Vouwwagenclub.info

(Openbaar)De vouwwagen => Vragen algemeen. => Topic gestart door: miepje1984 op april 16, 2015, 11:46:34 am

Titel: hoe wat waar kamperen met 3 kinderen, welke camping?
Bericht door: miepje1984 op april 16, 2015, 11:46:34 am
aangzien ik nieuw ben hier maar even voorstellen en mijn vraag plaatsen. Wij zijn een jong gezin met 3 meiden (9,4,2 jaar)
We zijn aan het kijken naar een vouwwagen, een tweedehandsje max 6 a 700 euro, we willen het eerst proberen en niet al teveel geld uitgeven mocht het niet iets zijn. We hebben eerder gekampeerd in een tenst, een caravan, en nu toch maar iets wat niet al te veel kost, en waar je toch het echte kampeergevoel bij hebt.
We weten wat we willen, maarrrrrr....

wij hebben nogal drukke kinderen, eentje heeft een vorm van autisme en de oudste ADHD. We houden van de natuur, daarom ook de keus voor een vouwwagen maar wil absoluut niemand tot last zijn op een camping. Het laatste wat ik wil is dat mensen zich gaan ergeren, en dan heb ik nog niks gezegd over hoe mensen commentaar kunnen geven, terwijl een kind met autisme niet onhandelbaar is maar dingen anders begrijpt. Als je gaat kamperen moet je er ook vanuit gaan dat je soms hutje mutje kan staan, maar wij zoeken mischien iets wat niet bestaat, een camping waar het kindvriendelijk is maar waar je toch niet direct naast je buurman staat, toch nog een beetje je eigen prive hebben, je eigen ruimte. Mischien ligt dit ook puur aan het seizoen, wij zijn schoolgebonden dus het word ergens in juli. We zoeken een camping in Nederland. Mischien hoort deze vraag niet hier, maar dan verplaats ik hem wel weer.

Alvast bedankt!
Titel: Re: hoe wat waar kamperen met 3 kinderen, welke camping?
Bericht door: poldertoerist op april 16, 2015, 12:20:31 pm
Afgelopen zomer stond ik op deze camping : www.trekpaardenwereld.nl ruime plaatsen, vooral gezinnen met kinderen in die leeftijdscategorie en de sfeer is gemoedelijk. Het blijft toch een boerencamping en dat is gewoon relaxed. (subjectief mijn mening)  en 3 meiden... dan doen paarden het vast goed :-) Strand is ook op aanvaardbare afstand (km of 10)

Maar ik weet natuurlijk niet of dit het soort camping is waar ook jullie voorkeur ligt. Misschien bedoel je juist wel zwembad, animatieteam etc.   

Titel: Re: hoe wat waar kamperen met 3 kinderen, welke camping?
Bericht door: Yolanda op april 16, 2015, 12:24:45 pm
Welkom op het forum!!

Ik maak uit je verhaal op dat je bang bent voor wat vooral anderen van jouw kinderen denken. Niet doen zou ik zeggen. :) Er zijn veel gezinnen waar drukke kinderen in zitten en het is toch geven en nemen. En zijn alle kinderen niet druk tijdens vakantie's? De mijne wel hoor! Ik heb er één met een autistische stoornis en één druk kind zonder label. Kinderen passen zich snel aan elkaar aan en als ouders ergens problemen mee hebben kun je daarover met elkaar communiceren. Hutje mutje valt tegenwoordig wel mee.
Waar wil je naar toe in Nederland? In het vechtdal zijn een aantal leuke kindercamping's. Waaronder Sprookjescamping De Vechtstreek, De Zandstuve, Junglecamping, De Beere Bulten en De kleine Wolf. In Winterswijk kan ik De Twee Bruggen aanraden, niet de comfort plaatsen nemen. Die zijn niet zo comfortabel. ;-) Maar stuk voor stuk zijn dit campings met ruime plaatsen en veel gezinnen met kinderen.

Tip: als je in Nederland blijft kun je de camping ook bezoeken en bekijken. Zo kun je ook al een leuk plekje uit zoeken. Dat deed ik wel altijd als ik in Nederland bleef. Het was een leuk dagje uit, je kinderen zien meteen waar ze terecht komen. ;-)

Er zijn vast forumleden met meer tips. Succes!

Titel: Re: hoe wat waar kamperen met 3 kinderen, welke camping?
Bericht door: miepje1984 op april 16, 2015, 12:39:55 pm
bedankt voor jullie reacties! Doet me goed om te lezen. Onze middelste zit nu in een traject ter observatie wat er aan de hand is, een mri scan word binnenkort gemaakt, tja dan komt dat vervelende labeltje weer om de hoek. We zijn 2 jaar terug bij 't hemelke geweest. Super camping maar het stond helemaal vol, de eigenaren zeiden dat het voor t eerst was dat alles vol zat, we zaten toen letterlijk op mekaars lip en ja dan die geirriteerde blikken van buren (begrijpelijk) als je baby snachts huilt omdat ze een flesje moet. Vandaar ook mijn schrik om weer te gaan camperen, maar inmiddels is de jongste 2 en half jaar en durven we de gok weer te nemen. Het liefst een camping met animatie zodat ik en mijn man ook eens kunnen daten! Sprookjescamping heb ik naar gekeken, dat is ook een optie, heb je daar veel ruimte? En speeltuintjes waar je vanuit je stoel je kids in de gaten kan houden?

Onze voorkeur gaat uit naar limburg. Noord brabant. We wonen zelf in Nijkerk dus we wonen behoorlijk centraal dus de afstand zal niet al te ver zijn. Het buitenland is mischien over een paar jaar een optie, eerst maar kijken hoe dit gaat bevallen, en vooral hoe de nachten verlopen. Hoe zijn jullie ervaringen met jullie kinderen? En dan met name het slapen.

Groetjes
Titel: Re: hoe wat waar kamperen met 3 kinderen, welke camping?
Bericht door: Marjootje op april 16, 2015, 12:51:55 pm
Wij zijn zelf 2x naar de Vechtstreek geweest in Hardenberg, de sprookjes camping dus.
Ik vind het echt een aanrader, kinderen vonden het ook super en hebben het er nog over. (zijn nu 16 en 18)
Op ieder veldje, waar je als het ware in een kringetje staat, staat midden in een speeltuintje, schommel, zandbak etc.
Dus kun je ze mooi in de gaten houden. Animatie team is werkelijk top (tenminste zon 14 jr geleden)
Tja, het is wel een echte kindercamping, dus zul je wel andere kinderen ook horen kwebbelen..
Titel: Re: hoe wat waar kamperen met 3 kinderen, welke camping?
Bericht door: Yolanda op april 16, 2015, 12:58:01 pm
De plaatsen op de Sprookjescamping zijn verschillend, ik zou even op de plattegrond kijken. Op de velden in het midden weet ik zeker dat de plekken langs de kant lekker ruim zijn. Op elk veld staat in het midden speeltoestellen/zandbak. Vanuit de tent kun je ze makkelijk in de gaten houden omdat alles zo ruim is. En voor heb je ook een mooi speelterrein en zwembad waar je de kinderen goed in de gaten kan houden.

Grappig Marjootje, we hebben dezelfde ervaringen met de sprookjescamping. Wij zijn er 4x geweest. Krijg die liedjes nooit meer uit mijn hoofd!  ::)

Roompot en rcn campings zijn ook prima te doen en in jouw omgeving.

Mijn oudste was 2,5 jaar toen we met hem gingen kamperen en het slapen moest hij erg aan wennen. Na een week ging hij normaal slapen, maar maakte er geen punt van als het laat was. Als ze moe worden gaan ze vanzelf een keer slapen. Mijn dochter kampeert al sinds ze 6 maanden en weet niet beter. Zit geen verschil tussen thuis of klapper.
Titel: Re: hoe wat waar kamperen met 3 kinderen, welke camping?
Bericht door: Daan Rene op april 16, 2015, 01:38:11 pm
Misschien is Camping de paal dan ook iet voor jullie. Ze hebben er grote en kleine veldjes en een heel erge leuke animatie en genoeg te doen
De paal zit in brabant.

En wat de rest al zegt die van mij zijn ook druk in de vakantie en mijn ervaring is dat er veel de mensen die op vakantie gaan in het hoogseizoen niet anders gewend zijn.
Succes met zoeken (en bezoeken vooraf is ook erg leuk)
Titel: Re: hoe wat waar kamperen met 3 kinderen, welke camping?
Bericht door: Paulvh op april 16, 2015, 07:06:44 pm
Welkom hier, en wat betreft drukke (adhd) kinderen. Nou ik heb er dan drie (zonder adhd) maar zij weten ook aardig raad hoor. Uit ervaring kan ik melden dat op een camping met voldoende animatie de kinderen die iets meer aandacht nodig hebben amper of niet uit de toon vallen. Dus niet te veel zorgen maken.
Titel: Re: hoe wat waar kamperen met 3 kinderen, welke camping?
Bericht door: Theu op april 16, 2015, 08:27:07 pm
Bestaan er rustige kinderen dan??? :)5]:)15]:)23]:)23]
Titel: Re: hoe wat waar kamperen met 3 kinderen, welke camping?
Bericht door: Yolanda op april 16, 2015, 08:40:06 pm
Bestaan er rustige kinderen dan??? :)5]:)15]:)23]:)23]

 :H :H

Bestaan er eigenlijk wel rustige volwassenen??  :#
Titel: Re: hoe wat waar kamperen met 3 kinderen, welke camping?
Bericht door: olaf op april 16, 2015, 08:49:19 pm
Welkom op ons mooie forum.

Die van mij hebben geen ADHD maar zijn ook erg druk, ik denk ook wel eens wat zullen de mede kampeerders er wel van vinden.
Als je naar een kindercamping gaat zullen ze allemaal stuiteren.
En als je dan nog mensen hebt die daar niet tegen kunnen moeten ze naar een 65+ camping gaan.

Wij zijn een paar keer op de helfterkamp (http://www.helfterkamp.nl/) te Vaassen geweest. Super kindercamping met animatie.

Suc6 met jullie zoektocht.


Er zijn veel gezinnen waar drukke kinderen in zitten
Was even bang dat je nog zou zeggen je komt Olaf vast wel tegen  :#
Titel: Re: hoe wat waar kamperen met 3 kinderen, welke camping?
Bericht door: Drees op april 16, 2015, 09:07:27 pm
Ik zou met drukke kinderen (ik heb 1 druktemaker en 1 rustige die wel als peuter heel driftig was) van die jongeleeftijd naar een kleine veilige camping gaan met veel ruimte, bv een boerderijcamping met een speeltuin in het midden. Dieren zijn altijd handig, zijn ze uren zoet mee. Ze kunnen dan zelf veilig rond rennen en je hoeft je er minder mee te bemoeien, dat levert veel minder gedoe op. Ze voelen zich dan ook heel groot, bij ons vonden ze het geweldig dat ze op de camping hun eigen gang mochten gaan. Van daaruit kun je dan uitstapjes maken. Bij ons werkte dat altijd ontzettend goed en wij konden ook wel eens lekker een boekje lezen voor de (toen nog) tent, met 1 oog op de speeltuin. Wij gingen altijd in Frankrijk, voorbeeld is La Petite Valette, nog steeds 1 van mijn favorieten  :J

Wat slapen betreft legden we onze kinderen al vrij jong in aparte slaapcabines omdat de oudste (druktemaker) 's ochtends eerder wakker werd en dan altijd 'per ongeluk' zijn broertje wakker maakte. Waardoor de jongste door gebrek aan slaap nog driftiger werd dan normaal :# Inmiddels zijn ze al een stuk groter, maar nog steeds blij met hun eigen plekjes. Nog een tip: laat naar bed, dan zijn ze heel moe en slapen ze als een roosje.  :Z
Titel: Re: hoe wat waar kamperen met 3 kinderen, welke camping?
Bericht door: Yolanda op april 16, 2015, 09:08:30 pm
Was even bang dat je nog zou zeggen je komt Olaf vast wel tegen  :#

Hahaha, zou niet durven!! Dan lopen we de lekkere (aardappel)pannenkoekjes mis!  :# :#
Titel: Re: hoe wat waar kamperen met 3 kinderen, welke camping?
Bericht door: miepje1984 op april 17, 2015, 11:18:30 am
haha wat grappig om te lezen al die reacties. en ja idd een kindercamping is voor (stuiterende) kinderen, ik heb gewoon een nare ervaring gehad met de jongste, het was s'nachts ook snikheet in de caravan, ze sliep nog in een rieten mandje op het keukentje, en s'nachts bleef ze maar huilen!!!!! ik hoor het nu nog. En dan die blikken van je buren smorgens  :(  maar goed, ik wil gewoon kamperen, we hebben een vouwwagen op het oog, eerst wat proberen, het is een Jamet Montana, heel benieuwd hoe het gaat bevallen. Bedankt voor alle tips! ben een stuk verder op weg geholpen, bedankt!

Wat zijn jullie ervaringen met de schatberg?
Titel: Re: hoe wat waar kamperen met 3 kinderen, welke camping?
Bericht door: miepje1984 op april 17, 2015, 11:47:39 am
heb net even gekeken naar camping de paal, dat is een leuke camping zeg!
Titel: Re: hoe wat waar kamperen met 3 kinderen, welke camping?
Bericht door: Yolanda op april 17, 2015, 11:57:12 am
Het is maar net wat je zelf prettig vind en wat je denkt nodig te hebben op een camping.
En een hoge temperatuur is voor niemand fijn. Wij(toen nog met mijn ex samen) gingen naar Spanje toen mijn dochter 3 was en stonden op een trekkersveldje in een tentje. Het was in de nacht 36 graden en ook zij steeds maar aan het huilen. Ze lag samen met haar broer in één cabine. Uiteindelijk is mijn dochter bij mij komen liggen en is mijn ex bij mijn zoon gaan liggen. Toen was de nacht al voor de helft om, maar voelde me ook zo schuldig naar de buren toe. Ik denk dat die blij waren toen wij om 6 uur weer vertrokken. En op een camping ook meegemaakt met een baby tegenover ons in de tent. Hele nacht huilen. Vervelend, maar je doet er weinig aan. Moeder ging zich helemaal verontschuldigen. Vond ik niet nodig, het zijn kinderen.

Je hebt een mooie ruime vouwwagen op het oog. Een vouwwagen vind ik toch al minder benauwend dan een caravan en ook aan je kinderen zul je dat merken. Laat je niet uit het veld slaan, gewoon lekker proberen.

De Schatberg was laatst nog in een programma op tv, lijkt me een leuke camping. Ik zou er zeker even een bezoekje wagen met de kinderen. Kijk wat zei er van vinden.  :)


Titel: Re: hoe wat waar kamperen met 3 kinderen, welke camping?
Bericht door: mar-ine op april 17, 2015, 12:19:23 pm
De eerste keer dat wij gingen kamperen met de kleine man heeft s'nachts gehuild zonder einde.
De volgende ochtend bood de buurvrouw aan dat ze die avond wel wilde oppassen. Dan kwamen wij nog aan slapen toe.

Zo kan het ook.
Titel: Re: hoe wat waar kamperen met 3 kinderen, welke camping?
Bericht door: TallGuy212 op april 17, 2015, 12:49:02 pm

Je ontmoet in het algemeen de leukste mensen op de camping, huilende baby's en drukke kinderen zijn op familiecampings in mijn ervaring gewoon geaccepteerd, we weten als ouders hoe het is, rustige kinderen bestaan volgens mij niet. Ik ben een drukke ouder, zeker na een  W: of   bier ,mijn dochtertje lijkt wat dat betreft op mij maar gelukkig drinkt zij geen alcohol  :)

Ik heb meer moeite met de ouders die helemaal uit hun plaat gaan tegen een kind omdat die ongewenst gedrag vertoond. Vorig jaar een stel gooise ballen met een Holtkamper die maar tegen hun kinderen bleven zeggen dat het rotkinderen waren, en de hele dag maar razen en tieren tegen elkaar en de kids op een volume zodat de hele camping het kon horen.
Titel: Re: hoe wat waar kamperen met 3 kinderen, welke camping?
Bericht door: FrankDebij op april 17, 2015, 12:56:13 pm
Wij hebben zelf een zoon met ADHD en autisme van 10 jaar en een dochter van 6.
 En deze camping vindt ze het einde. Hij is heel kind vriendelijk en het gaat er erg gemoedelijk aan toe.
Ps nu niet allemaal er tegelijk heen
Titel: Re: hoe wat waar kamperen met 3 kinderen, welke camping?
Bericht door: FrankDebij op april 17, 2015, 12:58:40 pm
http://www.camping-oosterberg.nl/
Titel: Re: hoe wat waar kamperen met 3 kinderen, welke camping?
Bericht door: Yolanda op april 17, 2015, 01:21:33 pm
Ik heb meer moeite met de ouders die helemaal uit hun plaat gaan tegen een kind omdat die ongewenst gedrag vertoond. Vorig jaar een stel gooise ballen met een Holtkamper die maar tegen hun kinderen bleven zeggen dat het rotkinderen waren, en de hele dag maar razen en tieren tegen elkaar en de kids op een volume zodat de hele camping het kon horen.

Verschrikkelijk, die mensen maak je ook mee.  :(

http://www.camping-oosterberg.nl/

Dat ziet er leuk uit hoor! Wees gerust, ik ga er niet naar toe. Ik denk niet dat ik mijn kinderen hier nog blij mee maak. ;-)
Titel: Re: hoe wat waar kamperen met 3 kinderen, welke camping?
Bericht door: FrankDebij op april 17, 2015, 01:47:10 pm
Dat ziet er leuk uit hoor! Wees gerust, ik ga er niet naar toe. Ik denk niet dat ik mijn kinderen hier nog blij mee maak. ;-)

Titel: Re: hoe wat waar kamperen met 3 kinderen, welke camping?
Bericht door: FrankDebij op april 17, 2015, 01:50:21 pm
Mmm   ::) daar ging iets mis
Maar kom gerust  :J
Titel: Re: hoe wat waar kamperen met 3 kinderen, welke camping?
Bericht door: miepje1984 op april 17, 2015, 03:34:47 pm
ja we moeten het ook gewoon doen, we zijn er zo aan toe. en een vouwwagen is voor ons gewoon handiger. En wat dat betreft een vouwwagen wennen de kinderen denk ik aan. Ieder jaar een ander huisje is weer zo anders. Jullie hebben al heel wat ervaringen achter de rug als ik dit zo lees. jammer genoeg was die camping toen niet geschikt voor de kinderen, tenminste, we waren niet welkom met een huilende baby, Toen Sterre s'nachts huilde schreeuwde de buurman 'BEK DICHT!'  de buren keken ons s 'ochtends geïrriteerd aan, en dan heb je ook nog van die mutsen die je even haarfijn komen uitleggen hoe je het moet doen met een baby die s'nachts huilt. Grrrrr en dan rustig blijven en uitleggen dat je wel de nodige ervaring hebt na 3 dochters!!

 Mijn man en ik kwamen na een week uitgeput thuis, kinderen op bed gedaan, spullen halfslachtig uitgepakt, en we konden pas ontspannen toen we op bed lagen! Ik weet nog dat ik zei 'ja dit is pas vakantie' maar goed, van elke vakantie leer je denk ik weer, en ik ben nu wel van alle babyspullen af, dus geen gezeul met flesjes en nutrilon. Maar we gaan er dit keer ontspannen mee om, het ligt ook aan jezelf, maar met je buren moet je het ook treffen
Titel: Re: hoe wat waar kamperen met 3 kinderen, welke camping?
Bericht door: Yolanda op april 17, 2015, 04:38:47 pm
Bij mijn eerste kampeerervaring was ik zelf 6 weken oud en ben nu 44, dus ervaring genoeg denk ik. En ook mijn kinderen willen niet anders. Kamperen is voor kinderen heerlijk en zeker als het in een tent of vouwwagen is. Als je zelf al gespannen bent tijdens het kamperen, dan worden je kinderen dat ook. Dit soort buren zit je niet op te wachten en daar had je nu pech mee. Zegt niet dat een ander ook zo is.

Los laten wat gebeurd is en verder gewoon genieten. ;-)
Titel: Re: hoe wat waar kamperen met 3 kinderen, welke camping?
Bericht door: GertjanA op april 17, 2015, 05:29:15 pm


Ik heb meer moeite met de ouders die helemaal uit hun plaat gaan tegen een kind omdat die ongewenst gedrag vertoond. Vorig jaar een stel gooise ballen met een Holtkamper die maar tegen hun kinderen bleven zeggen dat het rotkinderen waren, en de hele dag maar razen en tieren tegen elkaar en de kids op een volume zodat de hele camping het kon horen.

Dat lijkt me nou niet aan de Holtkamper, maar meer aan het Gooi te liggen.  :P
Titel: Re: hoe wat waar kamperen met 3 kinderen, welke camping?
Bericht door: Flipover op april 17, 2015, 05:44:50 pm
Onverdraagzaamheid kom je overal tegen!
Titel: Re: hoe wat waar kamperen met 3 kinderen, welke camping?
Bericht door: olaf op april 17, 2015, 07:37:47 pm
Los laten wat gebeurd is en verder gewoon genieten. ;-)
Precies maar soms is dat moeilijk.

Bij mijn eerste kampeerervaring was ik zelf 6 weken oud en ben nu 44, dus ervaring genoeg denk ik.
En 2282 weken later kampeer je nog steeds met plezier.

Onverdraagzaamheid kom je overal tegen!
Helaas wel en niet alleen op de camping.

Ik heb meer moeite met de ouders die helemaal uit hun plaat gaan tegen een kind omdat die ongewenst gedrag vertoond. Vorig jaar een stel gooise ballen met een Holtkamper die maar tegen hun kinderen bleven zeggen dat het rotkinderen waren, en de hele dag maar razen en tieren tegen elkaar en de kids op een volume zodat de hele camping het kon horen.
Onmacht, frustratie
Titel: Re: hoe wat waar kamperen met 3 kinderen, welke camping?
Bericht door: Yolanda op april 17, 2015, 07:43:51 pm
En 2282 weken later kampeer je nog steeds met plezier.

Hahaha, heb je dat nou helemaal zitten berekenen????

Maar het is zeker zo, nog steeds met enorm veel plezier.  :J
Titel: Re: hoe wat waar kamperen met 3 kinderen, welke camping?
Bericht door: olaf op april 17, 2015, 08:02:02 pm

Hahaha, heb je dat nou helemaal zitten berekenen????
Yupp is niet zo moeilijk hoor
Titel: Re: hoe wat waar kamperen met 3 kinderen, welke camping?
Bericht door: miepje1984 op april 17, 2015, 08:19:31 pm
die man die zo schreeuwde s'nachts omdat mijn dochtertje huilde heb ik smorgens nog aangesproken toen die stond af te wassen, ik dacht zo jij bent van mij. Heb hem even uitgelegd dat als hij een probleem heeft met mijn dochter dat ie maar bij mij moest komen en zichzelf niet voor schut moest zetten door te schreeuwen naar een baby dag ze d'r bek moest houden.  Dan vraag ik me toch echt af wat mensen op een camping doen, ga dan naar zo'n kindvrij vakantiepark
Titel: Re: hoe wat waar kamperen met 3 kinderen, welke camping?
Bericht door: vendome95 op april 17, 2015, 08:33:30 pm
Wij hebben gelukkig nooit last gehad van boze buren, terwijl wij toch ook vaak genoeg huilende kinderen hebben gehad 's nachts.
Camping de Paal is echt heel leuk voor met kinderen, ruime plaatsen ook. En echt ingericht op jonge kinderen, dus de kans dat je 's nachts wat herrie hoort van anderen zal vadt groter zijn als dat anderen boos worden vanwege geluiden uit jullie tent :) Ik weet alleen niet of je daar nu nog kan boeken voor de zomervakantie.
Titel: Re: hoe wat waar kamperen met 3 kinderen, welke camping?
Bericht door: miepje1984 op april 17, 2015, 09:45:55 pm
ik heb mijn dochter de site laten zien, en ook het filmpje op youtube, en ze smeekte me om naar de paal te gaan  :> Heb vanmiddag gebeld of er nog plek was, en ook op de site kon ik zien dat er nog plekken waren. vanavond ook gebeld voor onze vouwwagen die we van MP willen kopen, en we halen hem over een week op, mits hij ons bevalt. zijn er nog dingen waar we op moeten letten bij de aankoop? Heb al gevraagd of er schimmel in de tent zit, of roest onder de bak, maar dat was niet het geval. Er zitten nieuwe banden onder. Maar zijn er nog meer vragen die ik kan stellen? O ja het is een Jamet Montana maar dat had ik mischien al gezegd.






Titel: Re: hoe wat waar kamperen met 3 kinderen, welke camping?
Bericht door: Yolanda op april 17, 2015, 10:01:46 pm
Wat geweldig miepje1984!! Dat is nu al voorpret!  :J De klapper ziet er niet slecht uit. Vraag/kijk naar de ritsen, is de verlichting op orde en vraag zeker of ze hem helemaal op zetten, zo kun je zelf al een beoordeling maken.
Titel: Re: hoe wat waar kamperen met 3 kinderen, welke camping?
Bericht door: Theu op april 18, 2015, 08:02:01 am
Ook ik ben er van overtuigd dat je het slecht hebt getroffen met zulke campinggasten.
Onze jongste ging ook al voor het eerst mee in de Conway toen ze nog geen 2 maanden oud was. Dat was begin mei en we hadden nog nachtvorst. Allebei de kinderen 's morgens om 5:00 uur wakker en niet rustig wakker worden (lees huilen) en niet meer willen slapen.
Dus ik liep midden in de nacht al met het kroost over de camping te banjeren.
De volgende dag alleen medeleven van de buren. Toen ook de tip gekregen die wij nog steeds gebruiken. Een petfles als kruik gebruiken. Handdoek of zoiets eromheen en je hebt een warm bed. Als je mensen helpt slaap je de volgende nacht weer rustig.
Volgende keer aan dat soort mensen vragen of zij nooit gehuild hebben toen ze zelf klein waren.....
Titel: Re: hoe wat waar kamperen met 3 kinderen, welke camping?
Bericht door: papajur op april 18, 2015, 09:33:54 am
Wij hebben ook 3 kinderen.Allemaal jongens.
Ook in dit gezin komt pdd-nos voor.
Met 3 kinderen is het toch altijd druk.

Ik kan alleen maar beamen wat hier boven al beschreven is.
Iedereen heeft zijn eigen/bekende plek in de VW,dus minder stress om wie waar slaapt.

Hier ook nog geen slechte ervaringen met buren ivm huilende baby/peuter/kleuter/enz.

Wel knap dat op het moment rustig bleef.
Als mijn kind 's nachts huild en ikzelf dan ook al niet lekker in mijn vel zit en dan de buurman "bek dicht" schreeuwd in de nacht.
Dan denk ik dat ik toch echt even praatje ga maken met diegene.
Geduld in dit soort situaties is niet mijn sterkste kant.
(zeg gelijk dat het slimste is.)
Titel: Re: hoe wat waar kamperen met 3 kinderen, welke camping?
Bericht door: miepje1984 op april 18, 2015, 01:00:51 pm
Zo te lezen ben ik dus niet de enige. Onze oudste heeft adhd, en die moet echt wat te doen hebben op vakantie, de paal lijkt ons een hele goeie omdat er speeltoestellen op elk veltje staan, en de animatie is ook goed opgezet zie ik, dan kan ik ook nog eens zitten zonder achter ze aan te hoeven rennen. Wij hebben gewoon de pech gehad dat we bij onze eerste kampeerervaring van die buren hadden met het iq van een baksteen. Hopelijk komen we dit jaar bij sociale en begripvolle mensen te staan.
Titel: Re: hoe wat waar kamperen met 3 kinderen, welke camping?
Bericht door: Theu op april 18, 2015, 02:56:29 pm
Kan bijna niet anders.
Titel: Re: hoe wat waar kamperen met 3 kinderen, welke camping?
Bericht door: Daan Rene op april 18, 2015, 08:24:57 pm
Zo te lezen ben ik dus niet de enige. Onze oudste heeft adhd, en die moet echt wat te doen hebben op vakantie, de paal lijkt ons een hele goeie omdat er speeltoestellen op elk veltje staan, en de animatie is ook goed opgezet zie ik, dan kan ik ook nog eens zitten zonder achter ze aan te hoeven rennen. Wij hebben gewoon de pech gehad dat we bij onze eerste kampeerervaring van die buren hadden met het iq van een baksteen. Hopelijk komen we dit jaar bij sociale en begripvolle mensen te staan.


Ik denk niet dat je er spijt van gaat krijgen wij gaan over een paar weken en onze kids kunnen niet wachten. Ze zijn hier de liedjes alweer aan het zingen ( komt vanzelf wel) en willen als ze aankomen naar de zandvlakte, speeltuin, zwembad en de vraag begint onderweg al . Zullen de clowntjes en ook weer zijn. Ik wens jullie heel veel plezier als het de paal gaat worden
Titel: Re: hoe wat waar kamperen met 3 kinderen, welke camping?
Bericht door: campingloge op april 19, 2015, 10:26:07 am
Kijk ook eens naar de RCN campings. Hebben parken in NL en FR met grote tot zeer grote plaatsen. Zijn zeer kindvriendelijk en worden veel bezocht door, wat ons opviel, grote gezinnen met jonge kinderen.
Titel: Re: hoe wat waar kamperen met 3 kinderen, welke camping?
Bericht door: miepje1984 op april 20, 2015, 01:36:52 pm
hallo,

Camping de paal gaat 'm waarschijnlijk niet worden, nu zit ik dus te denken aan een alternatief, en wat op onze kinderen afgestemd is. Zoals ik eerder al aangaf hebben wij 3 meiden, een daarvan heeft adhd en de andere een vorm van autisme. Nu kwam ik een link tegen van camping 't reesdal, iemand daar ervaring mee? En hoe is het jullie daar bevallen, of beter gezegd de kinderen?

alvast bedankt!
Titel: Re: hoe wat waar kamperen met 3 kinderen, welke camping?
Bericht door: WimS op april 20, 2015, 05:23:15 pm
Mijn ervaring is dat het lastig is om je niets van je omgeving aan te trekken, ik kan dat beter dan mijn vrouw.
Desalniettemin hebben wij altijd met onze kinderen gekampeerd.
Dat waren er vier, drie met diverse vormen van Autisme (Asperger en PDD-nos en MCDD) gecombineerd met AD(H)D.
Wat helpt is het zo voorspelbaar mogelijk maken van de vakantie.
Dat kan met behulp van internet (website, Google Earth, Youtube), maar, als je in NL op vakantie gaat zou je van tevoren eens een kijkje kunnen nemen.
Ook het duidelijk doorspreken wat het programma van de volgende dag is helpt; het haalt het onvoorspelbare (waar de meeste autisten slecht mee kunnen omgaan) uit de vakantie.
Dat kan er zelfs voor zorgen dat een kind minder onrust voelt en dus ook beter slaapt.
Wij hebben bijna altijd in het buitenland gekampeerd. Uiteindelijk hadden zelfs de autisten bijna een leuke vakantie.
Daarbij trokken we ons weinig aan van wat "anderen ervan dachten". We hebben zelfs de X-box meegenomen....

(Ik wil niemand aanvallen, maar je kunt een druk kind echt niet vergelijken met een ADHD kind. Maar ja, daar kom je pas achter als je er zelf een  (of meerdere) hebt. Het klinkt misschien hard, maar als je begrip van je medekampeerders wilt kun je beter met een kind met fysieke handicap op vakantie gaan....).

Ondanks alle aanpassingen, die na enige jaren zo vanzelfsprekend zijn dat je vergeet wat je eigenlijk allemaal aan extra dingen doet, zijn wij er toch (bijna) altijd in geslaagd een fijne vakantie te hebben.

Dat wens ik jullie ook toe!
Titel: Re: hoe wat waar kamperen met 3 kinderen, welke camping?
Bericht door: miepje1984 op april 20, 2015, 10:38:04 pm
dat is het juist ook, niks aantrekken van je omgeving. Maar dat is soms erg moeilijk. Onze middelste met autisme heeft een overgevoeligheid voor geluid en aanrakingen, ze moet ook echt zachte dingen in haar hand hebben zoals zand van de zandbak of klei, daar word ze rustig van en is ze ontspannen. Als ze dat niet is maakt ze constant geluidjes die op een gegeven moment erg irritant worden. Dan denk ik bij mezelf wat zullen anderen wel niet denken. Ik heb er ook een met adhd maar dat heeft meer met hyperactiviteit en concentratie-problemen te maken, met ritalin is ze helemaal in haar element en presteerd ze op goed niveau. Nu lijkt het erop alsof ik probleemkinderen heb, maar ben bang dat dat wel gaat zijn op vakantie, vreemde omgeving, slecht slapen en de driftbuien. We hebben bij de paal nog een plekje kunnen regelen, bij veld klara koe, klein en overzichtelijk veld, met speeltoestellen. Kan ik ze goed in de gaten houden.

er zijn hier een aantal mensen die gereageerd hadden omdat zij zelf ook kamperen met kinderen met een beperking, autisme, adhd, add, asperge enz.. ik wil jullie bedanken voor de tips! En van hart tot hart zeggen hoe zwaar de opvoeding soms kan zijn, zulke kinderen zijn uniek, bijzonder, en zeker de moeite waard om het kampeeravontuur aan te gaan.

Titel: Re: hoe wat waar kamperen met 3 kinderen, welke camping?
Bericht door: kph op april 20, 2015, 10:41:21 pm
Ik zweer bij Marveld recreatie in groenlo!! Hebben we ook vaak een bungalow afgehuurd, maar kamperen kun je er ook prima (desgewenst met prive sanitair!).
Titel: Re: hoe wat waar kamperen met 3 kinderen, welke camping?
Bericht door: Spokey op april 22, 2015, 02:07:36 pm
Landal rabbit Hill en landal coldenhove zijn ook leuke parken. Wij zijn hier al een paar keer in een huisje geweest en hebben 1x gekampeerd op rabbit Hill.
Titel: Re: hoe wat waar kamperen met 3 kinderen, welke camping?
Bericht door: miepje1984 op april 30, 2015, 09:20:47 am
We hebben toch maar geboekt bij de paal. Weet niet wie er een beetje bekend is bij de camping maar we zitten op een klein overzichtelijk veld klara koe, iemand een idee of dat een leuke plek is? Zitten speeltoestellen in het midden dus ideaal voor de meiden. Morgen gaan we de vouwwagen ophalen, en we hopen dat we hiermee elk jaar meerdere keren mee weg kunnen.
Titel: Re: hoe wat waar kamperen met 3 kinderen, welke camping?
Bericht door: Yolanda op april 30, 2015, 09:41:26 am
Ik ken de camping niet, maar ben wel even benieuwd of je de vouwwagen nog gekocht hebt.

Heel veel plezier alvast en geniet er van. ;-)
Titel: Re: hoe wat waar kamperen met 3 kinderen, welke camping?
Bericht door: Daan Rene op april 30, 2015, 11:08:19 am
We hebben toch maar geboekt bij de paal. Weet niet wie er een beetje bekend is bij de camping maar we zitten op een klein overzichtelijk veld klara koe, iemand een idee of dat een leuke plek is? Zitten speeltoestellen in het midden dus ideaal voor de meiden. Morgen gaan we de vouwwagen ophalen, en we hopen dat we hiermee elk jaar meerdere keren mee weg kunnen.

het is een klein veldje met toiletgebouw 3 in de buurt( een van de mooiste)
Redelijk dicht bij het centrum waar het zwembad en de grote speeltuin is. Ik denk een rustig hoekje ( in hoever het rustig kan zijn natuurlijk op een kindercamping).Je zit ook dicht bij het speelhonk dat net helemaal opgeknapt is
En inderdaad op ieder veldje staan wat speel toestellen waar je ze goed in de gaten kan houden
Ik wens je heel veel plezier
Titel: Re: hoe wat waar kamperen met 3 kinderen, welke camping?
Bericht door: miepje1984 op april 30, 2015, 09:49:40 pm
Bedankt voor de info, we hebben ook nadrukkelijk voor dit veld gekozen omdat het een van de kleinste is en lekker overzichtelijk. Heb me laten vertellen dat er niet veel zon is ivm de bomen, maar dat vind ik niet erg anders slapen de meiden nooit door de hitte. Zaterdag haalt mijn man de vouwwagen op, hoop dat het onze enthousiasme nog groter gaat maken.
Titel: Re: hoe wat waar kamperen met 3 kinderen, welke camping?
Bericht door: Yolanda op april 30, 2015, 11:36:20 pm
Spannend! Laat je nog even weten hoe je ervaringen na je vakantie zijn?  :)
Titel: Re: hoe wat waar kamperen met 3 kinderen, welke camping?
Bericht door: Daan Rene op mei 01, 2015, 09:04:29 am
Bedankt voor de info, we hebben ook nadrukkelijk voor dit veld gekozen omdat het een van de kleinste is en lekker overzichtelijk. Heb me laten vertellen dat er niet veel zon is ivm de bomen, maar dat vind ik niet erg anders slapen de meiden nooit door de hitte. Zaterdag haalt mijn man de vouwwagen op, hoop dat het onze enthousiasme nog groter gaat maken.

Al we er zijn vanaf 9 mei kan ik foto's maken dan kun je het goed bekijken . Als je dat wil natuurlijk
Titel: Re: hoe wat waar kamperen met 3 kinderen, welke camping?
Bericht door: miepje1984 op mei 01, 2015, 10:36:49 pm
Foto's zouden fijn zijn, dankjewel! Gaan jullie hier voor t eerst heen? zo niet wat zijn jullie ervaringen?
Titel: Re: hoe wat waar kamperen met 3 kinderen, welke camping?
Bericht door: Daan Rene op mei 01, 2015, 11:04:10 pm
Foto's zouden fijn zijn, dankjewel! Gaan jullie hier voor t eerst heen? zo niet wat zijn jullie ervaringen?
Ik zal een paar foto's maken van het veldje waar je geboekt heb

 wij gaan er nu voor de 4x heen. 2 x in de zomervakantie en 1 keer net als nu in de meivakantie.
Onze kinderen vragen zelf waneer gaan we weer eens naar camping de paal
Ze vinden het er super. Vooral ze nu lekker zelf hun gang kunnen gaan.
Personeel altijd vriendelijk en mooie plaatsen. Het animatie team is echt top. Ze doen allerlei activiteiten en verzorgen ook de musicals en doen de viva clowntjes
En het is niet zo dat ik deze camping onder doet voor andere. Wij vinden het gewoon een top camping
Titel: Re: hoe wat waar kamperen met 3 kinderen, welke camping?
Bericht door: miepje1984 op mei 02, 2015, 07:09:39 pm
vandaag hebben we de vouwwagen gekocht. Hij is groter dan ik had gedacht. Grote slaapplekken, wat ideaal is voor als er eentje tussen ons in kruipt. Er zit alleen geen disselbak bij, maar ik denk dat dat voor een eerste keer kamperen niet zoveel uitmaakt. Die kunnen we altijd nog kopen voor aankomend jaar, maar eigenlijk zit er wel genoeg opbergruimte in als ik dat zo zie. Hij zag er verder ook goed uit, geen schimmelplekken, ritsen deden het goed, en heb voor de rest alle andere dingen nagevraagt. Ze hadden nog een stalling bij hun in de buurt tot eind dit jaar, dus die hebben we gelijk daar heen gebracht. Voor de zomer halen we hem op en gaan we een keer proefkamperen, voor vervolgt...
Titel: Re: hoe wat waar kamperen met 3 kinderen, welke camping?
Bericht door: Yolanda op mei 02, 2015, 07:23:44 pm
Leuk! De voorpret kan beginnen. ;-)
Titel: Re: hoe wat waar kamperen met 3 kinderen, welke camping?
Bericht door: denbine op mei 08, 2015, 11:11:21 pm
Wij zijn afgelopen week voor de 3e keer op de Luttenberg in Luttenberg geweest.
Onze dochter wil niet anders ;)
Niet mega groot, maar wel alle voorzieningen voor de kinderen. Ruimte en geweldige natuur!
SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal