Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: 1   Omlaag

Auteur Topic: Gegrepen door het virus  (gelezen 2527 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Frans013

  • Gast
Gegrepen door het virus
« Gepost op: juli 25, 2014, 04:32:32 pm »

Net terug met zijn tweeën uit de Morvan. Een Gite gehuurd, naast een hele mooie kleine camping, niet zo'n Campinglife camping, maar rustig, mooi en goed verzorgd. Geen massa. Hierdoor is het toch weer gaan kriebelen om weer te gaan kamperen.

Een aantal jaren geleden al eens met een scheef oog naar zo'n snelklapper gekeken (precies genoeg voor ons 2), maar krijg van collega's een hoop bagger over me heen: 'ellende als het regent, altijd alles nat in de ochtend, wat moet je in een tent op jouw leeftijd (ik ben 52  :N), kunt nooit lekker vroeg weg omdat het doek dan nog nat is van de dauw, caravan is vééééél makkelijker: aanhaken, pootjes indraaien en weg', tent wordt veel te heel binnen, caravan is beter geïsoleerd. Dit zijn dus mensen die vinden dat de "geëvolueerd zijn langs de natuurlijke weg: tent -> vw -> caravan -> camper. In hun opinie dan natuurlijk.

Wij willen in mei, juni en/of september de zon achterna. Een paar dagen op een camping staan en dan weer verder. Hier leek mij een Combi Camp of een Trigano Alpha uitermate geschikt, zelf als je er een voortent of luifel aan hebt gebouwd.

Zouden jullie je ervaringen willen delen? Vooral de heftigheid van de reacties van mijn omgeving op überhaupt maar de overweging van een vw, heeft me ten zeerste verbaasd.

Alvast bedankt.
Gelogd

Conway Cruiser

  • Gast
Re: Gegrepen door het virus
« Reactie #1 Gepost op: juli 25, 2014, 06:24:54 pm »

Beste Frans,

Wij hebben altijd een caravan gehad en sinds vorig jaar hebben wij een Conway Cruiser folding camper gekocht. http://www.mijnalbum.nl/Album=MMCXJA3L
Het is degelijk waar dat het gemak van een caravan is dat je de pootjes indraait en aanhaakt en dat je weg kunt. (mits de voortent er nog aan staat)
Bij de Conway wachten we nu langer 's ochtends met inpakken om hem zo goed mogelijk te laten drogen. Dan schuiven we hem in en thuis klappen we hem weer open tot dat hij helemaal droog is.
Het voordeel van een vouwwagen is het rijgemak achter de auto en een gunstiger benzineverbruik, hogere snelheid in België en Frankrijk en voordelig toltarief. Daarbij heb je met een vouwwagen meer het echte kampeergevoel dan met een caravan.
Een vouwwagen is qua onderhoud iets meer werk dan een caravan. (impregneren, doek bijhouden e.d.)
Bij een vouwwagen heb je weer (vaak) veel meer ruimte dan in een caravan.

Dit zijn onze ervaringen met caravans en vouwwagen.
Gelogd

Mieke

  • Gast
Re: Gegrepen door het virus
« Reactie #2 Gepost op: juli 25, 2014, 07:48:24 pm »

Ach ja beide kampeermiddelen hebben zeker hun voordeel maar je zit hier op een vouwwagenforum dus hier prijzen ze zeker de vouwwagen aan.

Conway cruiser heeft de voordelen tov een caravan al opgenoemd. Alleen ben ik het er niet mee eens over het onderhoud. Inpregneren? Nog nooit gedaan, wij hebben een katoenen exemplaar dus zeker nooit doen.  Wij hebben vroeger een caravan gehad (stond op een vaste plek) ik vond daar meer onderhoud aan. Elk jaar helemaal die buitenkant poetsen, al die kastjes uikuisen, pfff wat een werkje. Als je dan nog een voortent wil opzetten, man, man wat een werk.
Wij hebben een snelklapper, Holtkamper, spacer. Er zijn er blijkbaar nog snellere. Nu over dat snelklappen daar zijn meningen over verdeeld. Hangt er allemaal vanaf wat je meezeult en aanbouwt.


Keuzes moet je echter zelf maken, succes!
Gelogd

solex

  • Klap prof
  • ****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 591
  • Merk Vouwwagen: ex trigano odyssee 2015. Ex raclet tropicana en Ex walker doublette
  • nooit te oud om te leren.
Re: Gegrepen door het virus
« Reactie #3 Gepost op: juli 25, 2014, 07:57:27 pm »

Hier hetzelfde verhaal.
Eerst een car gehad op een vaste plaats in luxemburg (Mullerthal).
Nadeel veel poetsen na de winter en je zit steeds op de zelfde plek.
Dan een klapper gekocht (walker) en heel wat mee rond getrokken.
Nu na een aantal jaren klapperloos te zijn geweest weer een klapper.
Waarom,omdat je de vrijheid hebt en ik geen lomp ding achter de wagen wil en vooral kamperen doe je onder zeil en moet een beetje spartaans zijn naar ons idee.
Als wij vroeger met de motor op vakantie gingen sliepen we gewoon in het bos.  :K
« Laatst bewerkt op: juli 25, 2014, 08:01:04 pm door solex »
Gelogd
Mvgr

Als je schrijffouten vind mag je die houden.

poldertoerist

  • Klap gek
  • *****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 2.340
Re: Gegrepen door het virus
« Reactie #4 Gepost op: juli 25, 2014, 08:20:58 pm »

De heftigheid van de reacties die herken ik wel. Mijn Ex- schoonouders zin fervente campeerders maar.... Wel in een caravan. tegenwoordig hebben ze een caravan waar ook een veel grotere auto voor moest.  Een diesel Volvo S80... Tja....

Ik vind de vouwwagen leuk, hou erg van de ruimte en de vrijheid die het me geeft. Maar ik heb wel een enorme tent. met alleen de luifel ben je zo op en weg. prima om te trekken, met de hele tent er aan kan je langer blijven staan en nog wat logés uitnodigen ook.

Toch.... een campertje is ook leuk. Je moet doen wat je zelf prettig vind. Ik heb me nog nooit wat aangetrokken van wat anderen zeggen... en gelukkig maar! Voor mijn gevoel heb ik meer lol dan de mensen die zich vooral druk maken om wat anderen vinden.

Maar dat je wat minder snel van je plek weg bent... dat is wel een beetje waar, zeker als je met z'n tweeën bent en geen voortent gebruikt.  Overweeg je wel een voortent... dan maakt het eigenlijk al niet zo heel veel meer uit.

Gelogd
Adventure Awaits

Muilwijk

  • Gast
Re: Gegrepen door het virus
« Reactie #5 Gepost op: juli 25, 2014, 09:39:51 pm »

Wij hebben een nu een Combicamp.
Wel eens met een schuin oog naar een caravan gekeken, maar voor ons is bijna elke caravan te klein om met zijn allen in te slapen (3 kinderen)
en moeten dan toch nog een tentje erbij opzetten, dus het voordeel van pootjes uitdraaien en slapen is er niet. Vooral met het bankjes ombouwen, binnen zitten terwijl de kinderen al (moeten) slapen... Mijn man is bijna 2 meter... Dat is geen pretje in een caravan. Koken zou ik ook niet willen doen in een caravan. Met de combicamp onder de luifel, op de vaste keuken. Verder vinden wij het een voordeel dat het makkelijk rijdt, geen speciale grote auto nodig, lage stallingskosten. Lekker slapen onder tentdoek.
Het nadeel kan het natte inklappen zijn. Wij klappen dan gewoon in, en zetten thuis de wagen nog even open. Zelf vinden we het niet extra lastig.
Gelogd

Alberik

  • Klap nerd
  • ***
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 365
  • Merk Vouwwagen: Holtkamper
  • Holtkamper Nano
Re: Gegrepen door het virus
« Reactie #6 Gepost op: juli 25, 2014, 09:52:53 pm »

Met dit virus mag je blij zijn.  :) Welkom bij de club.

Zelf hoop ik volgens jaar Abraham te zien maar moet nog absoluut niet denken aan en ca......dinges. Als je de juiste wagen kiest zit je na aankomst op de camping sneller aan een glaasje  W: of  bier dan iemand met zo'n wit gevaarte die nog een voortent gaat aanbouwen.

Wat ook nog een voordeel je voor stalling wat minder kwijt bent of deze makkelijker thuis kunt stallen. Onderhoud betreft met name het onderstel (banden, oplooprem, verlichting). Als je het doek goed behandeld is het vergt het verder geen extra onderhoud. Wij proberen nooit onder bomen te gaan staan (dus geen hars en weinig vogelpoep).

Mijn advies is:
ga je goed oriënteren wat er allemaal te koop is aan types en modellen en beslis niet te snel. En als het toch niet bevalt heb je het in ieder geval geprobeerd!  :#
Gelogd

DannyST

  • Gast
Re: Gegrepen door het virus
« Reactie #7 Gepost op: juli 25, 2014, 10:05:42 pm »

Wij hebben een caravan gehad.
Je kunt nooit echt lekker doorrijden met een caravan aan de kogel  :?

'ellende als het regent, - misschien vroeger. Tenten zijn nu keurig droog. Tegenwoordig zelfs met een kuipzeil in de voortent dus inregenen doet het niet meer.

altijd alles nat in de ochtend, - Ik neem aan dat ze klam bedoelen. Geen last van. Wij hebben een grondzeil onder de voortent (ja, ook onder de kuip) en ook onder de wagenbak. Geen last van condens of een klammige inboedel. Voortent van een caravan is overigens vergelijkbaar met de voortent van een caravan dus daar moet alles dan ook klam worden.
Wij hebben vorig jaar in de Dordogne gestaan. 's Morgens alles klam, buiten (!!) maar binnen niet hoor!

wat moet je in een tent op jouw leeftijd - genieten! Helemaal als dat voor jou het ultieme kampeergevoel is!! Ik zou me niet van mijn droom af laten houden door wat een ander denkt hoor...
(en lekker slapen. Ik heb een zeer comfortabele 160/200 cm tot mijn beschikking hoor, met lattenbodem! Het bed in onze caravan was ongeveer 1/4 deel kleiner).

kunt nooit lekker vroeg weg omdat het doek dan nog nat is van de dauw, Dat kun je wel.
We waren het er al over eens dat de voortent van een caravan niet onder doet voor de voortent van een vouwwagen; beide moet je opruimen. Wat rest is de wagenbak. Die klap je nat van de dauw net zo makkelijk in. Wel een zeiltje op het bed om het nat worden tegen te gaan. Thuis klap je de tent van de wagen even open om te drogen.

caravan is vééééél makkelijker: aanhaken, pootjes indraaien en weg', - met een vouwwagen heb je inderdaad iets meer werk want de wagenbak moet ingeklapt worden. Laten we zeggen dat je daar een half uur mee bezig bent. Daarna kun je ook pootjes indraaien, aanhaken en weg.

tent wordt veel te heel binnen, caravan is beter geïsoleerd. - lees: caravan is beter uitgerust met airco. Je weet wel, die klote dingen die iedereen op de camping uit hun slaap houden als ze het binnen, midden in de nacht, van 20 graden tot 10 graden willen koelen. Zonder airco is een caravan net zo warm. Zon schijnt erop. Zon warmt de lucht op. De lucht kan niet uit de caravan weg omdat het buiten niet of nauwelijks waait. Bij een vouwwagen heb je dat op dat moment dan iets minder.

...en wat dacht je van het prijsverschil?
« Laatst bewerkt op: juli 25, 2014, 10:08:52 pm door DannyST »
Gelogd

Frankie

  • Klap gek
  • *****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 3.995
  • Merk Vouwwagen: Aart Kok Livingstone game drive XXL bed
Re: Gegrepen door het virus
« Reactie #8 Gepost op: juli 25, 2014, 10:38:26 pm »

Wij (61 en 56 dus royaal voorbij Abraham) hebben in 2012 een Aart Kok Livingstone gekocht (We hadden een tent) nadat we ons eerst globaal geöriënteerd hadden op een kleine carabak.

We wilden niet een andere auto hoeven te kopen om met de carabak op vakantie te kunnen. Tijdens die oriëntatie brak het zweet me uit. Bij de ene moest ik de eethoek ombouwen om te kunnen slapen, waarbij ik (1m87) het gevoel had klem te liggen tussen de zijwanden.

Bij de volgende was het 'tweepersoonsbed' niet meer dan een ruim uitgevallen twijfelaar met een punt aan het voeteneind eraf geknipt.

Stuk voor stuk hadden ze quasi-slimme maar in de praktijk onmogelijke want volkomen onpraktische toiletten en douche mogelijkheden. En de gedachte dat ik eens in de zoveel tijd mijn gevulde poep-en-pies-doos naar de losplaats voor chemische toiletten moest rollen beviel me als vakantiewerk ook al niet echt.

Bovendien zag ik mezelf niet koken op dat piepkeukentje ín die ijskast op wielen, waarin ik mijn kont niet kan keren. Ik heb mijn keuken thuis net open laten breken. Dan ga ik niet op vakantie weer krap koken. :N

Wat heb ik dat carabakkers niet hebben:

- een bed van 2.00x2.20 waarvoor ik geen eethoek hoef om te bouwen.
- een keuken met achter mijn rug een oneindige ruimte
- Het geluid van vogeltjes als ik wakker word
- De zon op mijn tent.
- Een bak achter mijn auto die rotsvast op de weg ligt.
- Een aanhanger waarvan ik niet eens voel dat hij achter de auto hangt en die even breed is. Waar mijn auto doorheen kan, daar kan de klapper ook door.

Ik heb op de terugweg uit Frankrijk  al die bakken nog eens goed bekeken, maar minstens eenderde zwabbert bij de minste of geringste stuurbeweging als een dweil over de weg...

Nadeel? Jazeker. Onze vakantie in Frankrijk bij 36° betekende dat we het dak regelmatig open hebben moeten ritsen. Iets wat carabakkers niet hoefden te (maar ook niet kunnen) doen. Bovendien hebben die airco. Of toch niet?
Oh, sorry. Niet dus: "C'est interdit d'utiliser l'airco" omdat dat stroom vreet en lawaai maakt.
Ga dan maar eens bij een nachttemperatuur van 25 graden in zo'n fijn geïsoleerde plastic doos liggen...

Overigens ben ik van mening dat procentueel meer caravankampeerders horkerig gedrag vertonen. Het vouwwagenweekeind bleek dat eens te meer. Maar ik heb er tijdens mijn afgelopen vakantie ook weer sterke staaltjes van meegemaakt. (Luide muziek, brallerig gedrag, Schreeuwen naar medekampeerders ín de carabak omdat ze elkaar anders niet verstaan).
« Laatst bewerkt op: juli 26, 2014, 01:13:13 am door Frankie »
Gelogd

DannyST

  • Gast
Re: Gegrepen door het virus
« Reactie #9 Gepost op: juli 25, 2014, 10:52:46 pm »

@Frankie

Chapeau! Die zit :J
Gelogd

Jansje53

  • Gast
Re: Gegrepen door het virus
« Reactie #10 Gepost op: juli 26, 2014, 12:05:17 am »

Als je nog vakantiedagen over hebt....Huur eens een keertje een combi camp country in plaats van een gite... Kost wel wat, maar als je t vergelijkt met huisjesprijzen valt t wel weer mee. En na een weekje weet je: dit nooit meer of nooit meer anders ;-)
Zie dat ze verhuurd worden bij Bravo, Erica en de Vouwwagenspecialist
Gelogd

Frans013

  • Gast
Re: Gegrepen door het virus
« Reactie #11 Gepost op: juli 26, 2014, 01:02:00 am »

Eerst huren was inderdaad een optie. De Combi-Camp of de Trigano Alpha, dat kan bij Ridderbeks.

De dagen voor dit jaar zijn helaas op, Thailand in februari  :#.

Wij wonen in het centrum zonder mogelijkheid buiten iets op te laten drogen. Het absoluut grootste voordeel van een vw is dat ie in de parkeergarage kan en daar rustig kan worden ingepakt. Ik heb verder inderdaad ook al caravans bekeken, maar ik zie me niet met zo'n ding rijden en mijn auto mag 1000 kg trekken, dan worden de caravans wel krap als je er een vast bed in wil.

Enkel de heftigheid waarmee caravanners reageren bracht me aan het twijfelen, maar ik lees hier genoeg argumenten om het gewoon te gaan doen. Dank jullie wel voor jullie reacties tot zover.
Gelogd

Eli

  • Gast
Re: Gegrepen door het virus
« Reactie #12 Gepost op: juli 26, 2014, 10:09:12 am »

Wij zijn net terug van vakantie met de Trigano Alpha. Bij warm weer zet je alleen het luifeldeel op; naar behoefte uit te breiden met voor- en zijwanden en kuipzeil. I.v.m. rugproblemen zijn we overgestapt van een tent naar de vouwwagen; wij twijfelden tussen de Trigano en de CC maar vanwege de zithoogte op de bedrand is het de Trigano geworden. Maar er zijn nog meer snelklappers geschikt voor 2 personen.
Als je trekt is het nat/vochtig inklappen geen probleem, bij de volgende camping droogt dat wel. De voortent geeft bij minder weer veel binnenruimte. Het opzetten van de klapper met alleen de luifel ben je een 20 minuten mee bezig, inclusief uitdraaien van de pootjes en waterpas zetten. Dit wel na een paar keer oefenen  8). Inklappen idem, en reken voor de voortent met de zijwanden en grondzeil een 25 minuten extra, ook ivm de haringen.
Met een vouwwagen heb je nog echt het kampeergevoel, regen op het tentdoek, wakker worden van de zon en de vogels. En ja, warm wordt het wel als het buiten warm is..
Je merkt het haast niet dat je de vouwwagen achter de auto hebt, je moet echt opletten niet te hard te gaan.
Succes met de keuze!
Gelogd

caithy

  • Gast
Re: Gegrepen door het virus
« Reactie #13 Gepost op: augustus 06, 2014, 02:29:17 pm »

Mijn ouders hebben vroeger veel gekampeerd, bungalowtent, vouwwagens, caravan en later huisje in Frankrijk! Het begon rond de 60 jr toch weer te kriebelen en hebben ze een snelle klapper gekocht (tago settler).
Het enige waarom ze hem weer verkocht hebben, is de hoeveelheid werk, nu hebben ze weer een caravan.
Gelogd

Taan

  • Klap nerd
  • ***
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 391
  • Merk Vouwwagen: Dethleffs 510TK 2003
Re: Gegrepen door het virus
« Reactie #14 Gepost op: augustus 08, 2014, 02:46:04 pm »

Als je dezelfde vraag stelt op een caravanforum kunnen ze ook heel goed beargumenteren waarom een caravan beter is.
Of beter gezegd, waarom zij een caravan beter vinden.
Beide hebben voordelen en nadelen, de vraag is hoe zwaar ze voor jou tellen.

Ik zal 2 voorbeelden noemen.
1. Wij hebben in de nacht voor vertrek van de camping noodweer gehad. Alles was nat en modderig, vooral aan de buitenkant.
Gelukkig was de ochtend van inpakken droog en zonnig, maar dan ben je wel even bezig om de slikranden schoon te maken.
Bovendien kan je nergens wat kwijt zonder dat het nat of vies wordt. Bij het idee dat je dit ook nog in de regen zou moeten doen kreeg ik wel een vervelende kriebel in mijn buik. Als je dat bij een caravan ziet aankomen zorg je dat alles al opgeruimd is buiten en heb je weinig problemen.

2. Als ik kijk naar de keukens in de gemiddelde caravan word ik behoorlijk claustrofobisch en daarnaast krijg ik het al warm bij het vooruitzicht om daar te staan na een dag 30+graden buiten.. En dan de keuken van mijn vouwwagen met "ruim" werkblad op ideale werkhoogte die ik door zijn wielen op elke gewenste plek kan neerzetten. En als het even kan is dat in de  buitenlucht. (toegegeven het is wel even wat werk om hem waterpas te zetten.


Gelogd
Pagina's: 1   Omhoog
 

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal