Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: 1   Omlaag

Auteur Topic: Vraag: aanpassen luifel Europacamper Sunliner  (gelezen 2485 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Daald

  • Gast
Vraag: aanpassen luifel Europacamper Sunliner
« Gepost op: augustus 18, 2016, 10:44:41 am »

Dit voorjaar een Sunliner aangeschaft en net terug van een vakantie in Italië. Wat een ruimte (misschien wel een beetje te veel), paste maar net op de plek :). Geen nadelen kunnen vinden op één na, nl de luifel

Onder de luifel wordt het erg warm omdat er nauwelijks een windje kan waaien. Wordt veroorzaakt doordat luifel tot op de grond doorloopt en ramen heeft. Wij overwegen om de ramen te vervangen door gaas/ ramen maar prijsopgave bij De Wit (waar we de wagen hebben aangekocht) geeft aan dat dat ca € 500-600 gaat kosten. Dat wordt ons te gortig voor een beetje gemak.

Vraag:
- zou dit voordeel geven (minder warmte)?
- waar in provincie Utrecht zouden we ook nog een prijsopgave kunnen opvragen?
Gelogd

jija

  • Gast
Re: Vraag: aanpassen luifel Europacamper Sunliner
« Reactie #1 Gepost op: augustus 18, 2016, 11:03:09 am »

Goed te horen dat de sunliner goed bevallen is. Wij hebben er dit jaar ook 1 aangeschaft. We gaan as zondag een weekje weg in Nederland. Wij hebben ook het horrengaas aangeschaft, functioneert deze goed en is deze overdag een beetje makelijk weg te hangen ?
Gelogd

Koenta_kinte

  • Klap nerd
  • ***
  • Offline Offline
  • Berichten: 352
  • Merk Vouwwagen: Cabanon Malawi deluxe (2014)
Re: Vraag: aanpassen luifel Europacamper Sunliner
« Reactie #2 Gepost op: augustus 18, 2016, 11:34:24 am »

Bij onze Malawi kan je de dmv ritsen de zijkant van de luifel oprollen. Wij ritsen daarvoor de luifel aan 1 kant los van de voortent en rollen de boel dan op. Dat levert heel wat koelte op omdat de wind er dan onderdoor kan. Het nadeel bij jullie is dan wel dat het horrengaas er meteen voor niets zit, want je krijgt er een groot gat door. Ik denk wel dat het plaatsen van een extra rits en twee lintjes om de boel vast te zetten, goedkoper is dan een heel horrenraam erin.
Je zou nog een offerte kunnen vragen bij Atomatent. Zij zitten in Uden (Brabant) maar je kan op meer plekken je spullen inleveren volgens mij.
Gelogd

Daald

  • Gast
Re: Vraag: aanpassen luifel Europacamper Sunliner
« Reactie #3 Gepost op: augustus 18, 2016, 03:10:33 pm »

@jija

het gaas zit aan de hele luifel vast en is alleen via de vertikale rits in het midden open te zetten (zie foto). Met touwtjes zet je het opgerolde deel van het gaas dan weer vast. Doordat je ook de onderzijde vastzet het haringen, krijg je ahw een v-vormige opening in het middel van de luifel. Was voor ons voldoende groot om door te lopen. Heb je meer ruimte nodig onder de luifel, dan kan dat alleen door het gaas van de luifel te ritsen, maar dat is niet echt de bedoeling. Voor de rest werkt het prima. In italië aan het Gardameer weinig/ geen last gehad van muggen.

@Koenta_kinte.
We zijn net terug van De Wit.Aanpassen heeft tevens tot gevolg dat we de luifel horizontaal moeten verstevigen omdat de hele luifel nu deel uit maakt van de constructie. De spanbanden aan de voorzijde houden ahw de gehele (voor)tent overeind. Heeft dus meer voeten in de aarde. Bedankt voor je reactie. Ga zeker contact opnemen.
« Laatst bewerkt op: augustus 18, 2016, 03:14:33 pm door Daald »
Gelogd
Pagina's: 1   Omhoog
 

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal