, naar Odyssee, naar Panama — naar Nano 👍
  • Klap nerd
  • ***
  • Offline Offline
  • Geslacht: Vrouw
  • Berichten: 273
  • Merk: kampeermiddel : Holtkamper Nano met Basekitchen
  • 'Camouflage Klapper'
Re: Jamet goede keuze?
« Reactie #30 Gepost op: augustus 27, 2015, 11:50:46 am »

Elke vouwwagen heeft voor- en nadelen en iedere eigenaar kijkt er op een andere manier naar omdat iedereen andere wensen heeft.

Voordat je een keuze maakt is het handig om voor jezelf een aantal zaken op een rijtje te zetten;

- hoeveel ruimte heb je nodig - voortent/bedden/ aantal personen ( komt er nog gezinsuitbreiding in de toekomst of wordt dat minder als kinderen in eigen tentje gaan slapen)
- wil je een nieuwe of een tweedehandse
- wil je een vaste of losse of geen keuken
- ga je naar 1 camping of ga je trekken - opzetgemak - opzetsnelheid
- Hoe vaak ga je er mee weg
- kwaliteit doek kan ook afhankelijk zijn van bestemming.
- heb je veel bagageruimte in je auto / heb je veel bagageruimte nodig in je vouwwagen


Onze 1 e vouwwagen was een Jamet Arizona van 14 jaar oud. Wij vielen voor de ruimte, grote voortent, voldoende slaapruimte voor ons 5 en, kids van 11 en 2 van 8 toendertijd.
Was op zich een prima wagen, maar wij vonden de tijd die je nodig hebt om op en af te breken te veel werk. En, het opbergen van spullen in het middenstuk en bovenop de wagen niet praktisch, als het regent bij opzetten wordt ook een deel van je spullen nat. En bij afbreken 1 dag van tevoren, zaten we met de spullen van het middenstuk als we moesten slapen.

Zodoende zijn wij overgestapt naar een Trigano Odyssee (vergelijkbaar met Jametic) 1,2,3 systeem, dus snel openklappen en je staat droog, bagageruimte onder het bed ( nog geen pack & go systeem) en nog steeds onze tafel en stoelen boven op de klapper, omdat de bagageruimte onder het bed niet groot genoeg is voor al onze spullen. Mooie vouwwagen met 2 bedden, ondertentje en gastencabine dus voldoende slaapplaatsen. Opzetsnelheid half uur, zonder alle toeters en bellen, 1 uur compleet.  Opruimen kost altijd meer tijd, dus inderdaad moet je dag van tevoren alle losse spullen opruimen, zodra alles onder het bed ligt ben je snel ingeklapt.  Super vouwwagen.  Nadeel bij zowel Arizona als odyssee is het gesjouw met de keuken, er kunnen wielen onder! Maakt het gemakkelijker, maar de keuken is niet super stabiel, dus altijd goed opletten hoe je hem wegzet.  ook bij deze hadden wij nog wat wensen over...

Sinds deze zomer hebben we de raclet Panama, zet nog sneller op, weinig extra handelingen bij het opzetten, vaste keuken en een opslagruimte onder het bed van 1600 liter met een pack en go systeem, voldoet aan alle eisen, het enige wat tijd kost is opruimen, maar dat kan je ook voorkomen door minder mee te nemen :#

Wij hebben dus Veel gekampeerd ( niet alleen de grote vakantie)  veel vouwwagens van anderen bekeken en ook regelmatig showrooms bezocht, zodoende weten wij wat wij belangrijk vinden.

Ga eens kijken bij wat dealers die ook 2e hands een groot aanbod hebben, onze odyssee kwam bij de vouwwagenspecialist in Boxtel vandaan, zij hebben veel modellen staan en geven goed advies waar je op moet letten. Er zijn uiteraard meer showrooms even afhankelijk van waar je zelf woont.  Dan heb je een goed beeld, voordat je op marktplaats kijkt.

Succes met de keuze!


-
Gelogd
Dans met je hart en je voeten zullen volgen.

FiPe

  • Gast
Re: Jamet goede keuze?
« Reactie #31 Gepost op: augustus 29, 2015, 07:40:36 pm »

Is Jamet een goede vouwwagen ....

Onze eerste Jamet was een Arizona in 2003 aangeschaft.
Onze tweede Jamet was een 4 x 4 in 2010 aangeschaft.
Onze derde Jamet is een 4 x 4 CP vanwege de doorloopkeuken.

Zeven jaar zonder een centje pijn van de Arizona genoten.
De 4 x4 was een absolute ramp. Tentdoek scheurde op de naden, Gebroken schokdempers en een lekkend dekzeil.
De 4 x 4 CP Tsja ... een absolute ramp wil ik niet zeggen omdat wij tot heden elke vakantie met volle teugen genieten van de ruimte en het gemak van opzetten en inklappen.
Voor de rest is abnormaal veel (buizen, schokdempers, remmen, keukenblok frames) van de vouwwagen vervangen vanwege fabricagefouten. (Dekzeil is in 4 jaar tijd al 4 keer vervangen wegens lekkage).
Wij hebben heel veel technische ellende met onze 4 x 4 CP al achter de rug waarbij nu ook nog een claim van regelrechte oplichting door Jamet erbij is gekomen.

Bij de Bovag onderhoudsbeurt van afgelopen week kwam aan het licht dat mijn 4 x 4 CP bouwjaar 2011 twee banden productiejaar 2009 en reserveband productiejaar 2008 hadden.
De gasslang bleek ook productiejaar 2009 te zijn.
Kortom de verwachte kosten vervanging banden en gasslang in 2017 heb ik nu in 2015 moeten maken.

Controleer zowel bij aanschaf van nieuw als tweedehandse Jamets de productiejaren van de banden en gasslang.
Zijn ze ouder dan 6 jaar en je krijgt schade aan je vouwwagen dan is het maar de vraag of de verzekering wel wil uitkeren omdat er geen of achterstallig onderhoud heeft plaats gehad.
Gelogd
Pagina's: « 1 2 3   Omhoog
 

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal