Vouwwagenclub.info
(Openbaar)Kamperen => Koken op de camping => Topic gestart door: Urgje op juni 02, 2019, 11:52:33 am
-
Hallo! Wij bakken onze broodjes in de grillo chef door een metalen roostertje, eigenlijk een pannenonderzetter op de pizzasteen te zetten en daar de broodjes op. Hoe doen jullie het? Ik vind het nml nog best lastig om ze niet zwart maar ook niet zacht te krijgen. Ook is het rooster nogal klein en vallen ze soms op de pizzasteen waar ze verbranden. Tips zijn welkom
-
Ik bak ze op de grillplaat, niet weglopen en blijven draaien :J
-
Grillplaat met een teflon vel ertussen wat ze op die skottels gebruiken. Regelmatig draaien en aan alle zijden bakken met het deksel er op en op de laagst mogelijke stand.
-
Ik heb een (weber) rond bbq rooster gekocht die precies op het pannen rooster past
-
Ik heb een (weber) rond bbq rooster gekocht die precies op het pannen rooster past
Oh dat is een goeie! Als ik die op de pizzasteen leg gaat het vast ook beter!
-
Oh dat is een goeie! Als ik die op de pizzasteen leg gaat het vast ook beter!
Laatst in de actie bij de Action, rechthoekig op maat te knippen
-
Ik heb een oventje met 2 gasbellen op van campinggas.
Gewoon in de oven zoals thuis dus :K
-
Ik leg ze op de pizzasteen.
Mijn cadac grillo eerst flink opstoken zonder broodjes zodat de steen heet wordt, dan gas uit. Broodjes erop en deksel erover. Pizza doe ik op dezelfde manier.
-
Ik heb vandaag bij de kringloop voor 30 cent een rond magnetron rooster gescoord. Dat gaat op de pizzasteen en bakken maar!
-
Dit is 'm en het werkt fantastisch! 1x omdraaien en tussendoor kan ik ook prima even weglopen.
-
Hoe doe je dan dan met pizza? Als je last hebt dat je broodjes verbranden dan geld dat ook voor pizza.
-
Geen idee ik heb nog geen pizza gebakken. Ik denk dat ik dan de steen heet maak, gas uit, pizza heel kort op de steen.
-
ik heb een wonderpan voor op het gasfornuis, ook voor cake, lasagne en quiche. En als we de bbq (briketten) aan hebben gebruiken we gietijzeren pie irons. dan maken we direct panini's
Verstuurd vanaf mijn SM-G950F met Tapatalk
-
Geen idee ik heb nog geen pizza gebakken. Ik denk dat ik dan de steen heet maak, gas uit, pizza heel kort op de steen.
Klopt dat is de enige manier die werkt, maar dat kun je dus ook met broodjes doen, dan hoef je geen rooster.
-
Ook toen had ik zwarte broodjes. Broodjes moeten nu eenmaal langer dan een verse pizza en bevatten minder vocht.
-
Voor een goeie pizza van de steen heb je met name warmte van boven nodig. In een echte steenoven wordt het vuur ook niet onder de steen gestookt. Op mn Weber bbq doe ik daarom aluminiumfolie onder de steen, zodat die niet de volle hitte van onder krijgt. Maar onder de deksel is het dan wel 300+ graden. Zonder folie onder de steen is de bodem al verbrand terwijl de toppings nog niet gaar zijn.