Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: 1   Omlaag

Auteur Topic: Olympe 2015 ervaringen, tips en aanpassingen.  (gelezen 1587 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

maartje28

  • Gast
Olympe 2015 ervaringen, tips en aanpassingen.
« Gepost op: juli 30, 2015, 08:58:25 pm »

Hallo,

Nieuw hier op het forum: prachtige informatieverzameling!
We hebben sinds kort een Trigano Olympe 2015 GL en zijn daar erg blij mee. Tot nu toe hebben we wat lange weekendjes gedaan in NL en binnenkort doen we een paar weekjes Oostenrijk.
Ik kon nog geen goed topic over ervaringen, tips en suggesties voor aanpassingen vinden voor deze vw, dus bij dezen.

Fijn:
- veel ruimte, relatief snel op te zetten, goede ventilatiemogelijkheden (aan beide kanten een groot zijraam van horgaas), luifel met dichte zijkanten maar wel oprolbaar, kuipzeil vind ik ideaal, instappen in slaapcabines gaat vanaf de voorkant waardoor je de kar mooi als berghok kunt gebruiken, matrassen zijn behoorlijk breed en bestaan uit één deel dus geen spleten waar je elleboog in verdwijnt, en hij is mooi (in ieder geval in the eye of this beholder...)

Minder fijn (details, maar toch):
- De buizen (voor het midden van het achterste deel van de tent) die in de andere buizen geschoven worden, komen soms wat moeilijk eruit: tangetje of omgebogen haring nodig. Ik merk dat als ik bij het terug erin schuiven goed oplet of hij soepel loopt (evt wat draaien als hij stroef gaat), de buis er dan meestal ook weer soepel uitkomt.

- De middenvoorstok, die je als eerste voor het klappen moet plaatsen bestaat uit twee delen die met een veer verbonden zijn, maar op dezelfde plek zit ook een pinnetje. Het pinnetje komt er regelmatig niet goed uit, omdat de veer in de weg zit. Ik denk dat ik binnenkort de veer eruit sloop, want die heeft niet echt een functie (ik kan best onthouden dat die twee delen op elkaar horen).

- Bij de flappen van de achterramen worden geen stokken meegeleverd (zitten wel ringetjes op de hoeken voor) en de meegeleverde scheerlijntjes zijn te kort om de flappen mooi uit te zetten als ze aan de zijwangen vast geritst zitten. Of doe ik iets fout?

- Bij de zijramen met horgaas zitten enkel flappen op de buitenkant en geen zijwangen en/of ringetjes voor bevestigen van luifelstokken. Bij regen kun je dus wat minder goed ventileren (tijdens het koken bijvoorbeeld)

- Wanneer de volledige luifel is opgezet, laten de gaatjes voor de petluifelstokken bij een goede bui flink wat water door. Irritant als je daar net je stoel onder hebt staan. Hier moet ik nog eens een rubber dopje o.i.d. voor vinden, maar zoiets zou eigenlijk bijgeleverd moeten worden. Iemand tips?

- De binnenkant van kar (de bak) zelf is niet zo mooi afgewerkt. Andere merken/typen hebben daar vaak een mooi vloertje en gelamineerd hout in verwerkt en evt een paar lades ingebouwd.

- Er zit een as onder de kar die 'slechts' 650 kilo aankan. We hebben hem al best volgeladen en gaan binnenkort ook de imperiaal met 3 fietsen installeren. Ben benieuwd of we dan over de 650 heen gaan... Kun je daar gewoon voor naar een weegbrug gaan? Overigens is de imperiaal nageleverd, maar vond ik vanmiddag geen bouwinstructie. Het spreekt redelijk voor zich, behalve de plaatsing van al die ringetjes... Ik ga straks de dealer nog mailen, maar als één van jullie een handleiding heeft of een paar overzichtelijke foto's zou dat ook prettig zijn.

We zijn nog niet aan het customizen geslagen, maar goede tips hiervoor (met een fotootje?) zijn altijd welkom.
Groet!


Gelogd

klapkei

  • Klapperraar
  • **
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 105
  • Merk Vouwwagen: Trigano Odyssee 2014; ex - Trigano Vendome
Re: Olympe 2015 ervaringen, tips en aanpassingen.
« Reactie #1 Gepost op: augustus 09, 2015, 11:18:43 pm »

Gefeliciteerd met jullie Olympe! Voor wat betreft mogelijke modificaties kun je ook bij andere Trigano modellen kijken, er staan op dit forum heel wat aanpassingen beschreven die ook op de Olympe toepasbaar zijn. Zo heb ik  net de Trigano bumpers gepost, doe er je voordeel mee  :) Daarnaast staan er veel mods en ideeen die betrekking hebben op de bermkeuken, zoals het plaatsen van wielen, betere handgrepen tot en met verlichting.
Gelogd

maartje28

  • Gast
Re: Olympe 2015 ervaringen, tips en aanpassingen.
« Reactie #2 Gepost op: augustus 10, 2015, 10:06:24 am »

Ja, ik had de achterlichtbeschermers/bumpers al gezien: heel netjes! Dat wordt iets voor na de vakantie...

Overigens heb ik het onderdelen boekje voor de Olympe 2015 gevonden op site vd vw-specialist (attached). Imperiaal zit dus in elkaar, maar voor de oriëntatie van de conische ringetjes moest ik (beredeneerd) gokken. Ik heb de zijde met kleinste diameter maar aan de kant vd schroefdop gedaan. Logisch...toch...?

Verder gaan we ons komende maand eerst eens richten op efficiënte bergruimte. We willen de bak van de kar hiervoor gebruiken, zodat de voortent mooi vrij van kasten/kratten/spullen blijft. Voorwaarde is dat het licht vh raam niet geblokkeerd wordt, en dat we niet met kratjes (open/dicht/stapelen) hoeven te rotzooien. Misschien een uitklapbaar stellingkastje vanuit één vd bankjes. Iemand ideeën of ervaring hiermee (ik kon niet echt wat vinden op forum)?
Gelogd
Pagina's: 1   Omhoog
 

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal