Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: 1   Omlaag

Auteur Topic: Even voorstellen, nieuwe jametic rondo XL (2011) bezitter  (gelezen 8474 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

daalder1958

  • Gast
Even voorstellen, nieuwe jametic rondo XL (2011) bezitter
« Gepost op: augustus 14, 2011, 12:55:40 pm »

Goedemorgen,

Wij zijn George en Wil, beide 53 en hebben in de afgelopen jaren op diverse manieren gekampeerd. Eerst een tunneltent, daarna een 440 Hobby caravan, en dit jaar hebben wij besloten om de gulden middenweg te kiezen en te gaan kamperen met een vouwwagen. In 1e instantie kochten wij ee gebruikte roadmaster family bouwjaar 2000, maar deze vonden wij toch te bewerkelijk v.w.b. het opzetten en afbreken en iets te somber binnen de tent ondanks de aanschaf van een hemel.

Wij zijn sinds juni in het bezit van een Jametic Rondo XL die wij hebben aangeschaft bij Vervat in R'dam. Na een uitgebreide instructie konden wij op pad met onze nieuwe aanwinst. Bij het inklappen van de vw na de instructie bleek dat er een gebogen buis ongeveer 7 cm uitstak buiten de wagen zodat er vermoedelijk schade had kunnen ontstaan aan het dekzeil. Dit werd ter plekke opgelost door de medewerker van Vervat door er een stuk schuimrubber omheen te plaatsen zodat de buis niet door het dekzeil heen kon.  ::) Op de autoweg direct op de vluchtstrook omdat het afdekzeil meer weg had van een springkussen dan een afdekzeil. Na deze belangrijk strakker te hebben bevestigd was de bolling nog wel aanwezig, maar acceptabel genoeg om door te rijden. 2 weken later zijn wij de vw gaan uitproberen op een camping in Garderen.

Het opzetten van de Jametic ging naar verwachting erg rap, moest nog wel het een en ander uitzoeken m.b.t. het plaatsen van de dakligger. Hiervoor is een plaat nodig met een haakse buis die tussen de stangen van de slaapcompartimenten geplaatst moet worden. Het plaatsen van het grondzeil viel echter niet mee, veel plooien die zich niet eenvoudig laten verwijderen. Bij onze vakantie in juli (Noderlayern Luxemburg Heidi hei!) lukte dit al beter, oefening baart toch wel kunst. Wat mij tot op heden nog niet gelukt is, is om de zijwanden van de luifel zonder plooien ter grootte van de a2 (autoweg) af te spannen. Verder bleek dat de verticale stang die de boog van de voortent ter hoogte van de voordeur ondersteunt constant losschoot. Het waterpas krijgen was helaas ook een crime, dit ging zo zwaar dat de dop aan het einde van de slinger op beide zijden scheurde. Als laatste punt bleek dat de gasveer die het bed op de wagen steunt onder het plaatmateriaal van de wagen komt (rechtrekant) waardoor het bed eerst naar links getrokken moest worden voordat het bed omhoog kon.

Afgelopen vrijdag zijn wij naar Vervat gegaan en heeft de technische dienst de punten bekeken die ik hierboven beschreven heb.

- De slinger wordt vervangen, en hij gaat bekijken waarom de poten zo zwaar gaan op het moment dat deze de grond raken.
- De bevestiging van de gasveer wordt aan de andere zijde van de bevestigingplaat gemonteerd zodat de wagen niet meer geraakt wordt
- De zijwanden van de luifel was een probleem apart, in de showroom stond een Dakota met een zelfde luifel met zijwanden (plooivrij) De verkoper gaf aan dat een collega die al 20 jaar tenten en luifels opzet het ook niet voor elkaar kreeg. Hij heeft daarop de gebogen luifelstangen meer naar binnen geplaatst, de boog daardoor hoger gemaakt, en de plooien waren verdwenen. Ik hoop dat mij dat de volgende keer ook lukt, maar waarom geen waarschuwing bij aanschaf als het probleem bekend is?
- Het loskomen van de verticale stang komt doordat de bevestigingsclip te klein is. Dit gaven zij ook toe, maar hadden hiervoor geen echte oplossing omdat de gemonteerde clip de grootste was die zij hadden. (De clip komt op de buis die de beide gebogen buizen fixeerd voordat je kan uitklappen)
- De buis die buiten de wagen stak kwam door de manier van inklappen, dit was echter al het geval bij de instructie. Het probleem is echter wel meteen opgelost door de stangen iets nanders neer te leggen  :J

We hebben de vw bij Vervat gelaten, en zij gaan de problemen punt voor punt oplossen. Zij zijn echt wel oplossingsgericht bezig, en hebben gevoel voor service. Ik heb er dus ook alle vertrouwen in een goede afloop, en dat wij (volgend jaar) weer met veel plezier op pad kunnen met onze Rondo.

Groet,

George en Wil
Gelogd

muis

  • Gast
Re:Even voorstellen, nieuwe jametic rondo XL (2011) bezitter
« Reactie #1 Gepost op: augustus 14, 2011, 06:15:24 pm »

Welkom op het forum, jammer dat er zoveel "mis" ging met een nieuwe wagen maar wel weer goed te horen dat het bij vervat serieus is opgepakt.  :J  Er zijn eerder problemen gemeld met de Jametics en er zijn een paar topics over, misschien handig voor jullie om ze te lezen

Heel veel kampeerplezier gewenst met jullie Jametic :J
Gelogd

az

  • Gast
Re:Even voorstellen, nieuwe jametic rondo XL (2011) bezitter
« Reactie #2 Gepost op: september 17, 2011, 03:06:26 pm »

De stang met de dichte zijde naar het doek plaatsen dan schiet hij er niet meer af.

De breedte van de boog kan men makelijk elke keer dezelfde breedte houden door een touw op lengte te maken(breedte van de boog en bij opzetten) elke keer bij het opzetten eerst het touw aan beide zijde eraan lussen.
Gelogd

Sami

  • Gast
Re:Even voorstellen, nieuwe jametic rondo XL (2011) bezitter
« Reactie #3 Gepost op: september 17, 2011, 05:01:51 pm »

Het is toch waar wat een vouwwagenverkoper een keer tegen mij zei toen ik zelf met klachten bij hem kwam: vouwwagen bezitters zijn knutselaars.
De oplossing om met een touw op lengte de boog de juiste basisafstand te geven is een goede.
Echter deze oplossing dient niet door de gebruiker bedacht en gemaakt te worden, maar door de bouwer.
Bij boogtentjes zie je dat de boogstokken aan de onderzijde door een band op de juiste afstand worden gehouden.
Waarom niet een band op de juiste lengte met aan iedere kant een oog voor het plaatsen van de gebogen leuifelstok, gewoon meeleveren.
Zolang wij VW bezitters het allemaal gewoon maar accepteren leren ze het nooit en blijven we knutselaars.
Je betaald een boel geld voor iets dat niet in orde is. Als je aan de verkoper zou vragen of hij dit zelf ook zou accepteren, dan zal hij zeer waarschijnlijk nee zeggen.
Waarom zouden wij het dan wel moeten accepteren.
Wees standvastig en eis een profesionele oplossing en geen geknutsel.

Succes gewenst en ook veel campeerplezier met de VW want camperen met een VW is en blijft heel leuk
 
Gelogd

az

  • Gast
Re:Even voorstellen, nieuwe jametic rondo XL (2011) bezitter
« Reactie #4 Gepost op: september 17, 2011, 09:44:32 pm »

Je betaalt wel een heleboel geld voor een vouwwagen maar er worden gewoon dingen wegbezuinigd anders wordt de wagen te duur en koopt niemand hem meer.

Eigenlijk zou je kunnen zeggen hoe goedkoper (minder geld) de vouwwagen kost hoe meer er wegbezuinigd is.

En voor ons is het 1 ding wat er wegbezuinigd wordt maar kijk eens hoeveel dat voor de maker scheelt. 5 euro per wagen is toch een anzienlijk bedrag per jaar voor de bouwer en als ze 5 keer 5 euro bezuinigen tel maar uit je winst en daar komen de manuren nog bij want het hoeft niet gefabriceerd te worden.
Gelogd

muis

  • Gast
Re:Even voorstellen, nieuwe jametic rondo XL (2011) bezitter
« Reactie #5 Gepost op: september 18, 2011, 07:54:14 pm »

@ az, ik heb deze discussie (ander merk) hier al eerder gezien en gevoerd, ook toen al gezegd: Nooit zelf prutsen aan een nieuwe wagen, een nieuw product moet gewoon in orde zijn. Aan een tweede hands ga je zelf misschien aan de gang maar nooit aan een nieuwe. Ik sluit me helemaal aan bij Sami :J
Gelogd

Alex

  • Klapgek
  • Adminiklaptor
  • Klap gek
  • *****
  • Online Online
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 14.270
  • Merk Vouwwagen: Holtkamper Aero Wind®Force 2020
    • Fortuin
Re:Even voorstellen, nieuwe jametic rondo XL (2011) bezitter
« Reactie #6 Gepost op: september 18, 2011, 08:35:16 pm »

Welkom in ons midden.

Weer een Jamet met mankementen. :(
Terwijl het zo'n mooie wagen kan zijn.
Gelogd
Het is zonder  toestemming van de beheerder van dit forum niet toegestaan, informatie, foto's, nieuwsberichten en/of berichtgevingen die verstrekt worden op enigerlei wijze te verspreiden
Pagina's: 1   Omhoog
 

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal