Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: 1   Omlaag

Auteur Topic: snel klaar Pasta+vis+kaassaus met voor 4 tot 8 personen  (gelezen 4674 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

mr4hughz

  • Gast
snel klaar Pasta+vis+kaassaus met voor 4 tot 8 personen
« Gepost op: maart 31, 2008, 03:05:40 pm »

Dit is een lekker gerecht met vis het is redelijk snel klaar en super machting
voor een avond snack(salade) of ochtend ins het eventueel nog te gebruiken

Maar als hoofdmaaltijd met wat witte zoete wijn !  ;D :P


eetbare benodigdheden:
- ruim handje tagitella per persoon
- smeerkaas  1 kuipje per 2 personen
- kaassaus (zakje mix)
-  verse is beste alhoewel uitpot/verpakking ook kan:
Tonijn, Inktvis, mosselen, zalm
- orregano of peterselie of wat itialiaanse salade kruiden
- boter of olie (klein beetje)
- eieren (niet perse nodig) maar 1 per 2 personen

keukenbenodigheden
- 1 grote pan, 1 of 2 schaalen (wat afdek materiaal)
-  water 2,5 liter minimaal
- vergiet
- 1 pollepel
- 1 grote soeplepel

bereiding
0) indien nodig is het handig om je vis klein te snijden en alles in 1 schaal te gooien.

1) je start met water voor de tagitella te koken (1 liter water)
 - gooi een beetje olie in het water,  boter kan ook maar die moet je even laten smelten
2) gooi de tagitella in het water en laat het koken. waneer gaar dan:
3) giet het tagitella af, ik vind het lekker wat oregano, peterselie of de itiliaanse kruiden erover, wanneer je uitschiet kan je dit afgieten met koud water.
Ik vind zelf het lekkerst met koude pasta dus ik giet het zoiezo af..  en koel het na met 1 liter water)
4) zet de tagitella apart in een afgeslotenschaal (tegen ongedierte)

5) maak het zakje met kaassaus open en vermeng dit met de halve 250 tot 0,5 liter water (afhankelijk wat de verpachting opgeeft) en verwarm dit
6) gooi de smeerkaas erbij en de vis in de pan.
7) wanneer de saus naar wens is ingedikt kan je dit een beetje af laten koelen ongeveer 1 a 2 minuten kan je er eieren bij gooien wanneer de saus te warm is zal dit
stollen en lelijke vlokken in de saus veroorzaken.


nu kan je dit samen met de pasta serveren !


als extra tip kan je wat stokbrood erbij geven, dit gerecht is ook als avond salade (afgekoeld) nog redelijk goed te eten
Gelogd
Pagina's: 1   Omhoog
 

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal