Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: 1   Omlaag

Auteur Topic: F: Lot: St. Pantaléon - Camping Des Arcades ***  (gelezen 2530 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

sneeuwgors

  • Klapperraar
  • **
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 51
  • Merk Vouwwagen: Cabanon Chamonix
F: Lot: St. Pantaléon - Camping Des Arcades ***
« Gepost op: september 07, 2020, 03:36:30 pm »

Camping Des Arcades

* Vriendelijkheid personeel: 10
* Sanitair: 8
* Schoonheid van de camping zelf: 9
* Animatie team: -
* Voorzieningen: 8
* Eet gelegenheden op de camping: 9

Leuke kleine tot middel grote camping. De camping is in 2 helften te verdelen. Eén deel met accommodaties en wat campingplekken en een ander gedeelte met enkel campingplekken. Er tussenin ligt het zwembad, speeltuin en restaurant/receptie. Wij (gezin met 2 kinderen 7/11) waren hier 19 dagen in de Corona-zomervakantie van 2020 (eind Augustus tot mid-Juli)

Wij stonden op het gedeelte met enkel campingplekken, dit gedeelte zou ik ook andere kampeerders aanraden. De camping plekken zijn vrijwel allemaal lekker ruim, onze Cabanon Chamonix paste er iig makkelijk op. Veel plekken hebben schaduw. We hadden fijn wat bomen rond onze plek om de hangmat tussen te hangen.
Tijdens de Coronazomer was de bezetting laag (met Nederlanders en wat Fransen) en was een sanitairblok gesloten. Ook een aantal watertappunten waren afgesloten.
Het sanitair dat open was is niet oud maar ook niet super modern maar meestal wel schoon.

Er loopt een D-weg langs de camping, maar is niet super druk. Verkeer is te horen, maar hebben wij niet als storend ervaren. Een ritje naar een kleine supermarkt was 10 minuten, een grote supermarkt is 15 tot 20 minuten rijden.

Brood is 's ochtends bij de receptie te koop, mits je de dag ervoor besteld hebt.
Restaurant heeft een lekkere kaart. Pizza, hamburger, salade, biefstuk en eend, lekker eten voor een nette prijs. Er komen ook geregeld gasten eten van buiten de camping.

Zondags ging de TV aan voor de Formule 1. Wij hebben er ook een mosselavond en karaoke avonden meegemaakt, allemaal erg gastvrij en gezellig.

Zwembad is niet te groot, maar over de dag genomen net groot genoeg voor het aantal gasten. Er is 1 groot bad dat tot 2m diep gaat, een kinderbadje en een aparte dubbele glijbaan. Genoeg om je te vermaken en af te koelen. 1x per week is er 's avonds discozwemmen, vonden onze kinderen erg leuk.

Vanwege Corona was er dit jaar geen vast animatie programma. Toch heeft de camping een aantal keren voetbal, tafeltennis en een schietspel met opblaas schuilplaatsen georganiseerd. Ook was er veel speelgoed (pijl/boog, tafeltennis, jeu-de-boules) te leen bij de receptie. In de regio is er van 30 minuten tot 1 uur genoeg te beleven. Klimmen, karten, paardrijden, zwemmen in de rivier of meer, kanoën, kastelen en marktjes zijn hier allemaal te vinden.

Camping: https://www.des-arcades.com/nl/
Zoover: https://www.zoover.nl/frankrijk/midi-pyrenees/st-pantaleon-lot/des-arcades/camping
Utrecht<>Camping: ~1060 KM




Gelogd
Pagina's: 1   Omhoog
 

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal