Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 »
 31 
 Gepost op: mei 12, 2024, 08:13:11 am 
Gestart door Rachel - Laatste bericht door CEO
Een industriebrander met 8 a 9 kW capaciteit. Ik weet natuurljk niet met hoeveel mensen je gaat kamperen, maar dat lijkt me wat overkill. Die gebruiken we bij Scouting als we voor de hele groep (100 mensen) gaan koken.

Los daarvan: verbruik van gas valt mij meestal mee. Maar je wil ook niet zonder zitten, dus: voldoende mee. Zelf koken we op gas en hebben een Skottelbraai, waar we best veel op maken. Dat is niet direct een zuinig apparaat, maar ik (let op: mening alert) vind hem prima geschikt om te roerbakken voor 5 personen.

(In het onderwerp van mijn wagen  is te zien hoe e.e.a. is aangesloten: geen geklooi met gas!)

Wij hebben 1 hervulbare lichtgewicht gasfles met een capaciteit van 5 kg gas. Als we ook in het voorseizon zijn weggeweest, moeten we maximaal 3 kg gas bijvullen. Wel laatik hem altijd voor de zomervakantie bijvullen, dat voelt toch lekkerder.

Mijn ervaring is dat je eigenlijk best weinig gas verbruikt.

Maar: als je overstapt heb je nog een werkende verdeler van campingaz lijkt me, als je nog een complete gasslang hebt, wordt het nog iets eenvoudiger. Dan neem je van het nieuwe systeem 1 fles mee en kan je redelijk eenvoudig terug naar campingaz op vakantie. Zodat je voor volgend jaar beter kunt inschatten wat je daadwerkelijk nodig hebt.

 32 
 Gepost op: mei 12, 2024, 07:14:04 am 
Gestart door Bonny - Laatste bericht door Joergarms
Van kind af aan altijd al gekampeerd. Mijn ouders begonnen met een vouwwagen, een combicamp en een Alpenkreuzer later kwam de eerste caravan.
Daar hebben ze er in totaal 4 van gehad. Daarna de campers.
Dus het was te verwachten dat ik op dezelfde voet door zou gaan.
Toen ik eenmaal zelfstandig op caravan ging begon ik met een klein tunneltentje. Paar jaar later werd dat een bungalowtent. Vervolgens 6 jaar een caravan gehad. Ideaal die luxe, alles erop en eraan. Maar, op een gegeven moment begon het toch weer te kriebelen. Ik wilde iets meer terug naar de basis. Dus begin 2023 de caravan verkocht en een vouwwagen besteld.
Voordelen; staat lekker thuis in de garage, je voelt m niet achter de auto, verbruik stijgt nauwelijks, vast bed, tentgevoel etc etc.
Nadelen; geen herfst of winterkamperen, relatief lang opzetten, staplaats moet echt vlak zijn om mooi te kunnen opzetten.

Ik denk dat we de vouwwagen nog een paar jaar gebruiken en dan de overstap naar een buscamper zullen maken.

 33 
 Gepost op: mei 12, 2024, 06:56:25 am 
Gestart door Floortje - Laatste bericht door Joergarms
Wij gebruiken een Porta Potty.
We staan altijd op hooggelegen, natuurlijke campings.  Dus dan is het geen optie om middenin de nacht 10 minuten te gaan wandelen.
Voorheen in de caravan hadden we uiteraard een ingebouwd toilet, beviel goed.
Nu dus een porta potty en bevalt ook prima.
Om de zoveel dagen even legen, nieuwe Thetford vloeistof erin en klaar.
(Snap overigens de afkeer naar dergelijke systemen niet zo goed,  je raakt niks vies aan)

 34 
 Gepost op: mei 12, 2024, 06:49:47 am 
Gestart door fish - Laatste bericht door Joergarms
En gaat de klapkar dan mee 😉

Goede vraag. We hebben m in 2023 nieuw gekocht,  dus eigenlijk zonde om m over een jaar te te verkopen. Anderzijds moeten we eerst kijken hoe het zit met importeren en op kenteken zetten. Als dat te lastig is, dan blijft ie waarschijnlijk in Nederland achter.

 35 
 Gepost op: mei 12, 2024, 06:46:46 am 
Gestart door fish - Laatste bericht door Joergarms
Wat leuk en mag ik vragen wat jullie daar gaan doen ?

Helaas nog niet rentenieren haha. Dus we zullen ook daar gewoon aan het werk moeten.
Ik ben werkzaam in de logistieke sector, dat wil ik in Zwitserland ook voortzetten.

 36 
 Gepost op: mei 12, 2024, 01:29:43 am 
Gestart door g11ling - Laatste bericht door Jon
Koffie-snob is niet de juiste titel, liefhebber van een goede koffie daarentegen wel. De veel gebruikte nespresso heeft weinig met koffie vandoen :P   Goed bezig!

 37 
 Gepost op: mei 12, 2024, 12:23:47 am 
Gestart door Vrijheid8 - Laatste bericht door JanPaul
Ik ben op zoek naar een aanhaaktafel voor onze HK cocoon aero voor zowel de MTT keuken als de binnentent. Wie kan me helpen?

 38 
 Gepost op: mei 11, 2024, 10:47:35 pm 
Gestart door Rachel - Laatste bericht door LarsNL
Tja Campinggaz ik wil er eigenlijk van af…… achterlijk duur. En alleen in Frankrijk goed verkrijgbaar.

Vraag is of mijn kleine normale 4,5 kg fles in t keukenkastje past. Kost 5 euro om bij te vullen, andere drukregelaar voor 9 euro er op en in 1 vakantie terug verdient. Ik zou dan gewoon 2 4,5 kg flessen meenemen op vakantie meer dan genoeg. Gebruik er thuis 1 voor de pizza oven. Maar dus geen ervaring met een wok brander en verbruik

 39 
 Gepost op: mei 11, 2024, 10:45:57 pm 
Gestart door Stefan206 - Laatste bericht door Stefan206
Als het erg warm is onder je luifel en je moet daar ook nog eens koken, dan kan je bijvoorbeeld de flap van de luifel losritsen van de windhoeken. Als je dat doet, dan hangt je windhoek er erg slecht bij. Als je dat hulpstuk met die 3 ritsen om de boog vastzet met 2 ritsen, dan kan je de windhoek aan de derde rits vastmaken en staat die windhoek er netjes bij. Gewoon een keer doen en dat weet je hoe het zit.
Nu snap ik hem. Dank je wel. Wel gek dat je dit soort dingen niet in de handleiding tegen komt. Er kan een hele hoop, maar er is weinig beschreven. En weinig te vinden op YouTube

Verstuurd vanaf mijn SM-N986B met Tapatalk

 40 
 Gepost op: mei 11, 2024, 10:37:57 pm 
Gestart door g11ling - Laatste bericht door Camplet-WTB
Ik ben gelukkig niet de enige koffie-snob  :> op de camping.
Thuis hebben we een halfautomaat met goede grinder en tot vorig jaar gebruikte ik een nespresso op de camping, afgewisseld met een bialetti met voorgemalen koffie (Harem Passalaqua, dat dan weer wel). Dit jaar weer een stapje omhoog. Heb een Timemore Chestnut C2 handmaler gekocht en het restant bonen van thuis meegenomen. Gebruik in de vouwwagen nu een Hario V60 en de Bialetti percolator, ideaal :-)
Denk dat er ik in de toekomst nog ga kijken naar een handmatige espresso maar moet het ook een beetje doseren. Mijn vrouw fronste haar wenkbrauwen toen ze de koffie weegschaal uit de vouwwagen zag komen…  ::)

Pagina's: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 »
SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal