Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: 1   Omlaag

Auteur Topic: F: Dordogne: Les Granges  (gelezen 4495 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

ronijho

  • Klap nerd
  • ***
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 220
  • Merk: kampeermiddel : Holtkamper Kyte S (2018)
  • Robert is de naam..
F: Dordogne: Les Granges
« Gepost op: februari 11, 2017, 01:23:16 pm »

Wij zijn in 2015 naar deze camping geweest. We namen een stacaravan, omdat deze in vergelijking met andere campings niet te duur was.
De plekken voor de kampeerders waren de mooiste plekjes. Het is een leuke, gezellige camping, met 3 zwembaden en één glijbaan. Het animatieteam betond uit een paar jongens die met de jeugd in het zwembad speelde ( en waterpolo en dergelijke probeerden te regelen). Aardige jongelui, maar of ik dit een animatieteam kan noemen... :?
Omdat het erg warm was en het middelste bad op zonne-energie verwarmd werd, was deze soms te warm om lekker af te koelen (30 graden zeker).

Echt commercieel denkt de camping niet: het ligt niet erg dicht bij een stad, maar een campingwinkel is er niet (wel 's morgens vers brood). Daar moet je voor in het dorpje zijn. De grote boodschappen deden we in Sarlat (zo'n 12 km afstand). Daar had je alle winkels, zoals Hypermarché, Lidl en Aldi.
De Pizza's op de camping zijn prima en tussen de middag kun je ook een portie patat bestellen. We hebben 2 avonden muziek meegemaakt, de rest van de avonden is er niet veel te beleven. Maar dat vonden wij heerlijk (na 23:00 uur was het echt muisstil).
In het dorp zijn we ook naar een restaurantje geweest. Dit waren aardige mensen, maar het eten was echt slecht. Niet doen dus.

De meeste mensen die deze camping aandoen, zitten er maar 1 week. Voor de kinderen was dat minder: de vriendjes en vriendinnetjes moesten opnieuw gemaakt worden. Wel een rustige tussendag in het zwembad O0. Volgende keer ook niet langer dan een weekje deze camping aandoen.

Sarlat is een leuke stad om heen te gaan. De zaterdagmarkt is wel commercieel, maar leuk om even te bekijken. De prijzen van de eetcafés zijn hoog te noemen. Ook hier kun je merken dat het een toeristische plaats is.
We zijn op 14 juli naar het vuurwerk geweest. Dit was ontzettend leuk om mee te maken. Het hele stadje loopt leeg naar een grote parkeerplaats naast het kerkhof. Dan, om 23:00 uur, start een zeer groot vuurwerk gebeuren. Erg leuk om daar tussen de fransen op het plein te zitten (niemand staat, waardoor iedereen alles goed kan bekijken, ook de kleine kinderen). De mensen die stonden waren meestal Nederlanders... :N


In de buurt is genoeg te doen:

- vlakbij de camping kun je kanovaren. Tip: niet te lange route kiezen, want dit valt echt tegen . Wij namen de langste route (ik geloof 20 km) en waren doodmoe (2 kano's, elk 1 kind in de kano)
- vele grotten te bezichtigen in de buurt
- prachtige tuinen en kastelen bezocht
- via ferrata (was gratis bij 1 tuin, geweldige ervaring. Let op als je hoogtevrees hebt, niet doen)

Bij de receptie kregen we veel informatie over de omgeving en belden ze zelfs de via ferrata of dit was wat wij dachten. Dit was zelfs leuker dan verwacht!

    * Vriendelijkheid personeel:8
    * Talen: Engels, Frans
    * Sanitair:7
    * Schoonheid van de camping zelf:8
    * Animatie team:6
    * Voorzieningen:6
    * Eet gelegenheden op de camping:8
    * Afstand naar grote supermarkt: ongeveer 12 km
    * website: http://www.lesgranges-fr.com/

Al met al een camping waar we graag nog eens naartoe gaan als we in die buurt zijn. Ik verwacht maar een weekje of paar dagen. Leuke camping met vriendelijk personeel!
Gelogd
Carpe Diem

KenJo

  • Klap gek
  • *****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 2.346
Re: F: Dordogne: Les Granges
« Reactie #1 Gepost op: februari 12, 2017, 06:08:57 pm »

Dank je wel voor de uitgebreide recensie. Ik heb de camping uiteraard op onze overzichtskaart gezet: overzichtskaart Frankrijk
Gelogd
klapband, klapdeur, klaplopen, klapmuts, klaproos, klapschaats, klapwiek, klapzoen, klapstuk, klapstoel, achterklap, handjeklap

we klappen wat af!

Sandra750710

  • Gast
Re: F: Dordogne: Les Granges
« Reactie #2 Gepost op: juni 20, 2017, 09:52:30 am »

Wij zijn in 2016 hier twee weken geweest. Kinderen in de leeftijd 13, 8, 7 en 4. Animatieteam is flink verbeterd. 6 dagen kidsclub met leuke spelletjes, voetbaltoernooi, knutselen. In de avonden 6 dagen wat te doen van bingo tot karaoke en een live band. Markt op de camping.
We hadden een grote kampeerplaats vlak bij toiletgebouw en zwembad en speelgedeelte. Kampeerders verbleven hier lang.
Sarlat mooi maar toeristisch en niet te doen op woensdag en zaterdag ivm markt daar.
Dit jaar ardeche maar zeker een camping voor herhaling vatbaar.
Gelogd
Pagina's: 1   Omhoog
 

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal