Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: 1   Omlaag

Auteur Topic: Ardennen/Prov. Luxemburg/Mortehan, Bertrix: Camping Les Ochay **  (gelezen 2937 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

FriedelP

  • Klap gek
  • *****
  • Online Online
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 2.362
  • Merk Vouwwagen: Raclet Safari 2016
Ardennen/Prov. Luxemburg/Mortehan, Bertrix: Camping Les Ochay **
« Gepost op: augustus 08, 2020, 05:13:26 pm »


Door corona dit jaar op zoek gegaan naar een camping in België en dat was een hele uitdaging want vele bleken al volzet te zijn. Uiteindelijk uitgekomen op Camping Les Ochay, op de grens tussen Bertrix en Herbeumont in Mortehan:
https://www.campinglesochay.be/


De camping is gelegen op een meander van de Semois. Deze takt ook eventjes af waardoor een deel van de camping op een eilandje gelegen is. De camping is zo zeker heel mooi gelegen. Ze wordt uitgebaat door Nederlanders die erg vriendelijke zijn. De campingvader zou vroeger bakker geweest zijn. Als je de dag voordien je brood besteld, bakt hij het tegen de volgende ochtend en kan je het dan aan de receptie gaan ophalen. Erg lekker brood trouwens!


Het sanitair is erg proper en goed onderhouden. Door corona was er nu mondmasker plicht en moet je uw handen ontsmetten bij het betreden. Ook zijn er daardoor minder lavabo's en douches beschikbaar. Echter bij de lavabo's zijn ook zeepverdelers en is dus steeds zeep voorhanden om handen te wassen. De douches zijn gratis maar werken met een timer. Na 5 minuten stopt het water en moet je 5 minuten wachten eer je verder kan doen.
Op de zijkant van het gebouw zijn ook een wasmachine en droogkast die tegen betaling kunnen gebruikt worden. Er is ook een vriezer waarin gratis koelelementen kunnen achtergelaten worden. Bij de receptie zijn een beperkt aantal producten te verkrijgen, echter het een winkeltje noemen zou een groot woord zijn. Er staan vlakbij ook nog wat tafeltjes waar ijsjes en drankjes kunnen verorberd worden, met daarnaast een trampoline, pingpong tafel en schommel voor de kinderen.


Maar de kinderen kunnen zich zeker overal op het terrein erg uitleven. Er zijn overal fietsen terug te vinden van de camping die ze vrij mogen gebruiken. Wat oudere en ook wat specialere exemplaren waardoor fietsen soms een iets andere ervaring is. Het zelfde geld voor de go-cars die er eveneens zijn. Ze zijn er ook in alle mogelijke formaten zodanig dat er zowel voor oud als jong wel wat te vinden is. Er is eveneens een plaats voorzien waar je de Semois in kan om verfrissing te zoeken of te vissen. Daar is ook een bootje te vinden en peddels die de kinderen vrij kunnen gebruiken, evenals een band waarmee je op het water kan drijven. Er zitten ook heel wat kleinere visjes, de grotere vissen aan de haak slagen bleek een grotere uitdaging. Bij mijn dochter die zowat heel de tijd in de rivier zat, was er ook eentje verstrikt geraakt in haar zwempak. De kinderen gaan er ook vaak op jacht naar kikkers en rivierkreeftjes die er veelvuldig te vinden zijn, maar later terug moeten gezet worden. Kortom, voor de kinderen is er heel veel uitdaging en vertier zonder dat daarvoor georganiseerde animatie moet voorzien zijn. Met de elementen die er zijn en hun rijke fantasie kan ik me niet voorstellen dat ze hun daar zullen vervelen!


BBQ mag er gebeuren, evenals vuur stoken. Voor het laatste moet er wel gebruik gemaakt worden van vuurkorven die minstens een halve meter boven de grond zijn. Echter deze zijn veelvuldig te vinden aan de receptie en er is voor zo goed als elke tent wel eentje beschikbaar. Ook het hout kan je aan de receptie kopen voor 8 euro, evenals aanmaakblokjes en marshmallows. Alle ingrediënten dus voor een sfeervolle avond. Er zijn ook tal van plaatsen vlak bij de camping waar hout kan gesprokkeld worden en voor de kinderen is dat zeker een extra beleving hun hout zelf gaan zoeken om 's avonds het vuur mee te stoken. En vooral het in het juiste formaat te krijgen. Nadeel is wel dat er wel erg veel vuur wordt gestoken en op sommige dagen je van 's morgens tot 's nachts in de rook gehuld zit. Ook dat er soms tot na één uur rond de vuren blijft zitten en babbelen. Alles heeft zijn voor en nadelen hé.


De camping vader is zeker een erg vriendelijke man die graag mee naar oplossingen zoekt, je redelijk wat uitleg over de streek kan geven maar ook erg correct is. Hij gaat 's avonds nog een aantal keren over de camping om te zien of de vuren niet te hoog opgestookt worden (het is er erg droog) en dat er niet teveel kabaal wordt gemaakt  en indien dat wel het geval is wordt je daar vriendelijk op aangesproken. Ook betreffende de maatregelen rond corona aan het sanitair zal hij zeker toespreken mag je u er niet aan houden. En terecht ook.


Op de camping zitten vooral Nederlanders en Vlamingen. Een andere taal dan Nederlands hoor je dus nauwelijks praten. Tot spijt van de jongste dochter die haar eerst jaar Frans op school had gehad, de vorige jaren vooral op campings terecht kwam waar geen Nederlands werd gesproken en nu hoopte haar vergaarde kennis in de praktijk te kunnen omzetten  :# . Veel campinggasten komen al jaren naar deze camping en kennen de uitbater dus ook erg goed en helpen soms een handje met het onderhoud. Ook staan er redelijk wat vouwwagens in vergelijking met de afgelegen campings in de bergen waar wij meestal staan.


Volgens de site zouden er 49 plaatsen zijn, volgens het grondplan 51 plaatsen. Deze zijn ook voorzien van elektriciteit. Echter tal van plaatsen die eigenlijk niet officieel als plaats wordt beschouwd worden eveneens aangewend en groepen worden samen op de plaatsen gezet. Hierdoor was het naar wat wij gewoon zijn erg druk op de camping. Volgens diegenen die er al jaren komen, is dat de meeste jaren nog wel erger en zeker een factor waar je rekening mee dient te houden als je kiest voor deze voor de rest erg leuke camping. De tweede week stegen de coronacijfers weer feller en waren er daardoor ook heel wat annulaties wat terug wat meer ruimte op de camping creëerde.


De camping doet ook aan Kajakverhuur en als campinggast krijg je daarop 2,5 euro korting per persoon. Echter dit jaar was de stand van het water veel te laag om kajakken mogelijk te maken.


Er zijn in de regio heel wat burchten te bezichtigen, er is eveneens een leisteengroeve en Boullon is ook vlak bij. Ook de Grotte van Han zijn op een half uur tijd bereikbaar. Heel wat te doen dus. Maar vooral heel veel mooie wandelingen in de streek en ook mountainbikers komen er zeker aan hun trek. De wandelingen zijn wel de meeste korter in tijd dan deze in de Bergen maar lopen langs de Semois, mooie uitzichtpunten, meren en vooral door prachtige bossen. Veel bewegwijzerde routes eveneens. Zeker een mooie streek voor een actieve vakantie.


    * Vriendelijkheid personeel:10    * Sanitair:9    * Schoonheid van de camping zelf:8    * Animatie team:9 Er is geen georganiseerde animatie, echter de fietsjes, go-cars, boot en de Semois zelf zijn de beste animatie voor kinderen die er is.    * Voorzieningen:7    * Eet gelegenheden op de camping: nvt


Hieronder nog een paar foto's vanop de camping of zicht op de camping. De komeet Neowise was ook van op de camping te zien, maar ik ben duidelijk geen geoefend astrofotograaf, eerder een visueel waarnemer.

Gelogd

Theu

  • Klap gek
  • *****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 2.749
Re: Ardennen/Prov. Luxemburg/Mortehan, Bertrix: Camping Les Ochay **
« Reactie #1 Gepost op: augustus 08, 2020, 09:33:10 pm »

Mooi verslag van wat een, voor ons, leuke camping lijkt te zijn.



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
Gelogd

FriedelP

  • Klap gek
  • *****
  • Online Online
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 2.362
  • Merk Vouwwagen: Raclet Safari 2016
Re: Ardennen/Prov. Luxemburg/Mortehan, Bertrix: Camping Les Ochay **
« Reactie #2 Gepost op: augustus 09, 2020, 11:57:12 am »

Is het ook hoor, en wij hebben zeker genoten van ons verblijf daar! Kamperen is en blijft leuk! Maar wou zeker ook de punten vermelden die we wat minder leuk vonden voor de eerlijkheid zodanig dat ieder een eerlijk beeld van de camping kon vormen.

Gelogd

Jon

  • Klap prof
  • ****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 1.560
Re: Ardennen/Prov. Luxemburg/Mortehan, Bertrix: Camping Les Ochay **
« Reactie #3 Gepost op: augustus 09, 2020, 12:59:47 pm »

Goed verslag, mooie plek, wellicht iets voor ons komend najaar. En, laten we wel wezen, gezien de droogte is 5 minuten voor het douchen toch ruim voldoende?
Gelogd
Combi Camp Country 2016, daarna de Waard Kuifmees, nu even niets.
Pagina's: 1   Omhoog
 

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal