Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: « 1 2   Omlaag

Auteur Topic: Welke snel opzettende vouwwagen of tenttrailer kiezen ?  (gelezen 7172 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Jerome

  • Klap prof
  • ****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 812
  • Merk Vouwwagen: Aart Kok Livingstone
Re: Welke snel opzettende vouwwagen of tenttrailer kiezen ?
« Reactie #15 Gepost op: september 01, 2015, 01:36:57 pm »

"iemand ervaring met reƫele opzettijd ?"

Focus je niet te veel op de tijd voor het opzetten. Veel wagens staan in de basis snel en zijn ook weer snel ingeklapt. Zie ook de vele filmpjes van de leveranciers. Of het opzetten nu 5, 10, 15 minuten, een 1/2 uur of 1 uur duurt is denk ik niet zo van belang. Het is afhankelijk vanaf wanneer de klok loopt en tot wanneer de klok loopt. Wat meer van belang is hoe zwaar het werk is voor het opzetten van de wagen. Wanneer dit allemaal makkelijk en soepel is, is het geen last om de wagen op te zetten. Zit je te klooien, dan wordt het vlug een ergernis en duurt het snel te lang.

Daarnaast is er een verschil met welk doel je de wagen opzet. Wanneer we doortrekken zijn we sneller "klaar"dan wanneer we ergens langer blijven staan. Als het mooi weer is, volstaat alleen de luifel. Wanneer het minder goed weer is willen we de voorwand plaatsen. Bij een langer verblijf ritsen we ook de kindertent aan de wagen vast.

Punten die in mijn ogen wel bepalend zijn voor de opzet tijd:
- de keuken, deze moet op zijn plaats zitten en moet je niet hoeven te versjouwen
- flexibel zijn in aanbouw / uitbouw (kindertent / voortent)
- aan / uitbouw met beperkt aantal stokken (niet een compleet bouwpakket)

Verder, des te minder je mee neemt, des te minder je hoeft uit te pakken, des te minder je hoeft in te pakken bij vertrek, des te sneller ben je weer verder ...



Gelogd

Joos

  • Gast
Re: Welke snel opzettende vouwwagen of tenttrailer kiezen ?
« Reactie #16 Gepost op: september 02, 2015, 09:58:09 am »

Hallo, Ik en mijn man zijn sinds gister trotse eigenaren van een camp let classic. We hebben tot vorige maand altijd met een tent gekampeerd en dat beviel goed. Maar door onze situatie: mijn man zit in een rolstoel en is van onder verlamd en ik ben slechtziend en ik heb ernstige reumaklachten, hebben we nu al een jaar lang elke dag alle mogelijkheden afgezocht wat voor ons goed zou zijn te gebruiken. De eurotrail mini van extention tent die we vorige maand nog gebruikten hebben we goed kunnen verkopen en nu hebben we een camp let classic van dit bouwjaar (2015) omdat ik die in m n eentje baas kan. De gasdrukveer zorgt dat de bak makkelijk te openen is en het bed is op trnasferhoogte van de rolstoel van m n man. We hebben werkelijk alles bekeken. van dicht bij huis( de wit in schijndel, Vouwwagenspecialist,obelink, erida, vrijbuiter, kampeermarkt enz enz enz. Ook caravans hebben we bekeken en vooral hebben we overal gevraagd of we het mochten "uitproberen" of het zou passen bij ons. Deze komende septembermaand willen we gaan trekken met onze nieuwe camp let. We hebben n kleine verwarming voor de koude nachten aangeschaft en hopen op een goed naseizoen. Ik heb er alle vertrouwen in en zal jullie berichten of deze vouwwagen net zo gemakkelijk IS als dat ie zich tot nu toe heeft laten aanvoelen. Groetjes, Ik ga inpakken en wegwezen richting Costa Brava
Gelogd

poldertoerist

  • Klap gek
  • *****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 2.349
Re: Welke snel opzettende vouwwagen of tenttrailer kiezen ?
« Reactie #17 Gepost op: september 02, 2015, 10:06:31 am »

Gefeliciteerd Joos,  goede reis,
Gelogd
Adventure Awaits

cor koorman

  • Gast
Re: Welke snel opzettende vouwwagen of tenttrailer kiezen ?
« Reactie #18 Gepost op: september 02, 2015, 10:21:19 am »

Zoals Jerome ook al zei, niet teveel meenemen! Ik ben ook altijd geneigd om veel mee te nemen maar mijn vrouw houd dat gelukkig goed in de gaten. In onze Camplet Classic is niet zo heel veel ruimte voor bagage en dus ga je dan minder meenemen en dat scheelt heel veel tijd bij het opzetten van de vouwwagen. Fietskampeerders (zijn wij ook geweest) met de complete kampeeruitrusting op de bagagedragers hebben daar een mooie uitdrukking voor.

                                ALLES WAT JE THUISLAAT IS MOOI MEEGENOMEN.
« Laatst bewerkt op: september 02, 2015, 12:52:26 pm door cor koorman »
Gelogd

Joos

  • Gast
Re: Welke snel opzettende vouwwagen of tenttrailer kiezen ?
« Reactie #19 Gepost op: september 02, 2015, 10:28:11 am »

opzettijd voor de camp let werd geadverteerd: drie minuten opzettijd. Maar opzetten met instructies voor de eerste keer bij de dealer kostte mij ( ik alleen) n half uurtje. Dus als ik wat oefen en m n gewrichten niet pijn doen dan zal t tussen n half uur en de drie minuten zitten.
Gelogd
Pagina's: « 1 2   Omhoog
 

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal