Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: 1   Omlaag

Auteur Topic: Trigano Odyssee 2022 opzet instructie (samenvatting / tips)  (gelezen 788 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

markmutsaers

  • Klapperraar
  • **
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 3
  • Merk Vouwwagen: Trigano Odyssee (2022), Trigano Odyssee (2005/2004)
Trigano Odyssee 2022 opzet instructie (samenvatting / tips)
« Gepost op: augustus 15, 2022, 09:22:02 pm »

Hoi allemaal,

Na mijn laatste bezoek bij de vouwwagenspecialist in Boxtel heb ik toch weer wat extra tips/tricks gekregen voor het opzetten van de vouwwagen, welke niet op de instructie handleiding stonden.
Tevens was de handleiding met extra tips nog deels gebaseerd op de vorige versie van de Odyssee, dus een goed plan om dit even aan te passen!

Vandaar bijgaand een nieuwere versie van de korte opzet instructie, welke grotendeels gebaseerd is op de versie die we van de VWS gekregen hadden.
Heb deze versie ook naar de VWS doorgestuurd waarbij ze aangeven hebben deze nieuwe instructies ook direct te gebruiken bij afleveringen van nieuwe vouwwagens  :) Moet dus wel goed zijn!

Als er iemand nog tips / opmerkingen heeft, dan hoor ik dat graag!
Gelogd

tupp

  • Klapperraar
  • **
  • Offline Offline
  • Geslacht: Vrouw
  • Berichten: 93
  • Merk Vouwwagen: Trigano Odyssee 2.1 (2022)
Re: Trigano Odyssee 2022 opzet instructie (samenvatting / tips)
« Reactie #1 Gepost op: augustus 16, 2022, 10:09:34 am »

Bedankt voor deze aanvulling! En deel wist ik al een gaaf ik al in onze 'eigen' opzetje verwerkt, maar ik zie hier toch nog wat nieuwe dingen in staan, die ik in mijn eigen versie ga opnemen.
Zo hebben wij nu de staande stokken op het grondzeil staan (op plankjes i.v.m. het puntje).

Wat één punt betreft hebben wij bij aanschaf en iets anders instructie gekregen dan in jouw handleiding staat, namelijk wat betreft het waterpas zetten. Wij hebben te horen gekregen dat je in eerste instantie de uitdraaisteunen kunt gebruiken voor het waterpas stellen, zelfs als daarvoor het wiel iets van de grond komt. Je moet dan wel iets (plankjes, leveler o.i.d.) onder het wiel plaatsen. Een daarna dus weer iets laten zakken, zodat de vouwwagen weer gewoon op beide wielen staat.
Volgens de meneer die de instructie gaf, zou je bij het verwisselen van een band immers ook de uitdraaipunten gebruiken om de band van de grond te halen.

Dat is deze keer bij ons niet nodig geweest, maar ik vind het wel prettig om te weten dat het zo kan. Vorig jaar (met de vorige vouwwagen) hebben we op een bijzonder schuine plek eindeloos staan trekken en duwen voordat we de vouwwagen goed op een leveler hadden. Dat het neuswiel zich dat bij ingegoten in de modderige ondergrond hielp ook niet mee.
Even de vouwwagen kort oplichten met de steunen waar een stuk makkelijker geweest.
Gelogd
Na een paar jaar testkamperen in een bejaarde Jamet Louisiana, overgestapt op een gloednieuwe Trigano Odyssee.
Pagina's: 1   Omhoog
 

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal