Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: « 1 2   Omlaag

Auteur Topic: 3DOG traildog fietsendrager  (gelezen 5412 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

JanJD

  • Klap nerd
  • ***
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 338
  • Merk Vouwwagen: 3DOG Traildog
Re: 3DOG traildog fietsendrager
« Reactie #15 Gepost op: augustus 03, 2020, 09:33:51 pm »

Als de wagen naar achteren verplaatst wordt nadat de handrem is aangetrokken dan kunnen de wielen nog een klein stukje (10cm?) draaien. Deze vrije slag is een bijverschijnsel van de terugrijautomaat. De terugrijautomaat functioneert alleen als de wagen aan de auto gekoppeld is en de handrem uit staat en maakt dat je met de aaanhangwagen ondanks de oplooprem gewoon achteruit kan rijden.
Losgekoppeld heb je de handrem functie die normaliter voorkomt dat wagen voor en achteruit (>10cm) wegrolt. Tijdens de kleine verplaatsing achteruit moet de handremhendel ook vrij richting wagenbak kunnen bewegen om via de gasdrukveer aangetrokken te blijven. Als dit niet kan valt de handrembekrachtiging weg en valt hiermee ook de handremwerking weg!

Dit is heel eenvoudig te testen; zet de wagen op vlak terrein op de handrem (de handel staat nu ongeveer vertikaal).  Duw vervolgens de wagen achteruit. Pas na enkele centimeters verplaatsing blokkeert de rem de beweging achteruit. Tijdens deze beweging beweegt de handremhendel naar achteren.
Herhaal deze test (na eerst de wagen met losse handrem vooruit te hebben gereden om de rem te lossen) en zet de wagen weer opnieuw op de handrem waardoor de hendel weer ongeveer vertikaal omhoog staat. Blokkeer nu (met bijvoorbeeld een stok tussen wagenbak en handremhendel) elke beweging van de handremhandel richting de wagenbak en duw de wagen achteruit, je zal zien dat dit lukt en je nu vanwege de terugrijautomaat geen remfunctie meer hebt!
Gelogd
Alles moet zo eenvoudig mogelijk gemaakt worden, maar niet eenvoudiger dan dat. (Albert Einstein)
Pagina's: « 1 2   Omhoog
 

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal