Vouwwagenclub.info

(Openbaar)Kamperen => Koken op de camping => Topic gestart door: poldertoerist op mei 22, 2014, 11:22:20 pm

Titel: En toen was er Koffie!
Bericht door: poldertoerist op mei 22, 2014, 11:22:20 pm
Voor veel mensen is kamperen pas compleet als ze met een  bier of met een  W: voor de tent.zitten. Ik heb daar niet zo veel mee. Voor mij is het een lekker vers bakkie koffie. En dan bij voorkeur een ambachtelijk bakkie :J  dat wil dus zeggen dat het niet door een pad of cupje geperst is. Prima hoor als je gewoon snel een kopje koffie wil,  maar mijn voorkeur gaat uit naar koffie die door een filter heeft gedruppeld of zo puur mogelijk in een cafetiere of een mokkapotje is gezet.  Niets lekkerder dan een voortent die zich vult met de geur van verse koffie :J  Omdat mijn Ex het koffiezetapparaat meenam en ik wel van een bakkie hou heb ik mij een cafetiere aangeschaft.  eigenlijk een prima ding om ook op vakantie koffie mee te zetten bedacht ik mij toen.  Maar zoveel mensen zoveel smaken. En omdat je hier en daar wel eens wat vragen ziet dacht ik... zet gewoon een stel mogelijkheden op een rijtje.

Zonder stroom:

Cafetiere
Je hebt ze in alle soorten en maten in Glas en in RVS. De Bodum van glas is de bekendste. Een glazen cafetiere heb je al voor minder dan 10 euro.
(http://i304.photobucket.com/albums/nn169/fiatclubnederland/bodum-cafetiere-bistro_zpse5645573.jpg)
Hoe werkt het?

Doe ongeveer twee scheppen per mok koffie in de cafetiere giet hier water op wat net van de kook af is.  laat dit 5 minuten "trekken" tussendoor even omroeren met een kunstof lepel als je een glazen versie hebt.  Duw vervolgens de zeef langzaam naar beneden en schenk de koffie uit.  Er kan wel wat koffiedik meekomen. Wie vooral filterkoffie drinkt zal mss wat (positief of negatief) verrast zijn door de smaak, die is namelijk nogal wat puurder dan wat je gewend bent. Gebruik grove maling!

Het mokkapotje/espressopotje:
Beter bekend als de Bialetti
(http://i304.photobucket.com/albums/nn169/fiatclubnederland/bialetti-moka_zpsa3487714.jpg)
Hoe werkt het?
Een Bialetti bestaat in principe uit 3 losse delen. Een waterreservoir, een koffiereservoir en het koffiekannetje.  Een Bialetti is geschikt voor een beperkt aantal kopjes koffie (espresso) van 1 tot 12. Het is de bedoeling dat je met een 12 kops ook altijd 12 kopjes zet. je kunt er wel minder koffie en water in doen, maar dat vraagt wel wat experimenteren.  Je vult het waterreservoir tot vlak onder het drukventiel, vult het koffiereservoir met koffie (grove maling. espressomaling of beter: zelf malen) veeg evt. gemorste koffie van de randen af en draai de pot op het waterreservoir. Zet de bialetti op het gas, en na een paar minutjes komt door de druk de koffie in het kannetje. laat dit niet te lang koken want dan verbrand de koffie. als het gaat stomen is de koffie klaar.

de percolator
(http://forum.vouwwagenclub.info/index.php?action=dlattach;topic=14061.0;attach=15052;image)
Kan vullen met 2 tot 6 kopjes water. Het potje boven op de steel vullen met gemalen koffie, geen snelfilter maling gebruiken (afhankelijk van hoe sterk je de koffie wilt 1 schep per 2 kopjes). Geperforeerde deksel op het potje plaatsen en met de steel naar beneden in de kan plaatsen. Deksel met glazen dop op de pot. Het geheel op het fornuis en aan de kook brengen. Heet water stijgt via de holle steel, die doorloopt tot bijna de bovenrand van het potje net boven de geperforeerde deksel op het potje, en loopt door de geperforeerde deksel over de koffie in het (filter) potje terug de kan in (bodem van het potje heeft een hele fijne perforatie). Via de glazen stop in de deksel kun je zien hoe sterk de koffie.

Opschenken
(http://i304.photobucket.com/albums/nn169/fiatclubnederland/l_179640010_zps30dbbbf3.jpg)
Misschien wel de meest eenvoudige en bekende methode. een filterhouder koop je voor slechts een paar euro evt. met een uitwasbaar filter

Hoe werkt het?
Simpel: een filter in de filterhouder, zet de houder op een mok of thermoskan kook water en schenk dit, als het net van de kook af is met een draaiende beweging op. rustig aan zodat het water de tijd heeft om door te lopen.

Oploskoffie:
Verschillende smaken verkrijgbaar, van goud tot en met koffie verkeerd.
hoe werkt het?
poeder in de mok, kokend water opschenken.. roeren, klaar.
Met stroom:

Filter apparaat:
(http://i304.photobucket.com/albums/nn169/fiatclubnederland/tristar-koffiezetapparaat_zps14727d87.jpg)
Kost ongeveer 10 euro bij de campingspeciaalzaak of Blokker
Hoe werkt het? net als thuis.  Filter in de houder en vullen met koffie naar smaak en behoefte. waterreservoir vullen en rustig door laten pruttelen.

De andere methoden: Dolce Gusto, Nespresso en Senseo gooi ik op 1 hoop.
De Dolce Gusto en Nespresso maken koffie met een pompdruk van 15bar of meer. Van deze apparaten zijn ook wat compactere varianten te vinden, die prima op de camping te gebruiken zijn maar er niet specifiek voor bedoeld.  In het buitenland zijn de capsules van beide systemen ook gewoon in de supermarkt verkrijgbaar.
De senseo werkt met een pompdruk van maximaal 3 bar. tegenwoordig zijn ook hiervan compacte uitvoeringen verkrijgbaar en er bestaan van andere merken (Tomado, Princess) dan phillips zelfs speciale camping versies zoals deze (kost 15 euro ):
(http://i304.photobucket.com/albums/nn169/fiatclubnederland/013936_zps07768c64.jpg)


Ben ik wat vergeten? laat het weten, maken we de lijst zo compleet mogelijk.
Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: Yolanda op mei 22, 2014, 11:33:58 pm
Ehhh................de oploskoffie???? :P
Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: Kemp74 op mei 23, 2014, 12:48:11 am
Inderdaad wij nemen altijd oploskoffie mee  net zo snel net zo handig en ook lekker
Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: DannyST op mei 23, 2014, 01:27:03 am
Nespresso-apparaat past bij ons heel mooi in de één van de vakjes van de keuken tijdens de reis. Zo'n 200 cupjes mee, speciaal voor de koffie stenen kopjes in plaats van het Rosti Mepal servies...

Grappig toch altijd weer hoe smaken verschillen.
Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: spikehome op mei 23, 2014, 06:52:01 am
Leuk stukje.

De espresso vroeger veel gebruikt.
Ook het op schenken in de filter veel gedaan.
Tegenwoordig klein camping koffie apparaat.
Maar ook oplos capacinno voor de snellere bak (water koken dmv gas of waterkoker).
Want het koffie apparaat duurt erg lang door het beperkte vermogen.
Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: poldertoerist op mei 23, 2014, 07:04:09 am
Ehhh................de oploskoffie???? :P

oh ja, dat bestaat ook  :O

zal het even toevoegen
Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: retteketed op mei 23, 2014, 07:41:11 am
Leuk op een rijtje,

wij gaan voor de Bialetti / mokkapotje voor 2 personen, komt er meer volk, zetten we ouderwets met filter en opschenken met (net geen) kokend water....

ieder z'n smaak natuurlijk, maar oploskoffie, senseo vindt ik een synthetische smaak hebben....

mokka potje veruit favoriet :K :K
Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: bosi op mei 23, 2014, 08:28:18 am
Ik mis alleen, nog de oude percolator. Is tegenwoordig weer makkelijk te krijgen in een moderner jasje en het voordeel is dat je ook wat grotere hoeveelheden (stevige) koffie kunt zetten.
Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: els op mei 23, 2014, 10:22:23 am
wij gebruiken de "oude" perkulator in een "nieuw" jasje
http://www.amazon.de/C3-Perkolator-6-Tassen-Basic/dp/B004QSJZ6M/ref=sr_1_4?ie=UTF8&qid=1400833168&sr=8-4&keywords=perkolator

heerlijke koffie 2 tot 6 bakkies.
Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: xray op mei 23, 2014, 11:29:34 am
Geinig ik ken de percolator vooral in de Bialetti/ander merk vorm. Ben Italiaan dus daar zal het wel aan liggen ;). Op de camping neem ik alleen die mee. Dat werkt goed voor 2 kopjes, we zijn met 2 dus meer is niet nodig.
Komen er meer mensen moeten ze even wachten. Thuis gebruik ik die ook of de piston zetter.
Voor grote groepen haal ik de ouderwetse nederlandse koffiemachine uit de kelder, die drink ik zelden aangezien ik espresso lekkerder vind.
Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: Yolanda op mei 23, 2014, 11:37:45 am
Ik heb een koffiezet apparaat met thermoskan, en voor het geval dat de stroom uit valt(afgelopen zomer gehad nog voordat ik maar 1 kop koffie gehad heb) een losse filter. En sinds kort een simpel apparaatje waar ik een koffiepad in kan stoppen. Voor mij handig, ik drink meestal in mijn eentje koffie.
Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: Appeltje op mei 23, 2014, 11:49:23 am
Geinig ik ken de percolator vooral in de Bialetti/ander merk vorm. Ben Italiaan dus daar zal het wel aan liggen ;). Op de camping neem ik alleen die mee. Dat werkt goed voor 2 kopjes, we zijn met 2 dus meer is niet nodig.

Zo doen wij het thuis ook, en onze Bialetti gaat gewoon mee naar de camping.  :J Zowel thuis als op de camping hebben we heel decadent een melkopschuimer.  O0

As we speak... ik ruik de koffie al, dus ga nu eerst een bakkie cappuccino doen!  :**
Laterz...  :zw
Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: poldertoerist op mei 23, 2014, 03:15:07 pm
Ik mis alleen, nog de oude percolator. Is tegenwoordig weer makkelijk te krijgen in een moderner jasje en het voordeel is dat je ook wat grotere hoeveelheden (stevige) koffie kunt zetten.

Deze ken ik zelf niet. ik heb gezocht op internet maar wordt er niet direct heel veel wijzer van.  Kan je uitleggen hoe het werkt en welke koffie je het beste kunt gebruiken?  dan voeg ik 'm toe!
Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: bosi op mei 23, 2014, 03:40:58 pm
Kan vullen met 2 tot 6 kopjes water. Het potje boven op de steel vullen met gemalen koffie, geen snelfilter maling gebruiken (afhankelijk van hoe sterk je de koffie wilt 1 schep per 2 kopjes). Geperforeerde deksel op het potje plaatsen en met de steel naar beneden in de kan plaatsen. Deksel met glazen dop op de pot. Het geheel op het fornuis en aan de kook brengen. Heet water stijgt via de hole steel, die doorloopt tot bijna de bovenrand van het potje net boven de geperforeerde deksel op het potje, en loopt door de geperforeerde deksel over de koffie in het (filter) potje terug de kan in (bodem van het potje heeft een hele fijne perforatie). Via de glazen stop in de deksel kun je zien hoe sterk de koffie. Is eigenlijk een toestel uit grootmoeders tijd en was bijna vergeten maar maakt nu een comeback. Je kunt met de percolator een lekker stevig bakkie zetten. Wij hebben de onze,jaren geleden nog gekocht op een rommelmarkt was nog een originele Douwe Egberts.
Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: els op mei 23, 2014, 06:10:33 pm
Die van ons is een elektrische uitvoering. Stopt zelf als de koffie klaar is en blijft hierna warm op 85 graden. Erg handig
Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: Richard op mei 23, 2014, 06:31:12 pm
NU nog een bonen topic zegt dit Heilig boontje. :O
Welke bonen zijn de beste en waarom? KK
Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: Frankie op mei 23, 2014, 08:13:25 pm
Welke bonen zijn de beste en waarom? KK
Kenia AA Masai
Omdat je er heerlijke espresso mee kunt maken :J
Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: Alex op mei 23, 2014, 08:15:32 pm
Denk zelf dat de vraagstelling dan beter kan zijn.
Welke bonen vind je het lekkerst en waarom?
Want smaken zullen altijd verschillen.
Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: bert m op mei 23, 2014, 08:33:17 pm
Heb vorig jaar in Indonesië het genot geproefd van 'Kopi Luwak'. Of het de echte was of een imitatie weet ik niet. Ik zal best wel een paar keer een imitatie gehad hebben. 
Puur onovertrefbaar. Zelfs als oplosvariant was het een lekker bakkie.
Maar helaas; niet te betalen.
Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: KlapJoeri op mei 23, 2014, 08:41:44 pm
Wat ik ook nog mis: Je hebt ook kleine koffie-pad apparaten voor op de camping :)
Erg makkelijk in gebruik en best redelijke koffie  KK

Wij hebben deze: (advertentie niet van ons hoor)
http://www.marktplaats.nl/a/caravans-en-kamperen/caravan-accessoires/m803762519-koffiepads-apparaat-500-watt-speciaal-voor-de-caravan.html?c=a2384ef0ece270f44503df9f8598c624&previousPage=lr
Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: Frankie op mei 23, 2014, 08:48:28 pm
Maar helaas; niet te betalen.
Met € 200,- per kilo inderdaad stief aan de prijs. ;) Maar zoals met veel zaken van hoge  kwaliteit met een hoge prijs geldt dat het prima te betalen is, zolang je het niet consumeert met de nonchalance en de frequentie waarmee je je gebruikelijke bakkie verorbert. :)

Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: poldertoerist op mei 23, 2014, 09:22:43 pm
Wat ik ook nog mis: Je hebt ook kleine koffie-pad apparaten voor op de camping :)
Erg makkelijk in gebruik en best redelijke koffie  KK

Wij hebben deze: (advertentie niet van ons hoor)
http://www.marktplaats.nl/a/caravans-en-kamperen/caravan-accessoires/m803762519-koffiepads-apparaat-500-watt-speciaal-voor-de-caravan.html?c=a2384ef0ece270f44503df9f8598c624&previousPage=lr

Die heb ik wel genoemd hoor! in het stukje over de pad/cup machines. ik had alleen deze in gedachten: http://www.marskramer.nl/koffiezetapparaten/princess-reis-koffiepadmachine.html?gclid=CLWx4JXiwr4CFUfLtAodsigAQw
ik zal het wat duidelijker zetten.

maar eerst mijn koffie even opdrinken :-)

Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: Yolanda op mei 23, 2014, 10:05:37 pm
Wat ik ook nog mis: Je hebt ook kleine koffie-pad apparaten voor op de camping :)
Erg makkelijk in gebruik en best redelijke koffie  KK

Wij hebben deze: (advertentie niet van ons hoor)
http://www.marktplaats.nl/a/caravans-en-kamperen/caravan-accessoires/m803762519-koffiepads-apparaat-500-watt-speciaal-voor-de-caravan.html?c=a2384ef0ece270f44503df9f8598c624&previousPage=lr

Heb ik ook!  :J
Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: Hanneke op mei 23, 2014, 11:45:06 pm
Ik ga voor de perculator,eigenlijk de lekkerste koffie, alhoewel we een Jura bonenapparaat hebben. We hebben gewoon eentje vd hema, maar het is de simpelste manier en lekkerste manier (vind ik)
Opschenkkoffie doen we ook aan, maar alleen voor de terugreis of als we meerdere kopjes willen zetten. We hebben ook een cafetiere gehad, maar de perculator(espressopotje)'vinden we toch lekkerde.
Geen koffiezetapparaat of senseo voor ons dus (ook omdat we meestal zonder stroom kamperen).
Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: peremaki op mei 24, 2014, 12:18:25 am
We gaan voor het gemak van een filterapparaat, maar eigenlijk vind ik opschenken het lekkerst op de camping!
Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: PetraL op juni 09, 2014, 11:39:52 pm
Wij hebben een iventum kleine-pad-ding. Tis zo'n onding! Sluit niet goed, knoeierig, mijn man wil 's ochtends koffie!!! En dat gedoe wordt ie gek van (en ik dus ook).

Die van ons is een elektrische uitvoering. Stopt zelf als de koffie klaar is en blijft hierna warm op 85 graden. Erg handig

Hoe heet ie/welk merk?
Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: Blackraven op juni 09, 2014, 11:44:12 pm
de link staat een post eerder ;)
http://www.vouwwagenclub.info/forum/index.php?topic=14061.msg180788#msg180788
Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: PetraL op juni 09, 2014, 11:51:59 pm
Hehe ik denk dat ik naar bed moet ;-)
Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: Blackraven op juni 10, 2014, 12:02:55 am
Of meer koffie drinken   :#
Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: PetraL op juni 10, 2014, 12:07:37 am
Ja haha dat vind ik vies :-)
Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: poldertoerist op mei 22, 2015, 01:19:05 pm
Onlangs bij de Vrijbuiter de Bo-camp CoffePress gekocht. Die had ik nog niet in mijn openingspost staan dus mooie toevoeging hier.

De CoffePress kost 5.95 maar er is erg weinig over te vinden. Hoe werkt het dingetje nou eigenlijk wnat het is maar een klein ding.

(http://i304.photobucket.com/albums/nn169/fiatclubnederland/IMG_20150515_171532_zpsht7mx8rn.jpg)

Met de CofeePress kan je maar 1 kop koffie tegelijk zetten. en tegelijk wil zeggen dat je niet samen koffie moet willen drinken daar kom ik later op terug.

Hoe werkt het?

Aan de coffeepress zit een klein bekertje met geïntegreerd filter. dit vul je met snelfiltermaling/espresso maling.  Op de foto heb ik m tussen de bonen gelegd, maar dat was gewoon voor het plaatje. Ik heb het met zelfgemalen bonen geprobeerd, maar dat geeft gewoon te weinig smaak.

je vult een beker met kokend water en houdt de CoffeePress daar in, voorzichtig (niet de koffie aandrukken) pomp je dan heen en weer waardoor het water langs de koffie gaat. Dit doe je net zo lang totdat de koffie de juist kleur heeft. en je koffie is klaar.

(http://i304.photobucket.com/albums/nn169/fiatclubnederland/IMG_20150515_172140_zps3fu8ydcd.jpg)

(http://i304.photobucket.com/albums/nn169/fiatclubnederland/IMG_20150515_172155_zpsa1vglqfq.jpg)

(http://i304.photobucket.com/albums/nn169/fiatclubnederland/IMG_20150515_172208_zpsutcdujqv.jpg)

(http://i304.photobucket.com/albums/nn169/fiatclubnederland/IMG_20150515_172213_zpsuyjzgbgp.jpg)

(http://i304.photobucket.com/albums/nn169/fiatclubnederland/IMG_20150515_172400_zpszk5r7wzo.jpg)

Nou is de koffie op zich wel te drinken, maar niet vergelijkbaar met wat je maakt met Bialetti of Cafetiere  persoonlijk vind ik m net iets te slap. Maar voor wie niet van die hele sterke koffie houdt is het wel o.k. dek ik.  Het maken van de koffie heeft wel een beetje iets klinisch/plastisch maar het grootste nadeel vind ik dat het schoonmaken van het dingetje echt gepriegel is en pas lukt als de boel is afgekoeld. Je bent echt wel een tijdje bezig voor je de oude koffieresten er uit hebt. Tuurlijk he tis vakantie dus we hebben geen haast, maar het is wel zo dat als je samen een bakkie wil doen de koffie van de een al koud is voordat de ander er aan kan beginnen.

Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: CEO op mei 22, 2015, 01:28:55 pm
Ik zag hem liggen van de week. Gelukkig laten liggen...

Wij doen nu voor de koffie een (appeltjes-groene) Bialetti en een melkopschuimer van Inventum. Die laatste is als het goed is onderweg, samen met een electrische deken, zodat wij op vakantie kunnen genieten van goede koffie én goede cappucino.
Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: mar-ine op mei 22, 2015, 09:41:21 pm
Wij hebben een percolator. Zelf malen en net zo lang laten lopen tot de kleur goed is.
Geen afval, zoals filters en of pads. Prutje kan zo de bak in. Enkel ff uitspoelen en weer klaar voor gebruik.
Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: cahummel op mei 23, 2015, 01:48:15 pm
Haha, dat is dus een soort van "koffiezakje" , leuk ding als je net als ik alleen koffie drinkt.

Ik heb nog wel even een opmerking met betrekking tot percolators. Ik gebruikte op de camping al vrij lang een aluminium percolator, en die heb ik onlangs vervangen door een model van de ikea wat van RVS is. Ik heb namelijk begrepen dat je van aluminium percolators een flink verhoogde kans op Alzheimer hebt (en ik ben nu al vergeetachtig, dus dat kan ik er niet bij hebben  :P).

Voor geinteresseerden: http://journal.frontiersin.org/article/10.3389/fneur.2014.00212/abstract
Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: sanderv op mei 23, 2015, 02:58:26 pm
Een klassieke, eind jaren 90 in Italië gekochte 6 kops percolator. Zet in één keer een goede mok (mijn vrouw houdt niet van koffie) en houdt het tot mijn verbazing al zo'n 15 jaar uit met de originele pakking. Ondanks dat het door de benzinebrander wel een écht espressoapparaat is; al het plastic aan het ding is inmiddels door de hitte vervormd en het veiligheidsventiel staat bij iedere kop wel  te fluiten... Maar de koffie is prima!

(http://i62.photobucket.com/albums/h105/sanderve/IMG_20140802_222539.jpg)

(http://i62.photobucket.com/albums/h105/sanderve/IMG_20140802_222550.jpg)
Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: Juttertje op mei 25, 2015, 02:03:51 pm
De Espro cafétiere dit weekend uitgeprobeerd.

Heerlijke koffie zonder resten!
Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: rubends op mei 25, 2015, 04:07:24 pm
Wij hebben een klassieke percolator en dit doordruksysteem voor 1L koffie.
Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: Juttertje op mei 25, 2015, 08:31:21 pm
Leuk, hoe iedereen op zoek is naar de ideale koffie  :#
Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: Robin_en_Esther op juli 07, 2015, 02:53:56 pm
Op zoek naar een goede bak koffie in de ochtend, hebben wij een Aeropress coffee maker gekocht.
Dit weekend uitvoerig uitgeprobeerd op de camping, en het bevalt uitstekend.

Na enkele jaren getobt te hebben met opgieten en oploskoffie (wat niet het gewenste resultaat opleverde) staan wij nu gesteld voor onze vakantie naar Denemarken....
Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: KenJo op juli 07, 2015, 03:53:55 pm
Voor thuis heb ik de Senseo vervangen voor een Beem (http://ecx.images-amazon.com/images/I/71C9ahXFP9L._SY355_.jpg). Maar voor op de camping (en onderweg) hou ik het lekker op back to basic oploskoffie. Inderdaad wel erg leuk om te zien wat er zoal op de markt is en gebruikt wordt
Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: Erlief op juli 07, 2015, 04:12:18 pm
Oh wat ben ik blij dat ik hier veel gelijkgestemden tegenkom, in mijn ogen is de enige juiste manier om koffie te maken met een percolator, dan wel op de juiste wijze, koud water, niet te fijne maling (liefst versgemalen bonen) en op een rustig vuurtje. Duurt ca 10 min voor je koffie hebt. maar he je hebt de beste koffie die je kunt drinken en het is vakantie!
Thuis heb ik een grote, maak ik ook altijd koffie mee, ik wil niet anders.

En senseo... wel eens nagedacht over wat daar naast koffie in zit? Gelatine, varkensbot dus, nou dat wil ik niet in mijn koffie... :>
Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: CEO op juli 07, 2015, 05:37:28 pm
Niet per definitie varken, niet per definitie botten, maar bindweefsel van zoogdieren. Ter geruststelling niet alleen botten, maar ook huid :P

Tja, uit automaten wil je ook niet weten wat je drinkt...

Back on topic: naast onze percolator, hebben we een melkschuimer (electrisch, Senseo) gekocht om behalve een fatsoenlijke bak koffie, ook een goede bak cappuccino te kunnen maken.
Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: nikkel1964 op juli 07, 2015, 10:50:16 pm
Een klassieke, eind jaren 90 in Italië gekochte 6 kops percolator. Zet in één keer een goede mok (mijn vrouw houdt niet van koffie) en houdt het tot mijn verbazing al zo'n 15 jaar uit met de originele pakking. Ondanks dat het door de benzinebrander wel een écht espressoapparaat is; al het plastic aan het ding is inmiddels door de hitte vervormd en het veiligheidsventiel staat bij iedere kop wel  te fluiten... Maar de koffie is prima!


Ik heb deze nu ook al een tijdje, zeer tot tevredenheid. Onlangs ook z'n grote broer er bij gekocht, waar ongeveer een liter (geloof ik) in kan. Helaas lukt het me met deze nog niet de juiste dosering te vinden, nog even oefenen! Ik had voor de foto eigenlijk beide exemplaren even naast elkaar moeten zetten, in de trant van "doe geen Pokon in je koffiewater..."  :P

Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: nikkel1964 op juli 07, 2015, 10:51:43 pm
(En ja, deze dingen kunnen ook recht op staan...  ::)  ::)  ::) )
Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: KenJo op juli 07, 2015, 11:10:38 pm
 :H :H :H :H :H
Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: sanderv op juli 08, 2015, 08:48:39 am
Een líter?  WW
Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: nikkel1964 op juli 08, 2015, 08:54:31 am
Een líter?  WW

1,1 liter zelfs...  :)

http://www.fonq.nl/product/bialetti-moka-express-percolator-18-kops/108262/

(Het is alleen een verkeerde foto, ze hebben bij elk type dezelfde foto gezet  :P )
Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: Erlief op juli 08, 2015, 01:34:46 pm
Thuis heb ik de Bialetti Venus, volgens mij 10 kops. Kun je twee flinke mokken koffie van zetten, heb ik een ochtend genoeg aan.... :> (stuiter)
Op de camping een iets goedkoper merk. Ik overweeg serieus om dit jaar ook een bonenmalertje mee te nemen dit jaar en koffie bonen natuurlijk. iedere ochtend vers... jum!
Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: hedix op juli 08, 2015, 01:39:11 pm
Nespresso. Thuis en op de camping. Drie jaar geleden speciaal voor de vouwwagen een apparaat gekocht. Cups gaan gewoon mee. Ik vind het heerlijke koffie, makkelijk gezet. En nee ik heb geen haast op vakantie, maar gevoelsmatig zijn die percolators voor mij toch meer werk.....
Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: poldertoerist op juli 08, 2015, 02:47:08 pm
maar gevoelsmatig zijn die percolators voor mij toch meer werk.....

(https://jabscoffeeadventures.files.wordpress.com/2014/02/slow-coffee-cannot-be-rushed.jpg)
Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: Drummer-64 op juli 08, 2015, 03:24:55 pm
Thuis een Bialetti Venus (ivm inductie) In de VW een Bialetti Kitty. Beide stainless. KK
Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: mar-ine op juli 08, 2015, 03:54:31 pm
Non-aluminium. Dat zou voor mij ook belangrijk zijn.
Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: Alex op juli 08, 2015, 09:12:08 pm
Nespresso. Thuis en op de camping. Drie jaar geleden speciaal voor de vouwwagen een apparaat gekocht. Cups gaan gewoon mee. Ik vind het heerlijke koffie, makkelijk gezet. En nee ik heb geen haast op vakantie, maar gevoelsmatig zijn die percolators voor mij toch meer werk.....
Had ik ook bij me maar omdat ik nogal een vroeg op stander ben wil ik de mede kampeerders niet met dat lawaai wakker maken. :P
Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: hedix op juli 08, 2015, 10:29:10 pm
Haha, geduld is niet mijn beste eigenschap..... En vroeg opstaan ook niet.
Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: Carani op juli 09, 2015, 09:14:21 pm
Wij hebben sinds dit jaar ook een aeropress (zag hem al eerder voorbij komen) en een klein handmalertje erbij. Bij elkaar levert het een heerlijk kopje koffie op: vanwege het filterpapiertje geen koffiegruis meer in je kopje! En ook belangrijk: met minimale schoonmaak. Roostertje losdraaien, puckje koffie eruit ploppen en eventueel het uiteinde nog even afspoelen. Voorheen hadden we een cafetiere, daarbij vond ik zowel het koffiegruis als het schoonmaken een nadeel.
Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: campingloge op juli 12, 2015, 03:29:36 pm
En senseo... wel eens nagedacht over wat daar naast koffie in zit? Gelatine, varkensbot dus, nou dat wil ik niet in mijn koffie... :>

Heb je daar een bron voor? Ik dacht dat het al algemeen bekend was dat dit een broodje aap verhaal is.
Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: mars op juli 12, 2015, 05:50:25 pm
Haha, dat is dus een soort van "koffiezakje" , leuk ding als je net als ik alleen koffie drinkt.

Ik heb nog wel even een opmerking met betrekking tot percolators. Ik gebruikte op de camping al vrij lang een aluminium percolator, en die heb ik onlangs vervangen door een model van de ikea wat van RVS is. Ik heb namelijk begrepen dat je van aluminium percolators een flink verhoogde kans op Alzheimer hebt (en ik ben nu al vergeetachtig, dus dat kan ik er niet bij hebben  :P).

Voor geinteresseerden: http://journal.frontiersin.org/article/10.3389/fneur.2014.00212/abstract

Is dat de Rådig van Ikea?
Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: mars op juli 12, 2015, 06:38:10 pm
Thuis een Bialetti Venus (ivm inductie) In de VW een Bialetti Kitty. Beide stainless. KK

de 10 kops Kitty is wel geschikt voor inductie. Grotere diameter, dus genoeg kontakt met de plaat.

Ben ook overstag. :# Het 220v prutteltje gaat eruit, na tig jaar trouwe dienst en ga over op de Bialetti Kitty 10 kops.
Ga hem bestellen bij koffiecenter.nl
Direct ook koffie erbij kopen.
Weet nog niet óf gemalen koffie óf bonen icm molen.

aanvulling: Kitty besteld en , in eerste instantie om te proberen, gemalen koffie. Koffie bij koffievoordeel.nl
segafredo casa, illy normale en grand maestro italiano.
Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: Grumpy op juli 12, 2015, 08:54:13 pm
Thuis redelijk verwend met een mooi espressoapparaat

Op de camping een percolator, een cafetierre en deze vakantie gaan we ook nog genieten van een handpresso (kon er 1 overnemen van van iemand die hem niet gebruikte). De eerste tests thuis van dat laatste apparaat waren erg positief.
Kiezen waar we zin in hebben dus  :#
Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: CJ-Petra op oktober 15, 2015, 01:50:08 pm
Thuis hebben we een espresso-machine en met kamperen deden we altijd gewoon water koken en opschenken. Vrienden van ons hebben een percolator en dat geeft ook lekkere koffie, dus vorig weekend hebben we zelf een percolator (8 kops) gekocht. Deze kan ook boven vuur gehangen worden. (http://www.qvist.nl/media/catalog/product/cache/1/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/0/4/042_894.jpg)
Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: poldertoerist op oktober 15, 2015, 03:24:00 pm
Fraai!
Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: Gait op oktober 15, 2015, 06:35:39 pm
Wat ik mis in deze opsomming is de Rok Presso. Handapparaat zonder snoer, levert 15 bar waterdruk op. Deze gebruiken we ism een handmaler en melkklopper. Zo maken we de heerlijkste espresso, cappuccino en latte machiato. En zonder elektra. Gebruik hem thuis ook veel, maar dan met een elektrische maler(http://images.tapatalk-cdn.com/15/10/15/bcf605559d330fbf65bf63839a8e7e76.jpg)
Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: poldertoerist op oktober 16, 2015, 10:39:55 am
zou je eens uit kunnen leggen hoe deze precies werkt? neem ik 'm op in de openingspost
Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: Gait op oktober 16, 2015, 01:36:44 pm
Beelden zeggen meer dan duizend woorden. http://youtu.be/v8wK0wA9Hqw

De schoonheid zit in de eenvoud. :-). En je creëert 15 bar, wat nodig is bij een espresso
Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: duutenjuut op oktober 19, 2015, 12:01:19 pm
Vorige week geleverd.  Heerlijke koffie
Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: ejpwg op oktober 20, 2015, 08:55:32 am
Maar zo loopt de koffie er wel snel uit  ::)
Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: Mieke op oktober 20, 2015, 01:12:26 pm
Zet je hier toch gewoon een kopje neer  :#
Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: ejpwg op oktober 20, 2015, 01:19:07 pm
Moet je die foto met het kopje wel goed centeren, anders loopt de koffie er naast  I:
Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: g11ling op mei 10, 2019, 05:19:40 pm
Oud topic, maar nog steeds actueel. Ik overweeg deze:

https://www.qvist.nl/gsi-emaille-percolator-8-kops.html


Of zijn er nieuwe tips?
Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: Jon op mei 10, 2019, 05:34:24 pm
Dit ouwe beestje, gewoon op een vlammetje.
Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: CJ-Petra op mei 10, 2019, 06:10:03 pm
Oud topic, maar nog steeds actueel. Ik overweeg deze:

https://www.qvist.nl/gsi-emaille-percolator-8-kops.html


Of zijn er nieuwe tips?

Een percolator maakt lekkere koffie, het nadeel is dat er een beetje prut in je koffie zit.

Sinds we samen op vakantie gaan, gebruiken we meestal het mokkapotje van Bialetti.
Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: CEO op mei 10, 2019, 06:33:19 pm
Sinds mijn post uit 2015 is er qua koffie bij ons iets gewijzigd. Nog dezelfde Senseo-melkschuimer, maar de percolator is ingeruild voor een Nespresso. We gebruiken er L'Or espresso cups (10) bij. Zowel als koffie als als cappucino lekker, vinden wij.
Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: poldertoerist op mei 10, 2019, 09:53:27 pm
Oud topic, maar nog steeds actueel. Ik overweeg deze:

https://www.qvist.nl/gsi-emaille-percolator-8-kops.html


Of zijn er nieuwe tips?
Daar kan je echt lekkere (kook)koffie mee zetten. Het is net ff anders dan een bialetti. Wat voller van smaak vind ik. Maar let op: bij die ik heb werkt het beste met grove maling. In het buitenland weet ik dat zelf niet altijd te vinden(lees te herkennen)

Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: sanneman op mei 10, 2019, 10:41:14 pm
En nog een aanvulling (denk ik): de handpresso!

Sinds vorig jaar in gebruik en erg enthousiast over. Je pompt handmatig de druk op, giet heet water in het reservoir en sluit die af met een deksel en koffie-pad.
Dan omdraaien en knopje indrukken: voilá, een espresso!
Voor een minder sterke koffie gooien wij er wat heet water bij (americano).

Druk opbouwen kost wat tijd en de kwaliteit van de pads verschilt: wel de juiste kiezen dus.

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190510/1f0aa08cd85ef231460f35fe45365e39.jpg)


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: Mirri74 op mei 11, 2019, 09:18:15 am
Wij hebben de aeropress. Maakt echt heerlijke koffie :)

(https://mec.imgix.net/medias/sys_master/high-res/high-res/8812496486430/5046862-NOC02-ALT-ACTION.jpg)
Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: KampeerFan op mei 11, 2019, 10:05:47 am
2 jaar terug een gratis Dolce Gusto bij een kerstboom van de Gamma gekregen.

Werkt perfect op 6amp

https://www.coolblue.nl/product/514951/krups-dolce-gusto-piccolo-kp100b.html (https://www.coolblue.nl/product/514951/krups-dolce-gusto-piccolo-kp100b.html)
Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: Alex op mei 11, 2019, 10:23:31 am
Hoop niet dat die net zo'n lawaai maakt als een Nespresso??
Die heb ik daarom niet meer mee.
Ben nogal vroeg wakker en dacht toen ik hem gebruikte op een stille camping daar zullen de beuren niet blij van worden.
Nu giet ik de koffie op.
Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: CEO op mei 11, 2019, 10:43:24 am
Dat lawaai blijkt in de praktijk erg mee te vallen: buiten de sta-plaats kan ik hem al niet meer horen. Dus alleen vrouwlief wordt er wakker van  ::)
Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: Alex op mei 11, 2019, 10:45:28 am
Nou die van mij dus niet.
Het geluid draagt ver op een rustige camping in de bergen om 06:00 :P
Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: pwg-van-ej op mei 11, 2019, 11:11:19 am
Nespresso hoor je alleen in de vouwwagen... daarna al niet meer... als Wout al vroeg koffie set ben ik wakker maar geen buren... behalve diegene die ook al zo vroeg wakker is en dan voor de koffie langskomt :):)... maar dat apparaatje dat ik hier voorbij zag komen... lijkt me ook handig


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: g11ling op mei 11, 2019, 12:49:27 pm
Een percolator maakt lekkere koffie, het nadeel is dat er een beetje prut in je koffie zit.

Sinds we samen op vakantie gaan, gebruiken we meestal het mokkapotje van Bialetti.

Mmm... merk idd dat de maling in het buitenland vaak op stof-grootte is. Wel iets om over na te denken.

Mokkapotje hebben we eigenlijk al jaren, maar deze is te klein en als je voor meer mensen koffie wil maken is dat ding zo heet.
Nespresso is ook een paar jaar meegegaan. Maar we zitten ook geregeld op plekken waar we geen stroom hebben.
Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: FriedelP op mei 11, 2019, 02:32:03 pm
Wij houden het op camping simpel. Gewoon water koken met een fluitketel.

Wat vroeger in het bovenste van een koffiezet zat hebben we gerecupereerd en doen daar een koffiefilter in de koffie, dat boven thermos en water op gieten. Neemt wat tijd in beslag, maar valt nog mee en je hebt goede koffie. Per slot van rekening ben je op vakantie en mag het dus wat langzamer aan.
Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: spikehome op mei 11, 2019, 02:38:45 pm
Wij houden het op camping simpel. Gewoon water koken met een fluitketel.

Wat vroeger in het bovenste van een koffiezet zat hebben we gerecupereerd en doen daar een koffiefilter in de koffie, dat boven thermos en water op gieten. Neemt wat tijd in beslag, maar valt nog mee en je hebt goede koffie. Per slot van rekening ben je op vakantie en mag het dus wat langzamer aan.
Dat is ook de lekkerste koffie
Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: Jon op mei 11, 2019, 05:57:55 pm
En dat heet dan tegenwoordig 'slow coffee' om de gezondheidsfreaks te behagen....betaal je in de koffiezaak zo € 2,75 voor.
Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: MB89 op mei 11, 2019, 06:10:00 pm
Dit ouwe beestje, gewoon op een vlammetje.

Deze laatst ook gekocht voor op de camping, heerlijke koffie, bij een goede maling ook geen prut in je koffie.
Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: Taffje op juni 19, 2019, 07:17:40 pm
Gewoon deze en dan twee senseo coffiepads erin, werkt super!
(http://i304.photobucket.com/albums/nn169/fiatclubnederland/bialetti-moka_zpsa3487714.jpg)
Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: Ceel op juni 19, 2019, 09:40:17 pm
Er is nog een ‘pad-machine’ voor op de eerder genoemde grote hoop: wij gebruiken in de vw een Tassimo. Prima apparaatje, lekkere koffie, maar idd wel van die cups met plastic (=onnodig afval). Veel keuze in smaken, en in bijv. Frankrijk heel goed in de supermarkt verkrijgbaar (beter dan in Nederland....bijna niet verkrijgbaar....).

Mss dat ik toch eens voor iets anders ga kijken...

En de Nespresso Aeroccino gaat mee voor de cappuccino!
Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: Swede op juni 21, 2019, 11:44:30 am
Gewoon deze en dan twee senseo coffiepads erin, werkt super!
(http://i304.photobucket.com/albums/nn169/fiatclubnederland/bialetti-moka_zpsa3487714.jpg)
Ook nog een idee. Ga ik proberen de volgende keer.  WW
Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: poldertoerist op juni 21, 2019, 12:40:32 pm
Gewoon deze en dan twee senseo coffiepads erin, werkt super!
(http://i304.photobucket.com/albums/nn169/fiatclubnederland/bialetti-moka_zpsa3487714.jpg)

Dat is nou echt nog nooit in me op gekomen... Zelf drink ik nooit Senseo, maar ga het van dit weekend proberen. als het niet werkt geef ik ze wel weg aan mijn moeder ofzo.

Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: poldertoerist op juni 21, 2019, 12:41:21 pm
en met werken bedoel ik dat de smaak is zoals ik die wens... 

Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: Taffje op juni 21, 2019, 01:46:36 pm
Ik gebruik twee pads per kop, en dan wel de extra dark maar wij houden van een stevige bak  :O
Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: xray op juni 21, 2019, 08:57:08 pm
Waarom die pads in de perculator? Tegen de koffieprut? Ik gebruik lavazza en als je die perculator niet te vol en vooral niet  aanstampen heb je zo goed als geen koffieprut. (https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190621/aab9c3ddb88f567aee0e2ec2cd1be62f.jpg)

Verstuurd vanaf mijn SM-G950F met Tapatalk

Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: RDDR op juni 21, 2019, 09:04:43 pm
Begrijp ik ook niet, foute maling voor een perculator.
Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: g11ling op juni 21, 2019, 09:21:27 pm
Gewoon deze en dan twee senseo coffiepads erin, werkt super!
(http://i304.photobucket.com/albums/nn169/fiatclubnederland/bialetti-moka_zpsa3487714.jpg)
Ik drink nooit senseo maar ik geef toe, slimme zet!
Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: Loudmouse op juni 22, 2019, 12:10:20 am
Hier gaat gewoon de nespresso mee met heel veel cups haha
Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: pwg-van-ej op juni 22, 2019, 06:08:13 am
Hier gaat gewoon de nespresso mee met heel veel cups haha
Herkenbaar :)


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: Taffje op juni 22, 2019, 08:52:34 pm
Waarom die pads in de perculator? Tegen de koffieprut? Ik gebruik lavazza en als je die perculator niet te vol en vooral niet  aanstampen heb je zo goed als geen koffieprut.
Verstuurd vanaf mijn SM-G950F met Tapatalk

Omdat bij mij de koffie altijd door de keuken ligt  :X
Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: xray op juni 23, 2019, 08:59:46 am
Omdat bij mij de koffie altijd door de keuken ligt  :X
Whahahaha ja je moet wel even geduldig en rustig de koffie erin mikken :)6]

Verstuurd vanaf mijn SM-G950F met Tapatalk

Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: stieven.struyf op juni 23, 2019, 01:52:20 pm
Wij gebruiken meestal een bialetti percolator en soms oploskoffie.
Momenteel wat aan het uitkijken voor een groter model Bialetti van 18 kopjes maar die lijkt me overal uitverkocht.

Iemand tips voor een alternatief wat wel makkelijker verkrijgbaar is? (Inhoud zou toch minstens 0.7liter moeten zijn)

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Titel: En toen was er Koffie!
Bericht door: Jerome op juni 23, 2019, 06:29:08 pm
Wij gebruiken meestal een bialetti percolator en soms oploskoffie.
Momenteel wat aan het uitkijken voor een groter model Bialetti van 18 kopjes maar die lijkt me overal uitverkocht.

Iemand tips voor een alternatief wat wel makkelijker verkrijgbaar is? (Inhoud zou toch minstens 0.7liter moeten zijn)

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
Petromax heeft grote percolator’s.

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190623/b5c799a2ef12af59f1a6bc6dbe7fe5b3.jpg)

https://www.petromax.de/en/px-produkte/perkomax/





Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: stieven.struyf op juni 23, 2019, 09:30:33 pm
Geweldig, thx! Ik ga alvast de webshops afschuimen

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: g11ling op juni 23, 2019, 10:53:31 pm
Gsi heeft ook mooie percolators:

https://m.campz.be/gsi-percolator-8-cup-groen-964308.html?_cid=21_1_-1_9_1348_964308_%7Bcreative%7D_%7Bifpla:pla%7D&ef_id=EAIaIQobChMI4Kez_r2A4wIVByrTCh3k2wdVEAQYAyABEgJOlPD_BwE&ev_chn=shop&gclid=EAIaIQobChMI4Kez_r2A4wIVByrTCh3k2wdVEAQYAyABEgJOlPD_BwE
Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: stieven.struyf op juni 23, 2019, 11:00:14 pm
Thx voor de tip. Inmiddels de perkomax besteld.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: KlapJoeri op juni 24, 2019, 06:31:42 pm
Iemand al ervaring met deze? Ik twijfel....
https://www.obelink.nl/mestic-espresso-machine-me-80.html
Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: CEO op juni 24, 2019, 07:57:41 pm
Geen ervaring mee, wel interessant. Kan je niet proefdrinken? Favo cups mee en gewoon proberen...
Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: xray op juni 25, 2019, 11:23:21 am
Bij Bever ook wat in de aanbieding voor koffieliefhebbers.
https://www.bever.nl/c/uitrusting/koffiezetten.html?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=id661-c461-kamperen-wk26&utm_content=koffie (https://www.bever.nl/c/uitrusting/koffiezetten.html?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=id661-c461-kamperen-wk26&utm_content=koffie)
Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: g11ling op juni 26, 2019, 11:57:18 am
Manlief heeft uiteindelijk ipv de gsi, de petromax percolator gekregen.... Goed bedacht door de vzw als afscheidskado voor 10 jaar trouwe inzet.... Kunnen we elke vakantie aan hen terugdenken bij een heerlijk bakkie  KK
Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: Wanderer200 op juni 30, 2019, 07:10:31 am
In het begin zat ik te knoeien met een filter en dan opgieten. Maar ik ben met het kamperen al snel gezwicht naar oploskoffie.

Thuis hebben we een Nespresso apparaat, wel eens overwogen om een kleine te kopen voor de camping maar dan hebben we weer een apparaat om mee te slepen...
Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: Klapmoose op juni 30, 2019, 09:04:19 am
Dit kleine filter koffiezetapparaatje heeft het ook deze vakantie goed gedaan. (https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190630/34c0b22a0db4295cd5dbc4aa4e83be8c.jpg)

Verstuurd vanaf mijn Nokia 7 plus met Tapatalk

Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: Kookaburra op augustus 06, 2019, 05:06:48 pm
Na een Cobb-avontuur, wij gebruiken altijd de standaard brandstofblok, is er doorgaans genoeg warmte over voor afwaswater op te zetten en daarna de Biatelli-espressopruttelaar. Wij moeten vaak na de vakantie afkicken want ik zet de koffie altijd veel te sterk.
Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: stieven.struyf op augustus 16, 2019, 09:50:24 pm
Petromax heeft grote percolator’s.

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190623/b5c799a2ef12af59f1a6bc6dbe7fe5b3.jpg)

https://www.petromax.de/en/px-produkte/perkomax/





Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
Nochmaals bedankt voor de tip. Gedurende 3 weken de perkomax dagelijks gebruikt. De bialetti  geen enkele keer.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: Jerome op augustus 17, 2019, 03:39:19 am
Nochmaals bedankt voor de tip. Gedurende 3 weken de perkomax dagelijks gebruikt. De bialetti  geen enkele keer.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
Is er nog verschil in het gebruik / de koffie tussen de Bialetti en de Petromax? Of alleen het volume?


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: stieven.struyf op augustus 17, 2019, 08:25:12 am
Voor de perkomax gebruik ik standaard/ eerder grove maling, anders komt het gruis door de filter.
Voor de bialetti gebruiken we fijnere maling, meestal espresso (het is dan ook eerder een espressomaker ipv koffiemaker).


Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: Marcel op augustus 17, 2019, 08:45:10 am
Thuis en op de camping: de cafetière.
Handig. Lekker.
Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: g11ling op augustus 17, 2019, 08:50:28 am
Nochmaals bedankt voor de tip. Gedurende 3 weken de perkomax dagelijks gebruikt. De bialetti  geen enkele keer.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
Na 3 weken dagelijks koffie zetten met de Petromax kan ik dat alleen maar beamen... heerlijke koffie!
Inderdaad wel grovere maling gebruiken.  In Kroatië en Slovenië even naar een grote supermarkt om een pakje Lavazza. De Sloveense koffie is tè fijn voor een percolator.

Nu ik dit zeg.... krijg wel trek in n bakkie  KK
Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: CJ-Petra op augustus 17, 2019, 04:44:09 pm
Ook thuis lekker koffie gezet op het kacheltje....
Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: PenH op augustus 13, 2023, 10:20:54 am
Tot nu toe altijd een bakkie gezet met de percolator. Maar deze zomervakantie (in Italië… ) koffie gezet dmv de ouderwetse opgietmethode.
Een simpele koffiefilterhouder op twee kopjes en heet water uit de waterkoker opgieten. Dat werkte zo goed dat de percolator ook niet meer uitgepakt is.
Wel opletten dat je genoeg filterzakjes meeneemt! Die zijn, zeker in ItaIië, nergens te vinden.
(https://www.melitta.nl/media/image/00/c5/10/Handfiltration-Melitta-Kaffeefilter-1x2-Standard-6761017.png)
Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: Ron CocoonAero op augustus 13, 2023, 03:36:11 pm
Paar jaar geleden een Wacaco (wacaco.com) gekocht, prima espresso met cupjes of met gemalen koffie en heet water…..maar een nespresso apparaatje is wel zo makkelijk als je stroom in je vouwwagen hebt.
Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: Jon op augustus 13, 2023, 04:58:03 pm
Thuis en op de camping: de cafetière.
Handig. Lekker.
Hier idem
Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: KlapJoeri op augustus 13, 2023, 05:09:45 pm
Paar jaar geleden een Wacaco (wacaco.com) gekocht, prima espresso met cupjes of met gemalen koffie en heet water…..maar een nespresso apparaatje is wel zo makkelijk als je stroom in je vouwwagen hebt.
Eens, wij hebben hem ook. Prima koffie maar machinaal is wel makkelijker  :J
Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: FriedelP op augustus 13, 2023, 10:53:00 pm
Tot nu toe altijd een bakkie gezet met de percolator. Maar deze zomervakantie (in Italië… ) koffie gezet dmv de ouderwetse opgietmethode.
Een simpele koffiefilterhouder op twee kopjes en heet water uit de waterkoker opgieten. Dat werkte zo goed dat de percolator ook niet meer uitgepakt is.
Wel opletten dat je genoeg filterzakjes meeneemt! Die zijn, zeker in ItaIië, nergens te vinden.
(https://www.melitta.nl/media/image/00/c5/10/Handfiltration-Melitta-Kaffeefilter-1x2-Standard-6761017.png)


Zo doen wij het ook altijd als we op camping zijn. Gaat wat trager maar hoort bij kamperen om alles wat rustiger aan te doen.
Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: FrankAndrea op augustus 14, 2023, 07:41:39 am
Wij drinken 's morgens bij de pannenkoeken koffie uit de Bialetti. De rest van de dag oploskoffie. Voor de percolator gebruiken wij Cafè New York. Deze vinden wij erg lekker. :J
Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: metalpe op augustus 14, 2023, 07:57:16 am
Thuis hebben we een bonenmachine van Jura. Echt heerlijk.

Voor op vakantie hebben we een Nespresso. Niet zo lekker als vers gemalen, maar wel lekker. In alle landen zijn er heel veel varianten in smaken, sterktes en (namaak)merken te krijgen in elke supermarkt, dus nooit gedoe. Stroom hebben we toch altijd.

Verstuurd vanaf mijn motorola one hyper met Tapatalk

Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: getiem op augustus 14, 2023, 09:02:41 pm
Wij zetten met gewoon filterkoffie apparaat: WMF mini. Met thermoskan. Blijft t ook warm bij koudere ochtenden.
En daarnaast een melk schuimer.
Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: marxkemp op augustus 16, 2023, 01:18:28 pm
De Wacaco ken ik. Lekker espressootjes.
Zelf hebben we een Cafflano en thuis een Jura.
Afgelopen trips ging het met een koffiefilter houder ook prima.

Een ochtend zonder koffie, dat is pas erg!!
Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: driezor op augustus 16, 2023, 02:19:11 pm
Iemand al ervaring met deze? Ik twijfel....
https://www.obelink.nl/mestic-espresso-machine-me-80.html

4 jaar verder, maar ook 4 jaar ervaring. Bevalt prima. Wel na de vakantie ff doorspoelen met water.
Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: KlapJoeri op augustus 16, 2023, 06:41:38 pm
4 jaar verder, maar ook 4 jaar ervaring. Bevalt prima. Wel na de vakantie ff doorspoelen met water.
Ja die hebben wij destijds ook gekocht en beviel erg goed maar helaas binnen 2 jaar defect bij ons.... dus geen nieuwe meer gehaald.
Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: Alex op augustus 30, 2023, 10:23:20 am
Hij doet het nog steeds. :#
Maar volgende keer toch maar de melkschuimer mee.
Want miste de cappuccino wel.
Of is dat te decadent?? :O :O :+
Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: Hemertje op augustus 30, 2023, 10:29:24 am
blij dat we niet hoeven te slepen met koffiemachines,
we drinken geen koffie

ongetwijfeld hebben we andere gebreken  :#
Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: Alex op augustus 30, 2023, 10:31:26 am
Neem van mij aan kan er genoeg melden.
Lees met een heeeeeeele grote smilie.


Denk dat er voor de thee drinkers niet zoveel opties zijn.
Of ik zie dit verkeert natuurlijk.
Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: FriedelP op augustus 30, 2023, 10:43:12 am
blij dat we niet hoeven te slepen met koffiemachines,
we drinken geen koffie

ongetwijfeld hebben we andere gebreken  :#
Wij wel, maar sleuren niet met koffiemachines. Gewoon filter en waterkoker op het gasvuur, filter boven de thermos en gieten als het water gekookt heeft. Op het gemakske dus, t'is vakantie, en moeten met niet te veel sleuren.
Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: cahummel op augustus 30, 2023, 11:02:15 am
Neem van mij aan kan er genoeg melden.
Lees met een heeeeeeele grote smilie.


Denk dat er voor de thee drinkers niet zoveel opties zijn.
Of ik zie dit verkeert natuurlijk.

Wij drinken ook geen koffie, maar thee. Dat kun je ook zo ingewikkeld maken als je zelf wil hoor. Thuis drink ik vooral losse thee, die moet in een thee ei, maar op vakantie neem contact k gewoon thee uit zakjes. Ooit eens de hele keuken vol losse thee gehad en dat hoef ik niet weer. Ik heb wel de afwijking dat ik melk wil in mijn thee, dus daarvoor moet er een koelbox mee  :H
Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: LarsNL op augustus 30, 2023, 11:06:29 am
Voor de losse thee, zijn bij bv Simon Levelt ook zakjes te koop, die zie ik hier thuis regelmatig langskomen. Ik zou t liefst mn ECM espressomachine meenemen, maar vriendin zweert op vakantie bij de bialetti mokkapot. Mensen die dat espresso noemen zijn geen espresso drinkers volgens mij, maar tis te doen KK niemand hier die melk drinkt dus dat scheelt weer 8)
Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: Hemertje op augustus 30, 2023, 05:27:01 pm
Neem van mij aan kan er genoeg melden.
Lees met een heeeeeeele grote smilie.


Denk dat er voor de thee drinkers niet zoveel opties zijn.
Of ik zie dit verkeert natuurlijk.

op vakantie wordt er bij ons in de regel geen water gekookt  :P
Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: getiem op augustus 30, 2023, 08:47:42 pm
Hij doet het nog steeds. :#
Maar volgende keer toch maar de melkschuimer mee.
Want miste de cappuccino wel.
Of is dat te decadent?? :O :O :+
Deze foto zou zo bij ons in de kyte gemaakt kunnen zijn: ook hetzelfde krukje, ook een koffiezetapparaat met filter. En ook een melk schuimer. En de koelbox van ons staat daar ook.
Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: Alex op augustus 30, 2023, 09:32:40 pm
Dit is onze snelle stand.
Hier staan we wat langer.(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20230830/3f0e9961b76056730d90928fc2d2239e.jpg)
Titel: Re: En toen was er Koffie!
Bericht door: de Coxies op augustus 31, 2023, 07:23:29 am
Wij gebruiken een presspot die meteen ook isoleerkan is.
Ons bevalt hij prima. Blijft geen uren heet, maar lang genoeg om rustig aan twee kopjes per persoon te drinken.
SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal